Кремація vs. Поховання в землю

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Consuelo, 14 Березень 2010.

1. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Відповідь: Кремація vs. Поховання в землю

насправді це міф. десь пориюся, і дам згодом посилання

2. oksitigra

oksitigra Member

Привіт, дівчата. Я теж за кремацію. І ось що мій коханий знайшов http://pamyatnyk.com.ua/ua/kremaciya/

http://www.epravda.com.ua/news/2012/05/29/324914/

http://www.kievritual.org/index.php?content_id=702
    Ми так порахували, що поїхати в Київ, спалити тіло і повернутись буде дешевше, ніж ховати у Львові, ставити пам*ятник і т.д... тим більше, ми проти пам*ятників.

3. Яруська

Яруська Well-Known Member

А я проти:girl_emo: На мене жах наганяє одна думка про крематорій. Краще вже біля рідних в гробівці.

4. vikad

vikad New Member

І чому у Львові немає крематорію?
    З екологічної точки зору:
    крематорій +1
    поховання -1

5. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Пробачте, я, на жаль (чи на щастя?) далека від релігійних аспектів кремаціі чи поховання. Мені видається, що нам по смерті буде глибоко байдуже, істимуть нас хробаки чи розвіється попіл наш ген по бруховицьких полях... Вражають, натомість, цвинтарі наші, шо на палаци схожі. Мармур, золото, розкіш. Портрети у повен зріст, цілі поеми золотом. Враження, шо віддаємо борги за недостатню увагу, турботу, любов. Навіщо? Поховання направду перетворилось у бізнес. Кращіщий пам'ятник, найдорожчий мармур. Однак, як сказав відомий вчений, "смерть і я - не сумісні поняття! Де я- там нема іі, де вона - нема там мене!" І не знає ніхто, чи бачить похований, шо над ним? Розкішний пам'ятник чи купка попелу?
    Мій другий і теперішній чоловік поховав дитину. Дівчинку-красуню і мега-розумничку, що тихо одійшла від непоміченого запалення легенів у 16 років. Іі бажанням була кремація, а попіл шоб над океаном розвіяти...так і зробили...А мені супротив на таке (кремація Роксолянки у Америці відбувалась, там то більш звикло), бо ми, зазвичай, на могилу приходимо, і розмовлємо подумки з покійником, і ділимось з ним клопотами своєми, і жалкуємо за ним. А коли попіл - над океаном, з ким поговорити, га?!:girl_cray:

6. zaderyshka

zaderyshka Member

Швидше хвалимось. На жаль.

7. oksitigra

oksitigra Member

можна просто думати про людину або розмовляти з фотографією

8. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну тут вже залежить як хто...

9. vikad

vikad New Member

багато-хто все ж хвалиться.
    Я живу недалеко від цвинтаря, проходила поблизу декілька днів тому. То там просто пошесть якась. Люди знімають старі пам'ятники і ставлять нові - модні. Я в шоці просто...

10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Багато хто хоче гарний пам'ятник, багатші - гробівець, а з таким успіхом краще вже капличку будувати (солідно).

11. vikad

vikad New Member

Для кого той гарний пам'ятник? Певно що для людей? Бо померлому вже немає різниці чи під старим лежати, чи під новим гарним.

Останнє редагування: 15 Липень 2013
  12. marife

marife Member

Ніколи не забуду враження чоловіка від цвинтару в Мадриді. Тепер він називає його-"Стіна з шуфлядками":girl_haha:

. Певно то така мода вже у кого гарніший памятник

13. vikad

vikad New Member

Супер! І землі мало займає і пам'ятники кожних 5 років міняти не треба, щоб не гірше, як в сусіда.
    Це для кремованих, я так зрозуміла?

14. marife

marife Member

Так, для кремоованих. Платиш податок за життя.
    Після спалювання прах ставлять в оту "шуфлядку" і ніяких моглок, крутих і бідних памятників, а суцільні стіни молитов......
    Часто буває воля "розвіяти над морем"........

15. sandras

sandras New Member

Була я недавно на такому похороні урни. З священником, все як має бути, та дивно якось - і яма як звичайно, отже про економію місця на цвинтарі не йдеться. Може її хіба треба вдома зберігати?