Відповідь: Крим від А до Я Уляночко, я вище вже писала- у "сезон" на ПБК ціни на ринках та магазинах- такі як у нас +15-20%. Стосовно кав ярень- є різні. І я теж писала, що знайшли собі ті варіанти ( та ж ліванська кухня, де власник- араб свій персонал тримає у "їжакових рукавицях" і безпосередньо кожен вечір стоїть у них над "душею", де смачні страви- від піцци до особливих ліванських, де по вечорам у "високий" сезон окрім живої музики є розважальна вечірня прогарам на кшалт східних танців чи ін.) , у яких вечеря чи обід обходилися приблизно у наші львівські ціни за те ж+ 20%. Кав ярні є різні, так само, як і у нас у Львові. І ціни у них різні- є приблизно львіські ціни ( на % 20-25 дорожчі), а є і втричі дорожчі. Але їх є багато, і вибрати при потребі є з чого необхідний для себе варіант. І високі ціни не завжди є показником якості і так само- навпаки: є заклади, де по доступним цінам чудові страви і хороший сервіс.( Зрештою, все як у нас у місті -закладів харчування - "на вкус и цвет и кошелек"). В санаторїі , де неофіційно домовлялися лише за обіди ( коли мали бажання) за трьох платили 100 грн. Санаторій мав харчування по принципу "заказного" ресторанного ( тобто відпочиваючим щодня пропонували на вибір 3 варіанти страв на кожен прийом їжі, тому вибрати було з чого.). Наприклад так виглядав один з варіантів: закуска- маслинки, лимончик, оселедчик, ; перша страва- солянка ( причому така, яку і у нас у Львові мало де у ресторанах їла), хліб, масло, на друге- салатик з відбивною ( рибою)та молодою картопелькою ( іншим гарніром)чи фаршировані перці, компот, фрукти чи булочка Улян, чого ти чекаєш тоді у цій темі? Якщо людина впевнена, що там г..но, то вона туди не їде і її ця тема навіть не ціквить. Натомість вже "енна" сторінка товчеться вода у ступі. п.с. у мене питання: де ви вже відпочивали у Криму і де в Болгарії ( чи на ін. курорті ін. країни- нашої чи закордоном)?
Відповідь: Крим від А до Я Почути,чи насправді "значно дешевше" в Криму,аніж поза межами України (в д.в. Болгарія),бо кругом лиш чую про захмарність цін у нас на півострові і про економ-варіант в Б...порівняти ціни, розвіяти сумніви, що не все так зле,як пишуть про Крим-дорого,сервісу нуль, пляжі брудні і т.д. Бо те,що пам"ятаю я про Крим (Судак 2007 року) - то жах...прокладки, пляшки від пива і горілки на пляжі, в 6.30 - займати місця на пляжі, перевертатися для засмахи цілим рядом, бо то мурашник, в "кабаках" ціни захмарні....після цього зареклася ніколи більше в Крим ні ногою....хоча в перспективі я не відкидаю можливості відпочинку на півострові, бо 2 діток і всяке в житті буває-оздоровлення,реабілітація, тому...
Відповідь: Крим від А до Я Крим - це чудова природа і прекрасний клімат. Я дуже рада, що мала змогу там побувати і відвідати багато-багато вартих уваги місць. Але якщо я їду на відпочинок, то там мені хочеться відпочивати (вибачте за тавтологію), а це можливо лише за комфортних для мене умов. І в Криму можна ці умови знайти, але платити за них потрібно необгрунтовано дорого. Тому починаючи з мого самостійного відпочинку, я завжди віддаю перевагу закордонному сервісу (хоча там він також буває різним). Маю надію, що ще відпочиватиму в Криму і буду мегазадоволена співвідношенням ціни і якості!
Відповідь: Крим від А до Я Дівки, не сваріться! В кожного своя думка про Крим. Я майже все своє життя відпочивала там і скажу, що люблю його дуже, але більше туди не поїду) Не буду наводити багато прикладів де я була, але от позаминулого літа відпочивала в Коктебелі 14 днів в приватному секторі, харчувались по кафешках нам то винесло на 3-х 1500 євро, а минулого року тих же 14 днів в Болгарїї, також в приватному секторі 1000 євро, ну є різниця? І то з дорогою зі всім, ні в чому собі не відмовляли. Мені вже краще Туреччина, нехай 3-ка, ніж Крим. Цього літа плануєм в Грецію, ще буде порівняння, але це виключно моя думка, нікого ні до чого не схиляю, хоча повторюсь - дуже люболю Крим за його природу і клімат, але поїду туди лише напевно якщо батьки візьмуть мене замість "чемодану", але своєю сім"єю ні)
Відповідь: Крим від А до Я це єдиний досвід відпочинку у Криму? А досвід відпочинку років 5-7 тому на ін. морях є? для цього потрібно побувати і там і там ( і не з інтервалом у кілька років) у подібних умовах і тоді порівнювати умови, харчування і т.п. А про те, за чим їдуть у Крим, чого за ту ціну не отримаєш ніде- вже вище писано -переписано. І. думаю, ті ж англічани не були геть дурними, коли свого часу пропонували нашій владі узяти в довгострокову оренду територію Голубого Заливу. І, думаю, наші можновладці -олігархи теж не є геть дурними, будуючи свої дачі теж на ПБК ( у тій же нижній Алупці має свій будинок донька Кучми; на території бувшого сан. Баранова і колишніх виноградників - нижня дорога на Симеїз - дача Медведчука і т.п. Про р-н Форосу узагалі не говорю) От за кліматом, якого практично більш ніде не отримаєш у світі, за чарівними краєвидами, за оздоровленням ( бо Крим власне у всі часи був санаторно-лікувальною базою в першу чергу, а не сервісно-розважальною) і їдуть. Все решта- вирішується у міру потреб , можливостей і очікувань. Ну і звісно - позитивного настрою, бо без нього ніякий відпочинок у радість не буде. п.с. до речі, подібний клімат, як на ПБК є ще лише на Лазурному березі Франції. Тут вже є і сервіс. і краєвиди, і клімат. Але вартість відпочинку тут- хіба перфразовуючи афоризм " увидеть Париж Лазурный берег и умереть") А в Болгарію- їдуть за сервісом. Не за краєвидами, кліматом і т.п. Зрештою, якщо обирати варіант Еленіте, Св. Власа чи Рів єри ( дійсно непоганих варіантів у Болгарії), то тут по вартості вийде 2 тижні далеко не в районі звичних для більшості наших людей Обзора, Поморія, Золотих пісків,Пріморсько,Обзора, Бургаса, Але то вже у тему: де "економніше відпочити у Болгарії"
Відповідь: Крим від А до Я я собі десь так підраховувала...І в криму і в блгаріі можна вдіпочити приблизно на однакову суму( якщо брати прив. сектор)В болгаріі отримаєш трошки кращий сервіс( але я б не сказала що то вже ТАКИЙ сервіс що капець) кращі пляжі( не засмічені, не загружені) та дешеве харчування,ну і умови проживання на одну ціну в болгаріі будуть значно кращі. В криму отримуєш незрівняну природу і клімат( а багато хто власне і вибирає крим через оздоровлення).Як писала Богданка,Болгарія це по суті херсонщина чи одеса( в херсоні була, в одесі ні, але яувляю що то щось схоже Нуль природи, степ та все... А взагалі кожен вибирає відпочинок по своїх потребах і бажаннях ...Я дуже люблю болгарію,мені там комфортно з маленькми дітьми..але й про крим в мене гарні спогоди-гори, море, скали...такої краси в тій же болгаріі нема...
