Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. anka

anka Well-Known Member

Відповідь: Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

от-от... я, коли працювала, мала гарну зарплату, хоч працювала чорно. Такий об"єм роботи на інших знайомих фірмах виконує мін 4 особи. В мене був вільний робочий графік. При якому я сиділа іноді з 9-ї до 8-ї без перерви- ніхто ж не дотягне за мене.
    А перед декретом говорила із знайомою- вона за напів менший обсяг роботи отримувала втричі більше, плюс мала помічницю.
    Але коли я влаштовувалася на роботу, була просто щаслива, що мене- випускницю практично без ДР беруть на ТАКУ відповідальну роботу. Я була горда собою і не розуміла, чому одногрупники не ідуть на той час на "100 баксів". В них були повні жмені понтів і пусті голови. Як результат- посиділи вони рік без роботи і пішли на ті ж 100 $, а я тим часом кожні 2-3 місяці отримувала підвищення і через рік була далеко за межею навіть 300$.
    І про невідповідність- мені було відверто незручно приносити додому в рази більшу зарплату, ніж мій чоловік, хоч він лікар і до того моменту, поки йому почнуть пацієнти давати хоч якісь гроші має пройти багато часу. В нього телефон ввімкнутий цілодобово- телефонують бо чергові лікарі, або медсестри питати що робити з таким-то, бо аналіз такий-то. Телефонують і родичі пацієнтів-питати, радитись, деякі грузять (чому не витяг їхнього снідівського наркомана, наприклад). І це за 1200 грн в місяць?
    Але ми домовилися не жалітися на це, бо роботи для медиків є багато- ті ж фармфірми-5 тис. плюс машина в користування. Я вважаю, що це для нього буде принизливим- бо знаю, як він реально вчився всі 8 років.
    Тепер про гендерну рівність. Шукали ми секретарку на роботу. Вимоги- нім, англ, пол. мови+комп. Дівчат не знаходилося, був хлопчина, згідний за ті гроші працювати. Мені керівник сказав, що "Різниця між хлопцем і дівчиною в тому, що дівчині можна платити менше". Зрозумів потім, що бовкнув, але слово не горобець... Вік йому буду пам"ятати!

2. Редвумен

Редвумен Active Member

і як після такого не стати феміністкою. А така тендендія є у всьому світі (жінкам за таку ж роботу платять менше, ніж чоловікам)

3. Leila

Leila Well-Known Member

anka, погоджуюся з тобою на всі сто мій чоловік теж лікар, і не хоче він чомусь іти на фармфірми і до декрету був час що я в рази більше за нього заробляла, але я вже 3 роки в декреті. тому мене мучить питання чому він заслуговує саме на таку зарплату і відповідь в мене тільки одна, бо хтось у в наших верхах порахував мінімальну зарплату і ще прожитковий мінімум і державні зарплати відносно того і крутяться, а як реально жити на ці гроші ніхто не сказав. А влаштуватися туди куди хочеш не можна, бо всі місця зайняті іншими не факт що кращими, але які мають можливість.
    Я теж коли працювала, в нас був хлопчина і за ту ж роботу що і я а може я ще й більше робила, він отримував більше (я випадково дізналася). образливо. але що поробиш в мужчин чоловіча солідарність.

4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

про яку можливість йде мова?

5. billuy

billuy New Member

А я хочу розвиватись, вчитись чомусь новому.
    вибачте за тупість. але я чомусь не можу зрозуміти про що йдеться. ви всеж таки оприділіться, ви хочете чи ні розвиватися.:girl_in_dreams:

6. Leila

Leila Well-Known Member

фінансову можливість

7. Virginia

Virginia Well-Known Member

Тут ви перегнули.... я працюю на повній ставці, вже третій рік, категорій і звань в мене немає, відповідно офіційна зарплата - 730грн!!!

8. Peri

Peri New Member

Моя робота по зарплаті - благодійність,про що не шкодую. По задоволенню - ну якщо хтось отримує,наприклад, приз,здійснення мрії,робить відкриття і т.п.- і так практично щодня,- то зрозуміє про яке задоволення йдеться.
    Амбіції(в хорошому розумінні) - це не лише великі гроші.
    Перемога - це не лише прийти першим.

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну мені пропонували таку)

10. Siania

Siania Love Life

Розвиватись в роботі, в конкретних діях. На теорії я вже розвинулась, тепер діло за практикою...а на теперішній роботі я не можу цього зробити...

11. gillian

gillian New Member

Донедавна я працювала викладачем медичного університету на чверть ставки. Моя лікувальна та педагогічна складові в сумі дорівнювали 665 грн.))))

12. Virginia

Virginia Well-Known Member

А потім говорять, що викладачі і лікарі хабарники! А є інші варіанти???
    Зчайно не йдеться про те щоб переходити якісь межі людського!

13. gillian

gillian New Member

Я не засуджую людей, які в силу оставин змушені брати гроші... Та іноді подяки доводиться не приймати, а вимагати.
    Але вихід таки є. І він не один.
    Я колись сказала: мені подобається медицина, мені подобається освіта, лиш не подобається система. Тому зараз я всю себе віддаю власній справі. А тут є чітко - скільки зробив, стільки заробив.

14. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Наведу приклад з власного життя...
    3 роки навчалася в медичному коледжі, 5 років в університеті...Працюю вже 5 років в медичній установі, де моя заробітня плата становить 1000 гривень...і робочий день з 8.30 до 17....добираюся на роботу досить таки далеко, і зранку їду як "шпрот в банці"...але працюю...бо не можу сидіти вдома...паралельно шукаю звичайно іншу роботу...
    До чого ж я веду, двоюрідна сестра закінчила економічний факультет (уже 1,5 роки) і досі вдома сидить і нігті пиляє, бо каже що за 1000 грн працюють лише ідіоти...значить я ідіотка...але ідіотка з роботою, якою б вона не була...

Останнє редагування: 30 Січень 2010
  15. Женічка

Женічка Well-Known Member

моя мама 33 роки працює викладачем у школі.
    заробітня плата - 1600 грн.
    ну що тут ще скажеш?

16. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

зрозуміло, що у ті школи ніхтоне хоче йти вчити. Бо молодий вчитель отрмиує значно менше, а скільки нервів та сили на тій роботі лишає!

17. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

правильно,бо це стаж + к-ть годин + зошити,можливо ще керівництво.
    а спеціаліст,який тільки прийшов на роботу при ставці отримуватиме десь 900грн.

18. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Тут хіба що вчителі що мають уроки щодня. А щодо загальної категорії чоловіків, тоя тут не зовсім згідна, що їм дуже важко. Все-таки уроки не щодня і не 8 годин, і канікули є -ціле літо. А свята-перший, останній дзвоник, день вчителя. я особисто працюю на роботі, яка близько до освіти і знаю що їм не так вже і зле. А щось не так зразу страйкують!!!!
    Я особисто працюю в централізованій бухгалтерії, то тут тітоньки з стажом в 35 років зарплату мають 1500-це свято, а так 1200. Стаж не враховується. Відпуск 24 календарні дні. і 8 годин щодня. Ось тут точно не весело працювати(((((

19. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

20. Редвумен

Редвумен Active Member

Начиталась цю тему.. висновок один - робота на державу невдячна справа! а чому ж тоді народ іде працювати ? які в них мотиви? :confused: