Купання малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Manana, 2 Січень 2014.

1. skai

skai Well-Known Member

Мої донечки (і старша і менша) спочатку любили купатися. А потім (десь із семи місяців) як хтось обрізав. Просто катастрофа: на рівні ноги зразу зривалися, тільки воду бачили. Про миття голови взагалі мовчу. Точно весь підїзд чув. Що я тільки не робила, нічого не допомагало. Старша десь у 2 роки переросла. Хоча літом на вулиці у басейні з радістю таляпалася. Тепер чекаю, коли менша переросте. Може комусь повезло забавити дитинку. Мені не вийшло і зараз не виходить. Тому я набралася терпіння, мию голову з криками і чекаю, коли малій то надоїсть.
    І Вам бажаю терпіння)

2. opron

opron Well-Known Member

Як згадую перші 2 тижня купання малої - аж мурашки по шкірі :girl_cray:, чоловік кип"ятить воду, гріємо кухню, мала верещить, очі величезні, руцями хапається за мене, ми в шоці (сусіди, мабуть теж). Поки її покупаємо, то самі мокрі і майже непритомні. Короче, жесть. Перечитала я цю темку, прислухалась до мудрих дівчат і вирішила купатись разом з дитиною - отримуємо задоволення від купання по сьогоднішній день, миємо гарно голівоньку.
    А Ви купаєтесь щовечора? Може зробіть пару днів перерву, а тоді разом у ванну. Так виглядає, що дитина боїться. Якщо ще годуєте, попробуйте в ванні дати цицю.
    І ще, я мию голову малій так: поки вона гасає по ванній, легенько рукою намочую їй голівку, потім даю цицю і одночасно намилюю голову, змиваю або поки ще вона біля циці, або кладу її на себе, голівка поміж грудей і акуратно поливаю водою.

Останнє редагування: 15 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А якщо то просто як ігровий процес вести, діти ж охочі всюди все повивчати, порозкладати забавки, може з-під крану чи душу сподобається набирати водичку в мисочки, переливати, образно кажучи, пустити дитину в ванну "робити, що хоче", і якесь же заняття вона собі знайде, і взагалі не мити, щоб ніяких негативних емоцій купання не викликало.

• Подобається Подобається x 3
  4. skai

skai Well-Known Member

Ми понадавали у ванну купу спеціальних іграшок. Правда дитину більше зацікавили зубні пасти, пластмасові кружки... Поки її не миємо, а вона хлюпається - все ок. Ще дасть без кіпішу тіло помити. Ну а голова - це святе. Зразу сирена включається.
    Я старшій такий дашок надівала, щоб вода в очі не потрапляла. Так вона й відівчилася від криків. А мале вредне не дасть навіть близько надіти той козирьок. Навіть не у ванні, а в кімнаті не хоче й спробувати.
    Тож у нас швидкісне миття голови)

5. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

зараз нам 3 місяці.Як часто ви купаєте своїх малят,кожного дня? Чи то вже можна по потребі?

6. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ми донедавна купали кожного дня, за винятком декількох разів, бо то для нього не просто миття, а розвага:)
    А від нещодавна напускаємо ванну раз на 2-3 дні, бо, поки не сів, стало важко його забавляти. Але перед сном обов'язково приймаємо душ.

7. бетменша

бетменша Well-Known Member

В вашому віці, то ще щодня купали, але то було літо-спека. А тепер перейшли на режим раз в 2-3 дні

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. superdetka

superdetka Well-Known Member

Ми теж літом щодня купали, а зараз через день (нам 5.5міс)

9. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Десь в 3 місяці почали купати через день, зараз 2-3рази на тиждень.

10. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

А ми і зараз через день чекаємо.

11. Gorbywka

вирішили ,що будемо купатись через день:girl_yes:,зараз зима тому думаю це нормально

12. Fast

Fast Well-Known Member

Цікаво, як визначити потребу купання в 3 місяці? ;) Як на мене, якщо дитині подобається - то кожен день. Дитина полюбе закакується, в памперсі, переважно лежить. Ми менші, але кожний день миємось в маленький ванночці, а раз в тиждень - двох разом запускаю в ванну на довго. Старшу я й досі щодня мию в душі (як не всю, то дупу обов'язково). А ще для меншої понижую температуру води - вчора вже купались при 34, але не довго.

13. Gorbywka

я визначаю по ручках і ножках, якщо в хаті було загарячо ,то вони потіють,тоді і купатись, а якщо не потіла ,то не бачу змісту купатись кожний день...
    ну ми теж не замазурки личко ,і попочку миємо щодня!:girl_yes2: А то і декілька раз на день;)

• Подобається Подобається x 3
  14. Deidra

Deidra Well-Known Member

15. Fast

Fast Well-Known Member

ги-ги. Ану просвітіть, як мити попу окремо від дитини (ну такої маленької)

16. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Під краном в умивалькику :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    Нам майже 3 міс. Але купаємося кожен день! Я до ночі не тягну, десь 5-6 вечора, поки нікого немає дома, купаємся, масажуємся:d25:

17. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

дупку мию під краном по мірі забруднення. а це в нас часто, бо какаємо кілька разів на день, так і миємося.
    а купатися моя дитина не любить. репетує шалено як тільки запихаємо у ванночку. скоренько мию і витягуємо те чудо

18. Fast

Fast Well-Known Member

Побробувала я під краном :) Згадала, що Сольку якийсь період мила в тому умивальнику, чи то вона старша була, чи я якась вправніша :) ех, давненько то було. Короче нічого доброго не вийшло, я вся мокра і від води і взагалі, потім ремінці через крик одівали. Іду я по вологі серветки і ніяких під краном, ну може до того часу поки в ремінцях.

19. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ми купаємо щодня малого. Він любить це діло, не капризує :) Вже десь два-три тижні какає ввечері перед купанням (в три заходи :girl_crazy: напевне зарядка так діє), то ми відразу й миємось.
    Вологими серветками не користуюсь, маю їх на всяк випадок, коли кудись їдемо. Вдома, коли міняю підгузник протираю попу водогою марлічкою, яку періодично змінюю.

20. Fast

Fast Well-Known Member

Чому вологі серветки дома не використовуєте? А вночі?

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk