Купання малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Manana, 2 Січень 2014.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Купання малюків

А як ви визначили, що їй холодно?

2. Margarett

Margarett Well-Known Member

Нагадалось мені наше купання. Чомусь у воді моя дитина завше робила такі дивні рухи, ногами так цікаво закидала, що опинялась в середині ванни і голова була під водою. Тримати спочатку голову давала, а потім не хотіла - маглювала нею. То ми вийшли з ситуації так: мали халат звичайний "білий докторський", його у воду скручували валком і під голову. Він від мокроти ставав м"якшим і так їй подобалось лежати на тому халаті. Так купались.
    Ото у всіх свої способи різні.

Останнє редагування: 17 Січень 2014
  3. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

холодно в ручки зразу, ножки і носик.

4. Brenda

Brenda Member

Lyanysya, кажете тримається ручками за пеленку? Мені це більш подібно на те, що малій саме страшно, а не холодно. А холодно чи жарко тим більше немовляті, в якого ще не врегулювалась терморегуляція, попробувавши ручки- ножки- носик, ще й коли немовля в воді- це як мінімум не правильно. Спробуйте все- таки знижувати температуру. В такій гарячій ванні дитина активно рухатисьне буде, то і на серце така гаряча вода не дуже добре. Ми до місяця купали при 36, потім і дотепер 35-34, раз вода була 36,5, трр мала плакала, мусіли чекати, поки вистигне. Тримайте дитину міцніше в воді, щоб вона не боялась, не використовуйте " гаджети", типу пеленок і зробіть температурукожен тиждень на півградуса меншу, поки не досягнете 35 - відразу купання стане значно крмфортнішим;

5. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

6. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

можливо, але трохи боюсь, дитина сама по собі трохи змерзлячка в мене (так як недоношена), і на даний момент важить тільки 3500.(ще жирка малувато).

7. Amilada

Amilada Well-Known Member

KOCHAM, там так поливають малятко. А якщо водичка у вухо попаде, що робити?

8. Manana

Manana New Member

Чула від декількох педіатрів що в таких малят є якась перепонка, яка запобігає потраплянню води у вушко туди дальше.

Надіслано від мого GT-I9082, використовуючи Tapatalk

9. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

ми також занурювалися по вушко
    також перші рази боялась і чекала кілька перших тижнів
    нічого страшного не трапиться
    у дорослої людини ж нічого надзвичайного не трапляється
    я (багато в чому "дослухаюсь" до Комаровського) скручувала легенький ватний жгутик і вкладала у вушко на кілька секунд - вата вбирала зайву воду
    і звісно ніхто не буде створювати протяг коли дитина з ванни виходить з мокрими вушками )))

про вищенаписані дописи
    я боялась ниряти з дитиною, тепер шкодую (а після 3 міс інстинкт затримувати повітря потроху забувається), тепер ми лише поливаєм водою зверху
    температу опускаємо, тепер купаємось у 34, а влітку і у 32-30
    влітку трішки в річці мочилися, там температура не вище 24
    знаю форумляночку у якої малюк чудово плаває у воді 28 градусів

якщо дитина любить тепло, можна спробувати дууже поступово але систематично привчати її почувати себе комфортно при чуть нижчих температур, я маю на увазі і температуру води і температуру повітря)

п.с. коли я залізла в перші тижні з малечею у ванну з температурою 37 - мені була дуже гаряча! хотілось долити холодної

10. jMoondance

jMoondance Member

А ми сьогодні 3 раз купались як у ванну перейшли. Купала трохи з кругом, трохи без не дуже довго 10-15 хв. Перший раз трохи моє сонечко було в шоці, очі квадратні, я боялась що буде плакати. Наступні рази вираз обличчя трохи спокійніший був.Як залазим у ванну не плачем, тільки трохи возмутились коли круг вдягали. Всі рази аналогічно, трохи поплавали з кругом, коли наше личко почало кривитись і починаєм трохи хникати відразу знімала круг, а далі трохи так на ручках плавали, поплавали певний період і знов починає трохи хникати, я тоді забираю. Відразу тільцем до татка і бігом полотенечко. Спочатку дуже плачем а далі заспокоюємся, поки не лягаєм на пеленальний столик. О і тут в нас починається істерика!!! :girl_cray: Сьогодні це було щось з чимось, кричала як різана і так заходилась, що я вже сама переживати почала, нервуватись, а тут ще свекрухи прибігла, з виглядом, що над дитиною іздіваються і ми кати з чоловіком!!!:girl_devil: Ех, ну то вже інша тема.... Отже як тіки помастили олійкою (доречі після ванни обов'язково завжди мастити складочки олійкою? чи коли їх краще?), вдягнулись ( а вдягатись ми не любим:girl_crazy:) приклались до циці відразу тишина і спокій. 10 хв і ми спимо. Купала при 36-35 градусів.

Питання:
    1. Чому починаєм хникати у ванні? Нам надоїло чи ми змучились чи нам страшно?
    2. Ридаєм на пеленальному просто істерим, тому що змучені та голодні чи інша якась причина?????
    3. Може я роблю щось не так?
    4. Чи далі та продовжувати?
    5. Чи можна поєднувати час від часу з маленькою ванночкою? Коли так, то чи можна наприклад такий варіант: купання у великій ванні декілька днів і 1 день у малій на кухні?

