Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Косметика своїми руками

Чого не сплю?...
    Зробила крем для тушки, масла-ліщина, вин. кісточка, таману, кокос (на ванілі), активи- пантенол, алантоін, янтарна кислота, лактоза, кофеін, мумійо, коньяк-маннан, екстракт квітів каштану, емульгатор, консервант , ефіри- рож. дерево, петітгрейн, апельсин, іланг
    запах- мням
    запихала крем у банку з дозатором, дещо вилилось, мусила бігти в душик ,щоб намаститись залишками! Оце сижу і пахню! А ще все прибрати треба на кухні, після кремоварства...проза...

2. AilataN

AilataN жива

зацікавилась міцелярною водою. От склади найвідоміших виробників (а ви думали, що це просто вода?)))
    Авен (Avene)
    Очищающий мицеллярный лосьон

Не содержит: мыла, масла, спирта, консервантов.
    Гипоаллергенный, некомендогенный.

Особенность: термальная вода Авен, ромашка (альфа-бисаболол), гиалуроновая кислота, мягкие ПАВ

Состав: Avene thermal spring water, cocamidopropyl betainamide mea chloride, poloxamer 188, bisabolol, fragance, PEG/PPG-14/4 dimethicone, sodium chloride, sodium hyaluronate, trisodium EDTA.

Биодерма (Bioderma)
    Мицеллярный раствор Сенсибио H2O

Не содержит: мыла, спирта, феноксиэтанола, отдушек.

Особенность: экстракт огурца, подходит для снятия водостойкого макияжа глаз

Состав: Water (Aqua), Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Disodium Edta, Cetrimonium Bromide
    Виши (Vichy)
    Мицеллярный раствор для снятия макияжа с лица и глаз

Не содержит: спирта, мыла, красителей, масел.
    Гипоаллергенный.

Особенность: термальная вода Виши, экстракт розы галльской.

Состав: Aqua, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, Rosa gallica, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, propylene glycol, panthenol, dihydrocholeth-30, polyaminopropyl biguanide, fragance
    Нюкс (Nuxe)
    Очищающая вода с экстрактом трех роз

Не содержит: искусственных отдушек.

Особенность: экстракт трех роз (красной, черной и белой), экстракт зеленого чая, мягкие ПАВ

Состав: Aqua/water, butylene glycol, polysorbate-20, poloxamer 184, sodium chloride, disodium phosphate, allantoin, benzyl alcohol, cetrimonium bromide, citric acid, chlorhexidine digluconate, potassium sorbate, sodium bensoate, rosa damascena flower oil, camellia sinesis leaf extract, BHT, rosa alba flower extract, rosa hybrid flower extract, citronellol (N0501/E).

Срок годности после открытия бутылки – 6 месяцев.
    Ла Рош Позе (La Roche Posay)
    Физиологический мицеллярный раствор для снятия макияжа

Не содержит: мыла, красителей, спирта, парабенов.

Особенность: термальная вода Ла Рош-Позе

Состав: Aqua, hexylene glycol, poloxamer 184, glycerin, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, citric acid, dihydrocholeth-30, sodium chloride, sodium glycolate, polyaminopropyl biguanide, fragrance.
    Кодали (Caudalie)
    Мицеллярная очищающая вода

Не содержит: мыла, парабенов, сульфатов, искусственных красителей, нефтехимических ингредиентов, фталатов.

Особенность: экстракт винограда, растительный глицерин, экстракт ромашки (альфа бисаболол), мята, тмин, гальбан.

Состав: Aqua (Water), Poloxamer 184, Glycerin, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Water, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cocamidopropyl Butanamide Mea Chloride, Bisabolol, Parfum (Fragrance), Sodium Chloride
    Биодерма (Bioderma)
    Мицеллярный раствор Себиум H2O

Не содержит: спирта, мыла, ароматизаторов.
    Некомедогенный.

Особенность: антибактериальное действие, нормализация количества и качества кожного сала.

Состав: Water (Aqua), Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sodium Citrate , Zinc Gluconate, Copper Sulfate, Ginkgo Biloba Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Propylene Glycol, Citric Acid, Disodium Edta, Cetrimonium Bromide, Fragrance (Parfum).
    Эксфолиак (Exfoliac)
    Мицеллярная очищающая вода

Не содержит: мыла, спирта, красителей, парабенов.

Особенность: мягкие ПАВ растительного происхождения, регулирует выработку себума, матирует кожу.

Состав: Aqua, caprylyl capryl glucoside, hydrolyzed vegetable protein, potassium azelaoyl diglycinate, trehalose, glycerin, cocoyl proline, disodium EDTA, magnesium nitrate, magnesium chloride, sodium benzoate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, fragance

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

от настроїлась зробити а-ля міцелярку. Проаналізувавши рецепти бачу, що дуже вони подібні на рецепт елементарного тоніка-демакіяжа, рецепт якого колись нарила і ним досить задоволена- вода мінеральна, гліцерин, касторка, пару екстрактів по бажанню, ефіри по бажанню.
    Може хтось пам"ятає , я постила примітивний спосіб очищення шкіри за допомогою рицинової олії( касторки), http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=787933&postcount=396 ,Недавно перечитала парочку статей на рахунок очищення ( вмивання в тому числі) шкіри. Деякі шматочки з них запощу в тему про косметику.

Останнє редагування: 9 Серпень 2011
  3. preciosa

preciosa Well-Known Member

А мені якраз не подобаються ті засоби, що мають гліцерин. Для моєї жирної шкіри з поодинокими висипаннями - це провокатор... От якраз Біодерма Себіум мені найбільше підійшов.

Знайшла, що, здається, цей компонент не має нічого спільного з гліцерином))

Останнє редагування: 9 Серпень 2011
  4. AilataN

AilataN жива

Ні, не має нічого спільного.

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:27 ----------

Якщо вам найбільше підійшла вода з Біодерм то це скорше через присутність цинку, ніж через відсутність гліцерину.

5. Tsypulka

Tsypulka Member

Мені теж гліцерин зовсім не підходить. Для мене навіть найменша доза спричинює противну липкість на шкірі. через це не можу використовувати ніяких рідких екстрактів де є гліцерин. І от зробила я собі сироватку з дорогим сін-кулом, а там певно теж є той чортів гліцерин, липка вийшла. Купила циклометікон, думала допоможе, не допомогло. Сиджу зла і не знаю чим виправити.

6. AilataN

AilataN жива

А в складі син кула він є?
    А що ще входило в склад засобу?
    Може емульгатор дав липкість?

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Якщо в мене крем викликає дискомфорт типу липкості, а вбухано туди вагон інгів, то я його як маску на фейсик, а потім змити...))

7. Tsypulka

Tsypulka Member

Емульгаторів нема, на гіалуронці з водорозчинною олією.
    Там ще колаген і сухі екстракти.
    Тепер я додивилась, що в складі того сін-кулу таки є гліцерин. Не знаю правда яка доза, але є. Зараза, людям нічого, а мене нервує, почуваюсь як в сиропі.

8. preciosa

Я не писала, що це ви таке написали, просто спитала,бо цікаво було, але потім сама знайшла інформацію))
    Так, Біодерма підійшла через присутність цинку, але там нема ніяких олій, а наприклад у лосьйоні Авен для матування є касторова і гарбузова (здається), але є і цинк. Липкість присутня, хоча потім проходить, але мені це не подобається, бо нема свіжості...

9. AilataN

AilataN жива

так, моя шкіра теж погано "хаває" гліцерин))) Тільки на трішечки , на капельку більша процентовка- і точно як в сиропі...
    Теж робила пречудові екстракти спиртово гліцеринові і не могла їх використовувати, хіба в маски...
    Купляла супер круті інги, але якось сама для себе відійшла від них, хоча іншим подобається, може стан шкіри ще не той... Мені і гіалуронка і пантенол липне, скочується і заважає в кремі. А силікони теж не люблю...Ех.
    Чим простіше , тим краще. Ще не пробувала пептидні комплекси. Якщо вони мені не сподобаються, то вже й зовсім нічого хвальоного пробувати не буду.

---------- Додано в 16:04 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

нема вроді би.

нема вроді би, але то таке. Цікаво чому липкість викликає...Він точно для жирної шкіри? чи то якась інша міцеллярка?

10. preciosa

Я пишу не за міцелярку, а за двофазний матуючий лосьйон (його треба змішувати,) Авен))

11. AilataN

AilataN жива

Знову сюди, вихвалятись, класний кремчик вийшов, з оксидом цинку, лишає білий слід, але на трошки, потім втягується і супер! Шкірочка гладенька, підтягнута... Люблю сєбя, любимую!
    Ще міцелярку дуже хочу зробити, але на проби немає часу.
    Мої кремчики мене виручають- на мокрий спонж трошки крему і зняла косметику, гарна, чистенька і тонізована шкурка. В кремчик домішала якогось активу, або глини, або фрукта -овоча, маю маску.
    Ще б отак часу на це все вистачало, як би то його зробити...

12. AilataN

AilataN жива

Сьогодні хапнула кремчик намаститись, а в ньому крупинки...мілким пісочком...
    Розстроїлась, тре переробляти. Цей піде на тільце.
    Думаю на алантоін, більш нема чому ,все решта гарно розчиняється.

13. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

я тільки маски роблю своїми руками, а креми - з цього нічого путньго надовго не виходить, вони псуються , прогіркають, скатуються і взагалі змішавши наприклад 2 креми можна погасити корисну дію як одного так і другого. Єдине що я колись робила _ ШВИДКИЙ КРЕМ АВТОЗАГАР: до дитячого або якогось іншого крему додала порошок куркуми....щоб він був трошки жовтенький, і на мордасю.....підійде для тих хто круглий рік має підвальний загар, як я:girl_yes:

14. AilataN

AilataN жива

Чого прогоркають і скатуються?
    Як робили?

15. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

та як змішала масляну основу, рідку ,гліцерин, ефірні олійки ....та і все....через тиждень вже запах зіпсованого масла....можже я щось не так роблю, але консерванти з аптеки туда класти-то щож це за натуральний крем тоді

16. Just me

Just me Member

Що можу порадити з власного досвіду, ще використовувати кілька крапель лимонного соку замість дезодоранта-антиперспіранта. І жовтих плям нема на одязі, і запаху жодного протягом дня, і шкідливі речовини в грудях не відкладаються (знижується загроза виникнення раку грудей, який, кажуть, часто спричинений дезодорантами)

17. AilataN

AilataN жива

З аптеки які консерванти можуть бути- вітамін Е, А, малавіт та й все вроді... Так що в принципі дуже натурально. Якщо брати куповані консерванти, ті що в аптеках не продаються, вони теж максимально наближені до природніх, по крайній мірі однозначно не такі шкідливі як парабени і т.д. Тим більше в промислових концентраціях, щоб крем стояв три роки відкритий і йому нічого не було, уявляєте скільки там тої консервації?
    Якщо я додаю в крем куповані речовини звичайно, що можна посперечатись на рахунок його абсолютної натуральності, але мене також цікавить наявнісь, і наявність в хороших дозуваннях, активних речовин, що промисловий крем не дасть мені , навіть супер професійний, страшенно дорогущий.

18. AilataN

AilataN жива

Сьогодні ,десь з сьомої ранку, проводила експерименти з ГЕЦ, гідроксіетилцелюлоза, і новим емульгатором, не дуже "новим", але.
    Не нра що гец, що олів емульс. Зробила шість різних варіантів, з різними складовими, неа, не то. А тре було щось зробити, бо вчора косметику не змила, не мала чим. Один з пробників був наближений до ідеалу, але гец буду використовувати тільки в засобах, що змиваються.
    А ще, мені наша чарівно- чудова форумляночка Wikа спрезентувала два літра спирту!)) так що па-па!
    Жартую!) буду сьогодні-завтра квасити каштани, і різні трави для волоссячка і личка.)

19. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

читала про джерело Віші, і ось що вичитала виявляється що їхня вода за мінеральним складом споріднена із Боржомі, а найближче з Лужанською водою. Відтоді покриваю лице лужанською з пульверізатора))))ніякої різниці,повірте

20. Sweety Chocoland

Sweety Chocoland New Member

В яку саме Лужанську використовуєте, там є №4 і №7?