Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

1. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

гривні так. зобов"язані безоплатно робити обмін зношених купюр, якщо присутні дві третіх банкноти. (здається, як за три роки не помінялось)

то якщо іноземна валюта

2. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Відповідь: Кредити, депозити, банки...

А що потрібно мати з собою при обміні? Паспорт? І в якому банку можна поміняти гроші?

Надіслано від мого ZP950, використовуючи Tapatalk

3. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Якщо валюту, то треба паспорт, якщо гривню- ні

4. Lambada

Lambada Member

а хіба не вигідніше зараз забирати гривні замість валюти? гривні не бракує, курс високий, коли впаде - можна буде і валюту купити...

5. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

ОБОВ"ЯЗКОВО мають міняти гривню без ніяких еквівалентів і комісій!Папорт не потрібний.
    А от валюта-інша справа. Потрібно буде сплатити комісію, здається 10% від номіналу купюри в гривнях за курсом НБУ.

6. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

7. lilochok

lilochok Well-Known Member

Дівчатка, як би поступили ви?
    Хочу покласти на депозит невеличку суму в грн. Краще покласти на невеликий термін без можливості зняття (допустимо на 3 міс) чи з можливістю зняття у будь-який момент. Хоч і сума невелика, але враховуючи нестабільну ситуацію в країні, не хочу залишитись без грошей

8. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

я би оформила вільний доступ, проте залежить наскільки відрізняються ставки.можна на 1 місяць і з пролонгацією.

9. lilochok

Дякую за ідею. Вигідніше виходить як вільний доступ у фінансовому плані та й забрати можна у випадку чогось через місяць

10. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Якщо віддадуть. Сорі за песимізм.
    Я б не клала зараз депозиту взагалі.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

сьогодні з явилася стаття на УП, що Фонд гарантування вкладів зараз не має з чого "гарантувати" повернення.

12. synuchechka

Ну я б порадила все ж покласти так як Ви вирішили але дуже добре проаналізуйте банк, чи нема в них проблем з віддаванням!!!Найкраще це зробити через форуми, типу фінанси.уа і т.п.. Там вкладники регулярно пишуть яка ситуація з поверненням грошей тим чи іншим банком. І краще покласти на менший відсоток, у банк, який немає проблем, аніж під якийсь мегавідсоток, типу 26%-27,5%, але у проблемний банк, бо тоді плакали гроші...
    Хтось розуміє, в чому причина? Бо в мене шось в голові не вкладається...Фонд гарантування вкладів мав дуже потужні резерви, а тут тріснуло кілька маленьких банків і в них вже нема грошей?Куда гроші ділись?Шо за дєла?

13. lilochok

Думаю, що це буде ПриватБанк
    Що можете сказати про нього?

14. synuchechka

Про нього, чесно, нічого не можу конкретного сказати. Ніколи з тим банком не мала справи, якось так вийшло)))Але думаю тут багато дівчат в ньому обслуговуються, може шось порадять)

15. Lambada

Lambada Member

якщо в гривні, то розділіть суму на кілька - покладіть частину на 3 місяці, а частину з можливістю розірвати договір у будь-який момент, кожних 2 тижні (10 днів, чи тиждень)

16. sanches

sanches Well-Known Member

краще навіть в кількох різних банках

17. Bulavka

Ну, чому - то питання, але коли люди не мають як забрати депозит - їм байдуже, чому, а є факт - грошей нема.

Чим краще?

18. sanches

sanches Well-Known Member

Диверсифікація ризиків або по-простому - не тримати яйця в одному кошику

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk

19. Nut

Nut New Member

Я не раджу ставити депозит. Навіть якщо у різні банки. Я поставила у 2 банках - ні один не віддає... Один з них збанкрутував. А тепер он читаю ваші повідомлення що Фонд Гарантування Вкладів уже нічого не гарантує? Тобто виходить мені моїх грошей вже не бачити ніколи? :sad:((( Хто щось про це знає - відпишіть.
    П. С. Інший банк віддає по 1000 грн. в день з депозиту.. Враховуючи що сума немала, їздити клянчити свої гроші прийдется довго..

---------- Додано в 08:10 ---------- Попередній допис був написаний в 08:07 ----------

До речі, на відсотки я не кидалась, вибирала банк, який пропонував середні відсотки (19-20:wacko:. І на той час коли ставили депозит, обидва банки здавались надійними, один з них протримався 23 роки...

20. Bulavka

Це розумно, звісно, але в спокійний час. А зараз краще взагалі не класти, ніж покласти в п'ять різних банків і в одному втратити.
    І зараз мені, чесно кажучи, смішно і сумно читати поради як покласти депозит, незважаючи на ситуацію з Фондом гарантування вкладів і на дописи форумлянок, які не можуть забрати свої депозити.((