Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

новини для валютних позичальників:
    1) депутати не подолали вето президента
    2) Гонтарєва виступала сьогодні в вру (напевно можна пошукати запис виступу, все досить чітко пояснила (я дивилася засідання ради))
    http://www.unn.com.ua/uk/news/14368...umovi-restrukturizatsiyi-ipotechnikh-kreditiv
    http://www.newsru.ua/finance/11feb2015/memorandum_nbu.html
    ще важливо, що даний меморандум передбачає відповідальність позичальника тільки предметом застави, тобто, якщо позичальник віддає банку квартиру, то він банку більше нічого не винен,
    але наразі для вступу в силу необхідно прийняти зміни до Податкового кодексу

Останнє редагування: 11 Лютий 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Сьогодні до нас за юридичною консультацію звернувся старенький дідусь, якому не віддають валютний депозит в банку Фортуна (вперше почула про такий банк). Він все життя відкладав гроші "на чорний день", цей день настав подвійно. Йому пропонують долари видати в гривні по курсу 8.

Останнє редагування: 13 Лютий 2015
  3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Дідусю допомогти вийде хоч?

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

нормально.. А як таке може бути? вони мають право таке пропонувати при зовсім іншому курсі?

5. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Спробуємо... Спочатку юристи спробують з банком цей момент врегулювати, а якщо ні, тоді в суд, прокуратуру.
    виявляється, зараз кожен банк індивідуально собі встановлює як виходити з кризової ситуації.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. dasha

dasha Well-Known Member

Дежавю працівникам НУ "Львівська політехніка". Минулого року ввечері на банк "Форум" кинули зарплату, а зранку ввели тимчасову адміністрацію. Перевели більшість працівників на "Златобанк", вчора ввечері кинули зарплату, а сьогодні в "Златобанк" введена тимчасова адміністрація.
    В мене підкрадаються сумніви, чи не домовляються банки з керівництвом НУЛП, бо дивні співпадіння, і коли в свій час переводилась в Приватбанк, то в бугалтерії то робили зі скрипом, причому бубніли, що ще пошкодую, бо Приват не надійний, а Златобанк то ого-го який супер класний банк. Але як би там не було, людей знову кинули, знову чекати на ніщі зарплати ще три місяці, і як жити тим, кому на тому залежить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. ALALA

ALALA New Member

Зголосіться, будь ласка, чи хтось має досвід повернення депозитів через суд.

8. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Хтось чув про таке? Це правда?
    Конечно же, самым знаменитым «незамечанием» стала история суммой в около $2 млрд., которые Приватбанк Игоря Коломойского вывел на кипрские офшоры через хитроумную схему прокладок. Вооружившись «гуглом», реестром судебных решений и здравым смыслом, журналисты издания «Наши гроши», а также блоггер Алексей Романов потратили совокупно не более 2-3 человеко-суток, чтобы по полочкам разложить как губернатор Днепропетровской области облапошил украинских налогоплательщиков более, чем на 20 млрд. грн. Почему налогоплательщиков? Да потому что когда в балансе банка из-за выведения денег на Кипр через Лондон организовалась дыра, чтобы ее закрыть, Нацбанк выдал Коломойскому долгосрочное рефинансирование на эту же сумму. Таким образом, свои «кровные» Игорь Валериевич захеджировал за счет фиктивных контрактов на поставку экскаваторов и строительных кранов, а у народа «одолжил» лет на пять, тем самым лихо качнув банковскую систему. Ведь вся операция имела место в июне-августе, а уже в сентябре гривня отправилась в тартарары.

Всю эту историю увенчало наивное интервью Гонтаревой, часть из которого достойна полного цитирования.

«В прошлую пятницу в СМИ появилась статья, в которой приводятся данные, что Приватбанк вывел из страны через фиктивные импортные контракты около 11 млрд грн. Летом вы выпустили разъяснение, что штраф за такие нарушения будет равняться сумме липового контракта. Будете штрафовать Приват?

- Я не видела у Приватбанка операции по выводу 11 млрд грн. Пока я видела у него, как и у остальных банков, лишь отток депозитов. И не видела я, чтобы Приват задержал хотя бы одну платежку. На сегодняшний день у меня претензий к Привату нет».