Відповідь: Крим від А до Я для того, щоб Крим став "достойним" там має стати власне тільки дешево проживати? то все? бо як на мене то не перше далеко, що я б хотіла змінити в Криму абсолютно! сто про так в нас і виходить і в нас таксамо єдине, що старша вимагає більше уваги до себе з боку оздоровлення і тому ми її возимо в Крим ми відпочивали в Судаку в 2010 році, в 2011-му і 2012-му в Гурзуфі, цього року знову їдемо в Судак, я такого написати не можу і що постійно означають твої три крапки? невпевненість? ---------- Додано в 06:43 ---------- Попередній допис був написаний в 06:20 ---------- а ти їдеш, звиняй, в економ-Болгарію і буш їсти лобстерів?))) тану перестань ми завжди обираємо досить недешеве житло, щоб було комфортно з дітьми і готуємо повністю самі, чоловік ходить вибрати доброго мяса, в Гурзуфі взагалі такий величезний м'ясний магазин, у Львові такий вибір м'яса перед святами на Привокзальному, нас готування їжі не втомлює, ми раз в 2-3 дні варимо зупку, банячок, свіжоприготований сніданок в Гурзуфі на подвір'ї чи в Судаку ні на що не поміняєш. І запах хвої, роками тут живучої. Пляжна лінія в Криму справді бажає кращого, що стосується Судаку наприклад, а в Гурзуфі пляжу "Гуровські камені" нічого не бракує. Пляжі не піщані факт, але і пісок на любителя, мене принесений з пляжу пісок дратував і в Белеку в Туреччині і в Болгарії і нагрівається він швидше наприклад Такщо то так все: всюди свої плюси і мінуси А ще люди читають між рядків Наприклад Гурзуф фантастичний. але вулички вузькуваті (нагадує Будву троха), Гурзуф гористий, там рівно нема ніде, хіба набережна, проживання так, щоб прям "на березі" теж нема, причина проста, я вже про неї писала - санаторно-курортне узбережжя, але поза тим, порівнювати красоти, якими славляться гурзуфські пейзажі можна хіба +\- з Хорватією До слова: цього року планували або Крим автом або Хорватію, то Хорватія виходила десь процентів на 50% дорожче, а то й більше.
Відповідь: Крим від А до Я Для цього потрібно щоб була та к-сть пляжів як в 90 роках чи на початку 2000. В останнє була в Криму 2009 то майже не залишилось пляжів і доступу до них. Кожен день по телебаченні чути як відрізають по куску пляжу. Ми проживали в Алупці до пляжу по крутій горі вниз 10 хвилин, наверх йти 30 хв ,місць на пляжі нема і перебувати там можна було лише до 4 години ,потім сонце ховалось за гору. Їздили на пляж в Кацивеллі на авто . По моєму неможливо! Те що умови проживання будуть гірші в Криму про це і писати нема чого . Сидіти на одному місці в Криму не будеш ,а всі екскурсії відвидини зоопарків дельфінаріїв коштують немало. Ми наїздили по Криму десь 800 км. А в Болгарії як би не хотів немає куди поїхати хіба в Стамбул( на нинішній час не актуально в звязку з забастовками.) Болгарія по суті це як Одеса або західний Крим , не бачу ніякої різниці між відпочинком в р-ні Євпаторії і Болгарією ,такий самий пісок відсутність гір . Якщо і їхати в Крим то тільки на ПБК ,заради особливого клімату.
Відповідь: Крим від А до Я а якщо сім"я з маленькми дітьми, як гадаєте,захочуть вони наїздити 800 км? Я думаю ,що ні.. До слова, минулого року знайома в Криму*судак* за 14 днів на 4 осіб витратили 6 тисяч(з дорогою) , ї з її слів ні в чому собі не відмовляли. Бо в кожного різне оте поняття "ні в чому собі не відмовляти". А інші знайомі два роки тому відпочивали в чудному готельчику в Криму(півд-східна частина) з системою все включ, з власним пляжем ітд. І витатили "всього" 3 тисячи євриків за 10 днів, і теж ні в чому собі не відмовляли.
Відповідь: Крим від А до Я йой, та тут справжні дебати. ще я вставлю пару копійок. була З рази в Алупці 5 років тому, 3 роки таму і того року. напишу за останній відпочинок. були з 5 червня до 30, тобто 25 днів. відпочили супер, чоловік до цеї пори згадує як йому було добре, хоча він в мене останній раз на иорі був 10 років тому. клімат, природа супер. харчувалися самі, ні в чому собі не відмовляли, і морепродукти купляли і рибки-м"яско. чомусь жодного разу не ходили їсти в кафешки. на екскурсії не їздили, були лиш в зоопарку, аквапарку, ай петрі, ботанічний сад, ціни на квитки дорогуваті. хитло було комфортне, але 1 кімната з 2 ліжкаим 2-х спальними, кухньою і туалетом, гаряча вода була постійно. http://wetravel.ucoz.ua/index/0-5. ціна в червні була 300 грн. в липні 400.власникі чудові люди (до речі зі Львова), пан Орест св"ященик євангеліст, дружина теж дуже мила. до моря далеко, чесно кажучи з своєю фіз.підготовкою, я б дорогу назад не осилила, ще й з малими дітьми, тому ми що разу їхали на машині. загалом ми задоволені. хочу наступний раз хочу за кордон, ми ще ніде не були. але і в Крим ще точно будем іздити. для мене найбільший мінус нашого відпочинку це пляжі, мене просто вони до сказу доводили. потратили ми за 25 днів разом з дорогою 22 тис.грн. можна було б і менше.
Відповідь: Крим від А до Я Я минулого року як повернулась з Криму, хотіла всіх просити, щоб не їхали туди, таке було розчарування, навіть образа за те, що грошики в Криму справно з вас викачують, але навіть маленьку суму з заробленого не можуть, не хочуть вкласти, щоб покращити хоча б елементарне. Ну бо я не розумію невже не можна в номер, який коштує 550 грн. за добу купити лампочки які світять, причепити поличку в душі, прибрати час від часу, привести до ладу каналазацію. Так, то все дрібниці і справа не в них, а у відвертому ігноруванні потреб людей, які тратять там немалі гроші. Ну я припускаю, що є і кращі умови проживання і уважніші власники, але з минулорічного відпочинку в мене Крим асоціюється аж ніяк не з відпочинком, а з суцільним напрягом. Але є велике але! Дівчата, мої діти від серпня і до сьогоднішнього дня, дякувати Богові, не захворіли жодного разу, мали пару днів соплі в березні і все. При тому, що Катя ходила і в садок, і на підготовку, на співи, малий на розвивалки, тобто постійно люди, маршрутки і нічого! Ото заради того ефекту я думаю варто той Крим терпіти з його умовами і можливо ми ще переглянемо колись своє ставлення, але ще не цього року, треба щоб трохи призабулись минулорічні враження . Ще на всякий випадок опишу свій "морський" досвід, щоб ви не думали, що я після Туреччин-Єгиптів носом кручу. В дитинстві з батьками були на морі 3 рази, в Криму. Мій тато працював водієм автобуса і влітку він возив групи людей в Крим, двічі він брав нас з собою, ми жили в Судаку на такій жахливезній базі, в безкоштовному будиночку для водія, туалет там був загальний в іншому від нас кінці бази, замість душу - шланг надворі з холодною водою. З розваг - тільки купання в морі, мій тато вважав, що цього більше ніж достатньо, з покупок - по 1 булочці нам з сестрою в день, все решта в нас було з собою і поки тато в обід відпочивав, мама варила на нас всіх їсти на маленькій електричній плиточці (я не знаю як вона ті "відпочинки" витримувала). Третій раз ми жили в забитому селі біля Саків, на нічим не кращій базі, тільки там ще була загальна кухня і в обід там стояла черга жіночок з банячками, щоб щось зварити, а коли ти ставиш там нарешті свій банячок, то всі нетерпляче чекають коли ти його нарешті забереш. І всі ті рази я навіть пускала сльозу як їхали додому, бо дійсно всі ті незручності для мене не мали такого значення тоді. Четвертий раз я вже була в тому самому селі, але з компанією і зі своїм тоді ще майбутнім чоловіком, знімали маленький будиночок на всіх, спали всі в одній кімнатці, але то було тааак класно, стільки вражень і спогадів, і всі ті погані умови нас тільки веселили і до тепер є що згадати. Наступне море в нас було вже коли Каті було 3 роки, відпочивали в Болгарії в простенькому 3-зірковому готелі, але нам відпочинок сподобався дуже і Катя до тепер сумує за Болгарією і пам`ятає все в подробицях. І єдине наше розчарування - то минулорічний Гурзуф, хоча і умови ми обрали не найгірші, не пошкодували на це грошей, от не знаю в чому справа, чи то ми так розпаніли чи що, але ми реально рахували дні коли вже нарешті додому. Отакі справи.
