Лабораторії

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем marianast, 17 Травень 2010.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Лабораторії

та справа не в анонімності, а в тому що просто немає часу вистоювати в чергах до терапевта за направленням, і трохи стрьомно стояти з тою баночкою і виловлювати лаборанта, тицяючи йому пару гривень, щоб зробив без направлення (хоча врешті решт прийшлося так зробити) Було б добре якби була можливість прийти, офіційно заплатити, і нічого не мудрувати.
    Дзвонила в Сінево, то в них роблять тільки дорогі аналізи, звичайних не роблять.

2. ViTanya

ViTanya Member

заг. аналіз сечі можна зробити в "Медісі" ( в Чорнобильській лікарні або на Нєкрасова)

3. Vendy

Vendy Active Member

цікавлять відгуки про Українську незалежну імунологічну лабораторію скорочено Унілаб

4. labisqwee

labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

Допоможіть, будь ласка, порадою, якщо знаєтеся на тому... Проблема така: у близької мені людини при звичайному медогляді виявили підвищений рівень білку в крові. Першим результатам вірити не варто, тому хотілось би взнати, які конкретно аналізи треба здати в такому випадку, в якій клініці чи приватному центрі у Львові це можна і варто робити. Не хотілося б проходити обстеження в лікарні, в якій нема певності, і проходити зайві процедури. Не маю можливості проконсультуватися в лікаря, ані дзвонити до Львова, тому буду дуже вдячна за відповіді!

5. kira lv

kira lv Member

Маю також підозру, що в малого глисти. Але багато начитавшись, дійшла до висновку, що кров на ті антитіла до паразитів також не є панацеєю. Тому що антитіла залишаються ще довгий час після того, як паразитів вже немає. Тобто, якщо у дитини виявили антитіла до якогось певного виду глистів, то це не означає, що вони в нього є. Це говорить тільки про те, що цей паразит був в організмі, але по-перше чи прижився, чи може вже давно вивівся після лікування. В ідіалі треба здавати кров в тих клініках, де аналіз роблять на ДНК глистів. Тобто провіряють не наявність антитіл до глистів (а антитіла це свого роду захист організму), а саме наявність глистів. Таких реактивів я в наших клініках не зустрічала, кажуть, що вони страшно дорогі. Але коли йдеться про здоров"я дитини, самі знаєте, останнє віддаси. Може хто чув про клініки, які роблять аналіз на ДНК паразитів, то підкажіть. А то вичитала, на якомусь з форумів мамочки скаржились, що викинули гроші і, що саме гірше помучили дитину на той аналіз на антитіла, а результат написали "сумнівний". А найгірше коли роками лікують від того нещасного глиста, а його і в "поміні" вже давно нема, залишились тільки антитіла (тобто захист) від нього.

6. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

колишній дільничний педіатр "вірив" (це його термін) тільки результатам від ветеринара - маю телефон, можу скинути в ПП.

сама не зверталася - двічі-тричі на рік роблю дитині курс пірантелу і прасую трусики зсередини.

7. robik

robik Member

Всі серологічні методи досліджень дають так звану "сіру зону". Тобто ні "так" , ні "ні"
    Не розумію, навіщо мучити дитину, забирати з вени кров на аналіз, без вагомих причин. Гельмінти, якими може дитина заразитися в нашій місцевості, виявляють звичайним копрологічним методом + протозооскопія (якщо мова йде про лямблії)

Роками????
    Роками можуть в нашому організмі жити тільки ціп"яки (солітери). Але ж ви дітей не годуєте сирим м"ясом?
    Аскариди - 1рік, і самі вилізуть, навіть якщо їх не лікувати. А переважно буває так, що мама побачила в горшку білого хробака схожого на дощового і давай напихати дитину протигельмінтними препаратами. Пізно.
    Гострики - будуть довго, якщо не приймати ніяких мір. Тут велику роль має самозараження, бо то є контактний гельмінт. Дитя в попі почухалося, руки до рота і все спочатку. Часте миття рук, короткі нігті, прасування білизни зранку після спання, прямо на ліжку, трусики прасувати обов"язково після використання, а не так, шо зняли з дитини і в загальний ящик для прання.
    Волосоголовці в Львівській обл вже майже не зустрічаються.

Це 3 гельмінта, які найчастіше бувають у дітей.

Останнє редагування: 12 Січень 2011
  8. Марточка

Марточка Well-Known Member

Цікавлять відгуки про лабораторію Астар і Ділу,хтось здавав якісь аналізи?

9. Lozanna

Lozanna Well-Known Member

Підскажіть, де у Львові вагітні здають аналіз на стафілокок, а то мені направлення в пустомити дали (((
    :umbrage:

10. PurpleShoe

PurpleShoe New Member

Робила там аналізи двічі.
    Першого разу загальний аналіз крові, а другого - специфічніші.
    Щодо плюсів
    1. кров беруть з вени безболісно і швиденько (бо з венами по-різному може бути:8:)
    2. результати можна переглядати в неті, не треба ще раз до них йти

А з мінусів:
    1. дорогувато (особливо ті специфічніші)

Загалом роблять досить швидко (1-5 днів) залежно від складності аналізу. Хоча не знаю як рблять інші.
    Черг нема, може хіба 1-2людини (вся процедура в мене зайняла десь 30 хв)

11. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Цікавлять відгуки про Євролаб, вагаюсь між Євролабом, куди спрямував лікар, та Синево, про який в основному хороші відгуки. Та й у Синево, кажуть, дешевше.
    Здаватиму аналізи на гормони.

12. Samodumka

Samodumka New Member

Синево - сертифікована міжнародна лабораторія з широкою мережею пунктів забору аналізів - тому дешевше і якісніше

13. Analgina

Analgina New Member

А я про Синево начиталася дуже багато поганих відгуків, і моя гінеколог не радить мені там здавати саме гормони, мотивує тим, що скільки її пацієнти здавали там аналізи, то результат ну аж ніяк не співпадав з клінікою, а найкраще на її думку гормони роблять в Євролабі, каже на досвіді переконалася, при тому вибір лабораторії залишає за мною, а от Галишич Н.М. з ЖК на Мазепи то в наказовому тоні "радить" здавати аналізи в Синево, дослівно: "Інші аналази можеш мені навіть не нести, я їх навіть дивитися не буду!"

14. Irunca

Irunca Загублений

Розкажіть будь-ласка про Медичний центр ПРОСТІР - Клініка Юрія Тітовця

Мене направили в цю клініку-здати кров на антитіла,.........тому хочеться про неї дізнатись трохи більше!!!

15. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Відповідь: Розкажіть будь-ласка про Медичний центр ПРОСТІР - Клініка Юрія Тітовця

а чого не в лабораторію? Здавати кров можна будь де, вас же ж не до конкретного лікаря на консультацію туди відправили. Щось мені здається що кініка Тітовця не має своєї лабораторії, то вони ту кров беруть ( і заодно з вас за забір крові 15-20 грн.додатково) і здають або в Медіс або в Євролаб, ну а якщо в Ділу то взагалі обдеруть вас як липку. Гормони добре в Євролабі роблять наскільки я знаю. І пам"ятайте про систему "відкатів", тому вирішувати вам де здавати кров.

16. Irunca

Irunca Загублений

Відповідь: Розкажіть будь-ласка про Медичний центр ПРОСТІР - Клініка Юрія Тітовця

я навіть не знаю(((мене направила лікарка,що веде.,дала направлення і все!
    маю їхати завтра-вартість 90 грн....

17. Туфелька

про які саме антитіла йдеться? часом не антиспермальні?

18. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Ви не могли б розказати про
    детальніше.
    І ще одне: здавала гормони у Євролабі (за скеруванням лікаря). У якій лабораторії ще добре роблять такі аналізи, я хотіла б перездати? Питаю, бо розумію, що Ви працівник медичної сфери, і можете дати об"єктивну відповідь.

19. Irunca

Irunca Загублений

наявність резус-антитіл......

20. Туфелька

система відкатів- це коли вас скеровують здати кров в певне місце і той лікар який вас скерував отримує за це % з вартості вашого аналізу, а якщо це робиться в медичному центрі, то центр отримує як правило 20% від вартості вашого аналізу+ бере 15-20 грн. за забір крові.
    Щодо аналізів, то чітко знаю лише що гормони добре роблять в Євролабі, щодо інших аналізів, то я не в курсі. Так як я пов"язана з гінекологією, то переважно йдеться про гормональні дослідження, а практика показала, що результати з Євролабу в тій чи іншій мірі відповідають клінічній картині захворювання, що є важливим доказом того, що аналіз зроблено якісно. Поясню детальніше- не може бути такого, що є явні прояви гірсутизму (надмірного оволосіння по чоловічому типу), а всі гормони в нормі.