Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Вона в нас тільки з травня, вже оплатили 4 тижні відпустки, також платимо за дні коли вона не приходить з нашої вини. Агенції також заплатили ми, хоч за контрактом пона сама повинна була. Платимо їй напряму, не через агенство.

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

та я й не зарікаюсь, я просто написала що ця робота для мене є дуже важкою і я б не хотіла її робити. навіть якби мені платили більше ніж за ту що я роблю

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

3. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Я вважаю, що платити людині мало, бо всі довкола платять мало - це дуже по-рагульськи. Треба людині платити стільки, скільки вона хоче отримувати, а якщо не можеш собі того дозволити, шукай когось хто за менші гроші працюватиме.
    А якщо можеш собі то дозволити, але не хочеш, ось тут головне питання :)

В нас в Україні тому і бідося довкола, що люди бояться попросити вищу зарплату, бо втратять роботу, і не факт що знайдуть (хоча я вірю, що знайдуть, і купа випадків це підтверджує). А їхні шефи самі би спробували вижити на оті пару гривень.

4. KAPUCHINKA

в нас , наразі так. і бухгалтерам зрізають, і економістам, і інженерам, та й взагалі всім. але ми реально бачимо ситуацію. роботи мало, відповідно і доходів нормальних немає. ну і нема в нас такого, що працівникам з/п позрізали, а директор не відчуває тої кризи. страждають всі. може десь і по іншому, не знаю, тому ситуація яку ви описали дійсно має місце. Тим більше якщо ви будете головним бухгалтером, то ситуацію будете бачити дуже ясно. Та й щоб там не говорили криза не криза а хороші бухгалтери завжди отримують пропозицію роботи, так що можна торгуватися )))

5. invisible

invisible Well-Known Member

Хм, а що в нас хіба десь у якихось сферах дуже зп зараз піднімають? Хіба програмістам. Я переклади роблю, то ставки вже десь роки 2 не мінялися. А зп в районі 3000-4000 грн. пропонують зараз на чимало посад маркетологів, територіальних представників тощо (мій чоловік якраз роботу шукає). Не думаю, що можна прирівнювати кваліфікацію і рівень оплати праці людини, яка працює хатньою робітницею, і людини зі значною вищою сферою відповідальності і колом обов'язків. Наскільки я знаю, середня зп звичайних працівників у банках чи університетах теж не більша. Тож, вибачте, не можу зрозуміти чому 3000-3300 це мало для хатньої робітниці. На такі зп ідуть і люди з двома вищими освітами в нинішній ситуації. Мій би чоловік хоч би на такі гроші роботу знайшов, я була б рада, а то в декрет піти не можу.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

чесно на мій погляд - оплата помічниці по господарству цілком достойна. одне діло, коли це робить мама "цілодобово" і без вихідних і оплачуваних відпусток і решти соцпакету, а інше - найманий робітник.

7. AilataN

AilataN жива

Можна і у 20 тис. в місяць не вкластись. А при бажанні сума взагалі може бути не обмежена. І що? Дивна у вас якась оцінка "мало/багато". Типу "кожному по потребі". То це до комуністів, хай вони платять за те що людина багато потребує, а не багато робить/має відповідальності більше/багато вміє/ і т.д.
    Мені , наприклад, дуже образливо таке читати, бо я працювала в наймах, прибиральницею, нянею, і працювала охоче, і смішно мені з фразочок - "кожному своє", " а я б так не змогла ні зі ніякі гроші" . А що, хтось пропонує?
    Відповідно до теми розмови про оплачувану роботу то моя мама з радістю б ходила до мене за ( навіть) півтори тисячі і робила все, що мені треба. Навіть , думаю, часами її б треба було спиняти.

8. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я працюю на залізниці, і таки так - піднімають, хоч і на 10-12 відсотків за рік, але піднімають! Тому так і кажу, з власного досвіду
    А я сказала, що то мало? не бачу таких слів у своєму дописі! Я теж зарабляла до декрету 3000. Просто навела приклад що

І розумію її бажання мати більше, але платити, чи ні то справа Зоряназірки, і як вона вирішить, так і буде правильно.

9. AilataN

AilataN жива

Я так не думаю. Це нормально, вивчити пропозицію, рівні якості цієї пропозиції, рівні оплати за пропозицію відповідно до її якості. Якщо мені треба підмести в дворі я заплачу 1 грн, бо так всі платять. Якщо я хочу , щоб у дворі підмітав хлопець з реклами " Бонжуру", ну то й гроші інші.
    Наприклад на ринку торгівлі які були з-ти два роки тому, такі і є. А п"ять років томумоя з-та була у два рази більша ніж та, яку мені зараз пропонують ( з аналогічним складом обов"язків).

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

11. invisible

invisible Well-Known Member

Та власне хіба що на якихось державних посадах мабуть трішки індексують відносно рівня інфляції, а так - щось я не дуже помічала, принаймні в тих сферах, до яких маю стосунок. Особливо для нижніх і середніх ланок в торгівлі, маркетингу, адмініструванні і т.п.

То я певно якось не дуже зрозуміло висловилася в своєму дописі, я аж ніяк не до вас особисто писала, а так, роздуми в загальному відносно тої ситуації.

12. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

та я теж погоджуюся з думкою, що 3300 то нормальна з/п, просто кажу що бажання мати більше, властиве кожному з нас, хтось для цього міняє роботу/посаду, хтось домовляється за підвищення, а хтось просто з тим зміряється)

13. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я можу сказати із досвіду своєї знайомої, яка працює за 120 грн у день ( трикімнатна квартира):так, майже генеральне прибирання щоразу з вимиванням плафонів ( бо у хаті папужка є) та вичищуванням стиків між плиточками всюди, де вони є( господарка пильно перевіряє). Влаштовувалася вона теж через агенство. Працює через день (у цих господарів вона працює вже більше року і з\пл їй не піднімали навіть коли влітку на певний час виїжджали у заміський будинок і прибирати доводилося там, а не у квартирі).Але: у її обов язки входить суто прибирання- ніякого прання чи споглядання за дітьми. Все, що стосується кухні чи дітей у цій сім ї виконують інші люди. Тобто 120 грн в день- виключно прибирання до блиску помешкання.

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

є таке. Маю коліжанку головного бухгалтера та і у нашій компанії гол. бухгалтеру ( зрештою, як і ін. працівникам) з\ пл не спішать піднімати ( за 11 останніх років таке було лише тричі, причому один раз суттєво ( давно, коли курс валют з 5 грн став 8), а ще раз ( теж вже кілька років тому)- просто більше в середньому на 200 грн.
    п.с. певний час назад довелося і мені займатися підбором працівників на одну вакантну посаду. Реально приходить стільки бажаючих, готових працювати за порівняно невеликі гроші, що керівництву просто немає сенсу платити більше.

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

я би сказала навіть так- на сьогоднішній день у нашому місті це навіть дуже пристойна з\пл ( особливо якщо це некваліфікована праця- це взагалі "за щастя")

15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

16. KAPUCHINKA

знаєте, а можна і в 50 тис не вкластися, але є якась нижня межа хіба ні? ну не проживете ви за 100 грн в міс, ну ніяк, тож і нижня межа має бути якась адекватна.

ой, та давайте не будемо вишукавати щось там між рядків, нічого такого я не написала, це нормально, що одному підходить щось одне, іншому щось інше, що хіба не так? хтось отримує задоволення від того що працює на землі, хтось від того що бавить дітей, а хтось від того що сидить з паперами і рахує, рахує, рахує що, хіба не кожному своє? що тут образливого?

і при чому тут "ні за які гроші" я написала, що вважаю цю роботу важкою і не хотіла б так працювати що тут образливого. якщо я напишу що не хотіла б працювати бухгалтером, то що на мене бухгалтери мають ображатися?

ну тут мова взагалі то не про те

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

17. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

вас цікавить саме моя особистість? :) Хм....

KAPUCHINKA , знаєте, є люди, які працюють і на мінімальну з/п, теж не від доброго життя, чи від того, що вони погані спеціалісти.
    Погоджуюсь. Крім того - Спрос рождает предложение (с), тому не думаю,що буде тяжко знайти заміну. Якщо є потреба, звісно.

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Щодо оплати праці домогосподині. Ну ні для кого не секрет, що з/п піднімають, та й взвгвлі, більшу з/п має спеціаліст, який приносить компанії більші прибутки, та/або вміє приймати правильні для компанії рішення (іноді ризиковані), або має велику відповідальність і т.д і т.п. Де це можна побачити в роботі домогосподині? То звідки братись великій з/п? Так, це монотонна робота, яку не кожна людина зможе виконувати день в день, ну але ж є ринок праці, який теж диктує свої умови. І агенство не просто так придумало якусь середню оплату за годину.Тому - се ля ві, як кажуть, хто хоче/вміє/мусить -той пійде. А хтось ні за які гроші. Але ж погодьтесь, KAPUCHINKA, що відштовхуватись " та я б ні за що!..." або " та я б ні за які гроші..." не можна вцілому, відштовхуватись потрібно від того, скільки всередньому можна отримати за ту або іншу роботу.

18. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Якщо розглядати конкретний випадок Зорянизірки, то виглядає так, що, беручи до уваги ваші маленькі поступки (оплата агентству, відпустка, ну і, я так розумію, лояльне ставлення до не зовсім якісно виконаної роботи), жінка вирішила ще трошки "дотиснути" - ану ж, пройде? Та, на мою думку, розглянути підвищення з/п можна або за покращення якості роботи, або відповідно до рівня інфляції. Ну, чи просто добра воля працедавця:)
    Маю підозру, що, якщо ви їй відмовите, то вона все одно не піде:)

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

20. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Чесно кажучи, я б так не змогла, навіть, коли "зашиваюсь":sad:((