куріння і годування грудьми

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 11 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: куріння і годування грудьми

Я колись давно курила. Студенткою та пару років на роботі. А потім щось мене перемкнуло.
    Одним чидовим ранком в голові промайнула думка, що я занадто себе люблю, щоб курити. З того часу пройшло десь роки 4 і я жодного разу не закурила. На щастя, на роботі не курили і знайомі також. Пару разів, звісно, хотілося, але прото подиміти за компанію. Та втрималася.
    пробачте за офф, але, можливо,комусь з дівчат, що хочуть кинути курити, моя історія допоможе.

по темі. Подруга з 4 міс. перестала дитину годувати грудьми, бо хотіла курити. І вагітною часом бувало закурювала.
    В неї чудове дитя, але не знаю, чи це пов"язано с папіросами, імунітет в дитини просто ніякий.

Мені шкода труїти свою малечу. І себе.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Молодчика !!!

Наш тато перестав курити ще скорше ніж я від сигарет відмовилась, він емні навіть ультиматум свого часу поставив - поки не перестану курити - дітей не робим. Мусіла перестати))))).

3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я не змушую,най собі курить,в нього така робота,що без цигарки важко іноді:)

і ще нагадала собі,моїй одній знайомій сам лікар дозволив між переймами покурити,щоб тій легше стало!!!!! нда,правда?а коли годуватиме,казав,спочатку трохи зцідити,щоб тютюн з молока вийшов,а потім годувати..ну не ...? мені здається лікар мусить навпаки розказати ,наскільки це шкідливо.

4. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Я не палила ніколи, а чоловік відмовився коли я завагітніла. Найвагомішою причиною кинути палити було те, що він не хотів труїти димом нашу майбутню дитинку.
    І це чоловік, а не жінка, яка повинна виносити і вигодувати дитинку, яка відповідає за її здоровя головним чином. Хоча палив з 9 до 26 років і уже викурював по півтори пачки в день. І Не тягне і зараз. Ось уже рік і 9 місяців. Головним чином допомогла кинути палити книга Аллена Карра "Легко бросить курить". Чоловік рекомендує. Тому хоч вбийте не розумію ЯК жінки не можуть відмовитись від паління. Це ж нове життя!!!
    Маємо знайому, яка палить і годує. І хоч мені важко дуже зрозуміти як ці два поняття поєднувати - та хай годує грудьми і палить, чим палить і годує штучними замінниками.

5. дашулька

дашулька Well-Known Member

колись пробувала у шкільні роки,так скажимо,за компанію,але то було пару разів.А тато наш курить до сіх пір по пачці на день й ніколи в нього не получається кинути. Раніше це робилось на кухні або в туалеті,тепер ,з появою дитинки,перейшов на балкон. Я вже звикла до того,тому навіть увагу не звертаю,хоча раніше намагалася боротися.
    Коли була в ПБ на підримці (у нас був спільний туалет на декілька палат),то з сусідніх палат постійно приходили дві пузаті кубіти попалитию При чому ходили не до себе в туалет,а до нас!!! закінчилось "розбором польотів" й більше ми їх не бачили. Ще там же,коли вже була в післяродовій палаті з однією жіночкою,яка курила цілу вагітність,то й не припиняла й після...на мої зауваження,що це мені заважає не реагувала абсолютно,й до речі,вона годувала грудьми. На жаль,у її донечки знайшли якісь проблеми з серцем...

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ось це є велика помилка не тільки лікарів але і звичайних мамів!
    Бо молоко вже в грудях є і воно не має того нікотину або має в дуже-дуже малій кількості а коли молоко зцідити то нікотин в молоці буде в значно більшій кількості. Бо виробляючись молоко воно всі поживні речовини бере із крові де на той момент велика концентрація нікотині

7. zara

zara Well-Known Member

класна тема! дякую за її створення! до цього я думала, що тут всі святі )

8. MaryF

MaryF Well-Known Member

І я курила з 10 класу. Перший раз як завагітніла, то спочатку зробила тест і пішла з ним на балкон курити і коли побачила другу полосочку, то зразу затушила почату сигарету і не курила 12 тижднів, та й не хотіла. Страшно захотілося в лікарні, коли сказали, шо плід завмер і треба робити чистку. Після того знову курила 4 місяці ше більше ніж до того.
    Коли сказали, шо можна вагітніти кинула. Майже 2 роки я не курила зовсім і не хочу, але дуже часто мені сниться запах сигарет і те бажання покурити, яке колись було. Буває сниться, шо я ховаюся від всіх, і курю сигарету, знаючи, шо це шкодить синочку і запевняю, шо нічого страшного від однієї сигарети не буде.

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Аналогічно. Вже 4 роки навіть не згадую що це. В мене тепер зовсім інші цінності - мої дітки!

