Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 3

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Нікуся, 4 Лютий 2015.

1. marianast

marianast Well-Known Member

Я самою гірчицею не мила, бо не вимивалось волосся. Це індивідуально дуже. Дівчата миють мильним горіхом, хною чи содою - мені не пішло ні одне, волосся було як пакля. А житнє борошно вимивало дуже добре,просто для блиску, об"єму чи підживки додавала ще якісь компоненти. Миття голови без шампуню - то нічого важкого і страшного, якщо є бажання і терпіння випробувати на собі кілька засобів. За цей час я навчилась більше уваги приділяти шкірі голови ніж волоссю, навіть зараз, коли знов мию промисловим шампунем, вимиваю більше шкіру голови, дуже прискіпливо стежу, щоб ретельно вимити шампунь і повикидала всі маски, бальзами, ополіскувачі. Часом роблю натуральну маску, або ополіскую оцтом, лимоном, гарно підходить олія іланг-іланг.

• Подобається Подобається x 2
  2. Zoya

Zoya Member

спочатку я фарбувалася просто хною. потім додавала басму і порошок амли - був не такий яскравий колір, трохи схожий на світло-коричневий. каву один раз додавала - я її не люблю, і її запах теж) зараз фарбуюся яскравою хною, з мідно-червоним відтінком.

Вам тоді кава, порошок амли ,басма, порошок грецького горіху. можна басму з хною, плюс шось з інших трьох на вибір. а залити можна настоєм кори дуба - вона є в аптеках)

3. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Так нею треба розвести цю хну? А якщо у мене густе волосся, що можна додати аби вона краще наносилася на волосся)

4. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Так заговорили про фарбування хною. І я хочу, але хочу мідно-рудий, ось такий
    Але в мене своє темне волосся. Яку хну мені краще брати? З чимось її змішувати, чи достатньо самою хною?

Останнє редагування: 18 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Напишіть, будь ласка, детальніше про співвідношення складників.
    Коли я робила гірчичні маски, то чергувала класичну маску (гірчиця, цукор, вода, жовток, реп'яхова олія) та маску з кефіром. Другу маску змивала тільки водою, без використання шампуню. Волосся після цього два дні чисте, а крім того, досить важке та жорстке, як я хотіла.

6. marianast

marianast Well-Known Member

Спочатку в неті вичитувала, а потім на око брала на свою довжину, в мене каре. Наприклад: одну столову ложку борошна розводила гарячою водою до консистенції не густої сметани, додавала жовток. Якщо з желатином - то спочатку розводила 1ст.л. желатину в гарячій воді (3 ст.л.), додавала по ложці гірчиці і борошна, при потребі додавала ще води. Іноді мила самим борошном, іноді 1:1 ст.л борошна і гірчиці. Всі комбінації так відразу не згадаю, залежало від часу і натхнення. Все вищеперелічене можна залишати на голові як маску, як є час. А якщо додати кориці 1-2 чайних ложки, то волосся пахнутиме два або і більше тижні, але кориця має трохи освітлюючий ефект, не переборщіть.
    А скраб з морської солі то щотижнева звичка незалежно від того чим мию волосся, дуже мені підходить і подобається.

• Подобається Подобається x 2
  7. Zoya

Zoya Member

краще наноситься хна мілкого помолу. я зараз користуюся індійською Чанді. а якщо вона крупна, то як не розводь - буде або осипатися, або тікти. пережити це можна, але не дуже зручно(
    рецептів багато. можна хну (порошок) змішати з басмою і меленою натур. кавою і залити гарячою водою або відваром кори дуба, настояти. можна хну з басмою залити завареною кавою з гущею разом.
    --- дописи об"єднано, 19 Травень 2015 ---
    хна не освітлює... якщо у Вас темне волосся, то можете хіба що спробувати самі яскраві пакистанську або єменську хну. бо від інших буде ледь помітний відтінок.

8. EgoMusicus

А якщо постійно фарбуватися хною, то чи стане моє волосся з часом яскраво рудим? Чи то тільки фарба мені дасть бажаний відтінок?

9. Zoya

Zoya Member

якщо Ваше рідне волосся темне, то яскраво-рудою не будете. хіба шо каштановою. треба висвітлюватись, а потім фарбуватися у бажаний колір.

• Інформативно Інформативно x 1
  10. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Зрозумыла вас. Мене ще цікавить питання, де ви купуете цю хну Чанді. Зараз назбираю інформації і гей фарбуватися)))

11. Kotenya

Моя сестра регулярно фарбується хною вже кілька років. ЇЇ натуральне волосся русяве, а після фарбування колір виходить якраз такий, як Ви хочете. Але з часом колір все одно змивається, яскравий рудий відтінок тримається приблизно місяць.

12. EgoMusicus

А яку саме хну використовує ваша сестра?

13. Kotenya

Хну Lush, але не знаю, яку саме з них.
    Я також фарбуюся цією хною, але волосся в мене темніше, тому колір практично не міняється, просто стає більш насиченим, а волосся - блискучим.
    Хотіла б ще спробувати пофарбуватися хною Chandi, про яку пише Zoya.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

після висвітлення хна або не візьме, або дасть непередбачуваний відтінок
    у мене природнє - темний каштан. То хну ( в чистому вигляді) витримувала на волоссі до 10-12 годин. І тоді в результаті виходив гарний каштановий відтінок. Не темний, а власне насичено каштановий.Хоча, звісно, ні на 2 тони, ні тим більше в рудий колір з темного хною не перейдеш. Хна просто гарно відтіняє власний колір.Робить його насиченим.

15. svoybox

svoybox Well-Known Member

Зелений (перевірено мною)

16. tarnavska

tarnavska New Member

дівчатка як вам шампунь
    Diplona???

17. Zoya

Zoya Member

це коли висвітлитись до блонда) а якщо на пару тонів лише, десь до русявого, то не факт шо буде зелений. я з чорного висвітлялась колись до світло-коричневого і хною поверх - то супер. але звичайно, натуральна фарба може бути непередбачуваною...
    --- дописи об"єднано, 21 Травень 2015 ---
    Я замовляла на МейкАпі раніше, а потім мені багато чого сподобалося з Чанді (в мене трояндова вода і спрей для волосся ще)), то замовляю в їхньому інтернет-магазині чанді.київ.юа.

18. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Якщо ще актуально, я таке робила, правда давно. Досить довгою є та процедура - близько години. І чесно-кажучи особливих змін не помітила. Робила в звичайній перукарні. Цікавий нюанс помітила: коли йду до своєї перукарки, вона каже, що загалом волосся не дуже посічене. А от в перукарні навпаки і тут же ш пропонують ту чистку.

19. AkUla

AkUla Well-Known Member

я робила, дуже задоволена, правда тут залежить від вміння майстра, також думала що він цієї процедури не має ефекту, а виявилося що то від майстра не було ефекту, останній раз робила, зараз класно виглядає і добре розчісується :girl_smile:

20. Twinkle

Twinkle Active Member

AkUla, поділіться координатами майстра