Відповідь: Крим від А до Я ми їздимо не на організовані екскурсії, бо того не любимо. Самі собі малюємо маршрут і так мандруємо. Ми любимо навть мандрувати старими вуличками містечокВ бухті Ласпі просто шикарні краєвиди + є своєрідна пам ятка =музей 35 севастпольської батареї часів 2 світової ( це хіба старшим хлопчикам буде цікаво). Але поруч є і Балаклава з її мальовничою бухтою і не так далеко - Фороська церква.парк левів "Тайган" розташований у Бєлогорську ( це вглиб материка вже) це знаходиться у Піщаному, на мисі Лукул ( тут немає музею чи організованого чогось- це мусите самостійно піднятися на мис вузькими степовими тропками ( це добрий кілометр угору і ще трішки по рівнині по самому мисі.Потім- спуститися вниз по другу строну мису у бік диких та нудиських пляжів. Мала дитина навряд чи цей шлях подужає. Можете приставати до екскурсійних бюро, якщо любите організовані масові екскурсії- тут організація багаточислених екскурсій щодня. Враховуйте вартість як організованих екскурсій ( від 200 грн на людину і вище) чи вартість самостійних квитків у ту ж акваторію, акваріум, палаци і т.п. Вартість квитків у палаци-музеї для дорослих стартує від 60 грн, діти до 6 р.- безкоштовно, далі- половина вартості. Враховуйте і дальність екскурсійних місць від вашого місця відпочинку. Тому що відстані можуть бути і по + 100 км в одну сторону по кримським дорогам, тому орієнтуйтеся по тому, як дитина переносить дорогу і наскільки їй цікаві ті чи інші речі ( наприклад, мій малий ніколи особливо не цікавився дельфінарієм чи зоопарком, зате купу задоволення отримує від палаців чи військових музеїв) ---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ---------- ми в Східній казці- місяців два назад власник запропонував чоловікові "затестити " цей готель і ми вирішили ризикнути. В принципі, не шкодуємо. Власники - Айдер і Ельнара- шикарні: тримають дисципліну всього персоналу і взагалі дуже відповідальні та приємні люди. Готель заповнений на усі 100%, в основному- Москва, Пітер, Мінськ, Киїів ( це для мене мінус,бо я такий трохи "відлюдник" і потребую меншої кількості людей. А от моєму чоловіку та малому- нормально. Ще кілька днів тому був період, коли одні виїхали, а інші заїжджали через 2-3 дні, то була красота. Зараз мені людей забагато. Але це серпень-нічого не поробиш. У власника на цей сезон зайнято усе,нових постояльців цьогоріч він не приймає, люди вже бронюють навіть на наступне літо ( при мені бронювали). Для нас трьох ( дитина у 9 років вже теж фактично йде по дорослому) два тижні відпочинку з харчуванням на кшалт "все включено", з урахуванням знижки ( ми забронювали тут місця ще 2 місяці тому, як тільки таку пропозицію нам надали) обійшлося менше ніж у 6000 грн.Щодо цін зараз- пишу нижче у пості, який ще вчора писала і не змогла виставити Хотіла виставити фото, але наразі не працює фоторедактор. Тому розповім спочатку деякі свої враження, а при можливості виставлю фото. Оскільки вже 2 роки підряд специфіка роботи чоловіка дозволяє йти у відпустку лише у липні-серпні, а в цей час для мене і малого не зовсім прийнятний клімат ПБК ( власне через підвищену вологість і сильну спеку), а бажаний відпочинок більш у західному ( степовому) напрямку Криму, вже 2 рік їздимо сюди. Минулоріч їздили у міні приватний готель у Береговому ( це за Піщаним таке глухеньке селище) і звіт про це ще минулоріч виставляла. Плюсами була малолюдність, тишина, дачний відпочинок у непоганих і дуже недорогих умовах, чудове харчування і пляжі, де ніхто на голові не товчеться. Мінусом- віддаленість від цивілізації ( розваг. дискотек і т.