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я в школi курила, по блатному тоненькi цигарки. Тут теж в "молодостi" блатувала з подружкою. Потiм якось надоїло курити i грошей було шкода, i муж не дуже одобряв. Але минулого року я поїхала з дiвками у Вегас (я вже не годувала Катю) як собi закурила мої любимi ментоловi Данхiл ммммммммммммм. А потiм знов нi разу до тепер. Я проти курiння пiд час вагiтностi, ГВ i тим бiльше якщо мама спить з дитиною, то взагалi думаю жахливо, сигаретами ж смердиш хоч не хоч.

11. Sahibi

Sahibi New Member

Думаю,такі речі,як куріння і ГВ не є сумісними ВЗАГАЛІ.
    То ж як треба "любити" ту дитинку,щоб псувати їй здоров'ячко через свою дурну залежність!Вибачайте за різкість,але я б таких "мам":aggressive:

12. stira

stira New Member

Підтримую на всі 100%, хоча для мене питання жіночого куріння є принциповим і не обговорюється. Не навиджу жінку з сигаретою в зубах, може я багатьох зараз образила, але це моя позиція.

13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а я би трохи інших :). Тих які переводять дитину на суміш через те що вони курять. І виходить гарна картинка дитина сидить в пісочниці бавиться а мама в той час біля неї курить. Чи сидить мама на лавочці гойдає каляску із новонародженою дитиною і курить. як вам таке, а? краще?
    Суміш не йде ніякому порівняні із ГВ. Суміш є для виживання дитини.
    Але я взагалі проти куріння як такого.

14. Sahibi

Sahibi New Member

Ну це вже взагалі ні в які рамки...
    Є лише 1 вихід - кинути цю звичку курити,а не придумувати якісь,вигідні в першу чергу для СЕБЕ,а не для дитинки,варіанти.

15. okodemig

okodemig Well-Known Member

сказала докторка одній вагітній, що не можна кидати курити, бо це стрес для організму.... треба час відчасу затягуватися:girl_devil:

16. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Може не зовсім в тему, але коли батько курить біля дитини, то хіба краще?. Я взагалі проти куріння (маю на то алергію). І вважаю, що куріння в громадських місцях, а, тим більше, на дит. майданчиках є неприпустимим!!!! і має каратися штрафами. Бо так й інші діти страждають, а не лише курця.
    А щодо ГВ, то все ж краще годувати, і хоча б мінімізувати кількість викурених сигарет. І вже точно не курити при дитині.

17. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Я теж знаю такий випадок, але вважаю, що це дурня, бо дитина тоді отримує внутриутробно разом з поживними речовинами отруту - нікотин.
    Я взагалі проти куріння як жінки так і мужчини, а вдома це взагалі жах. А як вже можна і кормити грудьми і курити просто не уявляю - це егоїстично. Хоча, якщо батько дитини курить вдома це теж критична ситуація.
    В роддомі нам роздавали буклети. Так от - дитяча смертність немовлят відбувається у сімях, де батьки курять. Просто не знаю, як прочитавши таке можна курити у домі, де є малюк???????????

18. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

О,в мене теж так,я коли дома взагалі не курю.коли гуляю теж.а от коли десь в компаніїї то так хочеться хоч затяжечку,8 міс не пробувала,а от вже кілька раз зривалась по кілька затяжок,а потім себе так матюкала,слабовільна я! Але я стараюсь дуже-дуже,хоча багато з моїх знайомих і курять і годують,навіть сестра в далекій Канаді каже що не змогла відказатись від цієї звички,перечитавши гори літератури і сторінок нету,не змогла кинути при годуванні,але в неї і нервова ситема така собі(взнаки життя з чоловіком.тяжкі роди,чоловік лишив.сама в далекій чужині і т.д.)так що я її десь відсотків на 20 виправдовуюю,хоча на решту 80 нам немає виправдовування і нажаль це правда!!!

19. Юстина

Юстина Well-Known Member

Годуюча мама і сигарета - речі несумістимі, речі, які не мають пояснення, не мають виправданння. Кинути годування грудьми через бажання покурити, попити, погуляти - просто недопустиме. Це має усвідомлювати кожна мама, яка хоче виростити здорове і щасливе дитя.
    Нема такого, що "не можу кинути курити", "маю нервову роботу", "я тільки трошки". Є дитина, є обов"язок, є відповідальність за здоров'я маленького життя і крапка. Це кажу вам я, курець з добрячим стажем (10 з лишнім років), яка від дня, коли побачила дві лінієчки тесту, до сьогодні не дивлюся в бік сигарети. Так, хочеться, так, тягне, ще хочу шампанського намішати з мартіні, хочу до ранку танцювати на дискотеці, але в сотий раз напишу: причому тут я і мої шкідливі звички?

20. veronka

veronka зла друзя

моя коліжанка на прогулянках і курила при дітиську і пиво пила, як на неї не пробувала вплинути - ніц не помагало (малу годувала 2 тижні):girl_mad: я проти щоб дитина бачила як батьки курять-пивлять, бо буде сприймати, що то нормально!!! як конче хочеться, то робити так щоб мале не бачило нвіть!:ninja: