Крим від А до Я

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем zetta, 18 Січень 2012.

1. Ritamadonna

Ritamadonna Member

2. Latane

Latane Well-Known Member

Відповідь: Крим від А до Я

мурашник ))))

нууу, в кінці червня так не було в Судаку (як на фото), можливо за тиждень ситуація настільки сильно змінилась!

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в принципі, на ПБК в більшості на безкоштовних пляжах в сезон ( липень-серпень)так і є- пляжна лінія вузька, а бажаючих багато. Так було у всі часи ( згадайте навіть фільм "Хочу вашего мужа" з Мироновим). Так що це - звично вже десятиріччями.

4. Vika

Vika Well-Known Member

На початку Червня так не було, а от як ми їхали (30 Червня) то було вже подібно на фото.

5. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Залежить де...
    ми заїжджали в Чорноморське, то приблизно так пляж і виглядав...жах, скупнулись і втікли назад на нашу пустелю:girl_bye:

7. Kalista

Kalista New Member

А хто нещодавно був на південно-східному березі?? як там пляжі та умови? збираємось їхати до Коктебелю чи Судаку, до того району))та як там з комахами справи? кажуть там дощі та треба щось брати з собою...хто знає?

8. Vероніка

Vероніка Never give up

Коктебель би радила тільки для екскурсій і огляду гір - народу море, пляжі забиті, шум і нічну музику чути навіть у віддалених куточках селища.
    Судак більше підходить для відпочинка, не так гамірно, пляжі відносно чисті.
    Комарів не було, але можуть бути різні жуки і ящірки, треба дивитись.
    А дощі непередбачувані, але бувають рідко.

9. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Обіцяла я фото, але все якось руки не доходили - виправляюсь)))
    Отже, пляж "Зеленого мису" (вхід у море по драбинці, дно - каміння, на пляжі насипаний пісок з мушлями, для дітей є "лягушатнік" з застояною водою(((), на задньому фоні міський (плавний захід у воду, дрібна галька, з комплексу є туди вихід)
    Це дитячий майданчик з нашими львівськими аніматорами, які бавили дітей з 8 ранку і десь майже до 22 вечора, згори - автостоянка
    Будиночки на території
    Дорога на пляж, там протягом дня завжди тінь. Та навісна дорога - це дорога на міський пляждля всіх бажаючих, щоб не проходити по території "ЗМ".
    Ну і "загальний" вигляд ))))

10. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Були 2 роки тому в смт. Кача (23 км від Севастополя). Відпочивали на базі "Солнышко" - щоб спуститися на пляж треба 3-5 хв. Вода просто супер - дуже чиста і така голубенька!
    Вигляд на пляж з території бази
    На базі є номери, будиночки без умов і з умовами. В нас був просто супер будиночок (усі умови: душ, туалет, телевізор, холодильник, міні-веранда, перед будинком дерев'яний стіл з лавками)!
    Територія бази
    Харчуванням теж задоволені! Їздили на маршрутці на екскурсії до Севастополя, Балаклави, Інкерману, Херсонес. В самому селищі є базар, супермаркет, магазини, більярд, бари-кафе. Так як ми були у вересні, то на пляжі не кишіло, якраз було супер! Дуже задоволені.

11. Despina

Despina Well-Known Member

В цю п'ятницю вернулись ми з Орджонікідзе. Це між Феодосією та Коктбелем.
    Задоволені - не те слово.
    Орджонікідзе - таке собі село-півострів на горах, з 2-ох сторін оточене бухтами. Є центральний пляж і багато диких пляжів - галькових і піщаних.
    Ми жили на вулиці Шовковичній - це близько до центральної набережної і диких пляжів бухти "Провато". Ходили здебільшого на піщаний пляж за 2-гим мисом і на гальковий Заводський. Дуже гарні пляжі за 3-тім і 4-тим мисом, але, на жаль, "окуповані" нудистами. Один раз ходили ще на пляж "Краснячка" - теж класний, але було трохи водоростей.

Жили в будиночку - 2 кімнати + маленька кухня + величезна і дуже гарна тераса з видом на море, лежаками, мангалами і столиками в спільному користуванні зі ще одним будиночком.

В Орджонікідзе досить дешеві кафешки. На набережній є їдальня "Еда", де взагалі, зовсім дешево (борщ - 6,5 грн., чебурек розміром в велику тарілку - 10 грн.) і величезний вибір страв. Ми ходили в крайню кафешку на набережній близько до нашої вулиці - смачно і теж недорого (досить велика порція мідій по-царськи - 45 грн., пиво - 6-7 грн. за 0,5 л.)

Найближчі місця, куди можна поїхати - Феодосія і Коктебель. Феодосія - як на мене, страшне, брудне місто, в якому вокзал (досить потужний і великий) знаходиться на центральній набережній, на мене справив жахливе враження. Єдине варте уваги там - це картинна галерея Айвазовського. Квиток коштує 50 грн., воно того варте. Набережна Коктебелю - це, взагалі, Краківський базар. Тобто набережна закрита з 2-ох сторін торговими будками і кафешками, море видно маленькими кусочками. В орджо набережна відкрита - тобто кафешки тільки з однієї сторони, інша сторона - море і пляж.
    Як на мене, то як їхати з Орджо на екскурсію - то вже в Судак і Новий світ. Єдиний мінус - далекувато, по морю - 2,5 години, автобусом - 1,5 години але через перевали. Ми з 2-ома дітьми, одну з яких закачує, не наважились.

Загалом, саме Орджо - село-селом, але досить піднятися на одну невелику гору - і краєвиди просто заворожують. Ну і гір, щоб лазити - на будь-який смак і силу)))

[​IMG][​IMG] [​IMG]

12. OnceInParis

OnceInParis Member

Despina, в Орджонікідзе реально домовитися за проживання на місці?

Дівчата, які відпочивали в Оленівці, можна їхати без попередньої домовленості, тобто шукати вже на місці? Чи зараз є багато відпочиваючих, і краще не ризикувати?

Ми будемо їхати машиною. Позаминулого руку на ПБК у Форосі без проблем знайшли житло. Тепер цікавлять Оленівка і Орджонікідзе. Хотілося б кімнату у приватному будиночку або невеличкий будиночок, можливо на дві сім'ї, щоб була своя територія.
    І ще, чому коли дзвоню і питаю за ціни, то спочатку чую зустрічне питання: "А ви звідки?" Від цього залежить ціна?))

13. Despina

Despina Well-Known Member

Я, взагалі, любитель домовлятись наперед. Тобто я люблю у Львові знати, що в мене буде визначена кімната з визначеним ліжком, шафою, ванною і т. п. Цього року я, як і кожного року, знайшла через інтернет номери, забронювала, 10 разів з "власницею" зідзвонювалась. Але коли ми приїхали в Орджонікідзе виявилось, що це ніяка не власниця, а просто посередник, яка нас зустріла словами "Пайдьом, будєтє вибірать". На моє питання, чому не веде нас до заброньованих номерів, сказала, що вони вже здані, але в неї є "такіє же пачті по етой же ценє".

Після такого мій чоловік сказав, що справи з нею мати не хоче. Я зі знайомою і дітьми з сумками сіли в кафешці, а хлопці пішли шукати. Прийшли за нами десь за хвилин 40 і той варіант, що знайшли на місці, вийшов ще кращим, ніж той, що ми бронювали по інтернету. Ну і взагалі, в Орджонікідзе майже на всіх будинках номери телефонів - сподорбався, - дзвониш, знайти на місці взагалі не проблема.