Відповідь: Крим від А до Я це як про нас. Як альтернативу розглядали наразі лише Хорватію ( бо тут подобається усьому нашому сімейству). Але ціни цьогоріч на наше сімейство вийшли б значно більше, ніж на 50% . Наприклад, при апартаменти у липні у 2* комплексі на Істрі, з урахуванням акційних цін - лише проживання за 10 ночей біля 6800 грн ( без "акції"- дорожче), а на Макарській Рів єрі в 3* апартаменти-студіо- за 7 ночей - 7500 грн ( тобто 14 днів відпочинку- лише проживання 1500 євро). А ще +дорога, а ще +харчування ( а харчування у Хорватії досить дороге ( порівняно з тою ж Болгарією). Я не знаю, як з цінами у кафе цьогоріч, але ще кілька років тому салат, напій і друга страва на одну особу обходився приблизно у 150 грн. Якщо брати готель 3* вже з урахуванням дороги і сніданками- вечерями, то на одного виходить біля 800 євро ( розглядали тут у р-ні Дубровніка,де вже колись відпочивали). Відповідно, троє осіб- більше 2400 євро ( бо і на відпочинку теж щось ще потратиться) так в тому то і річ- я теж згадувала як минулоріч знайома за фактично тиждень витратила на відпочинок більше 1500 євриків і бідкалася, що так все погано. В той же час - наші друзі вже не перший рік їдуть двома сім ями з дітьми у Кастрополь, знімають будинок з власним подвір ям в 5 хвилинах від моря і за 10000 грн кожна сім я (з трьох осіб , де діткам вже по 7-13 років) має не менше 2 тижнів суперського відпочинку. І нікуди зараз в інше місце не хочуть їхати ( кажуть, що сюди вже щороку приїжджають як до себе на дачу- пляжі у Кастрополі широкі, тому навіть у серпні немає тої заповненості, як у Гурзуфі чи Симеїзі чи Алупці), все узбережжя облазили-об їздили на машині чи маршрутках. додам таке: якщо ви їдете у Крим на машині, то узагалі ніяких проблем з відвідинами-екскурсіями немає ( при бажанні). От чесно: плануючи самостійно собі часопроведення ( наприклад, сьогодні після обіду ми їдемо туди і туди; завтра- ще кудись, вже на цілий день ) ми об їздили кожне містечко- від Севастополя до Коктебелю. Стосовно зоопарківв і дельфінаріїв- ну там же по сто раз за відпочинок не будеш. З їздили- показали дітям, але ж наступного дня туди немає потреби знову їхати. У кого дітки старіш, то узагалі немає проблем з відвідинами "визначних місць"принаймні на ПБК навіть на маршрутках. Теж банальний приклад однієї вилазки: з Алупки катером ( хоч можна і маршруткою) доїжджається до Нікіти. Береться квиточок у Сад і гуляється. У саду можна спокійно пристати до будь-якої "цивілізованої" екскурсійної групи і послухати те, що цікавить. З Нікіти на тролейбусі чи маршрутці доїжджаєте до Гурзуфу і трішки вниз спускаєтеся пішки. Гуляєте по Гурзуфу. З Гурзуфу маршруткою доїжджаєте до Ялти. Проводите час тут. Далі- на маршрутці знову вертаєтеся у Алупку. Отак за один день і мінімумі коштів можна багато чого побачити. ВСі решта вилазок плануються так само. Звісно, якщо дітки ще малесенькі і автівки немає, то такі поїздки- екскурсії ще не підходять. А от із дітьми -школярами, чи ті молоді сім ї, які ще їдуть без діток- саме те. Але з малесенькими дітьми в будь-якому випадку під час відпочинку дуже не наїздишся по екскурсіям, тому на це витрат особливих немає ( ну окрім дельфінарію чи зоопарку) от пляжі- це справді проблема у тій же Алупці. Там просто завжди була ландшафтно вузька пляжна лінія, яка щороку ще скорочується за рахунок того, що море "з їдає " частину суші ( при першій нашій поїздці сюди ще у 2000 році на території сан. Южнобережного ( ми сюди ходили на пляжі) було три великих організованих пляжі. На сьогоднішній день море з їло повністю один, а з двох інших залишилася третина). Стосовно житла- я писала, що по інтернету ні разу не бронювали- виключно на місці. І щоразу без проблем за максимум годину часу знаходили пристойне житло за доступну ціну. І щоразу це були перші будинки над санаторською