Відповідь: Курси для вагітних інфа на сайті самопомочі оновилася: вівторок і четвер 18:00-20:00 ось лінк
Відповідь: Курси для вагітних Зайшла на посиденьки, почитала, подивилася, вирішила зареєструватися у програмі від Самопомочі Я так розумію це краще з чоловіками йти, як гадаєте?
Відповідь: Курси для вагітних Звісно що краще Але, може, нічого страшного як без. Я от теж думаю, чи записуватись... Тут і накладка з курсами в костелі і не знаю як чоловік зайнятий буде... Але як назбирається з посиденьок групка, то можна йти - не так самотньо буде
Відповідь: Курси для вагітних Тоді я напевно не буду ходити. Такі незручні ті вечірні курси. Мені ввечері так хочеться полежати, відпочити після робочого дня. А після 8-ї ще додому добиратися. Після останніх курсів у церкві до пів десятої я 2 дні не могла відійти. Коли після роботи йдеш на курси і так довго там сидиш, то просто ледь живий потім.Може в декреті вже тим займатися.Хоча розумію, що для чоловіків і інших працюючих майбутніх мам - це зручно.
Відповідь: Курси для вагітних А я то думаю, чого тебе вчора в Антошці не було Погоджуюся, якщо після робочого дня ще сидіти стільки на курсах, то дійсно важко. У мене робота на дому була (зараз вже не працюю), то мені навпаки десь вирватися погуляти хотілося. Між іншим, вчора ти багато не пропустила, бо консультант з лактації прийти не змогла і вів заняття той лікар, то він про ГВ досить так поверхнево і в загальному розповідав. До речі, може комусь знадобиться інформація. Хто планує ходити на курси в Антошку, в них там зараз буде перерва і відновиться курс вже аж у січні після всіх свят. Є ще курси підготовки до пологів на Батальній. Складаються з 2 занять приблизно по 1,5 години. Перше заняття - про спільні пологи, друге - про догляд за дитиною в перші дні життя. На курси потрібно попередньо записуватися по телефону 244-21-24. Коли набирається група з кількох пар, вони телефонують і кажуть коли прийти. Правда час переважно незручний для працюючих - будній день, робочі години. Ще скажу, що хто був скажімо на занятті по партнерських пологах у Школі Народжувати, то особливо нової інформації на Батальній не почує. Так само розповідають про етапи пологів, типи дихання і пози, тільки більш стисло і конкретизовано. Офіційно курси безкоштовні, але дають квитанцію на добровільний благодійний внесок на довільну суму.
Відповідь: Курси для вагітних Дівчата, може ще не знаєте, в неділю, 16 грудня відбудеться "Свято вагітності". http://mam.ua/forum/showForumComments.do?topicId=835
Відповідь: Курси для вагітних Дівчата, порадьте будь ласка. Ми хочемо почати ходити на курси у Львові десь після 25 січня. В мене декілька питань до вас: 1) На які курси найкраще ходити? Я так зрозуміла, що є Школа Народжувати, Мацьопа і Антошка. Всі курси безкоштовні - на яких з цих всіх курсів є не тільки теорія, а ще й більше практики\спілкування\вправ для вагітних, тощо. Порадьте будь ласка. Так як ми вже пройшли тут в Києві одні курси, які вела акушер-гінеколог і там було 95% теорії, яка з голови вже трохи вилетіла 2) Чи можна почати на курси ходити в будь-яке заняття, чи там є запис - наприклад, набирається група з такого-то числа, потім набір через місяць, тощо? Чи можна приєднатись в будь-який момент? Буду дуже вдячна за поради...
Відповідь: Курси для вагітних Мені вчора не дзвонили, тому підозрюю, що сьогодні ще не буде. Може з наступного четверга. Крім перелічених ще є інші курси, просто ці на форумі найпопулярніші. Зразу скажу, що в Мацьопі не безкоштовно (там просто разово було безкоштовне Свято вагітності). У них курс з 10 занять коштує в районі 1000 грн. (на них не ходила. підказати щось не можу). Антошка і Школа народжувати безкоштовні. В Антошці подається досить загальна інформація, без практики. Для загального розвитку і якщо є багато часу, можна походити. В Антошці найкраще заняття по підготовці до пологів, коли приходить консультант. Решта - просто педіатр розповідає про розвиток дитини, щеплення, облаштування дитячої кімнати тощо. В Школі народжувати більша частина занять присвячена диханню в пологах (перша половина заняття завжди дихальні вправи) і грудному вигодовуванню (тренуємося на ляльках, дивимося фільми). Раджу походити туди. Знаю, що є ще курси Нанашко (платні, десь 500 грн., проходять разово в суботу-неділю майже цілий день по мірі набору групи). У Антошці і Школі народжувати можна почати з будь-якої теми. Платні курси - переважно по мірі набору груп. А, ще є курси на Батальній. Проходять 2 рази по півтори години (перше заняття про пологи, друге про догляд за малям у перші дні). Теж по мірі набору групи (треба попередньо подзвонити записатися).