Дякую!!!

11. invisible

invisible Well-Known Member

JMoondance, у нас жахлива істерика після ванни тривала від народження і десь до 4-5 міс. Я так і не визначила точно причини. Була точно не голодна і точно не хотіла спати. Таке враження, що не подобалося з ванни вилазити, бо щойно виймали з води - одразу в крик. Ну і одягатися вона не любила і досі не любить. Складочки олійкою не мастила ніколи. Щодо ванночки, ми і далі поєднуємо - пару раз маленька, пару раз велика. А те що хникає прямо в ванні, то певно змучується чи знуджується (було б страшно - одразу б плакала).

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

1. Може купа причин бути. Від "злякалась" до "світло в кімнаті занадто яскраве". Дивіться, пробуйте. Аня кілька разів від голоду плакала, хоча по часу ще ранувато було, але інших причин ми не знайшли.
    2. Моя в вашому віці страшенно не любила одягатись. Просто жесть. Кожного разу таааакі воплі.... Вже переросла. Десь місяці в 4.
    3. Спробуйте максимально швидко її одягати (може чоловічок), складочки не мастити після ванни, а, наприклад, зранку (я взагалі олією їх не мажу і не мазала). Або взагалі загорніть у щось тепле, дайте цицю, а пізніше одягнете (засне - то може і так закутана поспати годинку-дві).
    4. Може і справді ще не звикла до великої ванни. Наша перші рази сиділа перелякана і майже не плавала, але і не плакала.
    5. Можна, а чому ні? Мої знайомі з двомісячною дитинкою взагалі ще не збираються в велику ванну її переводити. Та і мене до року купали в маленькій.

13. fiesta

fiesta Well-Known Member

Дуже часто діти не люблять, коли їх витягають з води в рушник, витирають, одягають... В нас теж таке було. То я одягала, а чоловік збоку всякі гримаси показував, забавляв...

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

мені Наторелина порада допомогла: після ванни замотали в рушник, тоді зразу циця. а потім вже одягатися.

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я теж як сьогодні памятаю той крик, якщо після купання вдівати. От коли доперла, що нам підходить порядок: купання-циця-одівання, тільки тоді та процедура перестала бути стресом.
    Основне було, щоб під час цицяння не заснув. Тому годувала не довго, тільки бачила що вже ситий, то одягала і вже догодовувала до міцного сну.

16. KUSJ

KUSJ мрійлива

і в нас так було:)

17. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

нам точно не підходить таке, бо
    інколи просто носимо/тримаємо малечу в рушнику і з нею говоримо, якщо доцька в настрої, то нам відповідає своїм милим агуканням :)))

18. Savchenko

Savchenko Member

В нас один раз злякалась пірнання,трохи попало води,то заходилась кожен раз у ванній тільки клали у воду...це у великій ванні,в яку перейшли з місяця часу...потім нам приписали заспокійливі ванночки... то купали у маленькій і так потроху малій той стрес забувся,бо сьогодні купали у великій ванні з кругом то так боблялась,що я і чоловік мокрі були і сміялась,пірнати поки не будемо хіба пізніше...і про пеленку,в яку замотують дитину у ванночці...я спочатку так замотувала, мала хникала і видно було,що їй то не подобається, а одного разу подрузі казала,що замотуємо, а вона мені уяви себе у футболці і у ванній дуже приємно до тіла? Перестала замотувати тільки, на дно ванночки клала і малечі купання стали в радість) Але то суто індивідуально кому як зручно і хто як звик)

19. hitrynja

hitrynja New Member

дівчатка, маю питання - коли ви починали вчити малечу пірнати? чому всі так перестрашено кажуть - що дивіться, щоб у вушка вода не попала????? і з чого починати - з поливання водичкою на голову і поступову так привчати?

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Розповім, як купаємось ми.
    не пірнаємо і не купаємось з колом - бо мені по відчуттях це не підходить. Залізаємо у велику ванну разом, і там я дооовго бавлюсь у водичці зі своєю солодкою Вірусею. Сидимо часом і по 30-40 хвилин. Тримаю її в руках, мию водою без мила, замість мочалки - вата. Часом додаю у воду відвар ромашки.
    ні разу не міряла температуру води. тепла, не гаряча. Якщо дуже довго сидимо - доливаю гарячішої. Якщо в хаті дуже тепло - двері у ванну відчинені. Якщо зимнувато - зачинені. Весь час купання ляля тішиться. Проситься - висаджую над умивальником, годую у воді. Воджу її в водичці туди-сюди, га спинці і на животику. Їй цікаво і приємно
    Сама перед тим, як залізти у воду з малюською, роблю гігієнічні процедури і обмиваю ванну.
    Коли Вірусічка вимита, сита і попісяла, приходить татко і забирає доціка у великий мякенький рушник. І поки я домиюсь і вилізу з ванни, носить на ручках або кладе коло себе на ліжко. Я виходжу з ванни - Віруся вже сухенька, лишається тільки подути в складочки (для нас - найдієвіший спосіб просушування) - і одягатись.