Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

1. заслужено висока

26,0%
  2. незаслужено низька

48,5%
  3. а що це?

25,5%
  1. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Відповідь: Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Та сі сталося ;)У кожного своя доля і свій шлях широкий! Сестри можеть втекти, а батьки ніколи не залишать!

2. Glori

Glori New Member

Доброго вечора. Для мене освіта теж не показник. Жалію,що кинула державного службовця в державній фінансові установі. Переманив банк,здається ,хто б відмовився. А тут ставка 1000, на руки 800. Решта бонуси до 800грн., які можуть і не виплатити, якщо інші показники не дала, а наступного місяця різка зміна нарахування бонусів, бо щось зависокі ЗП , можуть зовсім бонусів не виплатити, без будь-яких пояснень. Як тобі треба-шукай іх по вищестоячих.
    А на проф. свято вітання типу: Вітаємо, якщо ви вважаєте, що заслужили по показниках.
    Веду до того, що не для всіх рівень ЗП це те що заслужили, як заслужити людяне відношення до себе,коли тебе сприймають виключно як засіб заробітку грошей, як предмет, лопату. А найбільш болить те, що приїжджає тьотя, щоб оцінити, чи твоя загрузка повна, чи досить оперативно обслуговуєш клієнтів, і тут виявляється що вона не знає, що оперативність залежить від техніки, швидкості на мережі.
    Висказала наболіле, надіюсь ,щось зміниться, коли людина буде більше любити і поважати людину, незалежно чи то твій робочий з провінції, чи багатообіцяючий потенційний клієнт.

3. Azalia

Azalia New Member

Я один час працювала в приватному навчальному закладі. Так там принцип за яким жили керівники - був не хочеш працювати на 700 грн, звільняйся, на твоє місце буде 10 бажаючих. Люди які. голову на плечах мали, дуже скоро звідти позвільнялись і пішли працювати на фірми де їх по справжньому цінують і люблять.
    Я до цього ставлюсь по філософськи: будь яка робота - це своєрідний досвід в житті. Дуже люблю фразу: "Мотивація до роботи - частина мотивації до життя"

4. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Ще раз переконуюсь в тому, що в кожного своє покликання... маю на увазі те, щоб задовольняти не лише свої власні потреби, а й нести користь і добро іншим людям... всіх нас вчать бути міністрами, дипломатами і т.д.... але ж який відсоток ними стають, виходячи з студентських лав? зараз будуть кидатися і доводити, що хто як вчився і т.д. не має значення, хто і як вчився, ви тільки гляньте на нашу владу... але я не про те... а про те, що кожний для себе обирає, ким стане і чим буде займатися в подальшому. Комусь треба і хліб пекти, комусь - вулиці мести, комусь дітей вчити...
    Особисто мені подобається викладати, і нехай маю невелику зп, та ходжу на роботу з задоволенням. Хоча, маючи відповідні папірці, могла б займатися чимось інакше...
    Яку правду можуть принести нам бранці золотого тільця, в яких, як в Дональд Дака в очах долари? Гоняться за чимось, урвати якомога більше для себе, але ж всіх грошей на світі не заробиш.
    Ще приклад. Зараз в хаті ремонт, і я дивлюсь на майстра, який має вищу освіту, толковий дядько... він робить ремонти... не повірите, але він кохається в тому... цілими днями щось робить, доводить до ідеалу, я вже з нього сміюся, та всі, хто його знає...

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

або, навпаки... хлопець, відмінник, з такою світлою головою...кидає аспірантуру та йде на якусь фірму клєрком, заробляє більше,щоб прогодувати сім"ю, але ненавидить свою роботу...
    тому тут, як в картах та коханні: комусь повезе більше, когось взагалі доля омине...

5. Azalia

Azalia New Member

Все таки радіє душа коли дивишся на людину, яка займається улюбленою справою! Тоді можна почути і думки цікаві і людина інша, в неї все в житті відбувається з любов’ю. Побільше б таких людей і світ стане добрішим.

6. bilo4ka

Згідна на всі 100%
    Все, що нас не вбиває – робить нас лише сильнішими
    І ще мені сподобався вислів одної людини: Хто не хоче працювати за 500грн. то не буде добре працювати і за 5000грн. І я в цьому переконана.

7. Azalia

Azalia New Member

Останнім часом, коли бачу людей, які лінуються, чи не люблять свою роботу, завжди згадую один із законів психології для управління персоналом: "немає бездарних людей - є люди, що займаються не своєю справою".
    Вважаю, це є своєрідним поясненням невдач людей.

8. pelagiya

pelagiya New Member

частка правди в тому є, але тільки частка. людина, що звикла робити свою роботу добре, буде її так робити і за 500 грн, але якщо хтось інший запропонує їй за цю роботу 5000 - роботодавець-жлоб залишиться без сумлінного працівника.

9. bilo4ka

Це безеперечно! Бо вже трошки дурненьким треба бути, коли тобі пропонують працювати за 5000грн., далі продовжувати працювати за 500грн)

10. pelagiya

pelagiya New Member

ну, я думаю, не завжди наша праця достойно оцінена. і не завжди ми маємо достатньо наполегливості, щоб переконати працедавця підвищити зарплату. буває, іноді легше піти працювати в іншу компанію.

11. bilo4ka

в більшості так і буває. Людина сидить мовчить сопе собі під ніс.. а потім коли вже остання крапля терпіння перповнена звільняється і йде...
    Хоча є працівники є занадто наполегливі, і що комусь не додали то вони з "м"ясом " вирвуть ;) Тому є і переоцінені працівники. І не через те що вони такі розумні і хороші спеціалісти, а просто НАГЛІ! І вміють гарно " обс..." інших і деколи навіть присвоювати інших працю собі. А керівнику що робота робиться...

12. Azalia

Azalia New Member

100% погоджуюсь. Лиш би тільки те "виривання з мясом" не закінчилось трагічно. Коли є ціль, і вона досягається - це одне, а коли тупе перешкоджання іншим працювати, у вигляді "зливання працівниців на коврі..." чи вставляння палок в колеса - це стає схожим на неадекватне сприйняття реальності.:8:

13. Текіла

Текіла Well-Known Member

Згодна з цим на всі 100! Свою роботу, те чим ти займаєшся, потрібно перш за все людбити. А коли ти працюєш не лише заради грошей, а заради задоволення, самореалізуєшся у роботі, то овна як правило приносить хороший результат

14. Відповідь: Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Працюю державним службовцем 4 місяці, дома залізла в нет, читаю новини про збільшення мінімальної зарплати. Та от, якщо її все-таки підвищать, то я отримуватиму на руки менше, ніж ця мін ЗП. Ситуацію проаналізувавши, зрозуміла, що держава платить справедливо, відповідно до обсягу виконаних робіт. У нас великий колектив і я, без навків роботи, можу сміло виконувати роботу 4 людей. Інше питання, як вижити на ці гроші? :girl_in_dreams:Добре що є чоловік...

15. Gentle

Gentle Well-Known Member

А я підтримую соціалістичні погляди на працю, зарплату, її рівень... Вважаю, що кожна людина незалежно від її здібностей повинна мати можливість жити, задовольняти свої елементарні потреби. Тут багато пишуть про зарплату державного службовця, вчителя/викладача, про те, що, дякуючи чоловіку (чи батькам чи ще комусь) якось дають собі раду, а самі б не впоралися... Так от...Будь-яка робота ( і платня за неї) має бути такою, щоб людина могла прохарчуватися, заплатити комунальні послуги, одягнутися... - тобто елементарно вижити. А якщо ми кажемо про те, що зарплата - 1200 грн., то неважко порахувати, що їжа, проїзд на роботу, якийсь одяг потягне набагато більше. То як ми живемо? Часто чую таку фразу, що "витрачаю більше, ніж заробляю" - це, певно, український феномен))), але так є.
    Є люди з досить посередніми здібностями... ну так сталося, що не наділила природа ні розумом, ні наполегливістю.... То що їм "прозябати в ніщєті"?
    Кожен, хто має можливість і здібності, мусить намагатися заробляти краще - на дорогі парфуми і краще авто, і має жити набагато достойніше, ніж "сіра маса"... Але той, хто не може, теж має право не голодувати.

16. bilo4ka

але ніхто крім нас, нам цього права не надасть:girl_in_dreams: В ідеалі так мало б би бути, але... реалії життя показують зовсім інше. Чи ще є наївні люди що надіються на державу? Так нам держава забезпечила мінімальну пенсію, мінімальну зарплату і прожитковий мінімум 869грн. , але чи реально на той прожитковий мінімум вижити?

17. Gentle

Gentle Well-Known Member

Кажуть, що є :) В Швеції, наприклад. Це у нас ми так призвичаєні, що самі мусимо думати як вижити, а там держава дбає про своїх громадян. Вони принаймі знають, зо що податки платять.

Однозначно - нереально. Значить, такі наші заслуги перед "отєчєством", що держава їх так цінить :)

18. mirishka

mirishka Well-Known Member

Найлегше пожалітись на державу, але що зробиш такий зараз час що надіятись можна тільки на себе, і на мою думку, як би не було зараз важко, якщо людина хоче працювати, вона буде працювати і знайде можливість заробити собі і на продукти, і на одяг, і навіть на відпочинок. Якщо не має бажання працювати, то буде вину з себе звалювати на когось іншого і в усьому винити тільки державу, політиків, і всіх інших. Як кажуть: "Хто хоче шукає можливість, хто не хоче причину".

19. majolika

majolika New Member

Це все відчасти правильно, але зі свого більш як 15 річного досвіду роботи можу впевнено сказати - більшість роботодавців відверто експлуатують своїх працівників! Мало хто дасть вам добре заробити, скільки би ви не старалися! Навіть якщо ви маєте величезне бажання працювати - вас похвалять, скажуть велике дякую - і все. Ваші власники будуть міняти дорогі машини на ще дорожчі, а менеджери з продажу - тобто люди, які заробляють для них гроші!) будуть отримувати свої доплати в 500грн. в рік і мають радіти з того? Або підуть шукати іншу "можливіть" на іншій роботі, коли набридне шукати "причини"

В нашій країні не платити нормальні зарплати і податки - це норма, яка підтримується на державному рівні.

20. Rona

Rona Мама-йожик

я переконана (практика показує - так є), що кожна людина має такий дохід, на скільки себе сама оцінює, свою працю... тому, піднімаючи самооцінку, повагу до себе, шануванням своєї праці цілком реально збільшити свій дохід