Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Косметика своїми руками

Агар знайшла в магазинчику для випічки на Сєченова вулиці, біля салону Багіра.

2. atma

atma New Member

Я також роблю собі сама кремчик. 20 грам воску (натуральний із сот) 100 міліграм оливкової олійки, на водяній бані топлю віск, додаю олійку перемішую до однорідної консистенції. Добре впитуеться в шкіру не залишае блиску (в мене нормальна шкіра, також підійде до сухої)

Останнє редагування: 27 Березень 2011
  3. AilataN

AilataN жива

яка консистенцiя виходить?
    Хоча 20 гр воску на лице -жесть, я б уже з комедонами i мiлiумами ходила.
    Восково-масляна сумiш, без води, це мазь.
    Якщо перевiрено вона вам пiдходить то здалося б ii збагатити хоча б витамiнами аптечними...
    Олiйку можна настояти на травах...

4. mermaid

mermaid Member

я так зрозуміла, що це для рук як захисний з воском?

5. atma

atma New Member

Додаю мінеральний бальзам "Фіто-Біоль" (промовчала бо про це гріх говорити, реклама по чорному-розстріл на місці)

так для рук.

6. Tsypulka

Tsypulka Member

А то нічого, що там купа солі? Змивати потім не треба?
    Може його тоді мона в крем на обличчя трохи додати

7. atma

atma New Member

Ні, нічого, невідчуваеться. Можна в крем для обличчя, я писала раніше що косметологи радять. Потрошки додаете, розмішуете до однорідної консистенції, коли досить самі побачите.

8. AilataN

AilataN жива

класно! Теж спробую!
    Не знаете часом пеаш його? нейтральний?

9. atma

atma New Member

Ph нейтральний. Амінокислоти, біотимулятори міктоелементи нормалізують ph після чого ph становить 7-м, не вище.

10. Tsypulka

Tsypulka Member

quote=jalatan;954543]класно! Теж спробую!
    Не знаете часом пеаш його? нейтральний?[/quote]

Він солений дуже. Як спробуєте, то напишіть, будьласочка, скільки його в крем дати можна, бо маєте бульше досвіду:girl_blush2:

11. AilataN

AilataN жива

цiкаво як вiн на кислоти зреагуе, осад випаде..?.
    А нащо вам його в крем, мастiться так, а потим кремом...

12. Tsypulka

Tsypulka Member

Так я курс пройшла, хороший результат
    Його змивати треба, бо сіль на обличчі хрустить.
    От і думаю як такий корисний, то мо потрохи в крем додавати. Чи то вже задуже?

13. atma

atma New Member

Якщо користуетесь протиранням то в крем не потрібно, тому що після протирання ще 24-ри години діе.
    На кислоти не знаю.

14. AilataN

AilataN жива

зробила новий кремчик, з ефірною олійкою м"яти, так гарно освіжає зранку, чудо! дуже задоволена!
    А ще чекаю, щоб розпустились бруньки, можна буде екстрактиків різних наробити, хочу з смородинових бруньок-листочків, а ще з березових... Так гарно, що весна почалась))))! А потім ягідки заекстрактити...Мрію..)
    Зараз в пошуку ефективного сонцезахисного інгредієнта, але з дом. засобами можна хіба фактор 15-20 зробити, а треба більше. Прийдеться купляти якийсь крем,

15. AilataN

AilataN жива

Кокосовое масло уменьшает потери белка из волос во время мытья их шампунем. Масло лучше всего действует, если применяется до мытья и после него, во время расчесывания. Эффект кокосового масла объясняется тем, что оно равномерно растекается по волосяному покрову, предупреждая проникновение в него воды и шампуня. Слой масла на волосе защищает волосяные волокна от набухания, а также повреждения во время вытирания полотенцем и расчесывания.

Як зробити кокосове масло в домашніх умовах- дві пачки кокосової стружки залити гарячою водою, не кип"ятком, поставити на водяну баню на 1.5-2 години. Води має бути на палець-півтора більше ніж стружки. Краще всього це робити в посудині з широким горлом. Потім ставим в холодильник і чекаєм вистигання. На поверхні буде видно застигше масло. Знімаєм і перекладаєм в ємкість. Стружку використовуєм в якості скраба.Молочком можна личко протирати. Зберігати в морозлці, якщо багато, а якщо зробили трошки то в холодильнику і скоренько використати з користю для себе.

16. Tsypulka

Tsypulka Member

Я вже теж бачила цей рецепт, але от в мене виникло таке питання, чи та стружка не є нічим оброблена. Маю на увазі всілякі консерванти чи ще якусь там хімію.

17. AilataN

AilataN жива

Віддушка точно є. Але таке масло набагато краще від ароматиківського.(((
    Можна взяти кокос, роздовбати, мілко натерти і так само зробити.
    А зі стружки на волосся дуже навіть пойдьот)))

18. Tsypulka

Tsypulka Member

Я ароматики взагалі ніц не купляю. Маю трохи кокосового нерафінованого з аромазону, то бережу як зіницю ока і потрохи даю в креми. А от до мила хотіла б і до помадок. Особливо для запаху, коли від ефірів відпочинок.
    Треба буде спробувати зварити.

19. mirishka

mirishka Well-Known Member

Підскажіть де можна таке купити?

20. Tsypulka

Tsypulka Member

Я багато інгів купляю в одної дівчИни з Дніпропетровська, вона привозить з Франції, Німеччини. можу скинути вам її гілку в і-неті (не знаю чи тут можна)