Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 2

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vероніка

Vероніка Never give up

Відповідь: Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 2

Ніколь, це все-таки гормональне, більшість молодих мам стикається з цим.
    Спробуй реп"яхову серію Ельфа - олійка, шампунь, сироватка, ополіскування травами - кропива, кора дуба.

2. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Ніколь, у мене таке було після народження Мартина.
    Весною взагалі на фоні сезонного авітамінозу загострилось настільки, що ще б трошки й не було б що розчісувати.
    Сестра спрезентувала мені набір капсул та шампунь від віши. Капсул довелось докупити ще упаковку щоб все ж пройти повний курс. Та й шампунь потім ще докуповувала бо вже й втягнулась.
    Ну що можу сказати. Такого аж чуда не сталось відразу. При тому, що ретельно через день наносила вміст капсули на корені, приблизний ефект я побачила лише через місяць. По закінченні курсу (6 тижднів) помітним стало відростання нового волосся на тих залисинах і випадати стало вже менше, але... повністю випадіння, до власне довагітного стану не припинилось. Волосся стало густішим, аніж весною це однозначно. З огляду на це зараз знову планую купити собі дві упаковочки капсул і пройти цю процедуру ще раз.
    Задоволення не з дешевих. Результат змушує чекати, в той час коли жмутами після миття знімаєш з себе й так не густу шевелюру. Але пройшло півроку і я хочу тепер цей результат закріпити (станом ще на травень/червень я б назвала цей препарат марною тратою грошей).

3. sensual

sensual New Member

В мене точно та сама проблема, лізе і то пасмами, що тільки не пробувала: ріп'яхову олію - стає волосся страшенно жирне, потім настойки на перцю - навпаки волосся висушує, кору дуба -не можливо розчесати, я скоро буду лиса, волосся скрізь, в мене такого ще ніколи не було, навіть після родів і під час годування груддю (((((

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то наслідок вагітності/годування.
    мені нічого не допомагало, поки не вилізло все, що мало вилізти, залишилось три пера, залисини теж конкретні мала, потім позаростали без проблем. по всій голові було купа волосків коротких ,як одуванчик )).
    можна вітамінки попити, але я особисто не помітила від них ніякого ефекту, так само як і від реп"яхової олії чи перцевої настоянки.

---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

це природний процес, він і без капсул так само би запустився.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Віриш, мені від цього не легшає )))
    у мене всю вагітність було волосся відмінне, не лізло, не сіклось, не жирніло, навіть лупа зникла, а у мене все життя на шкірі голови періодично буває трішки її....
    І вот проходить 2 місяці і все вертається на круги своя і ще й до того вилізає...

Кстаті, маю підозру що у мене якогось гормону замало або забагато. БО в обидві вагітності лупа зникала начисто, а після знов трішки є. До якого лікаря з тим звертатись? Хто може встановити дійсну причину? Бо з самого дитинства з цим борюсь, не скажу що мучусь, але неприємно однозначно.

6. Corena

перше, що гугл знайшов по тій проблемі

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

оптімістічно ))))
    тішить що попереду зима, і на вулицю вдягатиму шапку, а вдома то вже таке, нікого тим не злякаю
    Вітамінки пью, коли про них не забуваю, але це більше для самозаспокоєння що щось роблю, бо не сильно на їх ефективність сподіваюсь....

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

а у от моїм волосам якраз вагітність йшла на користь. Ну але ж...не ходитиму вічно вагітна...

8. Tsokotukha

хз
    Може ми з Вами про різне випадіння говоримо?
    На фоні гормональних змін, в мене це вже викликало неабиякий стрес, коли після миття голови я хоча б проводила рукою то згрібала волосся вже великими жмутами. Сушити феном мені вже було страшно, бо що не стягнула щіткою то злетіло від повітря фену. Чоловік мало на ненормативку не переходив коли підлогу прибирав, сиільки повсюди було мого волосся. Раніше у мене такого ніколи не було. Ще якби ситуація самостійно хоча б стабілізувалась, а то ж щоразу було гірше. Мене вже дратувало й те, що від простого поруху головою волосся сипалось. Дуже неприємно було це відчувати на спині та плечах. Зараз такого відчуття пинаймі немає.
    .
    Як на мене, цитата лиш підтверджує, що все дУже індивідуально.
    Я продовжую годувати малючка, а зміни були дуже гострими.

9. Corena

не знаю, для мене теж то було великим стресом. то не є приємно, коли дійсно боїшся торкнутись свого волосся.
    ну якщо Вам спокійніше буде після прийому препарату, то чому б і ні?...
    просто у всіх, кого знаю картинка була дуже схожа, і всі приблизно до року приходили в нормальну форму.
    в мене ще крім волосся був вічний герпес в носі, який просто не заживав, а також дуже сильно свербіла шкіра голови - то взагалі не знаю, до якої парафії віднести, всі ті неприємності зникли одночасно і якось не помітно...