п.), особливо якщо ви не на власному авто. Цьогоріч опинилися у Піщаному : так вийшло, що два місяці тому нам запропонували відвідати приватний готель "Східна казка", і пропозицією ми вирішили скористатися. Власниками тут є сім я дуже приємних татар- Айдера і Ельнари ( вони ж мають поруч продуктовий магазин. де є все і по цінам. не вище львівських, а також кафе, де можуть харчуватися як усі бажаючі, так і їх постояльці). Не буду давати фото готелю- це все можна знайти в інтернеті . Єдине, що мені спочатку не дуже сподобалося- це невеликі розміри кімнат , тобто тут кімната на 2-3 має біля 14 м і ще плюс 6 м санвузла. Є зате широкий балкон, де стоять столики ( власник , з яким ми досить подружилися, розповів, що це зробив намірено, оскільки більше часу люди проводять на вулиці , ніж у номері. Що є у номері: ліжка ( двоспальні, односпальні- кому як треба, шафа, тумбочка, коврик, плазмовий телевізор з кабельним ТБ і ЮСБ ( можна підключати комп чи флешки), інтернет,вентилятор чи кондиціонер ( це теж за бажанням поселенців, бо не всі хочуть кондиціонери. Ми коли приїхали, нам запропонували той і інший номер на вибір), столики і стільці на широкій веранді. Готель побудований у класичному східному стилі- закритим колодцем. тому тут постійно на верендах тінь ( на подвір ї сонечко)і у номерах. навіть без кондиціонера не спекотно.Номери прибираються за бажанням ( хоч кожен день вам приберуть), тут прибирають дві жіночки- зі Львова та Ужгорода. Господарі готелю дуже привітні і виконують будь-яке прохання моментально ( у мене чоловік, наприклад, забажав, щоб йому зняли одну із стінок ліжка ( бо ріст у нього високий і він на стандартного розміру ліжках ніде не поміщається)- виконали за 5 хвилин. Ну і ще було ряд прохань, то все виконувалося дуже швидко. Вартість проживання - 100 грн з дорослого, з дітьми до 6 р. можна спокійно брати двомісний номер і вкластися у 200 грн на добу. Є тут такий нюанс: коли відпочиваючих багато і зайняті усі номери "під зав язку", мені трохи забагато людей ( тут 80% з досить маленькими дітьми, є навіть з кількамісячними, і відповідно постійних рух малючків, які бігають- пищать, плачуть і т.п. Ну і старші діти теж постійно гасають.Тому , можливо, хто хоче цілковитої тишини, тут не завжди це можливо.). Тепер щодо харчування: кухні для самост. приготування їжі тут немає. Тому харчуватися можна або у господарів у кафе або у сусідніх. Якщо брати не лише номер, а і оплачувати повний пансіон-харчування. то це вартує 120-130 грн на день з дорослого. Тоді ви можете з 8 ранку і до 21 вечора приходити коли хочете у кафе і брати собі що хочете ( такий собі місцевий "олл інклюзів"). Порції узагалі величезні ( я собі беру завжди половинку і то мені забагато), а вибрати завжди є з чого : меню без ізисків ( омарів тут не подадуть), але звичайна їжа у широкому асортименті- весь час. Багато випічки ( від 5-7 видів пиріжків до тортів), млинці з сметаною. згущенкою і т.п., 5-6 видів мя сних страв, 5-6 видів перших страв, різноманітні гарніри ( від банальної гречки до рататуя і лазаньї), салати, соки. кава. чай , несквік і т.п. Все дуже свіже і смачне. Для малих дітей щоранку на кухні варять молочку, її в меню немає, але бажаючі батьки приходили на кухню і могли узяти молочну"кашу дня". Тобто претензій власне до готелю та господарів немаю ніяких- все чистенько, акуратно , увесь персонал працює вишколено і впорядковано. Тепер щодо пляжу , оскільки ми знаходимося в р-ні ринку і сан. Чорноморец, то до пляжу треба йти 12 хвилин пішки, або за 2 хвилини до набережної вас підвезе відкритий електромобіль. От з пляжами тут хоч і не халепа, але вони мені не дуже подобаються- дуже багатолюдні.У Піщаному є 2 класичних піщаних пляжа ( комунальних), один піщаний санаторію "Чорноморця" і решта- галечні або змішані. В принципі, яблуку ніде впасти на 2 комунальних піщаних "Сокіл" та дуже багато людей біля пляжу приватних вілл-готелів у кінці Набережної . Посередині набережної є галькові пляжі, де цілком комфортно ( наприклад, пляжі пансіонату прикордонників, вхід безкоштовний). Море: типово західноузбережне- піщано-глинисте-галькове. За рахунок цього. навіть при найменшому вітрі вода на мілині ( а море у Піщаному якраз "дитяче"- на протязі перших 10 метрів від берега максимум дорослому по пояс) з являються хвильки і вода стає жовтого кольору . Вже на найменшій глибині колір води стає іншим, а далі- ще іншим. Тобто вода може бути у 5 відтінках на різній глибині. Пляжі - у серпні досить переповнені ( наші знайомі були тут до 20 липня і людей було значно менше). Просто у Піщаному , незважаючи на його маленькі розміри, є 4 дитячих табори, санатрії, купа пансіонатів і приватних віл у другому кінці набережної, в сосновій лісопосадці( де проживання і харчування можна отримати від 280 грн з людини). Тобто вибір є на будь-який смак. Є і дорогущі "Мар лє Мар" та "Капля моря", "Чорноморець", де вартість ну дуже висока як для Криму , і, чесно кажучи, за ті кошти не знаю чи вартує їхати власне до Піщаного ( бо ціна тут "турецьких" курортів, а сервіс ще до турецьких навіть 4 зірок не особливо дотягує ( хоч стараються- це факт). Наприклад. тут проживання у економ- номері з 2 разовим харчуванням (сніданками та вечерями "шведський стіл") обходиться з людини від 500 і вище грн). Тобто якщо порахувати вартість на 3 осіб , то це більше 1500 грн на добу, причому харчування тут нічим не краще того, що пропонується у багатьох інших приватних віллах та готелях, які втричі дешевші.Плюсом хіба є власний пляж ( відокремлена територія у загальній береговій лінії і впорядкована шезлонгами-тентами) , невеликий басейн і, наприклад, спортивні майданчики . Ціни: радують. Персики біля нас продають уже по 6-7 грн, величезний виноград різних сортів по 13-14 грн, бачу, що помідори -малинівка по 3-4 грн. Хіба яблука дорогі. але у Криму з яблуками завжди так. Ціни в магазині біля нас ( власники ті самі, що і готелю і кафе), де є широкий вибір усього від молочки до солодощів, не вище львівських. ---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ---------- тепер щодо погоди з 20 чисел липня і по сьогодні: досить спекотно, біля моря завжди є освіжаючий вітерець, який посилюється до вечора ( тобто увечері майже завжди на набережній хоч теплий, але такий досить немаленький вітер. До обіду вітру, як правило, немає. З являється пообіді. Сьогодні вітре, правда, є і зранку ( теж лише біля моря).Щоправда, для львів ян така вітряна погода не новинка. Трішки відійдеш від моря- і все, вже тишина і спокій. Вітер дме весь час з моря.Ну і цікава тенденція навіть пізно увечері на набережній : в одній половині може бути вітряно, а в іншій- зовсім спокійно. Зате. завдяки невеликому вітру,спека не відчувається. Вода весь час досить тепла- нижче +23 за фактично 2 тижні ні разу не опускається Тепер фото пляжів: ось так виглядає типово комунальний загальний пляж ( піщаний): це просто жуть ( ми сюди ніколи навіть не потикалися)[/URL][/IMG] а ось це- буквально 100 м від загального пляжу- галькові пляжі пансіонату прикордонників ( вхід вільний). тут чисто і досить комфортно щоранку є то більші, то менші хвильки. Штиль був лише 2 рази. Решта днів,або ось такі хвильки ( в основному), або як сьогодні- трохи більші. Всюди. де жовтий колір на морі- це мілина ( максимум по груди). тому тут вода завжди каламутна піском а це- пізньовечірнє море і край миса Лукул ( до нього веде ще довге і широке плато) для тих, хто живе не на самій набережній, а в р-ні сан. Чорноморець та ринку, і тих, кому ліньки пройтися до моря метрів 600-700, їздять такі електромобільчики, які доставляють до набережної за 2 хвилинки саме Піщане- село маленьке ( там рідних жителів то 1000 "голів"), але я би не сказала, що глухе ( от сусіднє Берегове. то реально глухе). У Піщаному є 4 нічні дискотеки. більше 20 великих кав ярень ( зовсім малих не рахую), автостанція, ринок, набережна, протяжністю більше 1 км, є великий по території пансіонат "Песчаний" з лісочком. будинком культури, де майже щодня якась програма для дітей- то ростові ляльки, то клоуни і т.п. ну і всякого " по мєлочам". Одним словом, хто хоче, той для себе щось знайде ( принаймні я з задоволенням до пізньої ночі гуляю біля моря по набережній, а мої хлопці в цей час то в аерохокей бавляться, то в тирі стріляють, то ми всі разом у лісопосадці біля приватних віл-готелів гуляємо. Молодь з нашого готелю щоночі десь зависають по тим наявним дискотекам-барам). Звісно, що це не ПБК, ні по краєвидам. ні по розвагам... І при можливості відпочинку на ПБК у вересні чи у червні. я би однозначно їхала туди ( в липні-серпні наразі ні) . Але кому показаний степовий клімат, і в порівнянні з тими ж Саками чи Миколаївкою- у Піщаному терпимо. Особливо, якщо знайти прийнятний готельчик , прийнятне харчування і шукати позитив у відпочинку. Ну і відпочивати у цій частині Криму власне у сезон ( а він тут недовгий, якраз до вересня і все) Ну ось так- хоч довго. але може комусь у нагоді стане ця інфо.
Відповідь: Крим від А до Я От і добіг до кінця наш відпочинок. Море не дае мені спати, шумить, гуде. Відпочивали в Піщаному в каплі моря, не раджу ні, тут класно, все на місці і під рукою, привітний персонал, супер пляж з лежаками, навісами, нелюдний, чистий, але ціна того неварта. Погода мене не тішила, ну принаймі не підійшла мому найменшенькому. хвиль боявся, тільки один деь море було спокійніше, то сам побіг до моря. Про вітер окрема розмова. Казали моі бабусі, що ходили трішки селом, і були в таких місцях, що вітру не відчувалось практично. На територіі каплі вітер зносить дах. Я сьогодні змерзла на пляжі о 12 год лежачи на сонці. Можливо, спека й лекше переноситься, коли дуе, але особисто мені то не підходить. в Піщане повертатись не хочеться. Сніжна, а Ви часом сьогодні в лунапарку не були? Бачила маму з сином, мама в білому, казала сину:" пішли" - эдине украінське слово, почуте мною за останні 10 днів. Ну і на останок. Каже сусідський хлопчик мамі: " -мама, а настя так смешно на собаку говорит! -как, синок? - песик
Відповідь: Крим від А до Я я так відразу і подумала, що ви там. Однозначно, за таку ціну як у Каплі моря, Мар лє Марі, Домі друзей, Чорноморцю у Піщане їхати не варто. Нам на трьох 2 тижні обійшлися по вартості стільки, скільки у Каплі моря на одного 10 днів. У Каплі моря окремий пляж, невеликий басейн і знаходження прям на набережній їх ціни не виправдовують. та, ми живемо в метрах 700 від набережної- вітру немає узагалі. Біля моря вітер є щодня, починається більш-менш сильний з години 15-16 і далі до вечора лише посилюється. За 2 тижні увечері біля моря було лише 2 дні повного штилю. Вчора і позавчора був найсильнійший за цей час. Але як тільки відходите за 100 м від моря- тишина. Дуже спокійно і безвітряно на території приватних віл у лісопосадці. Навіть коли увечері сильний вітер на морі, сюди заходиш- і одразу спокійно. це були не ми, хоч на машинки-автодром часами туди заходимо. Українську мову тут можна почути справді рідко. Навіть у нас в готелі за 2 тижні було лише 3 україномовні сім ї ( і то зі Львова . А ще 2 покоївки з персоналу теж україномовні, бо вони з Ужгорода та Львова ). Усі решта- це Москва, Пітер,з Білорусі багато. Особисто для нас я знайшла позитив і у тому: малий, спілкуючись з іншими дітьми з Росії чи Білорусі , добряче вдосконалив свою розмовну російську ( бо ця мова для нього не є рідною) і тепер говорить на ній так само чисто, як українською. Ще багацько україномовних родин можна почути на пляжах пансіонату "Песчаное" ( прикордонників)- тут багато сімей є з Західної України. Є і зі Львова, і з Луцька. Хоча, мушу відмітити. мене дуже приємно вразили господарі готелю. де ми зупинилися і весь їх персонал. Реально такого поважливого відношення до відпочиваючих, намагання виконати їх найменшу просьбу ( що працівниками кухні, що покоївками- прибиральницями, що господарями) я давно ніде не зустрічала.І це при тому, що заповненість готелю от на цей період - 100 сьогодні вранці просто теж вітерець є. Але і спека теж до 30 доходить. До речі, на ПБК погода цьогріч теж не радує. Ми минулої суботи були у Форосі. Море було +13. Сьогодні біля нас на пляжі пансіонату військових прикордонників возлежав один генерал, який розказував, що от тільки два тижні провів на ПБК і зараз приїхав сюди до друзів. То він як дитя радувався, що може купатися, "потому что море теплое, а в санатории возле Ялты я только подходил и ноги в море купал- вода холодная". я скажу свою думку: я була налаштована на гірше. Не можу сказати, що мені подобається саме село Піщане ( скоріше ні) і що сюди я б задоволенням повернулася , зрештою, як мені не подобається фактично усе узбережжя на захід Криму далі Качі ( зокрема, і в тому числі,бо тут вічно каламутне море при найменших хвильках, внаслідок особливостей ланшафту- піщаників і глиновиків) . Я залишаюся ярою прихильницею власне Південного берегу Криму. Але є такий нюанс: на жаль, для лікування та профілактики власне верхніх дихальних шляхів ( ларингіти. тонзиліти, фарингіти, синусити, аденоїти), ПБК у липні-серпні дуже далеко не всім підходить, викликаючи або акліматизаційні моменти з рецедивами, або загостерння одразу при поверненні до Львова. Щодо діток- аналогічно ( півтора місяці тому моя знайома обирала для своєї дитини з проблемами верхніх дихальних шляхів місце відпочинку у Криму. Вони з дитиною є пацієнтами нашого львівського ЛОРа Юрочка. Він їм порадив з огляду саме їх проблем ( ларингіти + аденоїти) саме степовий Крим. На ПБК у липні-серпні вкрай не радив їхати, хіба чекати вересня . Вони його послухалися- 3 тижні просиділи в Західному Криму, от зараз повернулися. Ситуація з аденоїдами значно покращилася: наразі видалення відклали, спостерігають.Ну і великим для них плюсом було те, що у степовому Криму дитина не мала ні загострень . ні акліматизації за той час. Тому, якщо власне з огляду певних речей людині ( дорослій чи дитині) потрібне степове повітря західного узбережжя, то у Піщаному ще може бути. Просто ми вже побували у всіх точках і Західного Криму до Євпаторії. Тому для мене так: у Миколаївці узагалі жахливо у такий сезон: брудно, переповнені пляжі відпочиваючими ще більше, ціни теж значно вищі, людей набагато більше; Саки- якось все унило, сюди власне за лікуванням у санаторії хіба приїжджати ( це містечко мені нагадує за енергетикою наше Солотвино); Береговое- абсолютно глухе село, зате значно менше людей, достатьо вільні пляжі, дуже доступні ціни у міні-пансіонатах з хорошим домашнім харчуванням; Євпаторія- досить симпатичне місто, де є що подивитися, де погуляти, чим зайнятися. Але це все-таки місто . Тому особисто мені не зовсім комфортно відпочивати у місті ( хоча, якщо, наприклад, хтось себе комфортно почуває відпочиваючи у самій Ялті. то Євпаторія теж добре підійде). Ну і ціни у Євпаторії не з низьких+ людей дуже багато і пляжі теж у липні-серпні надто переповнені. п.с. минулоріч ми 2 тижні відпочивали у Береговому, що в 7 км від Піщаного. От де глуш так глуш, степ степом. Зате і тут були свої плюси: тихий, майже дачний відпочинок ( тільки тебе ще смачно годують), пляж, де ти можеш де хоч і коли хочеш розміститися. Ну і найосновніше ( заради чого і їздимо власне у степовий Крим): повний регрес аденоїдної тканини.
Відповідь: Крим від А до Я Мені видалося досить нудним. Куди там можна піти? Може, ми просто не там шукали. Були в караїмських кенасах та мечеті хіба. А оскільки цього року, швидше за все, знову туди поїдемо, то буду вдячна за цікаві "наводки".
Відповідь: Крим від А до Я Під поняттям "куди піти" я не мала на увазі визначні історичні місця ( тут хіба залишки античного міста чи турецьких бань . ну і ще комплекс Текіє дервіш). Малося на увазі, що у Євпаторії є де прогулятися ( тут і парк великий і набережна). є можливість десь зависнути у кафе та дискотеках ( для молоді). Тут і театр величенький є і кілька музеїв.Порівняно з іншими місцевостями Західного узбережжя- це єдине цивілізоване місце. Але Євпаторію для відпочинку своєї сім ї ми відкидаємо-відпочинок у 100 тисячному і досить великому територіально місті для нас важко назвати курортним відпочинком (хіба їхати власне за лікуванням в один з багаточислених санаторіїв)
Відповідь: Крим від А до Я Сестра під Євпаторією- вітер, щовечора дощ, море холодне з медузами((( певно Крим нам відпадає, бо не перший раз чую, що зараз погода не льотна і море холодне((
Відповідь: Крим від А до Я Можливо хтось був в Новому Світі?планую туди поїхати в вересні, буду дуже вдячна за відгуки
Відповідь: Крим від А до Я Я вже другий рік поспіль відпочиваю в Заозерному під Євпаторією. Минулого року в середині липня було море +25-27 і майже без вітру Цього року (22.07-03.08) було дуже вітряно, і море пару днів було +18, але переважно +23. В день відїзду море було +14, та й в новинах пишуть що це рекордний мінімум. Зате море дууууууууууже чисте, медуз практично нема. Дощу ще там взагалі не бачила Минулого року відпочивали на безкоштовному пляжі, а цього року "напросилися" за 5 грн/день на платний пляж з деревцями, затіненим навісом, безкоштовним достатньо чистим туалетом, душем і практично безлюдним пляжем. Задоволена))) А в 2011 була в Миколаївці, то море на початку серпня було таке холодне, що за 10 днів жодного разу не скупалася(
Відповідь: Крим від А до Я А до чого у вас більше душа лежить? Там є 8 музеїв різного спрямування, 9 театрів, декілька парків, садів, дендропарк і навіть ботанічний сад. З культових споруд можна відвідати або оглянути зовні мечеті, які ви вже згадували, текіє дервішів, християнські церкви, храмовий комплекс кримських караїмів - кенанси. Біля краєзнавчого музею фрагменти археологічних розкопок є - можливо, ви вже бачили.
Відповідь: Крим від А до Я Тепер, оскільки будемо з дитиною, більше таке цікавить. Ми якось тоді, напевно, і не роздивилися добре, то взагалі місто таким маленьким видалося.
Відповідь: Крим від А до Я Дівоньки мої любимі! Я казала, що в Крим ні ногою, але і казала, що тільки в випадку коли батьки візьмуть мене "чемоданом))) "Ну от так зараз нам виходить, що в мами закінчився закордонний паспорт і ми не встигли новий зробити і мусим їхати в Крим. До дєда, до якого ми багато років їздили в Коктебель, там було місце супер, напроти входу в аквапарк і до пляжу 2 хв., ми втратили номер тел., тобто кажуть, що номер не обслуговується (боюсь подумати, що дєда вже нема, бо він хворів). Поїдем "на угад", але все ж таки хто що порадить після 15 серпня щоб був широкий пляж і близько до моря? Нам вже все одно, я на машині і мені все рівно куди їхати, головне, щоб до моря близенько і все. Развлєкух не треба, я з дитиною і з батьками і готувати буде мама, головне, щоб був базар і хороший широкий пляж.
Відповідь: Крим від А до Я Ми декілька раз були в Коктебелі, а цього року у вересні їдемо в Курортне (8 км від Коктебелю). Тільки приїхав чоловіка брат з Курортного, то дуже задоволені, бо в Коктебелі повно людей і брудніше.
Відповідь: Крим від А до Я Сестра під Євпаторією- вітер, щовечора дощ, море холодне з медузами((( певно Крим нам відпадає, бо не перший раз чую, що зараз погода не льотна і море холодне( ___________________________________________________________________________ Не працює цитування, тому вибачаюся за такий спосіб. Мамба. а де саме ваша сестра відпочиває? Бо якщо неподалік Євпаторії, але у північну сторону ( тобто вже за Євпаторією), то море справді +18. Але від Севастополя до самої Євпаторії море +23+24. Ми лиш сьогодні повернулися. З нами їхала власне сім я з Євпаторії, де провели вони 3 тижні- погода була гарна і море тепле. В Севастополі, Качі, Піщаному, Береговому, Миколаївці, Саках та Євпаторії море вище +20 ( в Піщаному стабільно було +23+24, що під час нашого відпочинку, що за 2 тижні перед нами тут відпочивали наші знайомі). Єдине, що усе літо море штормить, то слабше, то сильніше, але штилю практично немає узагалі. Медуз минулоріч ( а ми неподалік відпочивали у точно цей самий час) було значно більше. Минулоріч спека тут стояла до +38 і днів 7 дув просто штормовий гарячущий вітер ( важко було навіть вдихнути).Цьогоріч я лише одного дня бачила кількох синіх медуз і то не біля берега, а вже на більшій глибині. Надвечір на самому узбережжі ( набережній)з являється прохолодний вітер,який наростає до ночі і який слабне та не відчувається вже буквально за 100 -200м від моря. Тобто на класичному південно-західному і західному узбережжі море і погода цьогріч абсолютно нормальні ( повтіря було весь час +26+28, про море вже написала. Вітри для степового Криму- це явище типове: вітер може як раптово з явитися, так і раптово щезнути). На північно-західному узбережжі ( трохи далі за Євпаторію і аж до Оленівки)- море прохолодне було цілий липень .Наші знайомі зараз у Судаку ( Східний Крим)- море тепле. А от де цьогоріч справді не зовісм тішить погода та море- це на ПБК. Про Форос уже писала: в той самий день, коли у Севастополі була спека і теплюче море ( народ купався прям на Графській пристані), у Форосі дощило і море було +13. Тепер напришу за Партеніт ( навідувалися сюди до знайомих, які тут сидять 2 тижні): перші два дні по їх приїзді узагалі дощило. далі- вдень сонячно, але сонце цьогоріч у Партеніті за Ведмідь-гору ховається якось раніше,ніж в попередні роки- вже о 15 годині на пляжі повна тінь ( раніше це була година 17).Море- відносно холодне, прогріватися більш-менш почало лише ось в останні дні, а до того- хіба зайти окунутися і назад. Місцеві жителі кажуть, що такого літа вже давно не пам ятають на ПБК, і самі у морі практично не купаються через захолодну для сезону воду.
Відповідь: Крим від А до Я Привіт дівчата, їдем через 2 дні в крим, хочеться в гурзуф або алушту (по дописам бачу погода не зовсім тішить) якщо хтось там відпочиває чи був недавно напишіть як погода.
Відповідь: Крим від А до Я Дівчата, а що скажете за саму Ялту? Чи то дуже шумне і не чисте місто? Бо думаю, що в зоопарк, акваторію, галявину казок звідти можна самим на маршрутці добратися, а не замовляти екскурсію з інших місць ПБК (бо без машини), чи краще в саму Ялту не пхатися? Якщо конкретно хтось має координати приватного сектору в Ялті чи Гурзуфі (недорогі ), то поділіться!!! (можна в ПП)
Відповідь: Крим від А до Я мої друзі зараз в самій Ялті з донечкою майже 3 роки. До пляжу їх довозить автобус, вони в якомусь санаторії(пансіонаті). Задоволені дуже. Я теж питалась про натовп і т.д, кажуть що все добре
Відповідь: Крим від А до Я Набережна у Ялті красива, але море брудне, принаймі ті безкоштовні пляжі , що йдуть вздовж набережної. А решта ніби платні, мені особисто подобається приїхати до Ялти , погуляти, але жити волію в маленьких селищах . Щодо екскурсій без машини Ви самі , можете дістатися до будь якого куточку у Криму не лише ПБК. Звичайно спочатку Вам потрібно буде заїхати в Ялту, а з нею купа маршруток курсує на будь який напрямок, це я про досить великий відрізок дороги говорю. До прикладу, минулого року жили у Місхорі, то нам до Ласточкіного гнізда було десь хв 15 на маршрутці, до Поляни і відповідно зоопарку 20-25хв, Ну і до автовокзалу в Ялті 30-40хв. Усі ці екскурсії ми організовували собі самі. Цього року жили у Гурзуфі, нікуди не їздили, мали більш пасивний відпочинок, то жіночка у котрої ми жили говорила , що до Ялти 20 хв. Маршрутки до Ялти, що там , що там ходять дуже часто і досить довго до години напевно 10 вечора. можливо чисто і не шумно тому, що у них пляж від санаторію
Відповідь: Крим від А до Я Особисто я об'їздила майже весь Крим. Зі всіх місць мені подобається жити біля Євпаторії. Там хороший безкоштовний пляж, коли не прийди завжди є місця на ньому. Море хороше, чисте, цього року та 2011 з берегу бачила дельфінів в морі, а вони в брудній воді не плавають. Берег пісчаний, захід вморе дуже хороший, поступове заглиблення, дно також пісчане, як для дітей самий раз. В самій Євпаторії море гірше, так як там затока. На рахунок Ялти, була не один раз, але там не жила. Мінус : багато людей, малі пляжі, галька, клімат( висока вологість, як не приїжджала туди відразу вся мокра, парить.... наприклад в Алушті та Євпаторії так непарить)