Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. Marinonka

Marinonka New Member

Відповідь: Косметика своїми руками

взагали космети домашнього приготування набагато краща ніж з магазину

2. lapO

lapO New Member

Звичайно, вона не те що краща, вона корисніша. Це якщо їх взагалі можна порівнювати. Просто не кожен має бажання, час і можливості це собі позволити, маю на увазі щоб робити самому.
    От наприклад, щоб приготувати крем потрібно приблизно 2год, часу. А час зараз летить ох як швидко....

3. fiesta

fiesta Well-Known Member

Ось таку цікавинку вичитала:
    Cпреи для сухих волос, приготовленные в домашних условиях, выпрямят сухие посеченные кончики и придадут волосам блеск! Попробуйте эти простые, но эффективные рецепты, и убедитесь в их действии!

Спрей для эффективного укрепления волос

250 мл отвара ромашки аптечной, 20 капелек льняного масла, 5 капелек любого эфирного масла. Все ингредиенты тщательно смешаем. Спрей храним не более 1 месяца. Спреем можно ежедневно опрыскивать сухие прядки волос, дважды-трижды в день. Сухие волосы оживятся и вскоре станут красивыми и блестящими.

Спрей для очень сухих волос

15 мл минеральной воды, 2 столовые ложки лимонного сока, 10 капелек любого эфирного масла. Все ингредиенты тщательно смешаем. Храним спрей не более 1 недели. Используя этот спрей дважды в день, вы обеспечите сухим волосам оптимальную увлажненность и сделаете их послушными.

Спрей для легкого расчесывания и шелковистости

Можно использовать экстракты крапивы, ромашки, мяты, зеленого чая и череды вместе с 2 мл любого эфирного масла. Сделаем 100 мл настойки из экстрактов, добавим эфирное масло. Спрей необходимо использовать после мытья волос. Перед применением встряхиваем.

4. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Скажіть екстракти здобуті яким способом найкращі для косметики:
    водно гліцеринові, водно-гліколієві, водно-спирто-гліцеринові, CO2?

Я так розумію гліколієві то недобре, а чи спиртові не будуть сушити?
    Чи в водно-гліцеринових достатня концентрація інгредієнта?

Можливо, для лосьону підійде просто гідролат?

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Для якого лосьйону?
    Я замість тоніку використовую гідролати з АЗ.

6. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Маю дуже добрий для моєї шкіри лосьон.
    Хочу зробити його сама, от і питаю. Наразі хочу саме такий, можливо, є щось і краще.
    На АЗ, наприклад, Chamomilla Recutita (Matricaria)Flower Extract немає.
    Подивлюсь чи гідролат такий є.

7. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

а яким чином додати прополіс у засіб?
    хочу зробити бальзам для нігтів. маю все, крім масла манго, то ж варто спробувати. от тільки прополіс - він топиться? роздробити і настояти? на воді?...
    дякую

8. lapO

lapO New Member

на скільки я знаю, то прополюс настоюється на спирту. Роздроблюєте і заливаєте спіртом, перший час можете банку збовтувати. Тримати в темному прохолодносу місці.

9. AilataN

AilataN жива

розчиняється у маслі при т-урі 65-80, більше від 80 не нагрівати.
    Для такого бальзаму варто приготувати 30 % розчин прополісу в базовому маслі, або : у мене ланолін настояний на прополісі. І вже цей розчин додавати у засоби.

Але в бальзамі для нігтиків він не є обов"язковим, можна його збагатити ефірами ( додаємо при т-рі 40 і не більше), можна мумійо.

Рекомендація по перевірці прополісу: якщо він " правильний" то має потонути у воді, на відміну від воску, який не тоне у воді.

10. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

я теж це знаю)) але ж спирт не буду додавати у крем-бальзам))

себто можна топити ланолін на маленькому вогні на бані і разом з ним топити прополіс?

:* дякую. перевірю кума - то він мені давав ;)

11. Masja

Masja Well-Known Member

Хочу спробувати самостійно зробити шампунь.
    В Ватсонс бачила базу для шампунів, чи варто її використовувати, чи це та ж хімія, тільки за шалені гроші?
    Чи може подітесь рецептом шампуню, щоб реально було зробити такому "чайнику" як я)))

12. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

я би Вам не радила, хоча якось сама ледь не спокусилась на неї... мені здається, що то марна трата грошей... не раз чула, що до звичайних шампунів додають різні вітаміни в ампулах, хоч сама такого не робила, але думаю від цього буде більше толку

13. fiesta

fiesta Well-Known Member

А в яких пропорціях слід вітаміни до шампу додавати?
    Чула, що добре дати віт. А, Е, В.
    Я часом до шампуню даю трошки ефірної олії розмарину або чайного дерева. Коли додані вітаміни, то олійки вже не давати?
    Можна зразу в цілу банку шампуню чи краще кожен раз свіжу порцію робити?

14. Ellelia

Ellelia Вереснева

Я, наприклад, додаю до шампуню 1-2 таблетки мумійо. Шампунь має бути прозорої консистенції (не перламутровий). Відливаю певну кількість, яку я використовую при одному митті голови і туди додаю таблетки. Чекаю поки вони розчиняться , це приблизно займає 10-15 хв, і тоді все, як зазвичай - мию голову, але ще на хв 7-10 залишаю шамунь на волоссі, а потім змиваю, для кращого ефекту. Колір шампуню може стати темним, адже таблетки чорного кольору, але волосся не фарбує!!! Дуже помагає, якщо волосся швидко жирніє. Користуюся курсами - 1 міс. і перерив. Волоссячко розипчасте, блискуче, довше залишається свіжим та і мумійо дуже корисне для росту волосся, сприяє зміцненню також. :girl_wink:

15. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

колір кольором, а як бути з запахом? Хіба мумійо не залишає на волоссі неприємної віддушки?

16. Ellelia

Ellelia Вереснева

а шампунь, що без запаху? в мене запах шампуню перебиває запах мумійо. Ну і особисто для мене, запах, як запах, нічого дуже приємного, але і не жахливого.
    Якщо зовсім не терпите запах мумійо, додайте пару крапель ефірки грейпфрута - і корисно і пахне:girl_wink:
    до речі, є ще мумійо в капсулах. Запах звичайно теж присутній, але не такий виражений.

17. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

теж цікавить, якщо хтось практикує з таким, то підскажіть будь ласка, як то правильно зробити? чи можна в флакон наливати чи обов"язково порціонно готувати для кожноо разу?

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я додаю тільки ефіри. То зразу на всю банку даю, збовтую і все.

19. Ellelia

Ellelia Вереснева

я колись додавала на 250 мл шампуню по ампулі B1, B6 і B12 і по 5-7 капель А, Е і тоді мила голову (намилила і відразу змивала, не тримала на голові хоча би трішки), але результату не було, тому що
    не можна відразу в цілу банку шампуню(хіба що користуватись не більше 5 днів) то все додавати, хіба ваш шампунь повністю натуральний, бо хімія просто напросто "зїдає" вітаміни. І обовязково, якщо додаєте вітаміни, то потрібно хоча би потримати то все на голові 15-20хв, бо від 1-2 хв воно ніяк не подіє.

Також колись пробовала додавати в шамп 3 ст ложки вітаміна Е. Шампунь перед кожним використання збовтувала, волосся було мягеньке, блискуче, послушне, гарно вкладалося, але могло жирніти трохи швидше, тому користувалась періодами. Хоча для себе вирішила, що краще кожного разу нову порцію зробити, так кращий ефект буде, але то все індивідуально. А ще краще, то робити маски, їх можна довше потримати і ефект буде кращий. Ну це кожен мусить попробувати і вирішити, що краще чи зручніше для нього:girl_wink:

20. LILI

LILI New Member

скажіть ,будь-ласка, а для комбінованої яку краще травку використовувати?