Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

1. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

Відповідь: Кредити, депозити, банки...

у Приват кинули на депозит самі,тобто коли прийшла у травні,то ще % росли,як приємно було,що не дармували за цей час гроші поки то все нотаріально оформила і прийняла спадщину:) хоча зараз реально боюсь...бо Коломойський багато кому заважає.
    З історії скажу,мама мала комусь гроші у Біг енергії,він лопнув і з того приводу мама чуть інфарт не дістала,хоча там і невелика сумма була,потім незнаю через який час перевели все у Приват без проблем у період кризи.
    У Брокбізнес мама мені поклала гроші до 18,а потім я зняла...ноутбук потрібен був...хм...я вчасно :)
    Колись тянуло покласти у Родовід банк,але не склалось...телефона хотіла...а потім дякувала Богу,що так бажання перемогло...він банкрут став.

2. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Тенденція забирання грошей з банків в нашій країні ще жодного разу не була спричинена зниженням відсотків. І цього разу не будуть забирати. Тобто може і будуть, але не через зниження %, то точно))))
    Ми теж так робимо, це гарна практика. Але є такі банки де дуже велике навантаження на менеджерів і від них не вимагають слідкувати ще й за такими речами. Їх можна зрозуміти.

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ой дівчата. я думаю як Приват лопне, то всій нашій банковій системі буде непереливки...
    згідна. чим більші відсотки, тим непевніша ситуація, або важкий період. от чому літом завжди вищі % чи до якогось з свят? бо йде відтік депозитів, пов"язаний з відпустками, подарунками і т.д.

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

банківська скринька- це сейф. тут ваші кошти просто лежать, не приносячи прибутку. Вони ніде не обліковуються, що це - кошти. Ви укладаєте з банком договір на оренду сейфу . Там не прописується, що ви у нього кладете, це знаєте лише ви- хоч фото коханого. Вартість- залежить від розміру скриньки, строку користування ( від 1 до 30 днів, від 30 до 90, більше 90) і від банку ( у кожному банку свої ставки). Чим на довшмй термін заключається договір, тим менша вартість. А так- якщо орендувати скриньку найменшого розміру і до 30 днів, то залежно від банку: від 3.50 до 10 грн за день. При укладенні, наприклад, на рік- вартість може бути і 2, 30 за день

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

та що ви таке темне пишете?
    пролонгація після закінчення терміну, якщо ви не виявили бажання забрати кошти
    деколи читати договори так корисно
    в інших банках, як правило, після закінчення терміну гроші переводять з депозитного та поточний рахунок чи картковий, але ці всі речі прописані в договорі

6. enigma

enigma Well-Known Member

Так,а шо там з тою ставкою в 15%? Є чи нема?

7. Materynka

Materynka Well-Known Member

В Приваті зараз доречі досить високий %, і туди зараз страшно покласти гроші, чи навпаки бігти забирати?, а от Кредо останнім часом дуже стабільний-15% досить мало, і от не знаєш куди податися, з іншими банками не стикалася ніколи, довіра була саме до цих двох. Маєш тих пару гривень і не знаєш куди з ними подітися. А от цікаво, хто має досить великі суми, як вони їх зберігають, адже в кожну хвилину можна лишитися без копійки?

8. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Ну так, точно. Коли маєш мало грошей на депозиті, то спиться краще:).
    Мене ось питання цікавить. Були кілька місяців назад такі думки, що ось нам такі-то країни гроші позичать-дадуть і курс валюти врегулюється, і з виплатою вкладів внормується, банки піднімуться. Де ті гроші, які нам дали, чому вони не вплинули на курс?

9. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

а Вам не банківський працівник,щоб все об*яснити,але,те,що % нараховувався то факт підіть і запитайте в Приват,як не вірите,що вони не лежали просто так на рахунку. Це був єдиний банк,де нароховувались %. А решта після закінчення договору,просто лежали. І будь ласка не доречно писати те,що не знаєте... і ще тут писати "та що ви таке темне пишете?":girl_cool:
    Договір не я підписувала :)
    і ще таке для у банку "Львів" теж...як я не з*явлюсь такого числа,коли закінчується термін договору...вони ставлять на % ставку,яка буде діяти в той день :girl_cool:
    і деколи,як не знаєте варто помовчати,а не звунувачувати :girl_cool:

