Крим від А до Я

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем zetta, 18 Січень 2012.

1. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Відповідь: Крим від А до Я

Поїздка на канатці - один з найяскравіших спогадів (при тому, що поїздили ми по Криму багато).
    Біля підніжжя Ай-Петрі пропонують також таксі на вершину. Ми вирішили піднятися канаткою, спуститися - на таксі. Поїздка на таксі - не до порівняння.
    Нам дуже сподобалася канатка, однак не дуже сподобалася інфраструктура на Ай-Петрі. Зокремі, бідолашні одурманені наркотиками тварини, з якими пропонують сфотографуватися. Досі, як згадаю те видовище, серце стискається.

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А мені ще сподобалися тамтешні кафешки. Плов в казанах, шашлики, солодощі. Так класно було, шкода, що ми були трохи в часі обмежені, бо з екскурсією.

---------- Додано в 07:39 ---------- Попередній допис був написаний в 07:37 ----------

цього року туристи застрягли там через якусь поломку мало не на півдня (((, після того ту дорогу і закрили ((( може вже полагодили - не знаю.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона лиш тиждень не працювала. Вже працює
    ми на Ай-Петрі потрапили у "зону дощу". Ну ось так там буває- внизу на морі сонце і спека, а на Ай-Петрі- цілий день туман і дощ. В моменти "просвітління" вивчали плато і краєвиди, а під час злив ховалися у кафешках. Отак за три заходи злив спробували їх чебуреки.,плов, шашлик, нафотографувалися з їх господарями біля бочечок з вином . Купа задоволення. Потім спустилися вниз, знову по канатці- і на пляж, загорати .
    для того, щоб не потрапити у довжелезну чергу , можу порекомендувати прийти до каси за півгодинки до відкриття. Тоді без проблем у першому ж вагончику відправляєтеся.
    класичної довжелезної набережної, як у Гурзуфі чи Ялті- немає. Тротуарів у вигляді бруків. звісно. що немає. Є звичайні асфальтові дороги.Погуляти є де- це і центральна вулиця з кафешками-магазинами. і чудовий Воронцовський. Сівши у 26 маршрутку за 5 хвилин будете у Симеїзі, де і набережна є, і краєвиди незрівнянні. З чим проблема ( але це стосується не лише Алупки)- це пляжі. Море відвойовує сушу чимдалі більше. І щороку пляжна лінія все менша і менша. За останні 10 років пляжна лінія скоритилася втричі. Деякі маленькі пляжики повністю вже під морем. Але тут нічого не відєш. Так є не лише в Алупці- зимовими штормами останніх років вимивається все.
    ми там відпочивали 7 разів, і поїхали би і далі. Погоджуюся, що у вересні набагато приємніше

4. Arika

Arika Well-Known Member

Ой дівчата ви мені так настрій підняли! :girl_smile: Найбільше зі всього в АР Крим хотілося би зїздити на тій канатці, але от чоловік проти. Вже взяла сьогодні квитки, до речі знайшла житло в львівянина, після поїздки поділюся враженнями. Буду жити на вул. Нагірній. Підскажіть ще що там з магазинами, базарами робиться, де краще продукти купувати, бо плануємо готувати самі в більшості. І ще здайте якісь точки смачних недорогих закладів харчування!

5. сніжна

про це житло вже писалося. Там до моря дуже далеко. Якщо ви без машини і бачу, що у вас 4-річна лялюська, то їй однозначно буде дуже важко тих півгодини від моря стрімко догори дертися ( тут спуски і підйоми досить круті)
    це житло знаходиться якраз посередині між базаром у центрі і базаром у Новому мікрорайоні. Йти однаково. Одним словом. подивіться дописи у цій темці за минулий рік- там вже детально про це житло написано

6. Gala

Gala Well-Known Member

Так, так писалося...я теж там проживала. Нам сподобалось, власник дуже приємний, але без машини, то справді катастрофа, жили там сім"ї з маленькими дітьми,то дуже жалілися, що важко під гору в жару. Приблизно годину тьопали. Нам було добре, бо ми на машині були.

