Мої донечки (і старша і менша) спочатку любили купатися. А потім (десь із семи місяців) як хтось обрізав. Просто катастрофа: на рівні ноги зразу зривалися, тільки воду бачили. Про миття голови взагалі мовчу. Точно весь підїзд чув. Що я тільки не робила, нічого не допомагало. Старша десь у 2 роки переросла. Хоча літом на вулиці у басейні з радістю таляпалася. Тепер чекаю, коли менша переросте. Може комусь повезло забавити дитинку. Мені не вийшло і зараз не виходить. Тому я набралася терпіння, мию голову з криками і чекаю, коли малій то надоїсть. І Вам бажаю терпіння)
Як згадую перші 2 тижня купання малої - аж мурашки по шкірі , чоловік кип"ятить воду, гріємо кухню, мала верещить, очі величезні, руцями хапається за мене, ми в шоці (сусіди, мабуть теж). Поки її покупаємо, то самі мокрі і майже непритомні. Короче, жесть. Перечитала я цю темку, прислухалась до мудрих дівчат і вирішила купатись разом з дитиною - отримуємо задоволення від купання по сьогоднішній день, миємо гарно голівоньку. А Ви купаєтесь щовечора? Може зробіть пару днів перерву, а тоді разом у ванну. Так виглядає, що дитина боїться. Якщо ще годуєте, попробуйте в ванні дати цицю. І ще, я мию голову малій так: поки вона гасає по ванній, легенько рукою намочую їй голівку, потім даю цицю і одночасно намилюю голову, змиваю або поки ще вона біля циці, або кладу її на себе, голівка поміж грудей і акуратно поливаю водою.
А якщо то просто як ігровий процес вести, діти ж охочі всюди все повивчати, порозкладати забавки, може з-під крану чи душу сподобається набирати водичку в мисочки, переливати, образно кажучи, пустити дитину в ванну "робити, що хоче", і якесь же заняття вона собі знайде, і взагалі не мити, щоб ніяких негативних емоцій купання не викликало.
Ми понадавали у ванну купу спеціальних іграшок. Правда дитину більше зацікавили зубні пасти, пластмасові кружки... Поки її не миємо, а вона хлюпається - все ок. Ще дасть без кіпішу тіло помити. Ну а голова - це святе. Зразу сирена включається. Я старшій такий дашок надівала, щоб вода в очі не потрапляла. Так вона й відівчилася від криків. А мале вредне не дасть навіть близько надіти той козирьок. Навіть не у ванні, а в кімнаті не хоче й спробувати. Тож у нас швидкісне миття голови)
Ми донедавна купали кожного дня, за винятком декількох разів, бо то для нього не просто миття, а розвага А від нещодавна напускаємо ванну раз на 2-3 дні, бо, поки не сів, стало важко його забавляти. Але перед сном обов'язково приймаємо душ.
Цікаво, як визначити потребу купання в 3 місяці? Як на мене, якщо дитині подобається - то кожен день. Дитина полюбе закакується, в памперсі, переважно лежить. Ми менші, але кожний день миємось в маленький ванночці, а раз в тиждень - двох разом запускаю в ванну на довго. Старшу я й досі щодня мию в душі (як не всю, то дупу обов'язково). А ще для меншої понижую температуру води - вчора вже купались при 34, але не довго.
я визначаю по ручках і ножках, якщо в хаті було загарячо ,то вони потіють,тоді і купатись, а якщо не потіла ,то не бачу змісту купатись кожний день... ну ми теж не замазурки личко ,і попочку миємо щодня! А то і декілька раз на день
Під краном в умивалькику Нам майже 3 міс. Але купаємося кожен день! Я до ночі не тягну, десь 5-6 вечора, поки нікого немає дома, купаємся, масажуємся
дупку мию під краном по мірі забруднення. а це в нас часто, бо какаємо кілька разів на день, так і миємося. а купатися моя дитина не любить. репетує шалено як тільки запихаємо у ванночку. скоренько мию і витягуємо те чудо
Побробувала я під краном Згадала, що Сольку якийсь період мила в тому умивальнику, чи то вона старша була, чи я якась вправніша ех, давненько то було. Короче нічого доброго не вийшло, я вся мокра і від води і взагалі, потім ремінці через крик одівали. Іду я по вологі серветки і ніяких під краном, ну може до того часу поки в ремінцях.
Ми купаємо щодня малого. Він любить це діло, не капризує Вже десь два-три тижні какає ввечері перед купанням (в три заходи напевне зарядка так діє), то ми відразу й миємось. Вологими серветками не користуюсь, маю їх на всяк випадок, коли кудись їдемо. Вдома, коли міняю підгузник протираю попу водогою марлічкою, яку періодично змінюю.
Чому вологі серветки дома не використовуєте? А вночі? Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk