Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Ну хто ще мислить такими категоріями, що нам хтось щось винен? То якісь такі беззмістовні слова, як на мене. Звичайно що ніхто на блюдечку під ніс все, що нам хочеться, не піднесе. Це ще не всі зрозуміли? Думаю, більшість давно зрохуміли.
    Але і не впадаєм в крайнощі, що держава не повинна виконувати зовсім ніяких своїх функцій. Бо інакше для чого взагалі держава потрібна? Звичайно що завжди будуть люди певних професій на державній зарплаті, будуть незахищені категорії населення (інваліди, діти-сироти, багатодітні сім'ї, пенсіонери) на утриманні держави і т.д. І всім би хотілося, щоб ці люди отримували достойну оплату чи допомогу.
    От тому хочемо ми змін у всій системі. І то, що будемо говорити, що хто хоче, той свого доб'ється, той реалізується і буде добре заробляти (так воно і є стосовно більшості людей) - то є все рівно певною мірою закривання очей на проблеми в державі. Ну не можна так однобічно думати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  2. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Якщо талановита молода людина і зможе вступити в вуз, без хабарів чесно закінчити його, то потім з роботою в деяких сферах - проблема. Тоді медику треба перекваліфікуватись в торгового агента, а фізику - виїхати з країни...

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ну чому закривання? Просто реально хто може щось змінити на краще? Бідні люди? Ну от що і чим вони змінять? Змінити реально можуть тільки ті, хто має гроші. Такий вже суворий закон життя. І ще зі шкільного курсу економіки пригадую, що в ринковій економіці діє таке правило, що особистісне фінансове зростання кожного призводить до покращення економіки держави в цілому. Тобто якби в нас було більше багатих мудрих людей, які б хотіли і могли щось робити, то і бідним би стало жити краще за якийсь час. І, між іншим, збільшення податків зараз цьому аж ніяк не сприяє, а навпаки погіршує ситуацію, їх наразі треба звести до мінімуму, щоб розвинути різні галузі (те саме ІТ, малий і середній бізнеси, тощо). А незахищені верстви населення чомусь думають, у всьому винні ті, хто не платить податків. Ну нонсенс.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  4. sunset

sunset Active Member

@tsiuma, Наводжу приклад, по результату співбесіди взяли ми кількох випускників. Один нічого нового вчити не міг, не хотів, не прагнув. Найвизначніше досягнення було - сам диплом писав. О, честь і хвала йому. Пішов через місяць, на роботу до знайоми. Там не напрягають. Ще одна, після інмов, по результатам письмового тестування елементарні речення не могла до купи звести. Щось ще пояснювати, про бажання НЕ працювати, а надіятись на елементарну халяву?

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, подивіться, що багато хто тут не здатні побачити тих проблем, які маємо в державі і кажуть, що у всьому винна конкретна людина, яка стала вихователем чи є пенсіонером і т.д. Що нібито ніхто не допоможе як сама людина собі не допоможе. Намагаєтесь доводити, що у нас така держава, де можливості реалізуватись прямо для кожного. То що тоді взагалі ми хочемо змінити, я не розумію? Виходить в нас все зашибісь і просто люди тупі, ледачі і не здатні перекваліфікуватись на раз-два?
    А корупції, обтяжливих податків для малого бізнесу, олігархічної моделі економіки, непідйомних процентів по кредитах для розвитку своєї справи, купи інстанцій і перевірок у нас і зовсім немає?

То ми самі не визнаємо проблем, бо менш-більш у нас все склалось у професії, а що тоді мають наші можновладці робити? Вони взагалі значить не розуміють, чого ті люди від них хочуть і що треба міняти в країні?
    --- дописи об"єднано, 19 Лютий 2015 ---
    Sunset, до чого тут надіятись на елементарну халяву? Це просто елементарна тупість - після інмов не зв'язати слів у речення. Тема якби не про це.

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Orman

Orman Модератор-бомба

є ще й як
    але це жодним чином не відміняє того що
    а ще вони помішані на вищій освіті, після якої їм вже не випадає "будь-що" робити. Хоч би те будь-що і було нормальною і прибутковою роботою.

• Подобається Подобається x 2
  7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Розкажу вам приклад. Не хотіла б, щоб його сприймали деморалізаторським, тому зразу попереджу, що це просто для кращого розуміння отого страху, про який ви пишете.
    Колись, ще в студентські часи, на одній іноземній програмі навчально-розвиваючій, була розмова про бізнес-починання (в принципі - це тема тої програми) - і лектор (іноземець) каже: "Країни з економікою, що розвивається - це золоте дно для нового бізнесу, в таких умовах ще не всі ніші міцно зайняті, як у нас, багато шляхів, etc. І дивувався, як і ви, чому ж наші люди не пробують, чому бояться? От він, до прикладу, і такий бізнес пробував, і такий проект, і сякий...І от хтось спитав про капіталовкладення - мол, ризик, як же не боятися? Лектор каже, ну так, я "ризиковий хлоп":girl_cool:, шкода, звичайно, втратити свої 10-20% (!!!) статків, якщо прогориш. Коли він почув, що в Україні для цього починання треба продати (чи закласти) житло в якому живеш і взагалі вигребти все до останньої копійки, він просто перепросив. Він більше нічого не казав про страх і пасивність. І це, підозрюю, він не в курсі всіх наших нюансів з істанціями і податками. Отакий приклад. Ну і це підтверджує те, що у нас, знову ж таки, важче добитись вершин, зокрема в тому ж бізнесі - зусилля наші люди прикладають до цього значно більші, ризики більші, ну і особистісні характеристики потрібно трохи інші.
    P.S.: даним постом я нікого не хочу зневірити в можливості успішного бізнеспочинання в Україні. Навпаки - якщо наважились - ви великі молодці:girl_wink:

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 5
  8. Анута

Анута Well-Known Member

о, з вишами це окрема історія.
    маємо знайому, вийшла заміж в Нім, розлучилась, тепер опікунка нім дитини (ну бо її статус дуже незрозумілий). Вперто сидить на соціалі, бо має два виші і в загниваючій Німеччині немає роботи достойної для цієї королеви...
    впевнена, що і в нас є багато схожих історії. Тільки замість соціалу сидять у батьків на шиї

9. Kayla

Kayla Well-Known Member

дівчата, розкажу вам,яка я зла баба. одна ІТ компанія польська виходить на ринок Львова. двічі на сайтах з працевлаштування була вакансія персонального асистента-перекладача для менеджера-англійця, який приїжджав до Львова укладати угоду на оренду офіса і набір програмістів. обіцяв платити за ті 10 днів свого наїзду нормальні гроші. потім з"явилась вакансія ейчара в його компанію.я скинула резюме і від мені відписав. в вакансії кричав про те, що зп висока і зростатиме швидко, якщо ви будете старатися. призначив мені інтерв"ю у Фешн клабі. зарплата 150 євро. я перепитала, чи то вся зп, і чи то повна зайнятість - так, то дуже висока зп і на фул-тайм. і тут мене понесло. я написала йому, що 150 євро - це 4000 грн, це вартість оренди 1-кімнатної квартири, і що за ці гроші не можна навіть купити їжі, ліків, користуватися транспортом, а про одяг-взуття і розваги я мовчу. на що "пан англієць мені відповів" - це шикарна висока зп, я дивився на сайті з працевлаштування, це вище середнього рівня і увага "мені українці, які працюють в моєму офісі казали, що 4000 грн - це висока зп, і я отримав купу резюме, від ваших українців, які згодні працювати на 2500-3000 грн!". я думаю, а чого ти мені написав, ти бачив, в якій я компанії працюю? короче, день в мене вчора не задався і я написала йому, що якщо ти, чувак, маєш гроші проводити інтерв"ю в фенш клабі, то май гідність платити нормальну зарплату, ми українці, а не раби. :girl_devil:мислєнно я подякувала тим нашим, які працюють на нього в Кракові, цікаво, чи приїхали би вони до Львова на 4000 зарплати? і другій категорії за 2500-3000 я теж послала привіт. і написала йому, що зарплати встановлюються по індастрі, хай зустрінеться з будь-яким ІТ менеджером Львова, або почитає спеціалізований ІТ сайт, де є зарплатний сервей, там сказано, що зп ейчара по Львову від 500 до 1000 доларів, а медіана 700. в мене 2 питання: до нього - за кого вони нас мають? і до наших - скільки можна себе принижувати і так демпінгувати ринок?:girl_feminist:

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 7
    • Подобається Подобається x 2
  10. basia

basia Well-Known Member

Чоловік був ПП. 5 років безнесу,не все добре( але нехай). Закривається 8 років - то штраф, то хабар, то прийдіть завтра. Це не москалі, це свідомі українці. Десятому закажемо бізнес закривати.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

по темі працевлаштування- сьогодні на очі потрапило свіже оголошення на робочому сайті: шукають вузькопрофільного спеціаліста з юриспруденції, з чудовими практичними навиками у вузькопрофільній сфері , досвідом практичної роботи не менше 3 років у профільному напрямку і віці- не старше 25 років :). Причому нижня вікова межа- 23 роки. :)

• Смішно Смішно x 14
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  12. Vyshenjka

Vyshenjka Щаслива мамуся

згадалося мені atkritka_1349113981_68.jpg
    "оголошення" про прийом на роботу бухгалтера :girl_crazy:як то кажуть, в кожному жарті є своя доля правди

• Смішно Смішно x 3
  13. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Не знаю щодо фізичних осіб приватних підприємців, але юрособу без проблем закрили недавно. Був рік без діяльності з пустими звітами, боргів не було. Податкова перевірку не робила, тільки звірили баланс по податках. Побігали по фондах і до реєстратора і юш.

14. atena

atena Active Member

Мені сказали, що 3000 це велика зарплата і шукатимуть людей в яких бажання не такі великі, як в мене(. Ще й сказали, що раніше (кілька років тому), я працювала і за меншу зарплату (при тому, що тоді в мене взагалі не було ніякого досвіду роботи в даній сфері)

15. basia

basia Well-Known Member

Подала я резюме на знану у Львові фірму.Все як у цитаті,тільки не юриспруденція. Навіть на співбесіду не покликали,хоч відповідність 100%. А все через вік.У нас навіть відмовити необразливо не вміють.

16. Mansikat

А чого Ви так дивуєтесь? Він Вам запропонував середньо-нормальну з/п по Львову, тільки не в ІТ, він мабуть орієнтувався на загальні зп.

17. Kayla

Kayla Well-Known Member

а він, перепрошую, з якої сфери? не ковбасу приїхав продавати. і шо мене гребе його орієнтація, якщо йдеться про ІТ галузь?
    в кожного своє розуміння середньо-нормального

18. Mansikat

так ясно, кожен погоджується або не погоджується на якісь гроші, відповідно до своїг вимог і можливостей. Під середньо-нормальним малось на увазі, що це широкорозповсюджений +/- рівень зарплати працівників різних сфер у Львові. Пан же приїхав сюди економити, то на те і орієнтується.

19. Kayla

Kayla Well-Known Member

це як в тому анекдоті:
    Середня зарплата в Україні - це коли одна людина получає 1.000.000, а 400 інших 900 гривень. Тоді в середньому вони получають близько 2000гривень. А тепер простою мовою: в Петра було 10 яблук, а в Вови 0, тоді в середньому в них є 5 яблук. Депутати їдять м'ясо, а ми капусту, то в середньому ми їмо голубці. Жінка детектора колгоспу Юля спить зі всіма, а доярка Маша ні з ким, то в середньому вони двоє шль**ри... ось так і живемо...

хай економить на собі. просто реально бісить, що це вважається нормальністю. що,
    всі знають англійську і мають досвід у підборі ІТ-шників? брєд повний

• Смішно Смішно x 1
  20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Мене скоро нудити почне від поділу людей на ІТ і не ІТ.
    Вони нас мають за тих за кого ми маємо себе.
    Ну бо таки так- для нас 4000 грн- це ще хороша ЗП рахується по Львову.
    P.S.:сама працювала в ІТ якщо що))). І там теж часто беруть людей на середньо-місцеві ЗП(загальний персонал).
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2015 ---
    У нас знань англійської вже так багато, що то не дуже то і грає(принаймі не грало, коли я ще тим цікавилася).

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 1