Критичні дні

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Anyuta, 5 Грудень 2008.

1. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Відповідь: Критичні дні

Ого, так довго немає! з одної сторони добре що не має, тільки неприємності з ними, а з другої сторони лякає отакий збій.

2. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Ага стреси на все шкодять.зараз у багатьох збої. до речі проблеми з затримками не через вагітність часто повязані з проблемами із щитовидкою. а ще недавно почула, і це мене дуже здивувало - сонячною радіацією:girl_impossible:так, що загаром краще не зловживати

3. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Щитовидка в мене в нормі (і гормони, і УЗД дослідження). А от збої постійно повторюються.

4. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Мабуть багато переймаєшся, бо якщо все в нормі, то мабуть тільки через стреси такі збої.
    А я вже подумала, що у мене вагітність, не все так просто, якби хотілось...

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а гормони? Такі збої постійно з з такими великими затримки то ясно не є дуже добре, хоча може бути просто особливістю організму

6. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Ще хочу спитати, якщо гормони не в нормі, то це дуже зле? Потрібно лікувати, чи можна з тим жити?

7. Vittoriya

жити напевно можна, але наприклад то впливає на можливість завагітніти. То вже треба з лікарем консультуватися. То все дуже складна штука, гормональні збої дуже впливають на репродуктивну систему жінки.

8. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

О, то взагалі цікава історія:) Перші рази гормони взагалі наобум здавалися (тобто не в 3-5 день циклу, як має бути). Відповідно, чи відповідають норми першій фазі циклу ніхто так і не зміг мені внятно пояснити . Останній раз як здавала, то вже втрафила здати якраз на 4 день, але з результами так і не потрапила до лікаря.

9. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Бо у мене ще у школі на огляді казали, що з гормонами не порядок, але я не звернула увагу, можливо, через це тепер так важко завагітніти.

10. Vittoriya

просто треба тим зайнятися, поздавати аналізи. І добре то все робити з лікарем, який підкаже, направить і зрозуміє, що робити.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

гіпофіз теж відповідає за цикл.
    а ваш гінеколог що на це каже? якщо є проблеми із зачаттям плюс додалися збої циклу, то першими обстеженнями мають бути звичайний огляд+ УЗД+ гормони ( естроген, ФСГ, ЛГ, пролактин), інколи- і + УЗД та гормони щитовидки+ визначення наявності овуляції на протязі 3 міс ( найпростіший і найдоступніший спосіб- вимірювання і складання графіку базальної Т). Тобто все у комплексі. А вже по результатам цих досліджень- приймаються інші

---------- Додано в 23:41 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

якщо здавали з порушеннями, то ті аналізи неінформативні. Аналізи на гормони мають здаватися строго по вимогам.

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

ви праві. Але якщо до того віднестися серйозно,то все можна поправити. У мене і коліжанка народжувала з полікістозним синдромом та циклом по 60-70 днів і зобом 3 ступеню ( вона з підліткового віку на гормонах через щитовидку), і тітка народила 2 дітей , маючи з дитинства важкі ендокринологічні порушення, через які їй лікарі давали майже 0 шансів для материнства.Лиш не занедбувати наявні проблеми. Чим раніше їх діагностувати і почати лікувати, тим більше шансів на швидкий успіх.Недарма для подружніх пар гінекологи встановлюють терміни , після яких треба обстежуватися. Якщо раніше допускали 2 роки інтимних відносин без застереження і лиш після того звертатися за детальними обстеженнями, то сьогодні вже скоротили до року ( тобто якщо через рік зусиль вагітність не наступає, варто додатково обстежитися)

12. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

робила повне обстеження і УЗД і гормони, крім щитовидки, казала лікарка що все гаразд, але я думаю, що все таки з гормонами не все гаразд.... Ще рік тому пропонувала пропити щось там гормональне для швидкого вагітнення, але я вирішила, що гормонів не буду приймати, щоб не рознесло мене, що може вдасться самостійно все, але бачу що мабуть все таки треба було пропити їх.

13. Karrizo

Karrizo New Member

В мене теж зараз кд гуляють як хочуть:sad: Так в мене цикл рівно 28 днів, а останніх 2 цикли - 39 і 21 день. І напевне теж через стреси, бо останні 2 місяці сиджу на нервах. Надіюсь наступний цикл буде нормальним.

14. Vittoriya

звичайно. Власне, що поправити можна , але треба щось робити. Бо нічого не робити, то так, жити можна, але ж коли сім'я хоче мати діток, то треба прикласти зусиль. Я на собі переконалась, як один пролактин підвищений не значно може сильно впливати на здатність завагітнення. При тому, що овуляція підтверджувалася з узд на узд (от лиш цикл дуже тоді коливався і то було таки від пролактину теж), так можна було ще довго шукати причину, труби перевіряти, а причиною всьому був не в порядку один гормон. Я розумію, що то мій такий випадок, я знаю дівчат, які безрезультатно борються і з тим же пролактином, коли він або не хоче збиватися, або збивання нічого не дало. Тоді треба далі шукати причини. Але шукати їх таки треба, я так вважаю.

15. сніжна

пролактин має дуже велику роль у питанні зачаття. Я знаю не одну жінку, в якої через його завищені показники і цикл гуляв і вагітність гальмувалася. А як тільки внормували- так і дитинка з явилася
    перевірте і щитовидку. Вона теж має дуже велике значення для репродуктивної системи. Плюс навіть для себе відслідковуйте овуляцію протягом 3 циклів по графіку Т

16. Megan

Megan Well-Known Member

А кріо може вплинути на цикл?

17. сніжна

Саме кріо не мало би впливати ( хіба стрес з цим по вязаний :))

18. Talya

Talya Well-Known Member

в мене цикл завжди був 36-60 днів. після кріо кд також не було десь 60 днів. причин не взнавала тоді, бо і так цикл не регулярний. а самою причиною нерегулярності були фолікулярні кісти. пробували їх лікувати - не подіяло. на вагітнення це не вплинуло. єдине, в мене цикл внормувався під час гв - 28 днів. але як тільки мала відлучилася, вага тіла знизилася - і цикл знову втратив регулярність.

19. Megan

Megan Well-Known Member

Та я так думаю, але останні місяці незаажаючи на гв цикл став регулярним, а тут пауза.
    Стресів завжди було багато, але цикл був як годинник... Гм... Шось по тест не хочеться йти))

20. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Дівчатка, маю таке запитання: значить була у мене затримка приблизно 6 днів (ми плануємо дитинку). Мій цикл складає 31-32 дні. Був 38 день як почалось мазатись світло-рожевим і світло-коричневим. На 39 дц я подумала що почались місячні, бо вже ніби нормальні виділення пішли, але пройшло тільки пів дня і місячні пішли мізерні... І так було наступного дня. Сьогодні вже як 3-й день "ніби місячних", але виділення взагалі мізерні і темно-коричневі...:girl_sad: Місячні в мене тривають завжди 6 днів. А тут я чогось не розумію. Що зі мною таке? В когось таке було?