Відповідь: Курси для вагітних Ясно, дякую, що сказала, бо я зараз шукаю саме безкоштовні курси, так як тут в Києві ми ходили на платні і не хотілося б ще раз платити за ту інфу, яку я вже тут слухала... а безкоштовно можна послухати і другий раз А як можна зрозуміти, коли буде це заняття, на яке приходить консультант? Ми б на нього пішли... Бо загальний курс ми вже прослухали... О це якраз те, що я шукаю!!! Там є при костьолі на Привокзальній, так? Ви всі туди ходите? А де можна побачити розклад занять? Бо в Неті тільки телефони... Короче, вирішила ходити в Школу Народжувати, тільки цікаво, в яку з тих шкіл варто ходити - там великий список. А на Сихові нормальна школа? Хто знає?
Відповідь: Курси для вагітних Я ходила на Сихові - залишилась дуууже задоволена, викладач п. Галя - просто знахідка. Дуже все гарно пояснювала + приходили пари. які вже народили, ділились досвідом. Ми не тільки слухали, а я робили різні вправи. я ходила з чоловіком - то він теж тренувався "дихати", бо в час ікс на мене напав якийсь ступор. а чоловік підказвав і нагадував. що і як.
Відповідь: Курси для вагітних Вони всі варті, там принцип - один і той самий. Я була в 2 різних і там і там сподобалось. Теорія + практика + ми ще зарядку робили невелику.
Відповідь: Курси для вагітних Супер! Тетянко, а коли курси на Сихові проходять? На сайті тільки телефон... ---------- Додано в 13:13 ---------- Попередній допис був написаний в 13:11 ---------- ОК, тепер питання таке - на сайті наприклад на курсах при Костелі - то там раз в тиждень.То повний курс скільки часу триває? І скільки всього занять в курсі? Бо раз в тиждень якось малувати, боюсь, що не встигну...
Відповідь: Курси для вагітних Я колись питалась, то мені казали, що 19 занять, але то таке, мені здається на то не варто орієнтуватись. Хотя спершу теж думала куда бігти, що робити, бо не встигну. Походиш собі на приклад на Сихові і в Ольги та Єлизавети. Кажу, воно як на мене, крутиться навколо одного і того самого. Купляєш собі книжечки-методички їхні і всьо встигаєш. Не хвилюйся. Яон вже на 33, а була 2 рази. То ж зараз буду по мірі можливості робити інтенсив. Костел, Антошка і ще кудись. В костелі триває приблизно 2 годинки. І саме головне - все з дуже гарним настроєм і таким позитивом, що просто клас.
Відповідь: Курси для вагітних ОГО! Круто!!! То получається, що треба починати ходити дест після першого триместру, щоб встигнути-))) Тоді, мабуть, буду ходити раз в Костел, раз на Сихів - хоч два рази в тиждень походжу... але ще б знати, як там зі списком тем, щоб не попасти на одн уі ту саму тему в Костел і на Сихів...
Відповідь: Курси для вагітних Я думаю так воно розраховано, але читається по потребі, думаю орієнтуються на публіку. В Йосафата нам казали теми на місяць, в костелі - приходиш і дізнаєшся. Думаю воно і так не завадить, троха будеш ходити свіжим повітрям дихати, мальотою насолоджуватись, відпочивати від своєї роботи.
Відповідь: Курси для вагітних Власне так Робляться поправки як що тре швидше розказати чи просто новенькі прийшли. Так в костел прийшла дівчинка яка раз лише встигла прийти (ну може 2 - пам'ять моя нікудишня - але точно не більше), то пані Оля намагалась якомога більше про дихання розказати (як і кожного разу коли новенькі приходять) і інтенсивно наголошувати на користі, потребі і інших нюансах ГВ (та дівчина хотіла лише 6 міс годувати щоб дома не сидіти). Тому не переживай Походиш дійсно на кілька курсів, розвієшся і просто наберешся позитиву
Відповідь: Курси для вагітних Дякую, дівчатка, а хто з вас планує ходити на курси в Школу народжувати десь після 20-25 січня?