Крим від А до Я

Discussion in 'Мандри' started by zetta, Jan 18, 2012.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Крим від А до Я

Ялта- досит велике і шумне місто. Щоб уявити, наскільки воно розкидане і розтягнуте- можете включити вікімапію і глянути. Як на мене, у самій Ялті добре проводити час, але відпочивати- не зовсім комфортно. міський пляж у Ялті не досит комфортний- він знаходиться на самій набережній, зверху постійно натовп людей+ море не зовсім чисте. Моя двоюрідна сестра, яка є "фанатом Ялти вже багато років" і при тому, що має можливість зупинятися у "Ореанді", на пляжі їздить у Масандру чи Ялту -Інтурист ( ці пляжі платні).З усіх містечок Великої Ялти дуже зручно добиратися до Ялти своїм ходом- маршрутки ходять добре, часто і довго. Від Гурзуфа до Ялти всього 15 км. Від Алупки до Ялти- тих же 15 км. Тобто з будь-якої сторони під їзд буде займати хвилин 15-20 маршруткою . Маршрутки зупиняються у Ялті на автостанції.Галявина казок та Зоопарк розташовані на виїзді з Ялти по трасі на Місхор . Якщо вам потрібно на набережну Ялти, то з автостанції або тролейбусом 3 зупинки або міською вже маршруткою за 5 хвилин довезуть. Одним словом- все досить просто.

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

Ялта- це класичне ПБК, вологі субтропіки. Тут у різні дні вологість коливається від 55 до 75 % ( залежить навіть від напрямку вітру: коли вітер з моря- вологість більша, коли вітер з материку- менша). Євпаторія- це класичний західний степовий Крим і місце, де найменша вологість у Криму - в середньому біля 50%. Алушта хоч і відноситься до початку ПБК ще не захищена так грядою Ай-Петрі, як містечка ВЕликої Ялти. Саме завдяки гряді Ай-Петрі і створюється унікальний мікроклімат на ПБК

2. jMoondance

jMoondance Member

Я це все звичайно знаю, але факт лишається фактом - в Ялті жарко!

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

"Біля" - то де? В Заозерному?

Last edited: Aug 25, 2013
  4. сніжна

залежно у який період. У липні-серпні- так. А у вересні- досить комфортно.Зрештою, кожна людина обирає ще і клімат, відповідно по власним відчуттям чи показам для здоров я. Кому потрібен степовий Крим- їде на захід у сторону Євпаторії, кому субтропічний- на ПБК.Ми вже два роки відпочиваємо у південно-Західному Криму , хоч до того більше 10 років- тільки на ПБК. Дихається легше справді у степовому Криму ( якщо розглядати сезон липня-серпня, але ж зараз вже фактично вересень), але ніщо не зрівняється з краєвидами і моральним задоволенням від цього, ніж ПБК.

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

якось так виходить, що ніби розглядаємо крим для відпочинку у вересні. я не в захваті з ряду причин, одна найсуттєвіша - довга дорога страшним поїздом з непосидючою дитиною. але поки так виходить.
    і от почала вибирати місця/житло і трохи в ступорі. отже, шукаємо ПБК, гарний зручний пляж, мілкий захід у воду, мальовничі краєвиди і чисте комфортне житло. не совок, близько до моря. вражена не так з цін, як з пропозицій по тих цінах, де в номерах за 600 грн немає санвузла і не прибирають. за що беруть гроші?
    дівчата, може з досвіду порадите, може хто цього року відпочивав і має гарні свіжі враження, поділіться контактами адекватних варіантів.

6. Arika

Arika Well-Known Member

Дівчата, зоорінтуйте мене по вул. Санаторній в Гурзуфі, як далеко до моря, якою дорогою йти до моря? (по телефону сказали 10-12 хв., похилою дорогою, від Санаторної, 27), чи то дійсно так?

7. сніжна

приблизно 12-15 хв., але врахуйте, що то вниз. Вгору буде вдвічі довше ( там спуски-підйоми).

8. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

дівчата, чи є хтось зараз або був недавно в Криму на ПБК ? як там з погодою ?

9. octavia

octavia Well-Known Member

Знайомі тільки що заїхали в Ялту, від Джанкоя падає дощ:pardon:

10. Lesya Vihot

і що всюди на ПБК дощі ? а як з температурою ?

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ми правда не на ПБК, а недалечко від Сімферополя. Зночі і зранку подощило, по обіді небо очистилось і до вечора так і не було ні хмаринки. Засмагали і купались. Сьогодні було десь 24-26.
    Наша тераска прямо біля моря. Зараз от вечеряєм і спостерігаєм як море штормить.
    Зате захід сонця безподобний.

12. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А які у вас умови / вартість?

13. hannatal

hannatal Member

В Алушті вчора під вечір дощ лив, сьогодні в Херсонесі теж. Місцеві кажуть, що то сезон такий, до числа 10 таке протягнеться

14. Lesya Vihot

а море після дощу вже холодне ?

15. Arika

Arika Well-Known Member

Проконсультуйте мене ще за Алупку, пригледіла житло там, а в неті читаю не дуже позитивні відгуки про то місто.

16. сніжна

що вас конкретно цікавить і що конкретно негативного пишуть?

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ну в неті не тільки про Алупку, а й про Крим, як зрештою про будь-що, відгуки є на будь-який смак і колір.

18. Arika

Arika Well-Known Member

Цікавить пляжі в Алупці та саме місто, де можна погуляти?
    А пишуть, що відсутня набережна, немає як таких взагалі тротуарів, лише самі дороги, та й що брудне. Ще хотілося би почути відгуки про канатну дорогу на Ай-петрі, бо фото просто казкові!

19. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Там і направду казково, а що саме про канатну дорогу Вас цікавить? Два роки назад підйом на дорослого вартував 60 грн. У вагончик поміщається приблизно 20 ну може 30 людей. Щоб доїхати до вершочка , потрібно пересідати на станції у інший вагончик. Ціна входить на два вагончики. Коли ним підіймаєшся дух перехоплює, сосни височенні, під ногами заповідна зона. А на горі диво. Вниз ціна та сама, на жаль ми не встигли вниз спуститися на фунікулері, їхали маршруткою, краще 10хв вниз , ніж 1,5 год страшних серпантинів

20. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

з пляжами там дійсно трохи проблематично, вузенька набережна, але у вересні, я думаю це не буде проблемою. людей значно менше.

так трохи брудно, але то напевно всюди так, та й ми самі і смітимо. зранку приходиш на чистий пляж, а ввечері вже смітник, хоч і є куди сміття викидати, але то вже свиняча натура, а такі є завжди і всюди :girl_mad:

ну нема тротуарів, ну і що? це ж не Львів і не Київ рух там не активний, ніколи б не подумала що це може бути проблемою.

А погуляти - Воронцовский парк, можна по пляжах, можна по місту. купа кафешок. Мені, особисто там дуже подобається, були цього року, і хочемо на наступний ще поїхати, але у вересні.

а канатна дорога, здається зараз закрита. ми ще встигли на ній проїхатися, враження суперові, але і черги за квитками просто фантастичні. тому краще брати екскурсію, яка включає в себе канатну дорогу, екскурсії йдуть без черги.

---------- Додано в 07:24 ---------- Попередній допис був написаний в 07:23 ----------

цього року така сама ціна була.