Красномовність чи пустослівність?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Зорянівонька, 9 Грудень 2009.

?

я говорю:

Голосування закрито 4 Вересень 2012.
  1. багато і розумно

4 голосів
    8,3%
  2. багато і ні про що

2 голосів
    4,2%
  3. мало, але розумно

10 голосів
    20,8%
  4. мовчу бо нічого не знаю

3 голосів
    6,3%
  5. залежно від обставин

29 голосів
    60,4%
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Красномовність чи пустослівність?

Аскорбінко, я мовчу бо нічого не знаю :)

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Як не дивно, але деколи маю велику потребу у "помовчати", особливо, коли мені по роботі доводилось багато говорити, то після того я мусіла відреагувати повним мовчанням і мені це навіть не заважало.
    Я в машині мовчу. Відкриваю рот тільки тоді, коли чоловік заговорить перший, бо я просто не хочу йому заважати і відволікати від дороги і це мені не коштує ніяких зусиль. Це мабуть тому, що я терпіти не можу, коли жінка збоку біля чоловіка розливається нестримним потоком слів і ще поміж то керує куда-коли-як повертати-їхати-обганяти etc.
    Ще зауважила за собою, що коли я якась неспокійна чи схвильована, то дуже багато і швидко говорю, а найцікавіше, що в процесі тої тиради я чітко розумію, що половину слів можна би було, а то й навіть треба би викинути, але спинитись не можу. Нащастя, таке рідко буває, бо в принципі я доволі врівноважена особа. :girl_crazy:

Останнє редагування: 9 Грудень 2009
  3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

І в мене те саме...Деколи буває з чоловіком можемо в хаті пів дня просто мовчати і нам так комфортно бо робота така що наговорившись сил нема...

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

То кумедно, але деколи буває, що чоловік дзвонить до мене йдучи зі стоянки і ми говоримо про те, як минув день, що там в дітей, як воно взагалі...Розмова закінчується, коли він виходить з ліфту на нашому поверсі і вдома ми вже один одному не набридаємо. :) Обмінюємось короткими фразами типу "дякую-прошу" і перемкни канал :)

5. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Я за другий варіант:)Зміню собі нік на -ФЛУДНИЙ ОФФТОПЧИК!Люблю полялякати..

6. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

І в мене те саме:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

7. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Думаю моє псевдо вже достатньо красномовне :girl_haha:
    А ще вийшло так, що за другою освітою я "словоблуд" (мистецтвознавець).
    Хоча, завдяки дорослішанню, красномовність чи пустослів"я (часом вигідно зіграти блондинку) залежить від багатьох факторів: ситуації, співрозмовників, теми бесіди рідко від настрою, погоди чи відтоптаного мозоля у транспорті.
    Вчуся більше слухати, попросивши поради - прислуховуватись.

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

щодо заданого автором теми питання - зараз це проходжу по Риториці:)
    тобто загалом має бути гармонія в змісті і формі сказаного... але в конкретному випадку може бути інакше.. приміром перед виборами краса сказаного нас тільки дратує... чи тоді коли ми чекаємо від людина потрібної інформації, а не гарних пустих слів...
    відповідно, є ситуації коли важливо гарно говорити.. привітати.. суто для естетичного задоволення, декламації і тп...

сама люблю говорити і багато... але на теми, які мені цікаві, в яких сформована позиція і тп... але для цього ще тре відкритися... до "відкриття" буду слухати

9. Yansa

Yansa Комерційний Member

Іноді теревеню більше ніж потрібно, мене це навід в собі дратує.
    А іноді настрій помовчати. Але, на мій жах і сором, останнім часом у мене "словесній понос" ...:girl_cray:

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

точно, я теж мовчу, люблю людей розглядати
    каюсь,але то я вмію:)

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Коли сиділа з малявкою вдома, дитя ще не балакало і я мала страшенний брак у спілкуванні, мамочки які зі мною гуляли бідні не могли слова вставити, бо моє обмеження у спілкуванні з мене перло
    Коли пішла на роботу, все помінялось, ввечері вдома прошу щоб мене е чіпали і балдію від тиші.
    Але то все ніщо у порівнянні з тим, як багато і ні про що може набалакати не жінка, а мужчинка.
    Рейтинг з власних спостережень
    Довго і ні про що, сам з собою може балакати хлоп-юрист.
    Мнітельний мужчинка середнього віку про свої болячки
    Рибалки-вболівальники-автомобілісти і.т.д. про те хто що зловив, залив, забив.

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

а я навпаки любитель помовчати і небагатослівна, в мене всі в сім)ї такі небалакучо- спокійні, мож то спадкове)))
    .... і не люблю великих і шумних компаній, бо на це звертається увага, - типу чо мовчиш, нічо не говориш... не наю, характер такий...
    хоча на дискотівки і вечірки хожу)

13. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Спірно. Часто Ваші дописи зрозумілі одиницям. То певно, лише вибрані Ваш гумор розуміють :)