Косметика своїми руками

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Sera, 2 Грудень 2009.

1. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

Відповідь: Косметика своїми руками

краще та що більш мінералізована, номер не пам'ятаю - мінералізація 4-8мг.

2. Sweety Chocoland

Sweety Chocoland New Member

як справи з водичкою?
    Якщо вже робили, напишіть за яким рецептом, пропорції...
    Буду дуже вдячна:girl_claping:

3. AilataN

AilataN жива

За нєімєнієм достатньої кількості піддослідних кріликів водичка ще не продумана до кінця) на собі тестую, але мені все добре, головне, щоб очі не пекла. Напишу, сама дуже хочу її зробити, але хочу ідеальну.))

4. Honda

Honda New Member

А як ви отримуєте дистильовану воду?

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

Хочу спробувати зробити якийсь простий кремчик для лиця. Порадьте рецепт. Шкіра комбінована, на зиму буде більш суха, є проблеми з чорними точками і пори розширені.

5. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Робила маску для лиця з того що було під руками-вівсяна мука, насіння льону перемолола в кавомолці +квіти деревію теж перемолола і просіяла, такий собі убтан. Чим корисне для шкіри насіння льону? В мене суха комбінована шкіра, і я подумала, що льон добре зволожить нє?

6. Rona

Rona Мама-йожик

7. AilataN

AilataN жива

Дистильована вода продається, питайте в аптеках.

8. AilataN

AilataN жива

Ви вже робили якісь креми?
    А тоніки? якої складності рецепт вам дати?.
    Розмолоті льняні зернятка дають приємний слиз, він додатково зволожує шкіру і дає приємну додаткову "слизькість" при натиранні тіла, так само і ламінарія, ці два компонента дуже люблю в убтані. Ну й маслечко льону- дуже корисно і всередину і ззовні.

Эффект воздействия кислот Омега-3 и Омега-6, содержащихся в льняном масле, при включении его в рацион во время лечения артрита достаточно успешен. Полезно смазывать маслом болевые места. Наблюдения показали, что 60% больных ревматическим артритом смогли полностью отказаться от приема противовоспалительных лекарств, а остальные 20% сокращают их прием.В состав льняного масла входят важные для здоровья кожи компоненты: активные натуральные антиоксиданты, жирные полиненасыщенные кислоты, а также витамины и минералы. Поэтому оно омолаживает кожу, снимает раздражение, залечивает разные ранки и улучшает состояние волос.

Если, например, зимой кожа на руках шелушится, трескается, то перед сном наносят мазь из смеси сока лимона (1часть), льняного масла, желтка и меда (по 2 части). Используется это масло и для массажа, его втирают в кожу головы для улучшения ее состояния и укрепления волос.

Останнє редагування: 6 Жовтень 2011
  9. veronka

veronka зла друзя

jalatan, а де краще купляти масло какао (купила "Ароматика", а воно щось мені пластмасове, зовсім нема відчуття зволоженості після використання (додаю персикове масло), навпаки, шкіра якась суха)?

10. AilataN

AilataN жива

Чого пластмасове? В руках розтоплюється?
    Ароматика- фу, в периметрі можна купити в аптеці на початку Чорновола, є непогане масло , фасоване по 25-30 гр, якщо не помиляюсь. І ланолін в них є. Ланолін- чудовий засіб , особливо для годуючих, на соски наносити при тріщинах і т.д.
    Я його чистим також не переношу, хіба випадково, на рукиноги. І в кремах воно комедогенить, хіба на гіпермега суху шкіру.
    Мені любе масло чисте на шкіру- нєа, не можу, затяжке, я тому й креми стала робити.
    Є такий приклад- якщо взяти шматочок шкіри ( з куртки, не з чєловєка))) і почати його кожен день обробляти маслом,що буде? Спочатку- еластичність,а потім задубіє. не перевіряла практично це, але однозначно багатьом людям чисте масло на шкіру не підходить.

Останнє редагування: 6 Жовтень 2011
  11. Rona

Rona Мама-йожик

12. veronka

veronka зла друзя

ще питання - що таке нутова мука??? з чого це?

13. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Нут-це різновид бобових, отже це мука з певного виду гороху

14. veronka

veronka зла друзя

угу, і де ж її взяти?:girl_yes2:

15. Rona

Rona Мама-йожик

16. AilataN

AilataN жива

Це така собі горохо-фасоля, формою подібна до лісового горіха, на смак- щось середнє між фасолею і горохом.
    Шукати його зовсім не треба, мукою з нута миються в Азії через те, що вона легкодоступна і дешева, як у нас ну, до прикладу, пшенична або горохова.
    Вівсянку рахую набагато кращою для шкіри, і горох змолоти не проблема . Фасолька- ще краще, але та, що молоденька і в стручках. Екстракти вівса і фасолі багато відомих фірм включають у свої рецептури.

17. veronka

veronka зла друзя

Rona, бач - не вситгла відповісти, Наталька усьо виклала))

18. Honda

Honda New Member

Таких з нуля ще не робила...пробувала з мумійо на основі дитячого крему...Якої складності? щоб можна було без проблем мати складники...а зробити то мені не проблема, бо цей процес дуже подібний до моєї професії, на яку вчксь;)

Як ось такий рецепт:
    Рецепти кремів - крем "Шавлія" з камфорним спиртом
    1 столову ложку шавлії залити 1 / 2 склянки окропу, дати настоятися протягом 3 ч. 2 столові ложки маргарину розтопити, додати 3 столові ложки оливкової олії, 1 чайну ложку гліцерину, 2 яєчних жовтки, 2 чайні ложки камфорного спирту і 4 столові ложки настою шавлії. Добре перемішати.
    Крем застосовувати для сухої, схильної до запалення шкіри.

або
    Рецепти кремів - крем "Календула"
    Спочатку потрібно приготувати масляний екстракт квіток календули. Робиться це так. 1 столову ложку сухих квіток календули залити 10 столовими ложками рослинного масла. Наполягати в темному місці протягом 1 тижня, періодично струшуючи пляшку. 2 чайні ложки бджолиного воску розплавити на гарячій водяній лазні. Змішати розтоплений віск з 2 столовими ложками масляного екстракту квіток календули, додати 1 столову ложку кукурудзяного масла. У ще не остигнула масу поступово ввести 1 чайну ложку гліцерину. Перемішувати, поки зовсім не охолоне.
    Крем застосовувати для сухої шкіри.
    ?

А тоніки це настої і відвари рослин з певними додатками? Як я розумію, вони довго
    не стоять...чи можна робити настойку на спитрі і розводити водою?

19. AilataN

AilataN жива

Такі креми можна застосовувати ТІЛЬКИ І МАКСИМУМ для ніг або рук.

Ніііі!

Ніііі!

Треба робити спиртово- водну настоянку, або спиртово- водно- гліцеринову настоянку, і випарювати їх від спирту, аж тоді додавати в засоби. На відварах можна готувати , але максимум на тиждень, а взагалі на три дні. Потім починається процес окислення, який також залежить від способу зберігання і складу засобу.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

20. Honda

Honda New Member

Дякую за таке детальне пояснення.

А тоді, який рецепт порадите?

От я про те теж так подумала.

А які ще інгрідієнти можна додати до тоніка, тобто до настою трав?