Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Дитячі лікарі: вимагання грошей у пологовому

Там їх є дві. Одна чорна (та що була в мене)- Ярослава Євстахівна. Придумувала дитині різні болячки, щоб не виписувати. Хоч я їй заплатила в перший же день так як і всі - 50 баксів було на той час. Але вона видно захотіла більше, бо то було перед самим Великоднем. Вона тоді нікого не хотіла виписуватиі щей ходила і всім казала:"Я буду їсти вдома ковбасу, а ви будете тут сидіти. А я прийду після свят і тоді подивимось". Я виписалась тільки тому що нажалілась своїй лікарці, яка в мене роди приймала. Вона поговорила з тою стервою і та нас виписала. Та щей порозказувала мені яка я погана мама, бо хочу з дитиною додому.Уявляєте?
    Друга- блондинка. Ангельське личко, дуже гарно вміє говорити. А сама-змія підколодна. Тільки дивиться, щоб з кожного здерти чим по-більше. Моя коліжанка була за нею закріплена. І дала їй не 50дол.,а 100грн, то та теж не хотіла їх виписувати. ПРидумала, що в дитини шуми в серці, понавиписувала купу таблеток дитинці. Насправді , самі розумієте, дитинка виявилась цілком здоровою.
    Отакі-то живуть сволочі на світі.
    Хай країна знає своїх героїв!

• Подобається Подобається x 8
  2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

А мені дуже сподобалась дитячий лікар, коли я народжувала. Я народжувала на Джамбула, то там лікар була Процайло Ірина Іванівна, молоденька така. Приходила, все гарно розказувала що і як, нікого не страшила, на всі питання давала чіткі і зрозумілі відповіді, виписувати хотіла навіть на день скорше, ніж книжка пише, бо не бачила причин нас тримати. Може тому, що в неї самої дитинка маленька є. Одна моя знайома навіть здогадалась взяти в неї номер телефону і тепер консультується в неї щодо свого малятка,бо педіатр в них :suicide:.

• Подобається Подобається x 2
  3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

4. Dobra

Dobra Well-Known Member

Із-за тих же причин не хочу вдруге на Батальну. Користуючись тим, що мама після родів зболена і стомлена, вони нас пресують. У мене були проблеми з грудним годуванням. дитячий лікар каже - іди лягай, пробуй кормити, я за кілька хвилин прийду, допоможу. Не було добу. Імя не то Наталя, не то Оксана, забула як страшний сон. Давала повну таксу на ті часи.

5. Sonne

Sonne Well-Known Member

Ми народилися в 2008р. Медінституті. То з дитячим в нас цікаво вийшло: мама думала, що їй дав гроші чоловік, чоловік думав, що я "віддячилася", а мені ті всі подяки були тоді по барабану. В результаті вона лишилася з носом. А була така уважна, дала свій моб.тел., хотіла продовжувати нас консультувати.
    Вдруге теж хотілося б в Мед, бо всім крім відсутності гарячої води в крані була задоволена. Але от через дитячу сумніваюся. Вона там ще й завідуюча. Як думаєте, в них пам"ять довга на подібні речі і чим це мені може обернутся?

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

АналогІчно, я на Батальній народжувала в серпні, через тяжкі пологи, молоко прибуло пізніше, я просила не догодовувати маленького, а приносити мені при потребі (я не могла цілодобово з ним знаходитись через тяжкий стан, мається на увазі поміняти памперс, чи поносити, але біля грудей могла тримати досить довго), так мене почали лякати, що дитина під капельницю попаде через голод, що ми всі дуже розумні, що я себе потім загризу. Але я майже єдина на поверсі годувала грудьми постійно дитину, коли нарешті мені його віддали на 4 день (на 2 поверсі на Батальній породіллі яких кесарили і т.д.)

Але найбільш мене здивувало, що 2 дні моя лікар бігала за мною з запитанням, коли і хто з нею буде розраховуватись, а коли я їй дала 200 грн., глянула на мене з словами, що буцімто, дослівно: "в нас стільки не дають, дають 400". І це при тому що я її майже не бачила, тобто на всі мої питання щодо дитини відповідала палатна медсестра...якій вистачило і 50 гривень. Ось так от!

7. дашулька

дашулька Well-Known Member

Я народжувала на Батальній.можу сказати,що задоволена своєю дитячою. Не памятаю точно як по-батькові,але звати Ярослава Єфстахівна(боюсь помилитись). Дуже порядна людина,допомогала з ГВ,в кишеню не заглядала,заходила декілька раз на день-словом один позитив. Дала на свій розсуд,дуже задоволена.

8. Tanju

Tanju Well-Known Member

Я народжувала на Джамбула, в мене неонатолог була лікар Зінчук Катерина Петрівна, я залишилась дуже задоволеною її ставленням до моєї дитини- уважна, виважена, приємна лікарка. Ніякого вимагання грошей не було, звісно я їй віддячила, але вона ніяк не натякала на це навіть, на відміну від іншої лікарки, яка приходила до дитинки моєї сусідки по палаті, і до останнього боялась , що та втече не заплативши.Неприємно було на це дивитись...

9. Fleshka

В моєї сусідки по палаті була ця лікарка. І справді дуже приємна.

10. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

тепер у вас нема причин бути невдоволеною.Тепла вода є цілодобово. Чесно кажучи, не думаю, що дитяча вас так добре і довго пам'ятає.
    Недавно лежала у лікарні на Мєчнікова і мені дуже сподобалася робота медперсоналу. Не було наглого "заглядання в кишенню", кожен робить свою роботу. Приємно вражена.

11. Nyny

Nyny New Member

В мене неонатолог ( народжувала на Мечнікова в грудні 2009)яка забігла на 2 хв. на мої пологи сказала шо вона надіється шо я їй віддячу , правда за такі слова віддяки вона не дочикалась )) А та лікар яка вже нас вела нічого не вимагала.Ми з сусідкою по палаті самі вирішили їй віддячитись )))Але вже після того як вона нас виписала ))

12. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

В мене при двох останніх пологах неонатолог була практично в родзалі від початку пологів та слідкувала за тим, як дитятко народжується і відразу з рук акушерки забирала дитя та далі сама вже опікувалась. Тому в мене й не виникало питань до лікарки, а, навпаки, коли родилась доня, то ще й я консультувалась що і я. Тому й віддячилась з радістю. А щодо суми, то її ніхто не вказував.

13. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

дитяча в мене була хороша. фамілія Пуш далі не памятаю, молоденька. Нічим не страшила, що мене цікавило розказувала була і в суботу і в неділю .Так як в мене друга дитина питань було мало. виписувала без проблем , гроші дала коли йшла до дому.

14. Клубнічка

Клубнічка New Member

На самих пологах у мене неонатолога небуло, вона прийшла вже коли мене перевили з родзалу в палату. Дуже приємна жіночка, все пояснювала, розказувала , на запитання відповідала, часто приходила і апсолютно нічого невимагала. І вже коли вона нас виписала я відячила їй, сунула їй в кишеню 50грн.

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ну а я можу сказати, що в нас можна народжувати і без грошей...цього разу я в цьому пересвідчилась і здивувалась...ніхто жодного разу не вимагав, не називав суми...гроші давала перед самою випискою (могла і не давати) скільки вважала за потрібне...а лікарю чоловік тільки вчора віддячився..та й ще лікар 1/3 суми повернув...ось так...не те, що було в 2006 на Батальній....

16. FosIana

FosIana New Member

мала я історію з дитячою лікаркою. На пологах вона була присутня вже в самому кінці пару хвилин як процедури з малою робила. Лікар сказав нічого не платити, він сам розбереться. Потім таж лікарка була моєю палатною. ТО В МОЄЇ малої шум в серці наслухала, то мала моя має заслабкий хапальний рефлекс, засунула нас під крапельницю, хоча я зараз сумніваюсь в її доцільності. Але після того як дала 100грн то і шум пропав і дитина зразу стала як має бути.

17. Маріка

Маріка Well-Known Member

Мій особистий висновок, що все-таки у Львові дешевше народжувати ніж на периферії.
    У Львові багато пологових будинків, багато лікарів, ходиш, знайомишся, вибираєш. А у нас монополія! Працює 2-3 лікаря, і ціни встановлюють, які хочуть. В нас КР коштує 6000 грн. Звичайно, треба наперед домовлятися і суму називають зразу. Хочеш плати, а ні то шукай іншого лікаря, а інших нема.
    А стаєш на облік, то взагалі треба зразу заплатити, а то ніхто тобою взагалі перейматись не буде.
    Сестра стала на облік (без грошей), поздавала всі аналізи. А коли прийшла, питає "Як в мене аналізи, добрі?" То лікар перед нею розклав бланки з результатами і сказав "Дивіться самі чи добрі" Отаке-то у нас селяві!

18. Lvivna

Lvivna Member

З чого ви такий висновок робите, не розумію. У Львові КР від 800 до 1000 дол. в основному коштує. І знайти такого безкорисливого, як Федина, який ще здачу дає, неможливо практично.

19. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я б теж так аж "голосно" такі суми не називала. Звісно якщо брати за основну планку професора Маркіна чи варіант "що я гірша за сусідку по палаті щоб менше грошей дати". Реально таких сум не чула. Тобто чула на ряду з тими, що і за звичайні пологи умудряються заплатити якимось чином 1000 у.є. Але як на мене то вже люди винні що женуться виглядати крутими і багатенькими, мовляв, як то, сусідка дала 800 долярів, а я що гірша, дам 900. Насправді переважна більшість лікарів суми не називає взагалі, а дають середню ціну по пологовому, яка формується шляхом "а сусідка дала". А от за периферію знаю бо там працює родичка в пологовому. Там дійсно є таке що одразу кажуть скільки ще наперед, щоб підготуватися.

20. Fleshka

Та я б сказала не завжди. Деколи даєш суму, а тобі кажуть, ви шо? то мало? В нас дають вдвічі більше!!!! В мене так було. Правда не з лікарем, а з неонатологом. І знову ж кінцева сума залежить від перебігу пологів. Наприклад лікар який приймав їх, не взяв з нас ні гривні. Проте в загальному все вийшло значно більше ніж в дівчаток, які тут писали, що "дякували" і лікарям і решта персоналу.
    В моїх пологах, точніше в післяпологових ускладненнях було задіяно близько 20 чоловік. Отже уявіть як вони всі "танцювали" біля нас поки з кожним не розрахувались. Та й медикаменти, штука не з дешевих: капельниці, антибіотики, вливання крові і т.д.....:girl_cool: Тому і налаштовані ми були на одне, а вийшло зовсім інше...