10. Tsokotukha

Ну власне, що загалом було спокійніше.
    Просто чекати (не заперечую, що до цього часу все б внормувалось і самостійно) я не наважилась. .

11. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Ну а в мене от синові півтора минуло, і почала лисіти:sad: годувати не припиняла, не вагітніла... Може, осінь? Але логічніше би було таке бачити після зими... В мене такого ніколи не було, попри те, що багато років була блондинкою. Подумати тільки, що колись мріяла мати рідше волосся... Таки так, мріяти треба обережно:)

12. Vероніка

Vероніка Never give up

Якщо волосся вилазить після тривалого ГВ, це вже недостача вітамінів, потрібно внутрішньо підживлювати його - вітаміни, максимум молочних продуктів, горіхи, печінка, морська риба, насіння соняшника і гарбуза.

13. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

+1
    ті препарати в період гормональної зміни після пологів не такі ефективні, мають більше психологічний ефект заспокоєння та ефект плацебо...

я собі також недавно купила олійки і вітамінки, і ще навіть не почала їх застосовувати, як вони, о чудо, почали діяти) шалене випадіння призупинилось...
    чи вже просто час (дитині 9,5 місяців) чи сила думки, але одна тільки купівля допомогла)
    в мене правда такий ефект і з таблетками спостерігається - простуду, ОРЗ я переважно лікую не ліками, а просто їх наявністю в аптечці)

14. AilataN

AilataN жива

Можна спробувати використовувати ці засоби не в моно варіанті, а разом)). Засоби хороші, але якщо якийсь один брати- то буде якраз такий ефект, як ви написали.
    Пропоную взяти відвар кори дуба, туди додати трохи настоянки перцю і трошки олійки. і не полоскати, а втирати в шкіру голови. На волосся лити немає змісту, це корінці не укріпить.

15. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Випадіння після народження дитини - це природній процес, все пройде само собою.
    а от якщо досить тривалий час випадає волосся, як у мене, і це не пов"язано з пологами - треба шукати причину всередині організму. Я не вірю, що допоможуть масочки, реп"яхові олійки чи певні бальзами. Часто причиною може бути нестача заліза, і щоб це перевірити, потрібно здавати аналіз на феритин (важливий саме цей показник, а не тільки рівень гемоглобіну).
    Зараз проходжу курс мезотерапії від випадіння - обов"язково напишу про ефект пізніше.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а що то таке? Пробувала робити масаж з сіллю. але щось мені важко до шкіри голови добратися з тою сіллю... Всьо сипеться, в волосся втирається, а масажу то й не дуже відчуваю... Сіль розмішувала з оливковою олією...

17. AilataN

AilataN жива

Можна я відповім?
    ЕО Бей- ефірна олійка Бей.

З такою густиною, як у тебе..
    Ой, ТТТТТТ))))
    Сипеться, так, не страшно, масажувати по проділам, замішувати легко, без надміру олії. Олію ( я) би брала просто ефірну, а не базову. Сіль її емульгує, чи олійка емульгується зі сіллю, виходить суміш, корисні елементи якої є проникними у шкіру, і , додатково, масажний ефект від грубших частинок солі, ну і сіль, особливо якщо морська, несе в собі позитив для шкіри голови.
    Така суміш краще втирається, а з базовими... ІМХО- базові олії, тим більше оливкова ( яка і на личко , грубо кажучи, мало кому підходить) забивають пори, і можна отримати з часом несподіваний результат. З ефірами все по інакшому, це не олії , по суті.

18. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

19. Steba

Steba Member

Я роблю так: трохи підсушую рушником волосся щоб сіль відразу не розчинилась, потім над ванною нахиляю голову вниз, набираю в долоні солі з кількома краплями розмаринової олії і так масую шкіру голови. У звичайному положенні не виходить. Звичайно що сіль трохи обсипається у ванну. Але масаж вдається зробити.

---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Стою перед дилемою що обрати:Термоактивное масло - LOreal Professionnel Liss Ultime Thermo-Smoothing Oil чи Kerastase Oleo-Relax Nutritive. У мене зараз каре а волосся без спец. засобів стає хвилясте і пушиться. Особливо в вологу погоду. Може хтось мав досвід користування цими речами. Користуюсь регулярно після миттям утюжком.

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Я роблю на немиту голову (кажуть, що краще на вимите волосся, але мені не сподобалося). В мисочку на дрібну морську (харчову) сіль крапаю бей, мочу пальці у воді трохи і біля 15хв втираю в шкіру в напрямку під волосся) Сиплеться, але не дуже. Дуже приємні відчуття після такого пілінгу.

Статус теми:
Закрита.