Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

1. Kayla

Kayla Well-Known Member

Відповідь: Кредити, депозити, банки...

комісія при знятті грошей з рахунка 1% від суми. в мого брата місяць назад була ситуація, що треба було зняти то він перевів ті гроші на депозит в тому ж банку, на 1 місяць поклав. потім за місяць прийшов і зняв. ви теж так можете зробити. перевести с ВАБ банку в якийсь інший, і в тому іншому цю суму покласти на найкоротший депозит (7-14 днів), і потім зняти. єдине, що треба уточнити, чи між банками існує якась плата за переведення грошиків.

2. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

1% при зняття чи таки при переказі за межі банку?

3. Kayla

Kayla Well-Known Member

при знятті з рахунку.
    треба питати. в тому і суть

4. Nut

Nut New Member

Дякую за відповіді. Звернутися в Нацбанк маю намір, але кажуть що воно нічого не дає... От вичитала в інтернеті, що вони нікому зараз депозити не віддають.. люди вже по півроку намагаются повернути собі свої гроші, пікетують і т. д. Треба спробувати перевести гроші в інший банк, я до такого не додумалась.. В касі кажуть "Нема грошей - максимум 1000 грн. в день на людину".

---------- Додано в 08:09 ---------- Попередній допис був написаний в 07:56 ----------

А обовязково в іншому банку знов ставити депозит? Просто зняти не можна?

5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ні. Я так розумію що то була порада така, щоб % перекрити комісію за перевід/зняття грошей

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

На вашу думку, вартує зараз відкривати депозит, чи краще зачекати стабілізації?

6. Nut

Nut New Member

А... справді :) Ну будем пробувати.. Як щось вдасться, то напишу. То мені стало хорошим уроком що у нашій країні ніяких депозитів ставити не можна ніколи...

7. Clementina

Clementina Well-Known Member

на рахунок півроку, точно не правда. Але зараз банк дійсно переживає не найкращі часи.
    Я забирала свій депозит в кінці лютого, при чому достроково розривала договір, то через сім днів після заяви забрала гроші за два дні. На два дні розтягнулося, бо не було в касі достатньо готівки. Тепер бачу, що добре зробила, що не чекала до закінчення терміну дії депозиту.

8. Nut

Nut New Member

Якщо знімати по 1000 грн. в день то знадобиться півроку чекання в чергах + час на дорогу (без машини) щоб забрати депозит.
    А у вас теж в цьому ж банку був депозит?

9. Clementina

так, тільки у Львівській філії. Сума також була не мала, принаймі для мене. Мені повезло, що не було тих обмежень про які ви пишете (1000грн/день). Прийшла в перший день, забрала всю готівку, що була в касі , а на наступний вони мені самі передзвонили, що можна забрати решту. Ще тоді працівники між собою обговорювали, що всі масово забирають депозити.

10. Nut

Nut New Member

Зрозуміло... У нас договір закінчився, виходить що банк не виконує умови договору.. і не знати чи взагалі виконає..

11. galjynja

galjynja Well-Known Member

на днях забирала депозит в Єврогазбанк,,то теж проблема забрати,якщо велика сума,хоч свої забрала зразу,повезло бо гроші якраз привезли,а люди вже більше місяця ходять.

12. Kayla

Kayla Well-Known Member

не обов"язково. подзвоніть в інший банк, який в тому не зацікавлений. і скажіть - я збираюся з такого-то банку перевести гроші на рахунок у ваш банк. маю 2 питання: скільки я заплачу за перевід коштів між банками і скільки у вас за зняття грошей з рахунку. але кажу вам, що 1% від суми ви все одно заплатите. це згідно закону встановлений відсоток. тому, я би поклала на короткий термін в той другий банк, і якщо платити, то вже тільки раз- за переведення коштів з рахунку першого банку на рахунок другого банку

13. Nut

Nut New Member

так і зроблю... Може хтось знає який банк зараз тримається? Щоб не перевели гроші в такий як і VAB...

14. Nut

Nut New Member

Відписую всім в кого подібна ситуація була, є або не дай Бог буде. Всю суму перевести в інший банк не можна. Ту 1000 грн. в день що нам пообіцяли - ми знімаєм в іншому банку. Все таки вирішили знімати хоч по 1000, бо боюсь скоро ні копійки не дадуть. Бували дні коли видавали більше 1000 - 2000 - 5000, але таке було лиш пару раз. Всім на майбутнє раджу тримати свої гроші при собі, ніяким банкам не довіряти. У мене був депозит у 2 банках - і з обидвох грошей забрати не можемо. Планувала купувати квартиру у Львові (хоч сама не Львівянка), добре що не уклали договір, не було б чим платити. Завжди хотіла жити на Україні, але тепер дуже сумніваюсь... Мало того що на квартиру заробити треба по заробітках їздити, так ше й ті гроші заберуть... Гарантій що гроші віддадуть - нема, гарантій що квартиру збудують - нема, фонди захисту вкладників не відповідають за свої слова і обіцянки.

15. fiesta

fiesta Well-Known Member

В нас % за депозит - це не лише компенсація інфляції. Це ще і плата за ризик. Ніхто ж не чекав такого в державі. Ні ви, ні банки.
    Гроші віддасть або банк, або форд гарант.вкладів ФО.

16. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Фонд гарантування вкладів працює добре. Відповідно до закону, стосовно VAB банку фонд ще немає ніяких повноважень щодо виплати коштів, оскільки банк ще працює. Фонд гарантування вкладів починає виплату коштів вкладникам банку, після того як НБУ прийме рішення про введення в банк тимчасової адміністрації. І виплата коштів розпочинається вже в перший тиждень після прийняття такого рішення, і кошти виплачуються справно і відповідно до закону .
    А от чому в банки, що відверто "тонуть" ще не введена тимчасова адміністрація, це вже зовсім інше питання і воно до НБУ, а не до фонду гарантування вкладів.
    Багато питань до банків зникло б, якби люди читали депозитні договори та інші папірчики які їм дають підписувати, там і про фонд гарантування вкладів має бути...

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

Банкам було б значно легше перенести кризу, якби в перші ж дні заворушень люди не рвонули забирали все і з депозитів і з карток, і якби фірми "сімей" не повиводили гроші із своїх кишенькових банів.

17. Clementina

Як я зрозуміла, форумлянка мала на увазі не фонд гарантування вкладів, а захист майнових прав у випадку покупки квартир в новобудовах, на зразок фондів фінансування будівництва. Погодьтеся, вони в минулому показали себе не з найкращої сторони.

18. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

19. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Не знаю чи моє питання відноситься до цієї теми. Мене цікавить ось що: чи можна поміняти порвану купюру у банку? і чи приймуть її якщо вона заклеяна скотчем?

20. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

рік тому міняли, але враховуючи певний коофіцієнт (тобто ви отримували меншу суму)