Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. netelee

netelee New Member

Відповідь: Косметика своїми руками

Пока хочу для кремів, мазів та для волося.

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

Дівчятка вітаю вас з наступаючим новим роком!!!!!! Процвітання нам всім, гарного настрою, хорошого здоров'я, і веселих свят!!!!!!!!! Нехай 2013 рік буде успішніший і щедріший на хороші новини в усіх смислах, в усіх справах і в усіх стосунках!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. AilataN

AilataN жива

Жаліюся тут, хто ж мене найбільше пойме, як не косметикороби?))

3. Tsypulka

Tsypulka Member

Наталю, я вже читала такі оказії. То зараз в Україну всі завезли бетаін гідрохлорид, а він, кажуть, смердючий і дозування інше, і в роботі інший. Сама не брала через ті відгуки.

4. AilataN

AilataN жива

От зараза...
    Кинь лінк, якщо маєш на таку інфо... будь-ласка..

Добре, що хоч смердить, як не дивно)))
    легко впізнати.

5. Tsypulka

Tsypulka Member

Купи собі циклодекстрин бета - знімає всі неприємні запахи.
    Читала пр той бетаін в різних місцях, тут трохи є http://aroma-vita.com.ua/forum/index.php?showtopic=434&st=2520 Погугли відгуки про нього по форумах.

6. AilataN

AilataN жива

Я маю таке, але не сказала б що він активно запах забирає, все рівно нотки залишаються.

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

прочитала про користь олії з виноградних кісточок. нею реально можна помастити лице і буде користь?:)
    і ще, то яку треба купувати: харчову в супермаркетах чи ефірну? і де можна її якісну купити у Львові?

8. AilataN

AilataN жива

Вона тільки не ефірна)))
    В супермаркетах- не знаю, не купляла там ніяких олій . Навіть оливкову, маю з Іспанії передачки файної олії. Мається на увазі для кремів. Хоча дівчата писали що купляють, і горіхову, і різну. Нічого не можу сказати.
    Вам олія виноградних кісточок для сухої шкіри потрібна, чи для якої? Я так зрозуміла, що у вас суха шкіра).

9. Neverland

Neverland Well-Known Member

Дівчєта, скажіть, хтось робить гідрофільні плитки? Бо мене щось торкнуло вчора собі зобити, робила за рецептом: масла какао і ши, 25% емульсійного воску (був в мене звичайний) і 5% воску бджолиного. В рецепті писали, що віск полавакс, ну але я з жадності подумала, що і звичайний заканає. Розтопила то все, розлила по формам... а воно застигло і ніфіга не поводить себе як гідрофільна плитка, не "тане", на воду ніяк не реагує, якщо терти то густо натирає маслом просто В чому проблема, в емульгаторі? Треба таки той полавакс? І де його знайти? Бо ті, що знайшла різняться ціною дуже: в одному магазині 30 грн 30 грам, а в іншому 8 грн за 50 грам. Обидва пишуть полавакс... Але по вигляду дешевший більше схожий на опис полавакса того. Я в роздуміях що робити.

10. AilataN

AilataN жива

25?
    а чого так багато?
    Можна точний рецепт?
    Якщо чесно то непам"ятаю, але бджолиний віск в гідрофілці...
    Завтра гляну в записи
    А звідки рецепт взагалі?

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

Від крему користь можна сподіватися при регулярному використанні, і за певний проміжок часу. Від просто олії- як хто , одному все зразу підійде, в іншого - нічого, в декого- якісь не такі як потрібно реакції.

В кожному разі олійку потрібно наносити на зволожену шкіру!!! це обов"язково. Вмилися, не витерлися, пару крапель олії і масажними рухами нанести. Не інакше.

11. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

я завжди думала що в мене комбінована. жирніє в області підборіддя, носа і на чолі
    а зараз від шапки на чолі шкіра дуже лущиться. я поскрабувала, на наступний день знов шелушилась

12. Neverland

Вось рецепт: твердые масла: 80-85%;
    жидкие масла: 15-20%;
    эмульсионный воск: 20-25% от общего веса масел.
    Ну але поскільки всі рідкі олійки я на той час вже вгатила в крем і бомбочки, то виішила дати просто бльше масла ши (бо м"якше троха за какао :), а віск додала, бо люблю його, він же теж емульгатор, ну і вже не пригадаю, що в мене там в голові було, чого я його туди вбахнула))) Глянула, що тут є: 20% эмульсионного воска
    43% твердых масел
    5% пчелиного воска
    30% жирных питательных масел
    2% эфирных масел. - і поклала)
    Воно вийшло дуже тверде, як я і хотіла, але зовсім не тане і не милиться... Думаєте то всьо я зі своїм "шаманством"? Чи емульгатор не альо? Бо я потім довго шукала, інфа протирічна, дехто каже, що тільки полавакс треба, інші кажуть, що і зі звичайним воском роблять непогані...От маю ще троха масел, хочу ще раз зробити, але вже, щоб не попсути. Бо ще на мило не стане, а я вже запланувала зварити...

13. AilataN

AilataN жива

Робіть без воску, нашо він там? Віск затвердий для гідрофільної плитки.
    Основою таки мусить бути масло какао. Його структура найбільш гарно допоможе і форму тримати і якість продукту не постраждає. Емульгатор не винен.

14. Neverland

Але чомусь в мене там навіть емульсії не вийшло :sad: Якось так виглядає, що емульгатор зібрався крупицями, бо по відчутях, як звичайна масажна плитка, тільки дубова :) Чи то все через віск таке може бути, чи все ж я забагато дала емульгатора, враховуючи, що там лише батери? Бо здається, що тре було або рідкі олійки, або таки менше емульгатора. Але полюбому віск бльше давати не буду, щось того разу дідько мене поплутав, бо я не хотіла спершу давати.

15. AilataN

AilataN жива

Переробіть їх, додавши рідких масел і все.

16. AilataN

AilataN жива

Намірилася я пілінгнутися. Все для того маю. Почала, зараз використовую передпілінговий тонік, постійно зменшую pH.
    Хтось робив? чим? як? Якісь маєте намальовки?

Останнє редагування: 23 Січень 2013
  17. Tsypulka

Tsypulka Member

Не знаю, я ні разу тої процедури не робила, бо щось мені користь від неї видається сумнівною. Розкажеш потім результати.

18. AilataN

AilataN жива

Хитра :)
    Я б сама чиїсь результати перше глянула ;) :)

19. Tsypulka

Tsypulka Member

:blum1:
    Я два випадки бачила. Один домашній, ніби бадягою, точно не пам"ятаю. Жуть словом. Довго потім червона пошелушена шкіра.
    А один салонний, ніби хімічний. Почервоніння теж було досить і щоб там щось особливого після того, нічого не помітила.
    В мене схильність до пігментних плям і я боюсь як би вони інтенсивніше не почали проявлятися, Літом вже навіть не загораю на обличчі, бо жуть.

20. AilataN

AilataN жива

Желе для душа :http://katrai.ru/post132594335/

---------- Додано в 01:39 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ----------

Оце перечитала ваші повідомлення і тільки зараз до мене дійшло)), що ви замість емульсійного воску взяли бджолиний))
    Так?
    я шось останнім часом погано чую))

Емульсійний віск- дуже гарний в плитках, а звичайний там дуже лишній... Ну, думаю, ви вже розібралися..