7. jMoondance

jMoondance Member

Майже. Біля Заозерного є дачні ділянки. То ми там відпочиваєм.

8. Vika

Vika Well-Known Member

на сторінках 49-50 обговорювали це житло. була там позаминулого року. умови гарні. до базару десь 10 хв. ще є біля базару супермаркет, ціни ніби звичайні. але без машини я б НІКОЛИ туда не поїхала.

9. Arika

Arika Well-Known Member

Таааа..... весело..... Пан орест казав, що до моря йти десь 10-12 хв, назав вдвічі більше, але ви пишете, що ГОДИНУ!!!!!!!!!! В принципі я дуже люблю люблю ходити пішки, і хочу щоб дитина походила по свіжому повітрі, але так як ви описуєте, я навіть не знаю як ми ходити будемо... А маршрутки не їздять до пляжу? Вже житло забронювала в нього, тому нема куди діватися. Та й їдемо ми лише на 10 днів, і планували половину часу бути на морі, половину поїздити на екскурсії. Хто відпочивав у вересні, скажіть брати щось з теплого одягу дорослим (типу джинси, кросівки ), чи досить лише одного спортивного костюму? Бо вроді вже і друга половина вересня на носі, але з іншого боку і поза 20 градусів в Криму буде. І порадьте, щось купляти з продуктів у Львові, чи можна все на місці купити?

10. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

Я також спілкувалась з п Орестом минулого літа , але ця відстань до моря мене не влаштовувала , а на машині їздити кожен день не бачу змісту, це моє особисте ІМХО . Бо в Крим їду насамперед заради цілющого повітря , це ж так приємно і корисно прогулятись до моря.

Прохолодно може бути вечорами , якщо Ви любите вечірні прогулянки , а так повинно бути майже літо .

На рахунок продуктів, якщо Ви не машиною , то краще купити вже на місці .

11. Vika

Vika Well-Known Member

я думаю з продуктів взагалі нічого не варто брати. ми брали лиш курочку на суп домашню і М"ясо мелене на котлети.
    не в тому діло що довго чи далеко йти, а в тому що круто догори.

12. сніжна

пан Орест каже правильно: до моря 12 хвилин- це вниз і якщо просто брати напряму котитися. Але такого там немає. Є круті схили, і до моря ви спускаєтеся не 10 хвилин вниз строго по прямій, а вуличками. Це займає добрих 15-20 хвилин. Назад дорога вдвічі довша. Проблема не в тому, що треба йти довго. а в тому, що усі ці 40 хвилин ви йдете круто вгору і вгору. І це не лише до моря. Навіть щоб вам піти до Ворноцовського увечері прогулятися ( ну не будете ж весь час нагорі сидіти біля Севастопольського шоссе), це знов униз і вгору . Маршрутки до моря не ходять:якщо ви були на ПБК, то уявляєте собі ландшафт- це гориста поверхня. Є дві основні дороги між усім містами ПБК( нижня дорога і Севастопольське шоссе). Решта- відгалуження, де можна атомобілем проїхати, а потім пішки пройти або просто пішки пройти. Маршрутки там просто фізично прям до моря ходити не можуть.
    Стосовно одягу- цьогоріч вгадати погоду важко. Тому бажано щось тепленьке узяти, принаймні для дитини для вечора ( мало чого). Цьогоріч в кінці липня- на початку серпня були інколи досить прохолодні вечори з вітром, при тому, що вдень +28. Продуктів тягнути немає сенсу- все можна на місці купити.

---------- Додано в 12:47 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

ще для прикладу : 400 м від моря- це 7- хвилин дорослому вниз по прямій ( ми засікали).Якщо боковими вуличками-довше. Назад 400 м від моря- це 12 хвилин для дорослого. Тепер відкрийте вікімапію і детально там розрахуйте відстань до моря від житла п. Ореста власне через ті вулички, якими ви будете на пляж спускатися ( не лінію напряму міряти, бо колобочком там тих 700 м не скотитеся). До Воронцовського від житла п. Ореста теж добрий кілометр, спочатку вниз до траси спуститися, а потім вже по рівній. Або навпаки- йти по Севастопольському шосе, а вже у центрі Алупки вниз спуститися.Дорослому то ще терпимо,а от з малою дитиною досить важко.

13. Arika

Arika Well-Known Member

А як з дітьми на канатній дорозі? З якого віку пускають? Чи можна з нашою малечою туда?

14. placenta

placenta New Member

здається ніяких перешкод не повинно бути. Не бачила, щоб з малими дітьми не пускали.

15. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

Я зараз в Новому Світі біля Судака і хочу сказати , що вражень у мене стільки, що ще років мабуть 10 в Крим не поїду. Якщо Ви хочете витратити купу грошей і отримати жахливий сервіс тоді вам в Новий світ.Для прикладу з Судака в Новий Світ (10 км) за таксі просять 200-250 грн - це тільки мені смішно? Довго не могла повірити, що персики таки дійсно продають по 35-38 грн.
    Пляж переповнений , інфраструктури ніякої, хамство на кожному кроці.

16. сніжна

17. Arika

Arika Well-Known Member

от завтра вже їхати, а в мене ще купа питань виникає (так питаюся, бо не була в Криму). Як нам краще буде доїхати з Сімферополя до Алупки? Де саме сідати на транспорт, вартість і час проїзду. Дякую :girl_blush2:

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А як Вам зараз температура води на ПБК?

Ми перші 4 дні тащились, і вода і температура супер. Потім тиждень - купались, вода теплюча, але небо здебільшого затягнуте димкою або хмарами і два дні грози були. А зараз тепло, засмагаєм, погода справді оксамитова, але море, блін... навіть безстрашного і водолюбивого Романа ніякими шоколадками не заманиш побольбатись. Два дні штиль, але температура води досить впала...некомфортна аніяк.

Щодо цін - в Качі вони досить лояльні.
    Виноград 6-8 грн. Яблука 5-6 грн. Продукти, ціни як в Львові. Кукуруза - 2-3 грн в місті, і 8 - на пляжі.
    Батут - 10 хв.\10 грн.(як в нас в арсені), катамаран - 100 грн.\година...і т.д.

В порівнянні з минулим роком в той самий час, відпочиваючих вдвічі більше на пляжі, і приїжджають щодня ще і ще. Заселяються до кінця вересня-середини жовтня.

Останнє редагування: 10 Вересень 2013
  19. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

Море останні дні холодне, люди тільки сьогодні вранці більш менш масово почали купатись. До того погода була похмура з вітром а часом і дрібним дощем.
    Цього року багато відпочивальників в вересні, а до того, кажуть, сезон був слабший ніж минулого року. Може тому вони так відриваються на цінах як в останній раз ))

20. сніжна

на вокзалі у Сімферополі є а\с Курортна. Звідси ходяит тролейбуси та маршрутки в різні напрямки. До Аупки прямого сполучення не буде. Тому сідаєте і ідете до Ялти. Час в дорозі- 2-2,5 години ( це більше 100 км). В Ялті кінцева на автовокзалі. Виходите, і одразу пересідаєте на маршрутку ( або 26, яка їде до Симеїзу через Алупку, або не пригадую номер- до Аупки ( кінцева Воронцовський). Нам зручніше було завжди 26. Хвилин 30 ще у дорозі по серпантинах- і ви на місці.Якщо ви вирішили їхати до п. Ореста, то вам підійде або 26 маршрутка ( виходите на зупинці Зелений Мис) і топаєте 40 хвилин вгору з сумками. Або можете сідати тоді у Ялті на маршрутку до Форосу ( всі маршрутки кучкуються в одному місці біля автовокзалу)- вона їде по Севастопольській верхній трасі, минаючи центр Алупки. Тоді виходите нагорі ( спитаєте у водія зупинку ) і спускаєтеся вниз. п.с. можна ще і на таксі їхати, але ціну заспівають не менше 400 грн з урахуванням далекої відстані від Сімферополя

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

коліжанка із Севастополя пише, що у них вода +17. У вас теж так?