Курси для вагітних

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TASJA, 8 Листопад 2007.

1. viktoria

viktoria Well-Known Member

Відповідь: Курси для вагітних

В среду 23 декабря в 12.15 будут проводиться практическое занятие для беременных и мам с малышами от рождения до 4х месяцев.
    Тема занятия: грудничковый массаж, плавание в домашних условиях, гимнастика, закаливание, и другие моменты связанные с уходом за новорожденным и организацией, ритма дня для малыша и мамы.

Останнє редагування модератором: 22 Грудень 2009
  2. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

чесно кажучи куди реальніше було б потрапити на годинку 7 вечора, або до обіду -Імхо. Тим більше, що у багатьох робочий день до 6, та навіть якщо до 5, то потрібно враховувати дорогу з роботи, яка, як мінімум, займає півгодини. Якщо жінка вже у декретній відпустці, то вона може скажімо відвідати курси і на 11 год дня. Я б із задоволенням відвідувала курси, які знаходяться на Широкій, але не маю з ким залишити свого другого малюка у 5-й вечора

3. Galya

Galya Well-Known Member

А я всюди з малою їжджу:) І на курси пару раз з нею приходила. Там є ляльки, на яких показують пози для годування, то вона бачилась, а ше є папір і ручка:)

4. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

В мене були такі думки, але гадала, що можливо хтось буде невдоволений,бо малий може заважати іншим мамочкам слухати. Інша справа коли пару раз, а коли потрібно брати на кожне заняття?

5. Galya

Galya Well-Known Member

Не думаю, шо хтось може бути недовольний (ну хіба би вже дитина зовсім неконтрольована була), там же всі вагітні - їм скоро з тим же стикатись прийдеться, мали би розуміти:) Та я й брала на кожне заняття, на якому була. Потім все якось не виходило - то канікули на курсах, то карантин, то в нас якісь справи...

6. Forgetmenot

Forgetmenot New Member

А хто чув про йогу або медитацію для вагітних?! Є таке у Львові?

7. Анута

Анута Well-Known Member

є йога. десь в самому центрі, але точніше не скажу. погугліть - точно знайдете

8. In4a

In4a Well-Known Member

Є йога для вагітних в школі йоги "Привітання сонцю" (здається так), на вул. Родини Крушельницьких (р-н Водоканалу).

9. Lorra

Lorra New Member

Дівчатка, а от я і багато моїх знайомих жіночок, котрі вже мають дітей, притримуємося такої думки, що варто було б хоча б психологічно готувати до народження дитинки не тільки чоловіка, а й найближчих родичів, які в подальшому будуть часто приходити в гості. Бо є відгуки мамочок, що часто рідні не до кінця розуміють, що жінці, яка недавно стала мамою, необхідна їхня допомога в догляді за дитинкою, психологічна підтримка, допомога по господарству... Часто можна почути фрази типу "а що ти такого важкого робиш?!" Щоб мама була спокійніша і уважніша до своєї лялі, вона повинна мати час на відпочинок, раціонально харчуватись, повинна бути позбавлена від деяких хатніх клопотів (хоча б на перший час), мати невеличку долю часу "для себе". Але часто буває так, що чоловік або родичі не розуміють "важкості" тієї роботи яка зветься "материнство" і "грудне вигодовування". Мова не йде тільки про фізичну "важкість", а й психологічну. Жінці потрібно час від часу просто переключатись на інші види діяльності, а в цей час її може підмінити чоловік або найближчі родичі. А щоб вони могли нормально це зробити, то, відповідно, повинні знати що і як, і методи догляду та виховання дитинки не повинні йти в розріз з маминими. Я особисто трохи шкодую, що до народження моїх дітей не запросила на курси декого з наших родичів :girl_haha: , щоб вони самостійно почули про їхню долю допомоги мамі з малям від фахівців. Що скажете на такі роздуми?

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Лорро...
    Ніхто Вам (і мені теж) НІЧОГО не повинен. Хочете щось отримати - робіть (собі), просіть, домовляйтеся, уточнюйте. :)
    Може. А може й не підмінити. Хто має розрулити це питання?

В ООН петицію надішлемо?
    Хочете бути "спокійніша і уважніша до своєї лялі" - будьте!
    Дитину ви самостійно робили? Без участі дорогої родини?
    (всяко буває, тому перепитую).
    Чи Вам лялю (/ляльку) разом з машиною/квартирою на весіллі подарували, з сертифікатом на довічне сервісне обслуговування?
    Дитина Ваша? - Бавтеся! :)

Наспівуючи:
    Як я була маленька,
    Мама лялю купила.
    мала ляля сині очі.
    Я ту лялю любила...

