Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Відповідь: Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Сьогодні до нас приходила моя тьотя і каже: Тепер тих людей мають за рабів...Як так можна?" Ходила вона купувати хліб у хлібний кіоск в Дрогобичі, розговорилась з продавцем - жінкою років під 60. То та жінка працює в тому кіоску з 8.00 до 20.00 год. кожен день, крім неділі і власник кіоску платить їй ЗП (УВАГА!!!!) 300 грн. в місяць. :eek: На запитання, чому вона за такі гроші сидить там, продавець каже: "А що, я - пенсіонерка, кому я зараз потрібна, іншої роботи немає, а так до пенсії 300 грн. - то вже краще".
    А ще мамина однокласниця(теж років 58-59) теж працює в кіоску при лікарні, то в неї ЗП 500 грн. в місяць.
    Моя мама з радістю ходила б прибирати за 150 грн. в день, тільки от "нема таких вакансій з такою ЗП" у нашому місті. Толку з того, що мама-ветеран праці - все життя на заводі пропрацювала, який уже закрили.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

Якщо ви знаєте такий випадок, то не означає, що так є всюди.
    Один такий приватник на великій фірмі у Львові, де працював мій чоловік, одного праціника не взлюбив після того, як той попросив хоча б трошки підняти оплату, бо у нього двоє дітей і жінка без роботи.
    Після того ставлення до того працівника помінялось в гіршу сторону, весь час шукали на нього якісь компромати. Зрештою - він пішов звідти.
    Є різні приватники, тут людський фактор відіграє велику роль.

2. glasses

glasses Member

Я теж вважаю, що зарплата хатньої працівниці Зор"яни досить таки достойна. Я працюю кожен день, по 10-11 годин, включаючи і суботу. За 3.500-4.500. Але навіть після роботи,в мене робота пов"язана з пошуком чогось нового цікавого, або якоюсь перевіркою чи пдіготовкою. Я як Мирося забула, що таке свята і що таке неділя.
    Плюс, по дому за мене ніхто не робить роботу і ще й винаймаємо квартиру.
    То ситуація в мене подібна до Миросиної з чоловіковою роботою. він хоч працює, але вічно проблеми з виплатами.
    То в мене сфера освіти, і працюю я на ПП. То маючи 3 червоних диплома, получаю виходить майже одинаково з даною працівницею.
    Звичайно вважаю, що завжди хочеться більше, але мені здається, що то досить хороша зарплата.
    Я теж вагітна, але ритм не міняється, ну хіба трохи зараз поміняла, на роботі по 3 пари щодня, решта занять маю вдома, в якомусь плані це легше.
    Я думаю багато людей погодяться працювати за такі гроші, звісно не молодь, бо всі в нас хочуть офісні роботи, а страші люди залюбки)))

3. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Ну з кількох сторінок дискусії я собі зробила висновок такий "Ви зарплату своїй прибиральниці не піднімайте, бо я і ще купа людей навколо працюємо і за менші гроші". Принаймі купа таких дописів. А хтось думає про те, що ця жінка - також чиясь мама, і нехай би їй підняли таки зарплату?.. Тим паче, що можливість очевидно є. Дивні люди, чесно.

Оля, а на рахунок мерчандайзерів, ти вибач але трохи не знаєш, про що пишеш, ну як з мерчандайзера можуть вирахувати дебіторську заборгованість клієнта, це відповідальність торгового представника. І так майже по кожному пункту. І зарплата зараз 3 тисячі це абсолютно реально на руки для мерчандайзера без звірських вимог.

4. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Було конкретне запитання - "Як на вашу думку, достатня з/п ?" І відповіді, як бачите, більшість вважає таки її достатньою. А стосовно

чесно- утопія якась. Виходить, що будь-якій жінці треба піднімати з/п, бо вона чиясь мама? :) Ринок праці до того не готов ;) І ніколи не буде.

5. invisible

invisible Well-Known Member

Ну та питання не в тому. Якщо роботодавець має змогу і хоче платити домогосподарці хоч 5 тис. хоч 10 тис. грн., то най собі на здоров'я платить. Але якщо Зоряна тут підняла питання адекватності цього прохання, значить у неї такого бажання немає, тим паче що в якомусь дописі вище вона писала, що не зовсім то й задоволена роботою працівниці. А так - Зоряна хотіла почути відповідь, і їй її дали, базуючись не просто на роздумах щодо достатності чи достойності, а на тому, які реальні рівні зп є зараз на ринку. Можливо то з боку і виглядало трохи "і сам не дам і другому не дам" :) Але питання стояло трохи по-іншому "А скільки на вашу думку може бути реальна платня домогосподарки?" ("обов'язки - прибрати в хаті і попрати, часом допомогти з дітьми. Не готує їсти, але на кухні прибирає" - як на мене це навіть повного робочого дня не забирає, ну не прибирає ж вона щодня 8 год.) То що, люди мали відповідати "5 тисяч"? :girl_crazy:

6. glasses

glasses Member

Я з дівчатами погоджуюсь, було конкретне запитання, кожен висловив свою думку щодо цього питання. Порівнюючи різні спеціальності з різною зарплатою.
    Ніхто не каже, що якщо ти маєш хороший прибуток, то тобі ті 30 грн вдень ролі не грає. То вибачте, але якщо людина запитала значить не все так гладко і чомусь її то стримує.
    А То так для прикладу, Ви коли щось купуєте, завжди купуєте, що побачили?Чи ходите шукаєте за меньші гроші і намагаєтесь щось придбати більш доступно для Вас?Це також продавець, чиясь мама, бабця, їй тре годувати, її зарплата залежить від продаж)))
    Тому всі ми намагаємось викручуватись з того, що маємо і з того що можемо собі дозволити)))

7. Анута

Анута Well-Known Member

8. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Забула з ким я живу:girl_smile:
    Я мала на увазі торгового або супервайзера, думала що ти зрозумієш що це описка...
    Звичайно я багато незнаю, але якщо все так радужно, чому серед мерчиків і менеджерів нищої ланки від регіонала така текучка кадрів? Невже люди настільки не цінять з\п у 3 тис грн. що на хороші умови і таку зарплату як ти пишеш часто є вакансії?

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

стосовно "достатності з\пл":

10. invisible

invisible Well-Known Member

11. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

от так, комусь зп у 3 тисячі - це добре, а комусь аліменти у 2.500 на дитину не вистачає і тре більше....

12. glasses

glasses Member

13. Музик

Музик Мартуська

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вчитель має відповідальність величезну. Тут ніхто не сперечається. Я мала на увазі дещо інше. І відповідальність вчителя чи головного бухгалтера порівнювати не можна- вони у різних "категоріях" І зараз вважаю недоцільним у цій темі обговорювати вчительську працю. Бо вона вартує. Я говорила про інше.
    56 днів згідно із чинним законодавством.

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:05 ----------

та хто ж сперечається? У нас в родині теж двоє вчителів є , тому чудово знаю, як їм. А кому легко? Державному службовцю, який при стажі на держ службі майже 20 років отримує 1800 грн і постійно їздить по відрядженнях ? Чи касирам у супермаркетах, які за 1300 грн сидять 12-годинні зміни ?

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а ще, що якщо домогосподарка то обов"язково без освіти:girl_crazy:
    я коли цікавилась питанням оплати няні погодино то переглядала сайти агенств, вичитувала що входить в обов"язки няні, і як це оплачується + ще береться до уваги освіта няні, тобто ціна залежить не просто від того що то няня, а від віку дитини, освіти няні, обов"язків няні. Сама ж я розумію, що то колосальна відповідальність бо людина буде дивитись за моєю дитиною ну і буде в нашій хаті. Також читала форуми і обговорення рівня зарплат нянь в різних містах ну і запитала як потенційна няня оцінює свою роботу, ми домовились на умовах що підійшли обом сторонам, але я не маю претензій до няні і якщо чи в неї чи в нас щось зміниться я думаю ми зможемо дійти згоди, а якщо ні то ні.
    І ще я розумію що одна і та сама няня в різній сім"ї з +- однаковими обов"язками може сама оцінити чи ті гроші варті її роботи чи ні, бо здоровий клімат в сім"ї і в стосунках теж важливий. Буває що вас влаштовує зарплата, але робота вимучує так, що не варта тих грошей яка б то сума не була ( виключаємо зараз історії про те що треба годувати дитину і не одну і про мам і бабусь і т/д/) А якщо одна людина і в хаті прибирає і за дитиною дивиться то вже поєднання двох спеціальностей, відповідно і оплата має бути вища. Ну і до прикладу є різниця, що прибирати хату холостяку, а що сім"ї з 2-ма дітьми, собакою і трьома котами якщо площа одинакова? і там і там 3000 тис але різниця очевидна. Маю знайому, що прибирає в іноземця- зітре порохи, попрасує сорочки і має ті самі гроші що в іншій квартирі напахається до немогу, але ще раз- то є вибір людини.
    А взагалі якщо є притензії з обох сторін (домогосподарки до зарплати, роботодавця до якості виконання) то як на мене все ясно, треба або домовитись або попрощатись, зміст питатись чи то нормально? впершу чергу то мають вирішити люди яких то стосується, а оті дискусії про зарплати в різних сферах як на мене взагалі з розряду "а пагаваріть"
    є конкретна ситуація, якщо роботодавець вважає що то нормальна ціна за виконану роботу а працівник так не вважає то або домовляються або розходяться, якщо нікому ні на кому не залежить, бо поняття достойності і нормальності в кожного різне.:girl_bye2:
    я працювала студенкою (з одним вихідним-неділя і практично не нормованим графіком) і мала ставку 500 грн (тоді то було бак бензини) + з відсотками в місяць добігало до 3-х тисяч і я вважала, що то дуже мало, враховуючи скільки то забирало енергії, сил і нервів і зараз вважаю що за таку роботу то мало
    і суть не в тому хто може прожити на ті гроші а хто ні, в кого скільки дітей, в кожного свої здібності і потреби, просто кожен має шукати те що його задовільняє
    багато букв але сподіваюсь донесла те що хотіла

16. Bilenjka

Bilenjka New Member

...ото проблеми... я б з превеликою радістю пішла працювати хатньою робітницею за 3000 грн.... Тепер отримую 1600 (державна робота, статус національного закладу - але кого це турбує?), з яких 700 плачу за житло (орендую). Без жодних перспектив підвищення (в нас працюють пенсіонери віком і по 70 років... з яких ніякої користі, але вигнати їх теж неможливо). І кому потрібна вища освіта, знання іноземної, таланти і здібності чи просто вміння думати..... За сім років пошуків роботи у Львові переконалася, що всюди беруть своїх, і платять їм щедро (в нас "свої" - усі або на керівних посадах або зі всіма можливими пільгами і доплатами, так що в результаті отримують мінімум 3-4 тис. грн., найчастіше нічого толком не роблячи), а "не свої" (якщо пощастить знайти роботу просто так, "з вулиці") - роками на найнижчих посадах з найнижчими окладами... (До речі, прибиральниці в нас отримують майже як працівники мого рангу, але працюють дві години на день, та й то прибирають реально раз на тиждень і так, що після них купа сміття...). Якби не підробляла час від часу (в сумі весь мій дохід - майже 2000 тис. грн. на місяць), то просто не змогла би елеметарно вижити, так як допомоги нізвідки нема... Батьки в селі ледь зводять кінці з кінцями... Досі були певні обставини, які тримали мене у Львові, але тепер все більше схиляюся до варіанту повернення додому... А число 3-4 і більше тисяч гривень для мене - то фантастика! (якщо й пропонували інші роботи, - а я безперестанку в пошуках, - то не більше, ніж 2000 грн. і з рабськими умовами праці...)

17. AilataN

AilataN жива

жодну роботу на якій я працювала не знаходила через " своїх", чи якось інакше
    Співбесіда, об"ява, інтернет ( може трохи інший порядок, але), прийом, або не прийом.

Якщо у вас якась вузька сфера, то може варто перепрофілюватися частково, а не вертатися куди вам не хочеться? Чи мобільність стосується тільки *мобільного*?
    Чи у вашій сфері все відбувається тільки через знайомства? Я, тако, краєм вуха, чула, що є таке на білому світі, але може би змінити , все-таки, сферу?
    Чи є моменти, які стримують?(Думаю, це скорше всього)
    Типу: рання пенсія...Пільги...Велика відпустка....Не така вже й велика зайнятість...??державна служба має плюси.
    То я припускаю.

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну і ще залежить що ви саме вкладаєте в це поняття, бо для інших то може бути звичний робочий тиждень.

По суті питання, то на сьогоднішній день ринок помаленьку знову скочується вниз, купівельна спроможність населення падає, товарооборот знижується, зарплати не піднімаються, часто зрізаються, роботи для підприємств мало, крім обєктивних чинників економічних - доплюсувались вибори, кінець року, свята.

19. Анута

Анута Well-Known Member

20. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

В мене не так, на пару робіт мене порекомендували, але якби я нічого варта не була, то б і не взяли. А от останню, найбільш любиму мою роботу, таки знайшла через інтернет, при чому з першого разу не взяли ((( Зате потім відірвали з руками.
    От власне. Мені не дуже подобалось тим, чим займалась, і не приносило воно тих доходів, які мені були потрібні (сфера hr). Паралельно перекладала дома, але то можна було повіситись, 8 годин роботи на роботі, потім ще 5 дома. ДОвелось трохи перекваліфікуватися і навчитись новому, зате маю роботу, яка задовольняє мої духовні і нітелектуальні потреби. Ну і платять теж так нічо. ))

ТОму не бійтесь перекваліфіковуватись і міняти.
    Якщо, звичайно, не
    А рабські умови праці - реально кожен це розуміє по своєму. Он у нас на роботі ми відмічаємось, хто коли приходить. І якщо набігає більше години запізнень на місяць, то цю годину знімають з зарплати. Когось це обурює і є жахом. Я ж сприймаю абсолютно нормально і справедливо.