Відповідь: Крим від А до Я Перечитала усі сторінки цієї теми. Також суперечки щодо вологості...але все-таки прошу поради! Доця за 2 місяці 2 рази мала обструктивний бронхіт, для його лікування яке все-таки потрібне повітря? логічно , що вологе для полегшення дихання і позбуття тих свистів? чи я помиляюсь? Порадьте, бо не маю з тим досвіду. В криму ніколи не була, їду з ціллю оздоровлення дитини, на днів 21-24. Радили Євпаторію, тому що там пісочок і для діток так краще. Але розумію, що там сухо, а нам таки треба вологість вищу. Чи є десь на ПБК пісок, чи дрібна галька???
Відповідь: Крим від А до Я у нас товариш асматик ( його мама- колишній головний медик одного з наших медзакладів), рекомендувала Симеїз ( він справді позбавляється від загострень після відпочинку там). Мій чоловік- "хронічний бронхітик". Успішно позбавляється від рецедивів при відпочинку у Місхорі- Симеїзі. У цьому районі, завдяки Ай-Петрі та ялівцевим посадкам формується унікальний мікроклімат. Але тут усюди великогалечні або кам янисті пляжі. Якщо шукаєте піщані пляжі в р-ні Євпаторії, то асматикам-бронхітикам там рекомендують район Заозерного - Піщаного( тут є хвойні ліси+море). Щоправда, у цьому районі минулоріч відпочивала знайома з дитиною, яка схильна до обструкцій, то видимого полегшання не отримала ( рецедиви були і після того частими). Але це скоріше залежить від тривалості відпочинку- з такими дітками треба їхати на море принаймні на 3-4 тижні ( цьогоріч їм теж рекомендували море, але терміном більше місяця. )
Відповідь: Крим від А до Я Я теж думаю, що Євпаторія вам буде засуха. Сама там відпочивала і в обід там було пекло, повітря там просто стояло. Потім їздили в Алушту, то це не до порівняння. Адже з однієї сторони море з іншої гори, і утворюється такий собі повітряний вихор. Місцеві казали, що у них дуже добре відпочивати тим хто має бронхітні захворювання. Нам це тоді було не головне, а от тепер прочитала ваше повідомлення і згадала. Сніжна права, вам треба поєднувати морське повітря з хвойним ну і на 3 тижні мінімум. До речі, після Алушти не хворіла взагалі 2 роки.
Відповідь: Крим від А до Я Дівчатка, через тиждень їдемо відпочивати в с.Поповку, що біля Євпаторії. Хто там був поділіться своїми враженнями, можливо порадами..., їдемо з донечкою, машиною. Дякую
Відповідь: Крим від А до Я Євпаторія не є настільки засухою ( на ПБК повітря теж сухе). Просто це степова , а не гірська зона. Ну і тут менша кількість рослин, які власне виділяють фітоніциди ( ялівець, сосна). Тобто клімат відрізняється від ПБК. А з бронхолегеневими захворюваннями традиційно лікувалися саме на ПБК ( по лінії Місхор-Форос були розташовані ( та й зараз є) санаторії саме такого спрямування.)
Відповідь: Крим від А до Я Наша пульмонолог нам радила в такій ситуації відпочинок в районі Арабатської стрілки або ж район Євпаторії, казала, що ПБК може викликати сильну акліматизацію, особливо після повернення (дуже часто в таких випадках є пневмонія). Але це у випадку малої дитини (в них акліматизація проходить агресивніше). Старшим дійсно краще ПБК. Але маю страшенно впертого чоловіка, тому зараз сиджу в Алупці ))). Старший ніби-то акліматизацію пережив більш-менш нормально відносно бронхо-легеневої системи ( хоча мав температуру та пропоносив десь 3-4 дні). Меньший зараз зліг (((. Теж температура, рвота, понос. Я ж сюди приїхала з гострим трахеїтом, за два дні попустило майже повністю, дома мучилась би довше )))).
Відповідь: Крим від А до Я це скоріше схоже на ротавірусну інфекцію, яку привезли із собою ( чи в дорозі підхопили) і тепер пішло по ланцюговій реакції,а не на акліматизацію. це справді може бути. І акліматизація власне може проявитися скоріше не на ПБК, а саме після повернення у наш вологий регіон. Я сама "ларінгітик", на ПБК ( У Алупці, Симеїзі) акліматизації ніколи не мала. Зате при поверненні до Львова- 100 % йде загострення. Щоправда, потім на рік про горло можна "забути".Але оту акліматизацію при поверненні переживається.
Відповідь: Крим від А до Я щойно зустріла сусідку, сказала про море, вона мене переконує , що то зарано в 1,5 року їхати на море. Навіт в цілях лікування, тому що її мала (9років) дуже хворіє в тих поїздках і після того полегшення з кашлями не бачать. І всі лікарі з ПАГу їм радили після 5ти років їздити, тому що після ПБК страшна акліматизація, але все-рівно я маю намір поїхати в крим. а цікаво чи є якась статистика перенесення акліматизації у діток?
Відповідь: Крим від А до Я Может действительно 1,5 года это рановато. Но тут как лотерея - не угадаешь. Мои дети родились в Крыму , выросли здесь. Дочь каждый раз в поездку болела , сразу по приезду к бабушке - шли к врачу. После приезда от бабушки (из Крыма) - каждые 2 - 3 месяца ангина или бронхит. В море я дочь не пускала до 3,5 лет (боялась что снова заболеет), но стоило ей 1 раз искупаться в море - я забыла о ангине и бронхитах. Сын родился в Крыму и до 6 лет практически не болел, ни в Крыму - ни по возвращению сюда . Одна тяжелейшая пневмония и раз , а то и 2 раза в год бронхит. Плескался в море сколько хотел чуть ли не с самого рождения - а прекратил болеть когда перерос. Так что брать или не брать ребёнка - решать только вам. Главное - когда будете купаться - старайтесь что бы не хлебнул морской воды. Каждый раз перед перекусом на пляже полоскайте ручки малыша пресной водой. Не разрешайте загорать (по крайней мере первое время без футболки (или рубашки х/Б) и не пускайте без штанишек сидеть на песке.
Відповідь: Крим від А до Я всі дітки різні і всі по різному переносять поїздки. Я в дитинстві постійно у Гурзуфі відпочивала ( з 2 рочків) і немала акліматизацій ні там, ні після повернення. Зате у старшому віці по приїзді до Львова маю реакліматизацію. Наші товариші їхали з малим на ПБК після мононуклеозу ( після цього узагалі море півроку під забороною)- дитина чудово перенесла поїздку і повернення. Але маю і таких друзів, чиї дітки мали зовсім інші історії. Так що все індивідуально. В принципі. я схиляюся до того, що якщо є можливість відпочинку принаймні у місяць, то їхати з маленькою дитиною варто. А якщо строки відпустки мінімальні- то не ризикувати. Але то моя думка, і свою дитину на короткий термін у маленькому віці у Крим я не ризикувала вивозити.Але якби мала у запасі хочаб 3-4 тижні- їхала б.
Відповідь: Крим від А до Я Дівчата, хто був в Балаклаві минулого чи вже цього року? Яка ціна екскурсії на катері чи яхті? Дуже хочеться....
