Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. melanja

melanja New Member

Відповідь: Косметика своїми руками

А я начитавшись всього вирішила зробити сама кремчик для сухої шкіри - получився надзвичайний.
    Борсучий жир, ланолін, ефірні масла, олія льняна і оливкова, гліцерин, віт. А і Е.
    Використовую для обличчя і навколо очей, а ще для сухих ділянок тіла.
    Супер! Я задоволена. Через кілька днів шкіра міняється на очах - сухість зникла, зволожена,ніжна на дотик, шовковиста.
    Такого ефекту не було від жодного крему придбаного в магазинах.

2. kristas

kristas Well-Known Member

а де брали???? і який запах у того крему?

3. AilataN

AilataN жива

Ви давно ним користуєтесь?
    Ланолін з аптеки? а борсучий?

---------- Додано в 12:47 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

Борсучий жир, ланолін, ефірні масла, олія льняна і оливкова, гліцерин, віт. А і Е
    Перевага такого засобу в тому, що він може довше від крему зберігатись ,бо немає водної фази.
    Напишіть ,які ефірки використовували?
    Дівчата, може хтось дозріє на саморобне мило? не з основи, а весь процес робити самому, мене це дуже цікавить, та все руки не доходять зайнятися миловарінням, тільки облизуюсь дивлячись на творіння інших -що люди роблять ,просто чудо!
    теоретичну базу маю, не вистачає поштовху, натхнення...

Останнє редагування: 29 Січень 2011
  4. kristas

вчорашній убтан удався на славу :) так приємно було змішувати усякі-усякі травички, а такий запах у хаті стояв, мммм. Ще до вівсяної крупи додала трішечки кукурудзяної. І це варіант набагато кращий ві попередгього, таки "жирні" інградієнти дають своє, навіть при замішуванні на воді.

А от щодо бальзаму для губ...сумно:sad: нічого в нас в аптеках не знайшла :sad: крвм масла манго, пшеничних зародків, лляної олії.

5. AilataN

AilataN жива

6. kristas

ні, в тому і проблема, шо я не у львові :sad: а який бальзамчик можна зробити з доступних фасованих олій?

7. AilataN

AilataN жива

Склад-20% віск,20 % масло какао і ши,рідкі масла -20% шипшина, 10 % рицина, 15 % розторопша настояна на хвощі, 10 % вода, 5% - активи:пантенол,карбамід,вітА,Е,масло апельсину,лаванди,ілангу по 2 краплі.
    На попередній сторінці було...
    Замість води дати какао додатково,або віск, попробувати по консистенції,яка краще підійде вам , зробити не на суміші а з одною олією,врахувати що активів не буде замість них в процентовку дати олійку.Розрахувати суміш , підготувати все , все вимити і протерти спиртом,знайти ємкість, залити і ... троха є з чим повозитись...

8. melanja

melanja New Member

борсучий жир - очищений (мені коліжанка принесла) та я бачила на привокзальному базарі і в аптеках продається - зовсім немає ніякого неприємного запаху. Ефірки використовувала - масла зародків пшениці, жожоба, макадамії, персикове, ефірні: апельсин, іланг-іланг, ліметт; мясляний екстракт ромашки.

9. AilataN

AilataN жива

Зробила позавчора кремчик для ніг, хтось мене тут на форумі питався про загрубіння на підошвах, от зробила ,тестю на чоловікові( бо в мене нема таких загрубінь),він ще має легкий розігріваючий ефект!
    Основні складові (діючі) -карбамід (мочевина) і молочна кислота, в максимально допустимих концентраціях.
    Молочна кислота має відлущуючий, і зволожучий ефект, а мочевина(це білий кристалічний порошок,а не те що ви думаєте) має ефект пом"якшуючий і зволожучий, тобто всі загрубіння ,які на шкірі є ,під дією цих речовин і не тільки їх( в кремі) активно розм"якшуються і просто злізають. У чоловіка на місцях загрубінь шкірка стала біла і рихла, він без напряга зчистив її пемзою. Мені цей крем сподобався і для рук, бо сухість шкіри навколо нігтиків зняв на раз, але я на ручки його не намащувала часто ,бо все таки доза активів в ньому розрахована на більшу проблему,але те що я відчула мені сподобалось. а як пахне! я так ефірки класно підібрала!ммм
    В складі- віск, какао, кукурудза,льон,конопля, емульгатор, вода дистильована,карбамід, пантенол, хлорофіліпт, прополіс,настоянка перцю стручкового, мол.кислота, коньяк маннан(зволожувач)віт.Е, ефіри- іланг,апельсин,лаванда і евкаліпт.
    Дію перцевої настоянки відчуваю по наростаючій, дуже приємно, на руках відчуття спочатку тепла, потім сильніше- і все, печії нема ,на ножках,особливо в шкарпетках,теж приємно, ще й в цю погоду:sad:.На 100 гр крему давала 30 крапель настоянки.

10. kristas

о, я вже в аптеці знайшла, правда ще не купила, десь на днях піду куплю...і масло какао також в аптці знайшла, фасоване.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

а ланолін також у аптеках продається?????
    а гліцерин. то взагалі корисно для шкіри? чи то суто як основа?

11. kristas

і в мене ще питання :) а от як змішати всі компоненти які писала Меланья, то вийде рідкий, масляний крем?чи він трохи загусне, і чи потрібні якісь природні консерванти?

Останнє редагування: 7 Лютий 2011
  12. AilataN

AilataN жива

В мене день якийсь " не мій".... В аптеці молочну кислоту не продали, казали ,що тільки з рецептом, хоча мене знають вже, мовляв у когось були проблеми...В іншій аптеці шукала конопляне масло- мені сказали, що його навряд чи взагалі роблять , бо конопля це наркотик!:girl_crazy::8::eek:
    якщо аптекарі ніц не знають про якості коноплі крім "пакуріть", то мені ваще страшно заходити в аптеку....цікаво, з чого раніше пряли...Добре ,що я про макове масло не питалась...))))
    У мого поставщика теж перебої з маслами і активами, а так всього хочеться на весну...

13. AilataN

AilataN жива

Крiстас, по iдеi, мае вийти крем досить густий, бо ланолин густий, жир також, трохи рiдкого масла його розрiдить, але ланолiн може прийняти десь до 30 вiдсоткiв ридини(води) отже i масла втримае.
    Хоча я сумiшi жирнi на тушку використовую, то хиба для суперсухоi шкiри, та й то... На личко гобережно, то така рiч, нiби все класно, а потiм проблеми ,часто стикаюсь з наслiдками неправильного використання природньoi косметики, на вiдмiну вiд iнертноi масмаркетiвськоi вона ДIЕ.

14. kristas

А які то проблеми??? я використовую, поки нічого, задоволена. Я тільки на ніч, видно в мене таки суха шкіра, бо то всьо файно впитує:)

15. AilataN

AilataN жива

пори забиваються з часом, мiлiуми вилазять...всяке бувае, але мое лице знае- поки на свому не пересвiдчишся, не повiриш...

---------- Додано в 00:58 ---------- Попередній допис був написаний в 00:54 ----------

консерванти -вiт Е, прополiс, малавiт. Це з тих, що доступнi в аптеках.

16. airy_cat

airy_cat New Member

а как он кстати по уходу за кожей? стоящая штука?

17. kristas

Буду пробувати ше інші варіанти,зараз маю такий (какао масло, гліцерин, борсучий жир, олія льляна, рицинова, манго, пшеничних зародків, виноградних кісточок, жожоба, еферна апельсин, герань, іланга, гвоздика)...

18. AilataN

AilataN жива

Малавіт дуже хороша річ, додавати можна в тоніки , особливо при проблемній шкірі, з акне, приблизно 1-2%.
    Всередину теж непогано.

19. Ritamadonna

Ritamadonna Member

а де купуєте пшеничний зародок? давно шукаю - колись були в продуктових, зараз нема...

20. kristas

я беру в аптеці, найчастіше від Ароматики.