Купання малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Manana, 2 Січень 2014.

1. Amilada

Amilada Well-Known Member

Відповідь: Купання малюків

У мене малий боїться струменя води. Тільки полокаю його у ваній. Спроба помити ручки, попу під краном, сполоснути під душем закінчуються плачем.

2. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Я от маю питання! ми купаємся в великій ванні з колом, поступово зменшуєм температуру, зараз 32-33! До якого градус зменшувати? і коли, наприклад, зупинився зменшувати, ну приміром на 30 градусів, то дитину вже постійно в такій воді купати? Чи все ж час від часу купати в теплішій?

3. fiesta

fiesta Well-Known Member

В холоднішій воді дитина має активно рухатись. Тому якщо робите вправи в воді - можна холоднішу. Якщо дитя просто миється-сидить-бавиться - теплішу воду.
    Мені колись казали, що менше 30 градусів в ванній не варто робити. Хоча знаю одну маму , яка своїй малій воду 27 град. робить...

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

Ми спустили десь до 31-32, а далі вже не подобалось, то так і купали. Зараз, мабуть , температура вища, може 34 градусів, бо ніхто іі не міряє.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

5. Dream-baby

Dream-baby Member

Дівчатка дякую за пораду, ми теж спустили до 33, і мала прекрасно купалась без істерик)

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Latane

Latane Well-Known Member

Перші рази пробували купатися у ванночці і доця верещала одразу! Десь на тижні другому почали купатися під душем разом і це приносить неймовірне задоволення нам обом!!! Можемо довго стояти під "дощиком", відчувати капельки, слухати шум, ну і контакт шкіра до шкіри))) Окситоцину море, потім смачно годуємося після купання....деколи і під час :)

7. Paradise

Paradise New Member

Ми хочемо перейти у велику ванну купатися, скілбки на початок потрібно набирати водички, і якщо з колом, то щоб дитина відштовхнутися могла, і як контролювати температуру води, бо вода швидко остиває...Набирати вищої температури?

8. oksumoron

oksumoron Active Member

Вищої температури однозначно ні, нехай буде помало вистигати, ніж класти дитину в гаряче! Я по мірі вистигання напускаю трішки теплішої! Але за 10-15 хв вода не так і критично вистигає!

9. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Ми набираємо воду 32-33° і вже не доливаємо. Малюк плаває, поки не набридне йому. Води варто напускати повну ванну, бо буде ніжками битись об дно

10. Virna

Virna Well-Known Member

ми теж сьогодні плануємо спробувати коло в великій ванні. і теж почитавши дописи, знижую температуру, бачу малому так ліпше. в маленькій ванні перевертаємо його в водичці "як песика", яка ж то радість. як він хлюпоче тими нозями. ми з чоловіком натішитися не можемо.

11. GIS

GIS Well-Known Member

А моя з першого разу в істериці з тим купанням, чи їй захолодно чи що... старались 36° починати, але поки заспокоювались, то може і прохолодніша стала... вчора, вдруге, дала себе обмити, але лише будучи в бабці на руках, у ванночку покласти так і не вдалось (

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А з пеленкою опускати у воду пробували? Моя племінниця на початку таак кричала від купання, стрес був для всіх. Не знаю, чи їй було страшно від того, що її спинкою одразу у воду опускають, чи що, але спробувала в пеленці опускати, то стало ок, за кілька разів вже пеленку забрали і проблем не було

13. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

моя мала теж хмуриться до цих пір, коли вода доходить до спинки. хоча я завжди спочатку ніжки мочила і дуже поволі опускала її у воду. ми теж ставили пеленку спочатку, правда зразу у воду.
    а моя некомфортно себе почуває з колом. коли не відчуває "землі" під ногами. майже одразу починає плакати. шкода. ще будемо пробувати. а от у ванночці таляпає ногами і хвилі робить вище себе)))

14. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Наш масік теж верещав, коли купали. Опускали з пеленкою. Робили температуру 36-37°. Потім я зауважила, що, коли миємо попу під краном в майже холодній воді, то не кричить. Зробили в ванночці 34° і всі проблеми вирішились :)

15. oksumoron

oksumoron Active Member

Я б казала знизити трохи температуру. Я зауважила, що мій плакав лише коли була загаряча вода! Ну і ідея з пеленкою також цікава! Пробуйте занурювати дитинку поступово, похлюпайте трішки водою ручки і ножки, тоді вже помало кладіть!
    Ну і витягнути з ванни і вдіти то були такі плачі, що ті купання проходили в стресах для мене.

16. GIS

GIS Well-Known Member

та власне шо поки опускаємо то вже десь 35-34 градуси, а пеленку спроббую.., а попереднього разу плакала як надривалась ше до води, після того, як розділи

17. oksumoron

oksumoron Active Member

Якщо плаче ще до купання, краще почекати! Дайте цицю, заспокойте. Ми так змінили годину купання, бо у 8 вечора дитина плакала і плакала, пізніше було ще гірше, а швидше, то доки щось зготую то вже і вечір, тому я купала і в 5-6! Теоретично, купання знак для дитинки, що треба спати, але для нас то не працювало.

18. GIS

GIS Well-Known Member

короче все тре пробувати ! сьогодні не мінятиму годину, але пробуватиму з пеленочкою.

19. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Або спробуйте самі з малечею у воду залізти. Тоді точно плакати не буде у мами на руках :)

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

ще крім того радять на перших порах класти дитину до ванни так невідривно від мами
    тобто мама тримає колискою і нахиляється з дитиною так, ніби сама майже в воді, а далі вже по реакції дитини
    відповідно дитина бачить і відчуває, що мама поруч, то не так стресово для неї