Відповідь: Крим від А до Я В конце мая цены были от 250 гр. с человека за 1 час. (в зависимости от кораблика))) Кстати , вот карта температуры воды у побережья (Азовского и Чёрного) морей - постоянно обновляется. http://meteopost.com/weather/black-sea/
Відповідь: Крим від А до Я дівчата привіт ! тільки що з поїзда відпочивала в Гурзуфі - все настільки сподобалось ! і готель ( велике дякую Богданці за контакти ) , погода всі дні просто казкова ! :radist::radist::radist: тепле море, неповторний запах Криму і багато кошачків на вулицях пізніше добавлю фото, трішки відсапаюсь з дороги )))
Відповідь: Крим від А до Я В данний момент знаходжуся в Судаку! І мені чомусь цей відпочинок подобається більше ніж в Сіде(готель четвірка), в якому ми були півтора місяці тому... І море чисте, і людей не є аж так багато і спекотно в міру і ціни нормальні. І Судак - це все ж таки місто, а не село, типу Рибаче. Ми знімаємо двохкімнатну квартиру біля Генуезької фортеці. Одна кімната прохідна, кондиціонер, два телевізора (ні разу не вмикали), душова кабіна, мінус - немає балкону, тому що перший поверх. Шукали вже на місці. На пляжі - дуже мілка галька, як пісок. До пляжу хвилин 15 пішки. Але ми ходимо на пляд від санаторію "львівський залізничник" через пансіонат мвс україни. Тоді до пляжу хвилин 10 по чудовій дорозі серед рослин! тут є багато чотири супермаркети в центрі, ціни як у Львові. Я доїзжаю за 10 хвилин від своєї зйомної квартири на маршрутці до супер-ту АТБ. З інтернетом проблеми( чи може я погано шукала...) на побережжі. Зараз пишу, сидячі в центрі Судаку в кафешці з безкоштовним вай-фай. Ось так))))
Відповідь: Крим від А до Я Відпочивала в цьому міні-готелі http://www.turpravda.ua/uc/gurzuf/Fonari_Gurzufa-h26445.html . Враження якнайкращі - навіть не очікувала такого відношення, увага була і від власника готелю , дуже тепло зустріли, під час відпочинку цікавились чи все добре, проводжали нас всім персоналом , власник відвіз нас до автобусу своєю машиною ( хоча до зупинки 200 м ) . В готелі є кухня для самостійного приготування їжі , можна і в їхнього повара замовляти . До моря близько, можна йти через парк санаторію . Пляжі є безкоштовні (але чисті ), платні лежаки/парасольки . Харчуватись ще можна в їдальні Камбуз , дуже смачно і недорого . Про Гурзуф вже тут писали багато, від себе додам, що це дуже цікаве містечко, вузькі вулички , багато зелені, дуже красива набережна . В червні номер коштував 400 грн ( велике двомісне ліжко + одномісне ліжко) , кондиціонер, холодильник, телевізор , туалет/душ. Ціни на фрукти - персик - 15 - 20 грн , диня - від 7 грн , черешня - 20-30грн . Деревяний лежак на пляжі - 10 грн , парасолька - 30 грн . Продукти в магазинах дорожчі від львівських приблизно на 20- 30 % . Автобус з Сімферополя до Гурзуфа - 25 грн .
Відповідь: Крим від А до Я зваживши всі за і проти, ми з чоловіком вирішили, все-таки , поїхатив Євпаторію, селище Піщане. Можливо ПБК був би кращим (в криму взагалі не була), але ми керувалися деякими моментами і Євпаторія перемогла. Чи правильно це, побачим на відпочинку і після нього.:confused: Обзвонивши Сімеїз-Форос-Місхор,а потім Євпаторія-Піщане ,і врахувавши те, що їдемо на цілий серпень, то вибрали економ варіант, приватний сектор Піщаного, квитки до Сімферополя вже купили, житло забронювали.:radist: Поки обдзвонювала, частина євпаторії відмовлялась брати дітей до 3 років, а ті хто брали: "настоятельно поселяли "2 дорослих з дитиною в 3-х місні номера,і брали з 1,5річної дитини повну вартість. Це обурило, і виникало бажання сказати в трубку: "от зараза"
Відповідь: Крим від А до Я Скажіть, будь ласка, скільки по часу до моря і чи безкоштовний прохід через парк санаторія? Чи взагалі дозволяють гуляти в санаторських парках тим, хто в санаторіях не відпочиває? І яка ситуація з місцями на безкоштовних пляжах? Ви для себе який обрали?