Кухонний посуд: каструльки, сковорiдки ...

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Anastasia, 17 Жовтень 2008.

1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Кухонний посуд: каструльки, сковорiдки ...

"Сільпошна" делімано відрізняється від тої що в "Деко" по кольору - в "Сільпо" зовнішня поверхня коричневого кольору, а там - сірувата.
    Ну й по суті - маю їхню каструльку, форму для запікання й 2 сковорідки - типу WOK і маленьку. То поки що нема претензій, за виключенням каструльки - вже є царапинки й сколи - хоч користуюсь суто дерев. лопаточками. Всі інші -нормально. чому таке з каструлькою - не знаю...

2. Vyshenjka

Vyshenjka Щаслива мамуся

Хочу купити скляну гусятницю, але в магазині на упаковці вказано максимальну температуру нагріву 300градусів. Поділіться досвідом, чи безпечно в ній готувати в звичайній духовці, (в мене старенька радянська духовка, без термометра, жаль викинути, бо гарно пече).

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

а взагалі немає ніякої можливості регулювати ступінь нагріву? не думаю що радянська (та й сучасна) духовка нагрівається більше 250-270 градусів... іто то такий вже максимум... 300 градусів то певно обмеження для якихось пічок чи шо.. думаю сміло можете купляти, але проекспериментувати.. спочатку запекти щось швидше і переходити на складніші страви

4. nok

nok New Member

скляна гусятниця мала би витримати стару плиту але перед приготуванням не грійте духовку запихайте у холодну

5. Vyshenjka

Vyshenjka Щаслива мамуся

Дякую за пораду) Обов'язково проекпериментую. Чи можна в цій гусятниці готувати на плиті?

6. Музик

Музик Мартуська

так можна, але правило те саме - не можна ставити порожню на газ- наповніть, а тоді включайте. і ні в якому разі після приготування не переставляйте гарячу гусятницю на холодну поверхню від перепадів температури вона може тріснути

7. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Маю аналогічну духовку і скляну гусятницю. Чудово співпрацюють :) Вже рік часу усе в ній тушкую-запікаю - виходить чудово. І Нічого їй не стається (ставлю як холодну, так і гарячу)

8. Тетянка

Чи має хтось каструлю такого плану - із накладками силіконовими:
    Зараз в Метро є комплект Rondell за хорошою ціною - каструлька на 5,7 л, 3,2 і ківш 1,3 - це модель-новинка, то вагаюсь...і взагалі - як ця ТМ в користуванні?...Маю Gipfel і tarrington house - останню купила буквально 10 днів тому - поки що задоволена. Але тре мені ще каструльку велику - то в роздумах, якої ТМ....

9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Тетянка, я маю, сестра собі таку ж купила, і мамі ми три штуки саме з такої серії подарували. В мене вже три роки. Єдиний недолік - не поставиш в духовку. А так - люкс

10. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

А це мені на днях спрезентував чоловік! ТМ Bekker, Німеччина.

11. Milka

Milka Moderator

хочу похвалитись отакою сковорідкою Lessner

налисники, яєшню і все решта можна готувати без олії. Не зовсім легенька, але я нею дуже задоволена, основне не перегрівати порожньою. В користуванні пів року, претензій жодних:girl_yes2:. Бачила у Вінзера теж є щось схоже.

12. Рибка

Рибка Well-Known Member

Цікавить сковорідка-гриль

Чи є різниця, на якій смажити стейки, на такій чи на звичайній.
    Може ще хтось має відгуки про той посуд? Зараз акція чергова з тими марками, от думаю, чи варто прикупити таку сковорідку.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну на "гриль" стейки певно більш правдивіші виходять,
    хоча мене якось переконували що "гриль" шкідливіша, через те що ті "смужки " занадто зажарюються.. ну але все смажене шкідливе, то таке:)

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Купила я сковорідку гриль-газ. вже і випробовували. М*яско вийшло як справжній шашлик, смакота.

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

15. карапуз

карапуз Well-Known Member

Купив чоловік сьогодні сковорідку Vinzer з керамічним покриттям, ось таку

Ми, звісно, як розумні люди, купили, а тепер читаємо, що ж воно таке та кераміка :girl_crazy:. А ви що скажете ? Кераміка - то добре чи зле ?

16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

добре-добре)

в мене є 2 керамічні пательні - звичайна і гриль, від Бергоф, користуюсь вже більше 3 років, смажиться прекрасно з малою к-тю жиру, миється чудесно, не дуже доглянутими виглядають тільки зовнішні стінки (є кілька потьоків, котрі не відмиваються)
    тільки от недавно почали мені об'єкти смажіння злегка "прилипати" до поверхні...
    пробувала прокалити сіллю - не конче допомогло...
    тепер думаю - чи то час ідеальної амортизації вже вийшов, чи то я щось зіпсувала ненароком(

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені дуже радили:) особливо якщо важкувата (є позиція, що вага сковорідки то ознака якості)
    але ВІнзер то взагалі дуже навіть хороша фірма
    п.с. якщо вам розподобається, прийму в подарунок:girl_haha:
    жартую звісно, але раптом хтось шукатиме мені подарунок і натрапить на цей допис)))

18. Тетянка

Дуже добре! Вона краще зберігає тепло, легко миється. В керамічній каструльці в мене ніколи й нічого не пригорає, тепер тільки в ній варю кашу чи кип"ячу молоко. Маю і каструльки й сковорідки різні.

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

Мені особисто дуже і дуже

І мене цікавить.
    Недавно придбала - дуже симпатично смажилося (яєшня, налисники), не приставало до дна (але на всіх нових сковорідках мало недоіліків).
    Помітила особливість - набагато швидше нагрівається.

Але - сьогодні поставила на вогонь, а потім дитина прокинулася, ну,і я забула - а воно то гріється, коротше, потемніло місцями, де жир був. І особливо по краях. В посудомийці не відмилося. Таке враження, що взагалі це не пригорілий жир, а зіпсута поверхня. Хоча на перший погляд - ніби налипший жир .
    Пробувала драяти дротиком - трохи відпускає - але не дуже. При тому сама поверхня не дряпається. Може, то якась "хімія" проступила?
    Коротше, вигляд вже не той.
    Побачимо.
    Додам - на самій "смажильній поверхні" все ніби згоріло-спопелилося, то тільки треба було змести. А боки - катастрофа.

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А в мене не прижилась ні керамічна сковорідка, на якій все прилипало до дна від самого початку, ані гриль. Останню вже й не пам"ятаю коли витягувала.