Хм, якось думала, що водою "корисніше" Вночі підгузник не змінюю (малюк тільки пісяє), а якщо змінюю то теж витираю попу марлічкою.
Ми теж серветки вдома не використовуємо. Водою помити корисніше і якось натуральніше. Я знаю лише одну марку вологих серветок, де просто котонова серветка і вода, всі інш - це ще + якісь хімічні речовини. Погодьтеся, що якщо у вас є вибір, чи помити руки водою, чи протерти вологою серветкою - ви оберете перший варіант. Мені ососбисто після вологої серветки хочеться ще руки сполоснути чистою водою. Тому вдома - миємо попу під краном і витираємо маленьким рушничком (маємо таких 20 шт., достатньо на кілька днів). Купаємо не щодня, навіть не щодва дні, лінь) Та, я лінива Мені простіш взяти його під душ і сполоснути. А велика ванна - ну раз на 4-5 днів)
Нагадайте мені від коли можна використовувати круг для купання? Десь на форумі читала, що з народження не радять, знайти зараз не можу. А від коли можна?
Читала, що можна з наподження. Головне, щоб голова не просковзувала) щічки треба, щоб були у мацьопи) Ми своїх почали купати з колом, коли вже трохи тримали голівки Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
Від народження. Ми почали купати в 1 міс. Синочок обожнював такі купання страшенно. Але вже аж пізніше натрапила на один комент від @natorella, що то не гуд. І зараз бачу на фб в групі грудного вигодовування виставили відео на цю тему. Але ще сама не мала змоги подивитися. Та й ми вже майже не плаваємо з колом. Але жаль, що свого часу не натрапила на таку інфу і навіть подумати не могла, що тут можуть бути свої нюанси, тим більше для гв. Тому раджу детальніше вивчити це питання.
Там відео трохи довге, 30 хв вебінару (закадрова начитка і кілька каринок). Говориться про те, що під час плавання в кругу у маляти може травмуватись шия, того може і не бути явно помітно чи розуміло що ті то і ті проблеми саме через плавання, але наслідки можуть бути неприємними ((( Після почутого я б відмовилась "запускати" маля в ванну з кругом 100%. Тільце (особливо хребет в шийній зоні) в новонароджених таке ще тендітне...
Я б взагалі не використовувала. І дуже рада що мій малюк з перших раз показов що йому не подобається і ми майже не користували кругом. Але Ви краще самі подивіться, і самі робіть висновки... Лектор, правда, працює з дітками, які мають проблеми, але з вебінару видно, що є великі ризики і для здорових немовлят.
Відео не бачила, при нагоді обов'язково гляну. Ми купаємось в кругу з одного місяця кожен день, скільки часу плаваємо-залежить від малечі - від 10 до 30хв, поступово знижуємо градус, зараз дійшли вже до 29 Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Я сьогодні була шокована тим, що моя подруга від народження малого при купанні не використовувала жодного миючого засобу (малому майже рік), бо їй так в пологовому порекомендували. Що це за мода така? Як на мене саме застосування памперсів і кремів під підгузки передбачає потребу періодичного підмивання з миючими (навіть попри застосування вологих серветок) Що скажете?
Я теж не використовувала ніяких миючих засобів а навіщо грудній дитині гелі/мила для купання? І креми під підгузник не брала, хіба якщо в тому була необхідність, попрілість наприклад.
Ми майже не користуємось вологими серветками і кремами (інколи серветки в гостях). Малого купаємо кожного дня і десь раз на тиждень з милом і шампунем. Зазвичай купаємо у простій воді, інколи додаємо спеціальний засіб, де череда та чистотіл.
Ми купаємось через день. Один раз просто в воді, один раз в "чаї", іто тільки тому що нам подарували спеціальні пакетики з любистком для купання, сама я б того не купувала. Мило використовую тільки для зони складок, коли є почервоніння. А воно в нас рідко, бо голодупимо по півдня. Ще нам подарували таку штуку для купання від бюбхена, в воду додавати. Хтось таким користувався?Я певно навіть розпаковувати не буду, може комусь віддарую.
Наскільки мені відомо подруга регулярно користувалася кремами під підгузник, які по самій суті потребують змивання їх "рештків", котрі не всмоктуються у шкіру, і які мокрі серветки хіба "розмазюкують", а не змивають. Окрім того, шкіра у складках просто не може не пріти від гумових резинок памперсів. Певно є діти з менш чутливою шкірою, в яких на фоні того не виникатиме подразнення. Ще я добре пам'ятаю, що коли моя мала вже була більшенькою (зокрема їла прикорм) шкіра під памперсами за добу набувала характерного запаху, якого можна було повністю позбутися підмивши милом/його аналогом (памперс змінювався регулярно, після випорожнень протирала серветкою і водичкою). З таких міркувань мені цікаво власне чим аргументована відсутність потреби вмивання (головне - підмивання) миючими в сучасних умовах використання "умовнодихаючих" памперсів, які точно позитивно на шкіру не впливають.
я думаю, що мались на увазі загалом засоби типу гелів для купання, пін, шампунів - зараз того всього так багато і багато батьків мабуть і не задумуються, що це все зайве (для чистої шкіри, звичайно), і виробникам тих шампунів вигідно, щоб немовляті мили голівку чи не щодня. А як є вже крем під підгузник, то треба його змити, то як намалюватись косметикою і лишити. Для інтимної гігієни я за помірковане використання миючих засобів, раз чи два на добу.
мила для тіла до цих пір не використовую, якщо нема якогось страшного забруднення. руки після туалету-вулиці мию з милом. голову дітям мию десь раз в 3 тижні і тоді з дитячим шампунем веледівським. підгузниками рідко користуємся. після кожного зняття підгузника вимиваю добре водою. вимивається гарно, характерний запах зникає. мию дупцю з милом лише від засохших какашок. крем під підгузник не даю. тільки при потребі заживляючий натуральний без цинку - нема потреби його змивати милом, бо і водою змивається. п.с. я і сама щодня милом не користуюсь, а лише під руками + ноги (бо мають запах). на тіло користуюсь милом раз в тиждень або при необхідності (коли спітніла).
А як вашим дітям вдається не витирати руки у волосся, чи то у моєї тільки така звичка? Я навіть хвору її мушу з головою мити, бо куски їжі в волоссі
на щастя, ніколи такого не робили)) а голову мию так рідко, бо у нас був рік часу з старшою, коли вона не давалась взагалі голову мити. менша поки що любить голову мити - вона взагалі водяна дитина - їй можна лити душем в обличчя, а вона кайфує.
Ну і ще питання по темі, як ви купаєте дітей при хворобі (соплі, кашель, температура). Бо моя мала дуже любить купатись, в нас той ритуал триває від 30 хв до години і потім засинає краще. А зараз вже тиждень не купаю, тільки мию під краном, бо "ЯК купати хвору дитину, вона ж кашляє" або "вона кашляє, бо ти її купаєш кожен день", в нас просто з ванни треба перебігтись попри вхідні двері, а з них трохи дує і взагалі в коридорі холодно