Останнє редагування: 12 Січень 2010
  11. In4a

In4a Well-Known Member

12. Lorra

Lorra New Member

Шановний Левандівко, а ви справжній скептик я вам скажу! :girl_wink: Взагалі я дуже рада, що мої роздуми вас зацікавили... правда зверталась я не до вас. :girl_smile:

Останнє редагування модератором: 13 Січень 2010
  13. levandivka

levandivka З яйцями...

Щиро дякую за високу оцінку, але...
    ...Оцінювати форумлян дуже не раджу (принаймні, у цій гілці)

В ТАКих випадках (на нашому форумі) пропоную чітко окреслювати адресатів, і... писати Приватне Повідомлення.

"Дорога родина" - на курсах? [​IMG]
    Не зле. Разом з сусідами - ще краще (щоб не дивувалися, що вночі дитина будиться).

Останнє редагування: 13 Січень 2010
  14. Switljachok

Switljachok Well-Known Member

Важко собі уявити, як декілька родичів йдуть "купкою" на курси :girl_smile: Особливо ті, які впевнені у своїх "правильних" знаннях. Та й багатьох наших мам-бабусь цілком можна зрозуміти - у їхні часи була зовсім інша ідеологія виховання дітей, яка була спрямована на те, щоб молода мама швидше могла повернутись до роботи. Тому старшому поколінню складно пояснити, що й до чого, тому що це начебто перекреслює їхні минулі погляди.
    Думаю, одним-двома заняттями не зміниш ідеологію. Потрібно діяти повільно, ненав'язливо, зробити такі собі "курси на дому":girl_smile: - принести журнал - почитати щось вслух; вмикнути телевізор, коли йде хороша передача про виховання дітей (на К2 у будні дні зранку йде чудова передача "Сім'я від А до Я" - якраз для молодих батьків та їх родичів). Більше в пошані комп'ютер - можна знайти диски "Сім'я від А до Я", або й багато інших та переглядати їх тоді, коли домашні біля вас.
    Способів багато.
    Важливо, щоб їм самим захотілось допомогти мамі і дитинці. Тому що тиск викликає протидію. А от любов'ю і терпінням можна добитись значно більшого.
    Успіху!

15. Єва

Єва Well-Known Member

Однозначно підтримую :) Думаю, більшість молодих батьків йдуть на курси саме тому, щоб самим бути більш-менш теоретично підкованими в питаннях ГВ, догляду за дитиною тощо і поменше слухати дорогу родину, яка постійно намагається впхати носа з "цінною" порадою.
    На рахунок допомоги по господарству, про яку пише Лорра, як на мене, найкраща допомога - коли просто не заважають, про це можна прямо сказати людям, які з тобою проживають і для цього ніякі курси не потрібні.

16. носик

носик New Member

Де на Широкій є курси для вагітних? Можете, будь ласка, сказати адресу і приблизну вартість.Хотілося б побільше дізнатися про догляд за малечею

17. Ailenka

Ailenka Member

як Ви праві, але це діє коли живете окремо від цієї родини...нам нажаль не уникнути порад часів леніна

18. Єва

Єва Well-Known Member

Справа в тому, що не живемо окремо, і вже заздалегідь розказую всім домашнім, що через два тижні йду на курси, де мені люди з відповідними знаннями і досвідом розкажуть, що і як найкраще для дитини, бо не хочу, щоб мені "родичі і знайомі" втручалися до догляду за дитиною з непотрібними порадами радянських часів. Думаю, вони такий натяк прекрасно розуміють.

19. puma

puma Well-Known Member

Дехто зрозуміє,а дехто ні .Моя свекруха каже,що у неї великий досвід,бо виховала 2 синів,а ще в садочку працювала вихователем.Так що вона краще знає що і до чого .І то нічого,що першого годувала грудьми 2міс.,а меншого 1міс,бо вона виявилась " немолочна".

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Як то не давати дитині води.то ж воно вмре

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:48 ----------

такщо краще без порад і допомоги

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Незнаю як на рахунок родичів, аля я вперше на школу для вагітних пішла з сестрою, щоб не скучно було самій:girl_smile: до того ж я планувала народжувати з сестрою. Потім вже ходила сама, мала зошит, де детально записувала всі лекціі, і який мені потім став у пригоді - коли були проблеми з годуванням, там був найважливіший тел. п. Лесі:girl_smile:
    А ще в тому зошиті були намальовано у виглядв діаграм, як треба правильно дихати під-час перейм:girl_smile:
    Коли ми йшли народжувати - я взяла з собою зошит, а сестра мала мені показувати як правильно дихати :girl_smile::girl_smile::girl_smile: Я їй казала - як буду верещати ти мені перед носом показуй мій зошит з малюночками:girl_smile::girl_smile::girl_smile: