Відповідь: Крим від А до Я там дорога погана, але не настільки, щоб так об'їжджати. Тобто мій чоловік дуже перебірливий, і ми вже спробували, поки не плануєм повтору, але їхали б тою ж дорогою. І ше від чоловіка: навігатори - фу, гуглмапс в телефоні самоє оно - але ми маємо карту автошляхів України, то мали пороблені закладки. Ще раз детально (питають в ПП): ми їхали Чоп-Київ, в Калинівці звернули на Білу Церкву, об'їжджаючи Фастів. Дорога не айс, але їхати можна. Далі ми не їхали, тому сказати не можу яка там решта дороги.
Відповідь: Крим від А до Я у Гаспрі людей у липні-серпні тьма-тьмуща. Тому спокійним би відпочинком я це аж ніяк би не назвала.У Кастрополі поменше- у липні-серпні зараз теж дуже багато, але принаймні місце на пляжі знайти можна і після 8 ранку ( що нереально у Гаспрі)
Відповідь: Крим від А до Я Дівчата, а чи є взагалі десь на ПБК місця з мінімально кам'янистими пляжами і нормальним (для дитини) заходом у воду?
Відповідь: Крим від А до Я Пляж "Лягушка" в Алупці, але він маленький, а людей в липні- серпні....ногою нема де ступити-це не в переносному значенні.
Відповідь: Крим від А до Я порівняно з іншими Алупкинськими пляжами-він ще великий. І навіть вважається направду найбільшим у Алупці і найзручнішимАле о 8 ранку- все-рівно "мест нет" окрім вищезгадуваного, у Місхорі пляж Русалка має добрий захід ( але він теж маленький і яблуку ніде впасти),у Симеїзі центральний пляж під скалою Діва з добрим заходом ( але теж переповнений "до неможу"), у Кастрополі добрий захід на центральному пляжі ( він порівняно з ін. пляжами на ПБК ще і величенький), у Форосі центральний пляж нормальний, у Партеніті пляж сан. Крим і будинку відпочинку Айвазовського ( але тут вхід платний), пляж сан. Жемчужина під Ластівчиним гніздом дуже добрий ( але він не має вільного доступу сторонніх, хіба може платно). Зрештою, практично усі центральні та санаторські пляжі на ПБК мають добрий захід у воду. Тобто тут галька, але не валуни та камені. Проблема лише у тому, що пляжна лінія усюди невелика і на ту кількість відпочиваючих її вкрай недостатньо.Тому багато людей обирають їздити на дикі пляжі, де можна більш-менш вільно розміститися. Але на диких пляжах поганий захід у воду і для дітей- інколи майже нереальний
Відповідь: Крим від А до Я так. Дуже цікаво спостерігати як прогресивно зменшується кількість людей приблизно з 30 серпня. І вже після 5 вересня- справжні рай ( практично по усьому узбережжю ПБК)
Відповідь: Крим від А до Я в Гурзуфі міські пляжі дуже навіть нічогенькі. Думаю і в першій половині теж. Була раз з 10-го вересня, а минулого року з 15-го. Ну то місця було валом і на Гуровських каменях (Артек) і на артеківському від Скального і на міських. Єдине, що Азаров (ну так місцеві казали) привіз грубий щебінь на деякі пляжі - то по ньому ходити було реально тільки у взутті (такому як в Єгипті плавати), але зліва є великий пляж без щебіню, частина зайнята дерев'яними лежаками, не весь далеко, та й зрештою вартість лежака невелика - 10 грн його брати не обов'язково, ми один раз тільки брали. Ще у вересні можна за 50 грн на деяких пляжах цілий острівець взяти (ми так часом робили): то піддон дерев'яний з великою парасолею, 2-ма шезлонгами, табуреткою і столиком. В серпні таке коштує 120 грн +\-. Ото дуже кльово і зручно, хоч наприклад на пляжах Артеку того взагалі непотрібно.
Відповідь: Крим від А до Я Дівчата, а як в Криму в першій половині вересня з погодою? Водичка ще тепла? Ми хотіли їхати в серпні, але мужа з роботи не відпускають, і ми вирішили їхати в вересні.
Відповідь: Крим від А до Я всі рази, коли я була у вересні в Криму, то було тепло, море також ще тепле, але це ПБК , західний і північний Крим в цей період вже буде прохолодно .
Відповідь: Крим від А до Я Не завжди, ми були в Євпаторії у вересні. Казка! В тому плані, що море тепле, погода - люкс, бо вже нема страшної спеки, ну і на пляжі людей мінімум. Тому і вагаюся тепер, куди їхати.
Відповідь: Крим від А до Я на ПБК у 90% погода буде гарною ( у мене кума відпочиває вже років 10 у Гаспрі у період з 4-5 вересня і на 2 тижні. То за усі роки лише раз було що не зовсім пощастило з погодою- був буревій і після нього кілька днів було прохолодно-дощило і море шторимило сильно. У Західному Криму- вже 50х50% (минулоріч самі господарі у Західному Криму ( навіть скоріше у Південно-західному Криму-50 км за Севастополем) нам говорили, що традиційно вересень тут уже не сезон- і вітри часті, і дощі . Хоча їх готель відкритий ще до половини вересня. А далі- закривають до наступного сезону. ---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ---------- таке не лише у Гурзуфі. В останні 2 роки взимку на ПБК дуже сильно штормить. І на весну фактично уся галька з набережних вимивається. Її поповнють тією щебінкою. Тому на багатьох пляжах ПБК минулоріч ( і цьогоріч це продовжується, бо цієї зими знов сильно штормило і вимивало набережні) замість гальки тепер щебінка
Відповідь: Крим від А до Я Дівчата, хто їздив до Криму на автомобілі: порадьте, де зупинятися на ночівлю, де перекусити по дорозі? Їдемо з дитиною, тому цей момент для мене дуже важливий (якби їхали самі, то перекимарили би в машині, і бутербродами перебились, а так- треба і щось тепле дитині поїсти, і поспати в нормальних умовах, і щоб машина ціла й неушкоджена лишилась).
Відповідь: Крим від А до Я Не знаю як щороку, але минулого сезону перша половина вересня в цих краях була казкова. І навіть коли ми вже відчалювали додому, в п"ятнадцятих числах, відпочиваючі ще прибували і прибували. Відсліткуйте по архіву погоди те місто, куди плануєте. Я так робила, бо теж мала сумніви. Цього року маю надію знову підбити мужа на таку ж поїздку (правда він поки вперся, що море можна рік і пропустити). Але їхати б хотіла ще пізніше. Ми були з 26 серпня по 16 вересня.
Відповідь: Крим від А до Я ми зупинялися в Южноукраїнську і по дорозі туди, і по дорозі назад. Причому вже другий рік в одних і тих же людей. Знайшла квартиру по інтернету, але настільки ми задоволені, що як прийдеться, то знову зупинятимемося там же. Це набагато зручніше, ніж в готелі. І дешевше істотно виходить. Трикімнатна квартира нам на 4 дорослих і дитину була просто супер ))) Ще якось раніше, як їздили, то зупинялися в Херсоні - раз в готелі, а іншого разу - то теж квартиру знімали