Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

Та ми також не в Гондурасі живемо... В нас з розрізаним животом також на двір не виженуть.
    І не всі лікарі - сволочі-хабарники. При мені лікар приніс назад гроші дуже скромній жіночці, сказав що їй більше пригодиться. А ще віддав "здачу" породіллі яка народжувала двійнять і розрахувалась в подвійному розмірі.
    А ще просто рятували життя, не чекаючи як наперед заплатять...
    Я не стверджую, що не беруть - і беруть багато, і хамлять, і загострюють проблему, щоб більше дали, і без показів схиляють до КР, але не всі і не всюди...
    Мені пощастило побачити хороші приклади.
    Вийнятки бувають в обидва боки, не лише в гірший

2. Orman

Orman Модератор-бомба

та хто би спорив

Але оте що "добрий" лікар давав "здачу", то нічого він не "добрий" - бо ми платимо податки (багааааато) і в нас безкоштовна медицина. Ви з США не рівняйте, бо там платна.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

це не "добрі" лікарі - це НОРМАЛЬНІ! Так має бути це норма. А в нас - людське ставлення це щось надзвичайне.

3. ola-lyola

А я не з США порівнюю, а з нашими пологовими.
    А ви маєте з чим порівняти, де народжували і скільки платили?
    Всі пишуть про лікарів-хабарників, але самі ж ті хабарі і дають.
    Доки буде попит, буде і пропозиція- будуть брати, поки будуть давати. Або альтернатива - страхова медицина, є в Києві Ісіда

4. Orman

Orman Модератор-бомба

я думаю - навпаки.
    я? В пологовому мене не дождуться :girl_crazy:

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я розумію що то не офіційна плата в касу лікарні, а платники податків малось на увазі в нас будуть розраховуватись за чиюсь не сплату.

Та мені то що, це ваші гроші кров’ю і потом зароблені, хто зна скільки треба собі відмовляти у всьому щоб потім таку суму вивалити невідомо за що. Я просто навіть тут з моєю зарплатою ніколи б не змогла лікареві подарувати таку величезну суму. Це ж добровільний даток, чи не так? Чоловік розповідає що лікарям треба такі датки роздавати на право і на ліво бо інакше ніхто нічого не зробить, а наш люд переконав себе і їх що так і буде і все. Я тої ментальності не розумію. Вибачайте!

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Власне в нас виходить, що ми платим податки, з яких лікарі отримують мізерні зарплатні, але всеодно йдуть туди працювати. А ми їм віддячуєм за виконання їхньої роботи. При чому дійсно, часто подяка суттєво більша за з\п людини, яка дякує.
    Така в нас країна парадоксів.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

але прошу зауважити, що податки ми платимо зовсім не мізерні. І платити ще раз "в кишеню" відриваючи кусок хліба від себе - не розумію хоч встрельте.

8. Galya

Galya Well-Known Member

І головне - йдуть вчитись на лікаря твердо знаючи, що зарплата буде мізерна, але хабарів наберуть, щоб жити не гірше бізнесменів.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

10. ola-lyola

Тобто активно обговорюємо пологи, без власного досвіду пологів.
    Приємно вражена Вашою далекоглядністю!

11. natorella

natorella Well-Known Member

ну, оль, шоб зрозуміти і знати шо наші лікарі в більшості своїй деруть останню лаху з людей, а люди, не знаючи своїх прав (більшість так і є) - ті останню сорочину знімають, для того не треба народжувати

марія написала власне про оте дописування пост-фактум пару сотень в прайсі

12. ola-lyola

Тема пологів для мене досить особиста - оскільки народження моєї дитини - це найважливіша подія у моєму житті. До цього моменту я навіть собі не могла уявити - що це таке - народження нового життя. А те що уявляла, навіть близько не стояло з дійсністю.
    Наталя, знаєш,я маю досвід, і не лише пологів, а й двох операцій. І цей досвід Слава Богу позитивний - ніхто прайсів не виставляв, останню сорочку не знімав, було багато моментів, які мене приємно вразили, і це МІЙ ДОСВІД. І я надіюсь, що не заперечиш моє право про це писати, навіть якщо моя думка розходиться з іншими. Це моя думка, базована на власному досвіді.
    В когось досвід спілкування з лікарями негативний, в мене - Слава Богу позитивний.
    Про пологи вдома, у воді, з жахливими наслідками і монстрами лікарями, за космічними розцінками - не пишу, з банальної причини - бо я цього не пережила.
    А писати з розповідей "кума-брата-свата-сестри" в цій темі не можу собі дозволити.

13. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Я вже знаю кількох таких розумних,які в роддом не поспішали і які першими були в пологовому.Є гарне українське прислівя,"Не кажи гоп поки не перескочиш".

14. Orman

Orman Модератор-бомба

довго писала, закінчила пост негарним словом. Стерла.

Кому не подобається моя участь в "дітних" темах прошу написати колективну скаргу модератором, хай мені їх закриють.

А до того я буду писати де схочу.

дякую за доброзичливість

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ой, вибачайте, щось не зрозуміла, це жарт такий, чи ви взагалі не збираєтеся народжувати?
    Та вони туди і йдуть вчитися, бо знають що з такою професією як лікар, а тим паче лікар в пологовому, будуть жити не гірше отих бізнесменів. Бізнес сьогодні є, а завтра ти банкрот (ну, буває), а тут маєш тобі державна робота "все почесному". Маю досвід одної дівчини яка лежала зі мною в одній палаті після пологів. Вона не заплатила ні одному лікареві за "обслугу" і мала результат. Правда лікар яка приймала пологи їй виписку давала, зате дитяча ну ніяк. Як гидко було спостерігати як вона провокувала її заплатити і так хитро виговорювала, щоб не відпустити. Не знаю чим там все закінчилось, бо я розрахувалась з усіма згідно їхніх "тарифів".
    І я не розумію, але даю, бо знаю чітко, що якщо я одна не дам того хабара, лікарів це не змінить. А ризикувати своїм здоров"ям і здоров"ям моєї довгожданної дитини в пологовому я не мала права. Навіть якщо це все дається через отаку нечесну купку грошей сунуту в кишеню лікарям!!!

16. Маруся-мама

17. Маруся-мама

Ні! Orman просто, дай Боже, планує народжувати вдома.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Та то реакція "ти шо, самая умная, а ми - дури?"

Тобто? Від Вас не взяли? Чи Ви піддаєте сумніву їхнє вміння визначити "з порогу", скільки Ви бабла для них приготували, в которій кишеньці тримаєте?
    ТАК то любА санітарка зі стажем вкаже з погрішністю +- 100 баксів. :)

ЗІ: хтось повернув подвійну таксу? Не став чекати, поки свекруха зі скандалом прийде?
    О-о-о... то - велика чеснота.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У всьому треба мати досвід, аби мати про це сформовану свою думку?
    Якщо я проти абортів, то аби могти про це говорити, маю зробити аборт чи як?
    Нащо людині рота затикати?

Вам пощастило. Моя мама з братом у лікарні мала жахливий досвід. Він від болю корчився (дитина, 5 клас), ніхто не підійде, поки пару гривень у велику кишеню не запхаєш. :bad:

А вертаючись трохи далі в минуле... Моя бабця померла від анафілактичного шоку. Спасибі лікарці. :sad:

Ну, і тему про материнську інтуїцію ви читали. Типовий лікар - я сказав у морг, значить, у морг.
    Не до вас особисто, але ви дуже добре сформулювали те, що називається стадною поведінкою.
    Як каже Левандівка, наспівуючи "вівці, мої вівці".

Останнє редагування: 28 Січень 2011
  20. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

То що мама робила в цьому випадку?

Мені ще цікаво, наприклад, комусь по мед. показанням обов'язково робити кесарський ( наприклад, дитинка лежить косо), то багато хто піде до будь-якого чергового лікаря? Все одно, в кого народжувати, нехай практикуться лікарі? Чи все ж таки домовлятись з ліікарем, який практикується на цьому, на складних випадках, має досвід....але треба віддячити?

---------- Додано в 06:03 ---------- Попередній допис був написаний в 05:57 ----------

Тут стілки пишуть про дитячих, які без грошей не випишуть...Напевно мені "пощастило", бо дала дитячий не "таксу", а тільки 100 грн ( на Батальній, майже 2 роки тому), виписала без всяких "але", ніхто не вимагав доплатити. Але , все ж таки гроші дала :)
    А зі старшим лежала на Джамбула, то дитяча була...нормальних слів не підібрати. Я день-два її вислуховувала, а потім вже втікала, коли вона мали прийти, щоб не вислуховувати про "жахливий" стан дитини ( чомусь, у всіх дітей той стан був, а коли їй давали гроші, то вона напевно своїми чарами той стан змінвала на кращий). Гроші я їй не дала взвгалі, за теке відношення до породіль та дітей. Виписали. Правд в виписці такого понаписували про дитину!