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

я з Вами згідна...ніколи не мала справу з Кредо банком,але там польській інвестиції...нотаріус дуже радила його.
    Моя нотаріус в банківській скринці тримає і мені радила

10. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

До мене одного разу прийшли люди якраз з Привату та сказали, що з моменту смерті відсотки перестають нараховуватись і кошти чекають моменту поки за 6 міс. їх забере спадкоємець

11. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

misis-cosmo, я просто дивуюся тому, що люди настільки необізнані
    в Приваті діє автоматична пролонгація, "кинули самі" дуже дивне формулювання
    ці речі прописані в договорі, який можна і треба прочитати
    в більшості банків, автопролонгація є одним з пунків, який можна обрати, а часто взагалі недоступна, особливо, якщо якійсь акційні пропозиції (відсотки)
    теж написано в договорі
    і смішно читати, що десь кинули самі, а десь самі не кинули
    зробили, як в договорі написано
    навряд чи в таких речах доступна якась самодіяльність
    та вся справа в тому, що знаю :)
    вже десь два роки нараховуються
    до того не нарахововувалися

12. svoybox

svoybox Well-Known Member

Імель, на 100% вас підтримую!
    Якби мої клієнти читали свої договори, я була б найщасливішим працівником банку. Тому що пояснення основних моментів договору при його підписанні просто ніхто не слухає. Точніше слухає, але розуміє по-своєму. Тому для уникнення звинувачень типу, ви такого не казали, я виділяю яскравим маркером важливі пункти в договорі, інколи допомогає. Але зі свого досвіду бачу, що люди чують тільки і виключно те, що хочуть почути і плачевна історія баби Гані з сусіднього підїзду, як їй гроші банк вкрав, для них більш вірогідніша за будь-що інше. Всім не вгодиш.
    Вибачте, але ну просто смішно читати, що до когось банк добрий, а до когось не дуже. Для всіх клієнтів банк керується одними і тими ж правилами і законами і всі підписували ті ж самі умови обслуговування, тільки всі люди різні і по-різному сприймають ту ж саму інформацію.

13. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

З великоми сумами потрібно трохи побавитись: розбити на кілька валют, покласти в різні банки, а ще можна на різних осіб, якщо в сім"ї гарний клімат і довіра. Тоді шанси втратити всі гроші прирівнюються майже до 0 і маєте гарний пасивний дохід)

14. Materynka

Materynka Well-Known Member

Бачила по телевізору коментар юриста стосовно податку на депозит, мови про те, що банки будуть платити цей податок замість людей нема. Думаю відтік депозитів вже почався, бо переглянула ставки - трішечки підросли.

15. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю проблемку: знайшла я старезну кредитку. Пам`ятаєте колись приват давав 500-1000грн на картку, таку сіру з полуничкою? Що мені тепер робити? Я її брала на Волині, то можна і тут поміняти? Срок картки пройшов. Я її заховал, 3роки тому, і забула? Там певне кредит набіг?

16. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Якщо нею не користувалися, то швидше за все вона неактивна. А якщо мінусу не було, то і плата не нараховувалась.

17. katysik

katysik Well-Known Member

Маю таке питання - чи доречно зараз класти гроші на депозит і який банк краще обрати, який депозит брати (короткостроковий чи довгостроковий)? Маємо невеличку суму грошей, вдома тримати не хочеться, та й гроші можуть на себе працювати, але і страшнувато, бо таке в країні твориться...

18. Margarett

Margarett Well-Known Member

А не розглядаєте такий вклад як накопичувальний (він може в різних банках мати ін. назву) ? Суть в тому, що можна покласти фіксовану суму + довкладати в місяць чи частіше ще якісь фінанси і мати % річний за це (макс. 15-16 %, менше є теж). Є + в тому плані, що за умов необхідності можна завжди "обналічити" свої гроші. Тобто не прив"язуєшся до строків депозиту (от поклав на 12 міс гроші і тут бах ! треба знімати, достроково розривати договір і відповідна канітєль ...). Можна подумати.

19. lilochok

lilochok Well-Known Member

Я поклала в Приватбанк на 3 місяці. Думала на рахунок 1 місяця

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

В ПБ на такий приглядаюся. Від 1000 грн вродь можна. Піду взнаю.
    Дякую, що нагадали.