Если у Верховной рады после всего этого претензий к Гонтаревой тоже нет, то, по всей видимости, уже совсем скоро нам придется выбирать новую Верховную раду.
    http://glavcom.ua/articles/26774.html

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

9. flame

flame невгамовний експериментатор

про це не чула, але маю 2 цікавих факти. В неділю поклав мені чоловік гроші на картку через термінал, щоб я могла оплатити замовлення з нету. По цю хвилину грошей нема на картці. Вчора оплачувала клієнту за послуги через Приват 24. Гроші не поступили. На колл центрі обидві операції бачать, але нічого внятного сказати не можуть. Коли гроші будуть, теж не знають. Кажуть, що в неділю вони повністю перейшли на якусь іншу систему і можливі затримки. Дуже то все підозріло мені виглядає. Мабуть, написане вище правда, або готується ще якийсь сюрприз для нас.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене за ці два дні було кілька операцій по Привату. Гроші, ттт, зараховувалися миттєво на різні рахунки

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  11. flame

flame невгамовний експериментатор

12. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Сьогодні поповняла через термінал то гроші поступили миттєво. Також робила кілька оплат - все гаразд. Але цього місяця мала з ними волокіту по поверненні заблокованих коштів - то реально купа нервів, переписки і втраченого часу. В кінцевому результаті кошти повернули, але про це не повідомили смс(хоча попередньо говорили про повідомлення смс), і знову втрачений час на вияснення деталей. Аж за годину оператор видав - "о, а ви знаєте, ваші кошти вже кілька днів як прийшли"...

13. Chekay

Chekay Well-Known Member

Не знаю чи то з тим пов'язане, але в понеділок свекрусі дзвонила, вона на той момент вже 1,5 год сиділа в касі Привату (1,5 год саме її обслуговували) оплачувала ком.послуги. Казала що в них якесь оновлення, нова програма постійно висла і бідна касир мусіла на кожну платіжку по 5 раз перезагружати компютер

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Хтось в курсі реальної ситуації з Приватбанком? Бо дзвонить мені тільки що мама і каже що треба терміново зняти всі гроші з картки, бо 28 числа всі рахунки будуть заблоковані. Десь була така інформація чи то черговий фейк? В кінці місяця в мене має бути ЗП, не хочеться її втратити...

15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

16. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Моя (суб"єктивна) думка - Приват не загнеться, принаймні в найближчій перспективі. Занадто впливовий власник, занадто мало він ще вивів наших з Вами грошей (рефінанси НБУ) в офшори (це я так грубо, геніальних схем з тим банком пов"язано багато), а от основний аргумент, який у всіх на устах - занадто великий удар був би по населенню, на мою думку, їх турбує найменше. Фінансові втрати клієнтів Дельти НБУ ж мало турбують. :girl_devil:
    Якщо не помиляюсь, заблокувати ВСІ! рахунки можуть виключно у разі введення ТА (тимчасової адм.) - доповніть мене, якщо я не права.
    Навіть при якихось крим. провадженнях (чого, думаю, не буде) які підстави блокувати людські рахунки (тих осіб, які точно не мають відношення до того провадження)?
    Але моя скромна думка - у вказаного банку дійсно є певні труднощі з ліквідністю. На це вказує багато ознак і чинників:

Ще раз зауважу, що я не є клієнтом Привату, бо мені той банк ніколи не подобався, хоча мушу відзначити, що ряд їхніх послуг не мають аналогів в Україні і їхні розробники свої ЗП відпрацьовують на 100%. Ну і сітка відділень, банкоматів і терміналів - це абсолютна перевага.
    Якби мене питала близька людина, які мої дії були б, якби я була клієнтом Привату, я би відповіла наступне:

Якщо щось забула - пробачте, з усім спектром їхніх послуг не знайома.
    Підкреслюю, це не поради і не керівництво до дій, зараз кожен мусить сам для себе вирішувати, як діяти в тій чи іншій ситуації.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

реальна ситуація така, що, як "гавкне" Приват, то в державі буде фінансовий колапс, нбу буде з колготок випригувати, але приват триматуть до останнього, тому моя думка, що це все наклепи, які з періодичністю випливають, десь два роки тому була така ж мулька, і навіть нбу проводив розслідування і знайшов з якого банку ці чутки виходили...

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
  18. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Було таке і в мене. Вони ще Укрсоцбанк тулили, принаймні наш інститут практично весь перейшов туди. Думаю, і там тимчасова адміністрація не за горами.

19. alkali

alkali Member

не знаю реальної, але не найгірша точно: платежі юридичних осіб проводить оперативно, овердрафт при потребі надає, кредитні ліміти по кредитних картах фіз. осіб поки не зменшує, чогось такого не помічав.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

минулоріч аккурат в 20-х числах лютого теж була подібна мулька. Тоді три дні був шалений ажіотаж біля Приватівських ( і не лише) банкоматів.Народ навіть кредитки опустошав готівковими.