Відповідь: Курси для вагітних Дівчата десь сторінкою вище писали про курси при церкві Михайла (то теж в центрі, біля Порохової вежі), але треба уточнити, коли там новий набір.
Відповідь: Курси для вагітних Ну что побывала я на курсах в Антошке. ЕСли кратко , то мне понравилось. Если подробнее, то девочка-лактолог которая вела лекцию очень сама по себе приятная, лекция интересная )) что-то уже знала, что-то новое расказала. Дала свой телефон, сказала можно после родов если будут вопросы или трудности с ГВ звонить. Прикольная обстановка все такие пузики )))) вокруг )) Дали подарочки, пробнички кремчиков в косметичке ))) очень удобной, потом пригодится. Необошлось конечно и без рекламы продукции которую естественно можно потом купить в Антошке , но и в этом есть плюс. Потом можно будет в экстренном порядке послать мужа уже зная что как выглядит и где можно купить ))) Так что я довольна )))
Відповідь: Курси для вагітних Ми з чоловіком ходили на курси на Левандівці (здається вул. Широка) при церкві Вознесіння. Готують там до пологів, ГВ і догляду за дитиною. Веде лікар-терапевт дуже добре. Залишились дуже задоволені - пологів я майже не помітила і на початку хоч уявляла з якого боку до тої дитини підійти
Відповідь: Курси для вагітних Трохи розповім як вчора курси пройшли - коханий таки зміг прийти, на що я особливо не сподівалась. Сподобалось і мені, і, схоже, йому також. Вкотре переконуюсь що чоловікам (принаймні моєму - то точно ) інформацію треба подавати дозовано, чітко і систематизовано - тоді то і корисно і цікаво. Вчора розповідали про перший період пологів (перейми), ознаки що пологи починаються, моменти, на які треба звернути увагу, складнощі, які можуть бути ( не залякували, просто розповідали щоб ми були в курсі і не панікували якщо щось піде не так), показали вправи на мячі (кожна пара мала можливість спробувати), вправи для дихання, прийоми масажу, пози для перейм, обговорили їх переваги і недоліки. Дали роздруківки списку необхідних речей, шпаргалку для татусів ( ще її не читала - чоловік забрав ) та скорочений конспект всього заняття. Все дуже чітко і зрозуміло. Не знаю чи вдасться коханому прийти на наступні 2 заняття, але добре хоч на це прийшов і не спротивився. Бо коли ми пішли на заняття в Храм Ольги та Єлизавети у спеціально відведений день для відвідування з чоловіками ефект був не той - було багацько народу, сісти не було де, не те що якісь вправи робити, спробувати якісь вправи, в тому числі і на мячі - було нереально. Пані Ольга, яка веде ці заняття, дуже позитивна та досвідчена людина, але певно таки не зовсім розуміє особливості чоловічого сприйняття інформації - часом перестрибувала з теми на тему, не мала чіткого плану, тому я бачила що моєму чоловікові не завжди було зрозуміло про що мова, навіщо це і, відповідно, втрачався інтерес. Ще один мінус того заняття - інформація про слінги. Я і раніше помічала що чоловіки (не всі, звісно, деякі, в тому числі і мій коханий) з пересторогою ставляться до слінгів, мовляв, - це ненадійно, якийсь шарфик, та він розвяжеться, він спину не підтримує як годиться і т.д. До різних рюкзачків ставлення краще - там всякі защіпки є, механізмики (о, вони це люблять ), тому в їх очах він надійніший. Пані Ольга досить сумбурно показувала і розказувала переваги слінгів, сама вона користувалась лише СЗК, тому коли показувала намотки СШ виглядало то незручно, марудно і ненадійно, я по виразах облич свого та інших чоловіків побачила що вона не лише не переконала їх у користі слінгів, а навпаки - дала їм привід утвердитися у своїх переконаннях про їх ненадійність. До речі, показувала вона і варіант носіння дитини вперед обличчям в слінгу - на скільки я читала - то не правильно, а щодо рюкзачків - вона щиро зізналась що не володіє інформацією про них, тому можливо хтось зі знаючих дівчат міг би якось зайти в "Школу народжувати", розповісти що й до чого, бо питання майбутні мами задають, а відповідей не отримують Взагалі в "Школі народжувати" багато часу приділяють типам дихання, грудному вигодовуванню, позитивному налаштуванню - це дуже добре для майбутніх мам, але я особисто не дуже бачу сенс у спільному з чоловіком відвідування - йому просто буде нецікаво. А для дівчат - супер, типи дихання гарно вкладаються в голові, позитивно налаштовуєшся на пологи і взагалі приємна атмосфера, ще часом приходять дівчата, що пройшли курси і нещодавно народили, діляться досвідом - дуже цікаво і пізнавально.