лінією. Тобто до моря було недалеко. по клімату- власне Одеса, Миколаїв, Херсон. Західний Крим має інший клімат, ніж у Болгарії- наприклад, лікарі-педіатри і особливо ЛОРи для лікування аденоїдів у дітей рекомендують саме західний , південно- західний степовий КРим ( або Єгипет, але в період наприкінці вересня- у жовтні) , але не Болгарію. ---------- Додано в 08:21 ---------- Попередній допис був написаний в 08:17 ---------- я знаю, де ви зупинялися . Там до моря дійсно дуже далеко - це вже фактично район верхньої севастопольської траси ( і п. Орест чомусь правдиву відстань до моря спочатку не вказує. Уявляю, як дивуються ті люди, які приїжджають до нього не на машині і дізнаються , що до пляжу їм спускатися добрих 20-30 хвилин, а назад- то узагалі) ТАм хіба на машині їздити.Хоча власники - чудові. ---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:21 ---------- не так давно одна моя знайома консультувалася з хорошим лікарем у нашому місті ( про неї є позитивні відгуки і тут на форумі) стосовно того, куди їй повезти свою дитину, яка часто хворіє бронхітами-трахеїтами. І от ця лікар їм порадила чітко: Крим, Чорногорія або Хорватія. ВІдкинула Болгарію і нашу Одеську та Херсонську область. Минулоріч ми замість ПБК їздили у пд-західний Крим ( з конкретною метою- лікування аденоїдів). Взагалі не люблю патологічно тої частини КРиму ( хоч умови пансіонату, де ми жили і харчування були дуже добрими і недорогими), але, я справді навіть не сподівалася, що 2 тижні там- і от вперше за минулий рік нежить ми отримали лише зараз ( а оскільки ходимо у школу, то контакт з великою кількістю людей є щоденний). А що таке сопіння носом- забули одразу по повернені. Особисто я на рік забула, що таке тонзиліт ( а це у мене хронічно). ТОму Крим виправдовує себе по конкретним цілям.
Відповідь: Крим від А до Я минулого літа я розглядала цей варіант , але дякуючи Вам не поїхала і дуже рада з того . Господар дійсно дуже мила людина ,але мене він чомусь напрягав , навіть по телефону , ми з ним у Львові зустрічались ( він тут живе ) . Але за відстань до моря мені також розказувались байки , а там реально далеко і дуже високо .
Відповідь: Крим від А до Я в нього в оголошені пише 700 м. ну то хіба як котитися напряму з горба в низ.багато хто ходив, дехто навіть не жалався, але я б не дійшла. з машиною нема проблем, сіли і поїхали. ми б ще туди поїхали, в тому районі багато варіантів з гарними умовами і за такі ж гроші, ми забронювали в нього на 20 днів, потім вирішили ще на 5 лишитися, то він переселив нас до сосідів. там трошки гірший ремонт в плані стіни-двері, але 2 маленьких кімнати , кухня, ванна-євро і подвірячко краще, мені там більше сподобалося. але повторю, ці варіанти класні лиш якшо є машина.
Відповідь: Крим від А до Я Я от розглядаю Алушту як варіант для цьогорічного відпочинку. Скажіть, хто там був вже, Алушта - гарне місто? Для діток є обладнані майданчики ,можливо, і дитячі атракціони є?
Відповідь: Крим від А до Я для мене Алушта - то більше шумний молодіжний відпочинок . Гарно там тільки в Професорському кутку , це окраїна Алушти .
Відповідь: Крим від А до Я Відпочивали в Алушті в 2010 році, з дитиною 2 роки в самому місті для дітей тоді нічого не було, були хіба на набережній всякі типу машинки як в нас біля оперного. Рятував хіба майданчик на території пансіонату. Туди не поїдемо поки діти не виростуть це точно. Подивитись там немає на що, гарно хіба в Професорському кутку.
Відповідь: Крим від А до Я Нам було нормально - малому було 6 років тоді і ми з ним на дискотеку ходили дитячу)) на набережній, з клоунами тощо. В парку був дит. майданчик з пісочницею и, батут, басейн з рибками пластмасовими, які тре було ловити - це що памяталося. Набережна ввечері там дійсно шумна. Пляжі переповнені, ми тоді ще не знали, що можна в цей "рабочий уголок" їздити на пляж.