14. Kalista

Kalista New Member

тааак, ми все ж вирішили поїхати до Коктебелю и зараз пишу звідси))житло трохи дорого, 500 грн номер на 4 чоловік, але з кондиціонером та з усіма зручностями(туалет, душ). дууже близько до моря, якщо дуже повільно йти, то максимум 5 хвилин)) писали, що музика голосно грає-так нам не чути зовсім. дуже цікаво та весело ввечері на набережній)) подобається не те слово!! що до харчування-дуже багато кафе на будь який бюджет, сьогодні обідали так вийшло 67 грн-солянка, картопля по українські з курячою відбивною, салат з куркою сиром та помідорами та сік! і це на двох!!!наїлися до відвалу, як ми так і наша дитинка)))їй ще і десертик брали. ввечері комарі є. сиділи на балконі та палили спиральку)) тому не відчувалась їх компанія)водичка відносно тепла, але криштально чиста!
    До речі, з пляжів на протилежному боці затоки добре видно Орджо))

Останнє редагування: 21 Липень 2012
  15. Oluisjka

Oluisjka New Member

ми з чоловіком довго думали куди саме в Крим поїхати і вирішили - в Алушту. хто був там минулого, а можливо вже і цього року, напишіть свої враження, будь ласка. насамперед цікавить середня ціна за житло (окремий будиночок, квартира. щоб були свої кухня і душ), і чи варто домовлятися наперед чи все ж таки не буде проблем знайти кімнату на місці?

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

І мене цікавить...любителі Криму, хто отрієнтується, чи є в околицях Алушти пляжі...не міські, а почистіші і не заліплені відпочиваючими, такі щоб від професорського (робочого) куточка на ровері можна було їздити. Чи то я загнула?

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

вирішили не придумувати велосипед.
    лікарі мені рекомендують морський відпочинок, але в вересні, якщо це Крим чи Чорногорія, або в жовтні, якщо Туреччина.
    Словом, ми вирішили - Крим і о, як по-новому:haha:)))))) - Гурзуф;)
    Словом, їдемо в Гурзуф або 7-го або 13-го вересня, залежить як чоловіка відпускають у відпустку, на 15 днів, але жити будемо в іншому місці, ніж попереднього року, бо з візочком хочеться першого поверху, а втому комплексі перший поверх трошки сируватий і темний. Ось так.
    Попередньо з житлом вже визначилась, але ще трошки маю час і ще може знайду щось краще.
    Спочатку зупинили свій вибір на готелі в п. Утьос, але подумали і вирішили, що хочемо все-таки апартаменти з кухнею, Софія погано їсть, і краще вона буде їсти хоч шось:)
    Розглядали ще як варіант ГК "Зелений мис" в Алупці, про який писала Родіоночка, але там купа сходів і як там з візочком, чи просто як там з двома малими дітьми, я собі не дуже уявляю, хоча територія гарна.
    Такщо Гурзуф все ж має чудесну набережну і масу варіантів, як там відпочити/чим себе зайняти:)

18. Balu

Balu Member

І нам вас добре видно :) Я майже два місяці в Орджо, і це щось. Для відпочинку з дитиною – просто ідеально. Правда, зараз почалась сильна спека. Але червень і до середини липня - те, що треба. Пляжі центральної набережної трохи бруднуваті. Але завжди можна піти на дикі пляжі за горами.

19. Olenya

Olenya Active Member

І ми хочемо в Крим, але щось не можемо визначитись куди. Дуже хочу за порадою Богданки в Гурзуф, але переживаю за глибоке море. Хочеться щоб мала вдосталь нальопалась.

20. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

скільки дитині? моя дитина в рік і 4 місяці і в 2 і 5 місяців і напевне цього року в 3,5 роки сама в море не дуже йшла і не піде
    тому, вона купалась з нами, в переважній більшості з татом, на березі сиділа і кидала камінці в воду, а крім того годинами;) сиділа в морській воді в надувному басейнику, що приносило їй значно більше радості загалом ніж море, яке хвилюється:)
    Плитке море то Азов, а не Крим, Крим всюди так чи сяк глибоке Чорне море має, Новий Світ плитший, ну і то взагалі дуже гарна бухта, але ціни на проживання там просто сумашедші, а пляжі між іншим дуже вузькі і ніде яблуку впасти
    Такщо не бійтеся глибокого моря, всеодно будете з дитиною плавати