Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. Vероніка

Vероніка Never give up

Відповідь: Косметика своїми руками

Мені від нежиті добре піносол допомагає, можливо запозич його складники - олії сосни, тимолу, евкаліпту, м’яти перцевої, ще чайне дереіво можна додати.

2. Just me

Just me Member

Дівчата, хто мені може фахово відповісти: чи можна в маски для обличчя додавати мінеральну воду типу Лужанська, Поляна Квасова, Шаянська - із високим вмістом солей, які мають лужний PH. Я їх просто постійно п"ю, і коли доводиться розвести, до прикладу, глину для маски, то капаю саме їх. Чи добре це для шкіри, чи шкіра навпаки любить більше кисле середовище?

3. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

наскільки я знаю, їх пити постійно не можна.
    наскільки розумію, лужний склад має мило, з чого можна зробити висновок, що додавання лужних вод могло/мало би підсушувати шкіру. якщо це тобі не шкодить - напевно, можна використовувати
    Деякі засоби догляду за шкірою містять АНА - фруктові КИСЛОТИ, з чого висновок - це корисніше(?)

4. lapO

lapO New Member

Привіт, я у вас тут новенька, але по цій темі трошки розуміюся.))))
    Якщо хочете зробити крем з воском, без емульгаторів, я б радила додати ще до нього ( до воску) ланолін. Але мусите врахувати, що віск дає плівку.

5. fiesta

fiesta Well-Known Member

1- Чула, що араганова олія дуууже корисна для шкіри і волосся. Але тут на форумі багато пишуть про кокосову, какао, мигдалеву... А про цю - ні.
    Чому? Араганова не така вже і добра? Чи ціна зависока?

6. AilataN

AilataN жива

Є, є багато написано про арганову олійку. Дівчатка знають про цю олійку, активно використовують.
    Добра. Але є перешкода в тому , що її треба в неті купляти, а також ціна . Тому в першу чергу ( і активніше) обговорюються більш доступні олійки.

7. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Що можна робити з дитячою олійкою окрім її використання "за призначенням"?

8. lapO

lapO New Member

synuchechka а в складниках тільки олії? Незнаю що у вас є в наявності, але я б дала цю олійку в пережир до мила з нуля, як доглядаючі масла. Або можна зробити гідрофільну олійку, або двохфазний тонік. Але я повторюся, залежить від складу самої олії.
    Дуже часто роблю гідрофільну олію, Олії підбираю по типі шкіри, ось наприклад для себе люблю виноградну кісточку і миндаль. Додаю полісорбата 80 - 8-10%, і ефірки. При взаємодії з водою олійка перетворюється в молочко. Знімає навіть косметику.

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2014
  9. loginka

loginka Member

1. як нічний крем для обличчя. Після очищення шріки - нанести олійку, промокнути салфеткою. Для шкіри рук- теж ідеально.
    2. додати кави і скрабувати тіло, змити водою - не буде сухості шкіри і масного тіла.
    3. для пляжу. після засмаги нанести на тіло(сонце пересушує шкіру), так засмага буде довше на шкірі потім триматися.

10. lapO

lapO New Member

я тут трішки можу посперечатися. Олія може закупорити пори, може бути заважка для шкіри. Я би не ризикувала, ще й обличчям, потім буде друга проблема - закупореня пор, комедони. Вже краще для рук притримати.

11. loginka

loginka Member

гм.. ми ж наносим на очищенну шкіру - тоді олійка за 30 хв на 80% поглинається шкірою. Просто треба пережити отих 30-40хв "жирного блиску олійки".

на неочищенну шкіру обличчя можна і ніц не наносити і буде закупорення пор. питання часу

12. lapO

lapO New Member

звичайно що наносимо на очищену шкіру. А хіба може бути інший варіант???
    Це все індивідуально. Але логічно подумати, якби олійки підходили для шкіри , то навіщо тоді креми? Якщо Вам цікава ця тема, можу підкинути матеріали, де були досліди і вивчали як олія впливає на шкіру. Висновок - саму олію не бажано наносити, повинна бути вода. (той самий крем - вода+ олії + емульгатор ( щоб з"єднати їх разом)).
    І ще про олії, кожна з них має різні показники кислот, деякі наприклад можна наносити тільки на ніч, бо якщо на день- можуть появитися пігментні плями і т.д., бо окислюється масло. Роблячи крем підбирається баланс кислот олій. Я маю дуже багато олії, куплених у Франції, але в чистому вигляді не наважуюся їх наносити на шкіру.
    Я не хочу з Вами сперечатися, але я застерігаю, краще не треба.

13. Tequila

Tequila Well-Known Member

Цікаво, поділіться будь ласка!

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

14. AilataN

AilataN жива

Є олійки з перевагами певних кислот у них ( олеїнова, лінолева і інші кислоти). Для правильної композиції підбираються олійки в певних пропорціях відповідно до потреб шкіри. Це так звана "Німецька стратегія " підбору масел. То дуже обширна і цікава тема.

15. lapO

lapO New Member

AilataN, так, цілком згідна, я сама дотримуюся цієї стратегії, складаючи рецепт крему. Але мова йде про використання олій в чистому вигляді. Навіть якщо масла підібрати по ЖКС , без води не варто наносити їх на шкіру лиця (ИМХО).

16. fiesta

fiesta Well-Known Member

Побачила в неті простий рецепт.
    Маска от морщин под глазами:
    Кокосовое масло – 50 мл.;
    Масляный раствор витамина Е – 10 мл.
    Не менее чем за 2 часа до сна, вбить подушечками пальцев в кожу вокруг глаз, излишки удалить спонжем.
    Чи то дійсно корисно? Профі, покритикуйте.

17. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

змащую свої розтяжки на животику і після пологів кілька разів змащувала дуже сухі локті та коліна (помогло)

Останнє редагування: 10 Квітень 2014
  18. lapO

lapO New Member

Не думаю що корисно. Зморшки воно Вам точно не забере, це моя думка. І ми недавно з дівчатами дискутували щодо масел в чистому вигляді на шкіру.
    Як маєте лишній кокос, то зробіть собі краще масочку на волосся, можна на ніч навіть.

19. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Цікаву інформацію про рецепти косметичних засобів почерпнула з подарованої мені книги
    також можна дізнавитися щось нове у відповідній рубриці програми "Все буде добре", "Красуня за 12 годин"
    ще варіант інтернет - але, як на мене, то тут треба фільтрувати ті рецепти
    ще не чула, але особисто для себе багато цікавого черпаю з відповідних тем розділу "Чарівне люстерко":girl_claping:

20. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Приваблюють мене ці всі рецептики, але шкода, що на це здебільшого просто не вистачає часу, а одноразова процедура ефекту не дасть...