Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. Judice

Judice Закохана в гори ))

О, то справді так. Я хоч і не працедавець, але недавно то і мене торкнулось. Поки сиджу в декреті, багато перекладаю. На укр ринку співпрацюю лиш з однією фірмою. Ціна за сторінку перекладу застрягла на рівні 2010 року. Коли вчергове прийшла за гонораром, підняла цю тему. Директор мені делікатно сказала, аби я поцікавилась, за скільки грн пропонують свої перекладацькі послуги інші львівські агенції і, відповідно, скільки платять перекладачам.. як поцікавлюсь, то зрозумію, чому вона при всьому бажанні не може підняти платні. Поцікавилась. Зрозуміла. Блін!! Ну як так можна! Гррр

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Коментовуваи думаю не має змісту))).
    Так і чешуться руки написати- хочете так само? Приходьте- навчу.
    Оце вже цікаво.
    Де то в мене є аж такі статті розходів?
    Мо і я собі їх перегляну).
    А таке десь є, та? Ну бо я не в курсі якщо що.
    Я зрозуміла, ДП наразі не витримує того, що я пишу.є
    Все ок, мене про це попереджали.
    Наразі плачу не я.
    То довго пояснювати.
    Змучилася я від цієї теми наразі.
    Як і мене:girl_feminist::girl_feminist::girl_feminist:.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

4. kraplynka

kraplynka реалістка

Що ж, таки в дискусіях і народжується істина. Отже, що у нас вийшло
    Я думаю, що на цьому навіть можна було б поставити жирну крапку.
    Дозволю собі лиш доповнити - проблема некваліфікованої і неякісної праці є (в тч управлінців). Але то далеко не основні проблеми через які бізнес не може нормально розвиватися і функціонувати, особливо малий. Щодо більших компаній маємо ще й інші нюанси, коли далеко не високі податки і збори є причинами у невеликих зп, а в тім, що гарно описано в цитованому дописі сніжної - демпінг по зп. Маємо навчитися поважати свою працю, інакше її ніхто не поважатиме. Ще, погодьтеся, за результатами і у процесі праці можна зробити висновки щодо спеціаліста. Але якщо він не буде "вузьким" і дуже висококваліфікованим - то й тут його ніц не порятує. Ну та, то є наші реалії. Але не будемо називати ненормальне - нормальним.
    Бізнес у будь-якій країні ставить собі за мету отримати прибуток. Але середньостатистичний бізнесмен у розвинутій країні є обмеженим певними правилами, за недотримання яких він нестиме відповідальність. Плюс свій соціальний обов'язок він не сприймає як благочинність. Бо він далекоглядний, і вірить у систему, яка можливо за надцять років виручить його правнуків, котрим не вдасться бути такими успішними. А середньостатистичний спеціаліст з вищою освітою, котру він насправді здобув, а не відсидів чи купив - буде пропонувати роботодавцю повну віддачу в роботі, але й знати ціну тієї праці.
    Поки то все звучить як утопія для нашої країни. Але якщо те, що маємо зараз не змінюватиметься - ні до чого кращого ми не прийдемо. Ну так, в умовах війни практично нереальним є щось реформувати, але іноді складається враження, що то просто поколіннями свідомість вже так викривлена збоченою системою, що країна спроможна хіба на якісь химерні "пакращення". Але ж можуть наші люди пристосуватися до інших правил життя, коли переїжджають до розвинутих країн, а чому вдома це зробити так важко...

Останнє редагування: 13 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

6. Neverland

Neverland Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата, може хтось підкаже середній рівень зарплати системного адміністратора у Львові? Цікавить власне підприємства не у сфері ІТ, а звичайні.

9. Nadiya

Nadiya Well-Known Member

Мені здається тисяч 5.

• Інформативно Інформативно x 2
  10. Provizor

Provizor Well-Known Member

Дівчата, чи переглядались в когось зарплати через зростання курсу валюти? І яка зарплата зараз на ринку праці рахується середньою?

11. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

О тут я вам скажу, бо недавно читала статтю де згадувалося, що зараз середня з/п по Україні 4300 грн.
    Не думаю, що роботодавці прив"язуються до курсу валют. І взагалі залежить від фірми. Багато хто орієнтується на підняття мінімальної з/п по Україні.

12. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Як на мене, такої середньої і близько немає :girl_sad:
    В мене на фірмі зарплата переглядалась, бо люди підняли бунт, що ціни високі, а зп не змінилась. А так би ніхто нічого не піднімав. Це така властивість наших українських власників. Якщо люди працюють і нічого не говорять, ніхто оплату праці з власної ініціативи піднімати не буде.

13. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Може і є, ну але ж в нас середня зарплата, як середня температура по лікарні - геть не відображає реального стану справ. Тобто в когось зарплата - 50 тис.грн, а в когось - 1400 грн, а в когось 2 тис...

Останнє редагування: 28 Вересень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  14. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Та я теж обурювалася звідки те число взялося. Ну але то ясно: додали зп одного начальника - 20-30 тис і 10 працівників по тисячі і маємо, що в середньому вони заробляють ... (ну кому цікава та арифметика хай собі порахує). То як в анекдоті: начальник їсть м"ясо, підлеглий капусту, а в середньому вони їдять голубці )).

• Подобається Подобається x 3
  15. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

а в гілці про оренду квартир обговорюють, нормальна чи ні ціна 7 тис. за однокімнатну квартиру....от як на двох різних планетах...Але висновок логічний напрошується такий - раз такі ціни актуальні і затребувані, значить є люди, які ті гроші заробляють.

16. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Є, звичайно, але це явно не більшість .

17. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

а мені от якось воно не укладається в голові, як то співіснують на ринку зарплати у більшості і ціни на житло, для тої ж більшості.

• Зе бест! Зе бест! x 2
  18. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

піднімлю тему) Хтось може зорієнтувати скільки в середньому у Львові отримує Головний бухгалтер підприємства на загальній системі оподаткування+ ПДВ ( транспортні перевезення, в т.ч. міжнародні, імпорт і продаж автотехніки), + ведення ФОП (єдиний). Хочу вияснити чи піднімати питання про підвищення ЗП.

19. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

у вас хоч так, а в нас неодноразово піднімалось питання про зарплату, і страйк робили, але нічого не помогло. Шеф сказав кому не подобається"Допобачення":girl_sad:, зарплата у нас ну дууже мала, а наробитись треба...
    Зараз я в декреті, питала колег чи думає шеф піднімати, бо ціни на кумуналку:girl_crazy:зашкалюють, то їм сказали ,що найближчим часом не буде...тепер людська праця геть знецінилась:girl_impossible:

20. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Ви хоч на фірмі, а уявіть як у викладачів ? Ніхто зарплат не піднімає, людей на пів ставки кого можуть переводять, ще й за свій рахунок у відпустку відправляють. Якщо щось не підходить то ніхто не тримає. Ну і рівень з/п як на мене навіть нижчий за "середню по країні". Те ж саме в НДІ, навіть гірше. От і працюють пенсіонери або ті, хто може якось викрутитись, бо таке враження, що наука і освіта в нас спеціально руйнується. За приватні фірми і "бізнеси" скажу, за спостереженнями, що зараз теж ніхто не цінить особливо працівника, стараються платити мінімально а витиснути з людини максимум, ще й стараються не оформляти офіційно, і теж як не підходить то "до побачення", інші прийдуть. А чого так? Бо люди готові працювати на таких умовах і за такі гроші. Шкода, що в нас не поширені страйки, як в Європі - там не влаштовує щось - масовий страйк, поки не підвищать зарплати. Та в нас мабуть скоро не тільки страйки будуть, а ще гірше, якщо нічого не зміниться:girl_devil:

Останнє редагування: 4 Лютий 2016