Відповідь: Курси для вагітних Хочу поділитися, цю інфомацію я прочитала в ЖК. "Ляля До.....ляля По" "Світ очима ненародженої дитини" - це буде семінар (безкоштовний). Сб 10грудня 12-13, 16-17 Неділя 11 грудня 12-13, 16-17. м. Львів, вул. Кастелівка, 8 (бічна Сахарова) - навпроти трамвайного депо. Попередній запис, бо кількість місць обмежена. 0674594894 або 0679016070 Після можна отримати безкоштовну індивідуальну консультаціями з спеціалістами. (я вже не записувала з якими).
Відповідь: Курси для вагітних Ми з чоловіком ходили до них на курси для майбутніх батьків цим літом. Були дуууже задоволені. Багато із отриманих знань стали у нагоді. Особливо помічними виявились теми по догляду за немовлям, по грудному вигодовуванню. Так що рекомендую завітати на семінар, тим паче що безкоштовно
Відповідь: Курси для вагітних Ми ходили на довготривалий курс - 12 занять по 2,5 години. Заплатили за все 1000 грн. В них ще є експрес-курси підготовки до пологів (3 заняття), вони організовуються, наскільки я знаю, частіше, тому як на довоготривалі важко групу назбирати, ну і коштують значно дешевше не знаю скільки точно. Але воно того вартувало. Тим паче, що, в якості бонусу, на останніх тижнях вагітності нам запропонували відвідати безкоштовно експрес-курс, щоб нагадати собі ще раз основне, що нам читали на довготривалому курсі.
Відповідь: Курси для вагітних о, я таж туди ходжу інколи.і як, скористалися тими вправами на пологах? бо мої товаришки щось не дуже.
Відповідь: Курси для вагітних дечим таки скористалася - 2й тип дихання реально допоміг перебути перейми, 1й не застосовувала бо в мене зразу "пішла жара". В перехідний період (коли хочеться тужитись, але ще не можна) пробувала "задувати свічки" - не підійшло, іншого згадати в той момент не змогла. Але акушер підказала як діяти (якийсь звук видавати, який - не дуже памятаю) - то помогло. Коли вийшла голова і треба було не тужитись - помогло дихання "собачкою". Під час потуг все було приблизно як розказували в "Школі", але на заняттях я побоювалась тужитись, то освоювалась вже під час пологів - то не складно, але фізично тяжко. Вправи на розслаблення дуже помічні - я уявляла дуже легку і потішну картину чоловік підказав - уявила як наш кіт пухнастою сірою хмаринкою пропливає кімнатами, наче в невагомості і не наганяла собі страху перед наступною переймою. Загалом не жалкую що ходила на курси - перед пологами страху майже не було, я знала чого чекати тому було легше.
Відповідь: Курси для вагітних Підписуюсь під кожним словом! Також відвідувала ці курси, які веде п. Оля, і мені це допомогло! Раджу всім майбутнім мамам які ще не знають чого "чекати від пологів", піти саме туди!
Відповідь: Курси для вагітних Підкажіть, а в котрій зараз годині ті курси в "Школі народжувати"? Це по вівторкам, якщо я не помиляюся? І чи можна там прийти в будь-який час чи потрібно конче починати з якоїсь певної теми? І ще, чи може хтось ходив на курси підготовки до сімейних пологів на Батальній і щось може про них розповісти? Бо щось тут не можу знайти нічого.
Відповідь: Курси для вагітних Телефонувала по контактному телефону і виявилося, що інформація уже не актуальна, тому що цей семінар був ще минулого року. Шкода, звичайно ж.
Відповідь: Курси для вагітних При церкві Ольги і Єлизавети, на Городоцькій. Але є ніби і в інших місцях. О, знайшла сайт: http://www.narodzhuvaty.com/. Пише що "заняття проводяться щовівторка о 16:30 год."
Відповідь: Курси для вагітних Можна починати з будь-якого часу, теми повторюються. До речі, тривалість 2 години. І дійсно, з 16-30 кожного вівторка. Можна заходити у церкву не з головного входу, а зі сторони площі Кропивницького (там, де кінцева 42 маршруту).
Відповідь: Курси для вагітних так і далі спитати, або ж прийти завчасно і почекати-вас заведуть, бо з перешого разу можна заблукати в лабіринтах захристія))) є ще на городоцькій в такій великій церкві (здається Воскресіння Христового) і Йосафата на замарстинівській-там, здається по понеділкам на 19. хоч то недалеко від мене-не потрапляю туди, а в Ольги-Єлизавети ходили співробітниці, які місяць тому народили-от і я з ними)))
Відповідь: Курси для вагітних Шкода, я так старанно це перерисувала, хотіла добре діло зробити для дівчаток)))Цікаво рік висить в ЖК
Відповідь: Курси для вагітних Такс... Значить хвалюсь: в "Школі народжувати" у вівторок була, сьогодні була в Антошці.... а ще сьогодні в ліфті побачила рекламу клініки л. Палиги ("Альтернатива") і там був пункт "Курси для вагітних" (щось новеньке). Хтось був? може є відгуки? (про нього як лікаря-УЗДста я вже читала )