Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Кредити, депозити, банки...

Це ніби копілка є. Воно власне мені й подобається (умови і таке ін. + % не поганий), бо взяти ощад, то там ніби 7 %, надра 15 %, але той банк сумнівний (вже з кризами було діло). Та зрештою того є купа, щось для себе можна підібрати.

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Я поклала на 3 міс з капіталізацією, щоб при необхідності забрати достроково депозит не доведеться віддавати вже нараховані (наприклад на картку) %.
    В пб і % непоганий.

3. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

З капіталізацією не означає, що відсотки не знімуть, якщо достроково розірвати.

4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

маю на увазі, що якщо % виплачуються щомісячно, нариклад, на картку, то при достроковому знятті, банк забирає суму %. А якщо людина їх потратила? То сума депозиту, яку забираєш, буде менша на суму нарахованих %. А так, скільки поклав стільки зняв. десь так.

5. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

А :)
    Ви просто написали, що не доведеться віддавати %.
    Якраз на днях переоформляла через приват 24 з пів року на 3 міс. Це був останній день договору , то мені видало, що втрачаю всі, чи майже всі (вже не пам"ятаю) %. Договір був з капіталізацією. На наступний день все переоформила без втрати %.

6. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Невелику суму сміливо можна класти на невеликий термін, або на таких умовах як дівчата радять-теж гарний варіант. Обраний банк обов"язково прозондуйде по форумах (на фінансах.уа,наприклад та інших подібних форумах) чи нормально той банк зараз виплачує, там буде найточніша інформація.

7. VERO

VERO Well-Known Member

Обов'язково звірте, чи банк є учасником фонду гарантування вкладів фіз. осіб. І поцікавтесь, чи має діючі кредитні програми. Якщо банк видає кредити (всім, а не кому потрібно), то це перша ознака, що здоровий.

8. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, у 2008 депозит не міг зняти ніхто незалежно на яких умовах він там був. Оті вклади, про які ви говорите, що можна зняти будь-коли, тоді теж були, але ніхто іх не видавав. Як тільки то все почалося, то на початку дехто зумів оперативно гроші витягнути, а далі це стало нереально. Та що там казати в Промінвесті навіть з зарплатноі картки було нереально зняти. Банк платіж типу приймав від підприємства на картку ніби приходило, а зняти - нема грошей

9. GIS

GIS Well-Known Member

вірно,бо має достатньо вільних активів щоб і віддавати)
    Бо тоді діяла заборона НБУ, але стосувалась вона лише дострокового зняття, а не строкового.
    Я б клала на строковий, але малі строки,місяць-два - три. В даній ситуації краще прийти переукласти, про фонд гарантування теж доречне зауваження, але майже всі банки зараз є його учасниками, ну принаймні всі відомі.
    В приват точно не клала б, незалежно від программи, розглядала б якийсь з іноземним капіталом, Аваль, Юнікредит. І не ведіться на високі ставки, промоніторьте ринок, виберіть середню. Високі %% означають високу потребу банку до залученого капіталу, відповідно недостатність свого...

10. VERO

VERO Well-Known Member

Великі відсотки- плата за ризик)))

11. Rona

Rona Мама-йожик

Ціхо-ціхо, я працюю в банку з 2007 року, і чудесно пам'ятаю 2008-й, жодного депозиту не затримали, у нас таких проблем не було. Не рахуйте за приховану рекламу, просто абідна якось, що всіх під один гребінь.

12. sanches

sanches Well-Known Member

І в нашому банку проблем з поверненням не було...

Отправлено с моего Fly_IQ442 через Tapatalk

13. GIS

GIS Well-Known Member

В нормальних банках небуло жодних проблем з поверненням СТРОКОВИХ депозитів, а достроково щоб повернути треба було писати заяви, подавати на розгляд... ну але теж аіддавали) я в банку з 2005 була)

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Не знаю чого вона там стосувалася, а зняти не міг ніхто. Взагалі ніхто, ні ті в кого той депозит вже закінчився, ні ті в кого в умовах було що можуть зняти будь коли. Грошей не давали і все.

Рона, а що у вас за банк? Бо у 2008 жоден з моіх знайомих не міг повернути собі депозиту, навіть тих термін яких вийшов. І гроші у всіх були в різних банках. Тупо казали що нема готівки в все.
    Та й по телебаченню була масса сюжетів якраз про ті депозити які обіцяли віддати у будь який момент. Люди жалалися що забрати не можуть.

15. synuchechka

Трохи не точно Ви пишете: усі банки України є учасниками ФГВФО. Тому не варто витрачати час на таке звіряння, воно ніц не означає.
    "Участь банків у Фонді є обов'язковою. Банк набуває статусу учасника Фонду в день отримання ним банківської ліцензії. Банк зобов'язаний сплачувати до Фонду збори, визначені Законом, дотримуватися інших вимог Закону та нормативно-правових актів Фонду. Фонд виключає банк з числа учасників Фонду в разі прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку."

16. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

І в мене в 2008 був величенький депозит в Універсал банку і трохи в Райфайзені, після закінчення строку депозитів зняла в обох банках без проблем, просто за кілька днів попередила, щоб підготували на конкретний день готівку.

17. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

то вже ж не я підписувала ті договори. Я навіть не читала того,що на кількох сторінках пише дрібним текстом,що лупу брати треба :) Всім займався нотаріус,а те,що кожен банк собі індивідуальну політику веде,то я вже знаю.
    пишу по факту,адже 5 банків обійшла,тому можу судити:girl_blum: в кожному по своєму.
    і з того можна зробити висновок,що договір в Приват був найкращий,порівнюючи з Експресом,який ще 1% взяв за закриття рахунку,що мене вельми обурило! Що вже зробиш...робиш висновок і ні ногою в той "банк"

18. Talya

Talya Well-Known Member

в 2008 з Кредобанком не було проблем - депозит знімала двічі впродовж року (строкові депозити)

19. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

є вклади на 14 днів,30 днів,то зараз актуально.
    Маю знайому,яка розкинула круглу сумму по 10 банках на валютні рахунки,ото ризик,ото сильні нерви:girl_yes:
    і така впевненість в тих банках.

А можливо перетнути кордон і відкрити рахунок в країні,громадянином якої ти не являєшся,хтось робив таке? то певно якусь декларацію заповняти треба... ті банки з ін.інв.,що працюють у нас не цікавлять.

20. synuchechka

Можна. В Польщі таке можна зробити взагалі досить просто. Але за укр.законодавством це не законно. Фіз.особі потрібно отримати в НБУ індивідуальну ліцензію на здійснення такої операції в банку іншої країни. Але оскільки нас 45 млн. НБУ напевно взагалі не контролює таких операції, бо відслідкувати їх не просто. Як наслідок, українці спокійно і досить масово відкривають рахунки за кордоном без усіляких ліцензій. Багато хто навіть не знає про її існування.