Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 2

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 2

Я завжди мию голову через день. Вже так давно звикла. Раніше чула думку, що чим частіше мити волосся, тим більше воно того потребує. Робила експерименти, не мила голову 3-4 дні:girl_crazy:
    Ніц з того доброго не було. Жиру на моїй голові не поменшало:girl_emo:
    Тепер підтримую думку, що шкіра голови і волосся повинні бути завжди чистими, тоді і будуть здорові.

2. lawyer

lawyer Member

як правило, мию один раз/два дні
    але деколи можу і щодня мити. як помию голову, то аж легше мені стає, починаю краще почуватися;)
    моє волосся не дуже схильне до жирності, могла б і рідше мити (але то хіба коли в хаті сиджу, бо як десь йду, то люблю, щоб воно "свіженьке" було:))

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

:) Уявила себе на третій день. Я мию голову щодня, тому що зранку, коли я встаю з ліжка у мене така шопа на голові, що її ніякий гребінь не пригладить, а за три дні... Зараз, коли така спека я взагалі мию голову к-ка разів на день, бо в душ ходжу також к-ка разів. У мене то не є проблема. Пошкоджень волосся чи його випадіння не спостерігаю. От тільки фарба швидше змивається, але з моїм теперішнім кольором, то не страшно, бо я трошки "пролетіла" з вибором відтінку.

4. Just me

Just me Member

Давно вже читала, де не пригадаю, що жир, який залози на голові виділяють, спричиняє випадіння волосся. Експеримент робили - кроликам шерсть кілька тижнів поспіль тим жиром мастили - лисі залишились. Жах. Тому ходити з жирним волоссям не бажано. Але й мити агресивними шампунями щодня теж зле - вони сушать, вимивають вологу, захисний шар знищують - волосся посічене, неживе, загалом теж зле. Маю шампусик американський від Авалон з В-біотин-комплексом, без СЛС, то при тому, що зазвичай мию волосся раз в 1,5 дні, спокійно можу походити 2, а то й 3. Дуже задоволена, всі йому похвали, які лиш можна. Але ще кортить спробувати оті натуральні штуки, з мукою і гірчицею, хоч не знаю, чи можна покращити ідеальне :)

5. Музик

Музик Мартуська

я мию голову раз на день, коли сиджу вдома - то раз на 2 дні. як мию мильними горіхами - тоді волосся жирніє повільніше і півтора дні можу ходити з гарним волоссям, коли шампунем - то мушу щодня. але при такій погоді - то іноді навіть двічі на день можу мити, так як моє волосся дуже жирне

6. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Мию голову кожні 3-4 дні, але з відкриттям для себе двох просто ідеальних шампуней, волосся довго виглядає гарно і не жирніє, просто вже сила звички мити.
    Перший Klorane шампунь і кондиціонер до нього:
    [​IMG][​IMG]
    Приємна консистенція, запах. У Львові на жаль не бачила, купувався в іншому місті. Волосся довго має гарний блиск.
    Другий шампунь з кропивою від фірми Herbosophy (позиціонує себе як натуральний):
    Консистенція як желе, тому дуже економний в споживанні і ще, що мені дуже в ньому подобається це те, що він швидко і легко змивається (зазвичай, щоб змити шампунь з мого довгого і густого волосся треба нереально багато води, тут раз-два і змито-промито). Волосся довго тримає об*єм і чистоту.

7. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Раніше (це десь торік ще) мила голову десь щодва дні, інколи й щодня, але потім реально стало лінь після народження малявки, часу було мало, волосся вже трохи довге, тож теж почала експерементувати
    і так десь місяць часу. Чим рідше мила - тим менше воно жирніло. Зараз мию раз на 4 дні, хоча можна і ще рідше, навіть в таку жару. На 3 день волосся виглядає як щойно помите, на 4-ий - так, як колись після кількагодинного пребування навулиці під час спеки.

8. terezka

terezka котяка-вишивака

добре вам, я мушу мити волосся щодня, бо вже на другий день зранечку волосся таке, наче його тиждень не мили, а якщо хворію і немає змоги помити вчасно волосся, то уже на третій день шалено починають боліти корінчики:sad:

9. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Особисто мені. Але це загальна порада (читала в неті) для тих, в кого сухе волосся.
    Потреби мити, "бо жирне", не маю. Просто виглядає не так, як мені хочеться (як після миття:girl_smile:)

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Марципанко, klorane є в аптеках ds і сімейний точно бо я ще 4 роки тому їх пробувала. Нормальні шампуні, Вау ефекту від них в мене не було, може просто мені не підійшли.
    Раніше мила голову щодня, зараз через день, хоч волосся має нежирний вигляд ( за словами чоловіка, мами, перукарів) в мене то більше психологічний момент, люблю щоб було свіженьке:) мала б більше часу мила б щодня. Останній рік користуюсь ПМ мені добре підходить екстра баді і зволоження

11. Finya

О цо мені ходзі. Ще позаминулого літа проблем не було. 4-5 днів волосся було свіжим після миття.
    А тепер не можу зрозуміти, що таке)

12. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

13. danusyk

danusyk Member

Дівчатка, може хтось порадить, як врятувати волосся? Годую дитину грудьми 4 місяці :d25:, волосся вилазить несамовито. В лобовій частині залисини, навіть коли рукою легенько проведу жмут волосся витягую.Боюсь скоро лисабуду:girl_impossible:

14. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

То у всіх так після пологів. Ще трошки потерпіть, потім будете жалітись, що ходите як їжачок - волосся повідростає і буде тирчати у всі боки:connie_pull-pigtail

15. putya

putya New Member

Спробуйте здати кров на аналіз. В мене, наприклад, несамовито вилазило волосся. Спеціаліст по волоссю (не пам'ятаю, як воно там гарно називається) одразу запідозрила залізодефіцитну анемію. Так і вийшло (ну, вона хотіла втюхати дорогезну мезотерапію, але ж діагноз таки поставила...). До речі, з того, що я прочитала в неті про цю хворобу - вона є в 60%населення і в групі підвищеного ризику саме вагітні і породілі

16. Vероніка

Vероніка Never give up

danusyk, дійсно після пологів у більшості така проблема.
    Just me давала хороші поради тут, але з ефірними оліями треба бути обережно при ГВ.
    Я ще придумала таку штуку - запарюю суміш кропиви і коріння лопуха, проціджую і заливаю в пульвелізатор. На протязі дня кілька раз збризкую корні волосся. Ще сюда можна додати настоянку червоного перця.

17. Smorodynka

Smorodynka Member

Безпека застосування настойки червоного перцю в період вагітності і годування не вивчена, тому її не бажано застосовувати

18. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

А якщо запарити тільки кропиву, то буде ефект, як думаєте? Я її посушила, тепер запарюю і після миття ополіскую волосся. Після того водою не промиваю. І ще одне питання: отак в пульверизаторі скільки часу її можна зберігати? Треба щодня нову запарювати?

19. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я колись запарювала свіжу кропиву і ополіскувала волосся. Десь через два-три ополіскування волосся перестало випадати.
    Вчора вперше спробувала робити маску з масла ши. Протримала десь 2 години на голові. Безсульфатним шампунем не хотіло змиватись добре, але потім взяла свій Redken і змилось на ура! Навіть після використання бальзаму на волоссі залишився трохи запах масла, що мене дуже здивувало.

20. Finya

Ополіскую травами час від часу. Висушує моє сухе волосся просто жахливо(
    В кого сухе волосся також, що робите з народних рецептів для покращення стану?

Статус теми:
Закрита.