Відповідь: користь і шкода УЗД Не наю, я не вірю в то шо пише в неті, що воно дуже шкідливе, і т.д і т.п. Жодного фактичного доказу нема. Ну але звісно і не переборщувати з цим - кожного тижня бігати на нього, теж ні до чого доброго не приведе
Відповідь: користь і шкода УЗД Нет нетом, але ЛІКАРІ реално вважають що воно може спровокувати викидень на малих термінах. Мої батьки обоє казали не іти раніше 16 тиждня, думаю так просто вони б не казали не іти якби воно було зовсім нешкідливе. І навіть лікар який робив мені УЗД робив лише після того як в мене були причини на те. Зрештою навіщо перевіряти на власній дитині пошкодить УЗД чи ні, якщо можна розслабитися і дихати глибоко? Звісно як притисло вже щось серйозне то треба не те що іти, а бігти. Наші батьки УЗД не робили бо не було його ще, і нічо, якос всі нормально вагітність носили
Відповідь: користь і шкода УЗД Ну я би все-таки пішла на узі на тижні 6, бо я наприклад про тест на позаматкову дізналась вже пізніше. А наскільки знаю, то шо і позаматкова і нормальна вагітність на відчуття однакові, але можна і труби лишитись, це в кращому випадку.
Відповідь: користь і шкода УЗД Я звісно розумію таку думку, самій було страшно за позаматкову, бо в мене спайки, але навіть думки не мала йти на УЗД щоб це перевірити. А за такою логікою виходить треба щодня бігати до лікрів людині: раптом щось з серцем, а раптом рак, а раптом інсульт станеться... Всяке в житті буває, від всього не застрахуєшся, а от якби я нашкодила власній дитині, то я б собі того не пробачила ніколи...
Відповідь: користь і шкода УЗД Чим би ви зашкодили, тим би що були б спокійні і впевнені, що все добре. Я не говорю бігати на УЗІ кожного тижня, але те, що мені скажуть "у вас нормальна маткова вагітність" варто того. Якщо не дивляться вагінально( а мене перший раз і не дивились, а просто контатували факт, по трансабдомінальному способу), то нічого погано не станеться.
Відповідь: користь і шкода УЗД Писала вже що воно може спровокувати викидень, а може і не спровокувати. От якби якісь мої необачні дії спровокували щось таке, тоді б точно собі не пробачила. А маткову чи позаматкову можна по ХГ перевірити, так само як і наявність вагітності, якщо дуже то питання мучить. Я чесно не розумію навіщо лікарі женуть на УЗД що просто підтвердити вагітність, є купа інших методів перевірених, які точно не нашкодять
Відповідь: користь і шкода УЗД Недавно головний лікар генетичного центру на Лисенка сказала:"Яка мудра молодь тепер пішла,що дивиться за протіканням вагітності в динаміці (тобто ХГЧ),а не бігає в перший день затримки на УЗД.Думаю,вона не просто так це сказала...
Відповідь: користь і шкода УЗД А можете пояснити чим може спровокувати? Я реально не розумію. Вагінальне я ніколи не робила, за нього нічого сказати не можу, а звичайна УЗД чим може викидень спровокувати? До 12 тижня вагітності може статися мимовільний викидень. Деколи жінка взнає, що була вагітна постфактум, не робила тесту, не ходила на УЗД. Просто організм розпізнав якийсь збій і виправив його у такий спосіб. Може просто буває, що співпадає похід на УЗД з такою прикрою ситуацією? Я швидше схильна вважати, що необережний огляд на кріслі може більше нашкодити і то при умові, що від початку щось було негаразд. Лікарі часто говорять таке з іронією. Вони не люблять, щоб пацієнти "випендрювались" своєю медичною обізнаністю.
Відповідь: користь і шкода УЗД Якщо чесно я в дуже глибокі деталі не вдавалась, але це пояснюється тим, що на клітині які формується іде сильний вплив, що може викликати аномалії що в свою чегру і викидень + для дитинки в пару міліметрів ультразвук приблизно як такном по дрослій людині. Звісно що це не конче так має статися, але імовірність є не надто маленька Я взагалі дуже за УЗД, але як метод діангостики коли щось не так, а не просто бігати туди тільки що сталось. І мене навіть обурює що тільки сунешся до лікаря з вагітністю - зразу на УЗД, щоб підтвердити, це при тому що він знає що якщо в жінки затримка 2-3 дні, то на УЗД плід не буде видно у відстотках 70%, то чого не сказати прийти за тиждень одразу? Ні, треба подивитися що нічого не видно, сказати прийти ще затиждень коли видно, але ще нема серцебиття, а потім ще за тиждень коли серцебиття видно. То чого одразу не сказати: прийдіть за тиждні 2-3, коли все буде видно.
Відповідь: користь і шкода УЗД И я отом же)))) 90% майбутніх мамочок йдуть на УЗІ впродовж перших 8 тижнів, сумніваюсь, що хотя б в 5% саме УЗІ привело до викидня, або аномалій плоду.
Відповідь: користь і шкода УЗД Як на мене, то "користь від УЗД" є набагато більшою, ніж "шкода від УЗД"
Відповідь: користь і шкода УЗД Це, напевно, від того, що ви не читатали всієї теми, ваша думка така. Насправді УЗД зовсім не є таким аж корисним, бо, якщо є якісь відхилення, то є і ознаки які покажуть це і без УЗД чи певні аналізи. Є багато досліджень, які доводять, що УЗД є не таким "безпечним", і є необхідним лише тоді, коли є явні покази для цього.
Відповідь: користь і шкода УЗД Ось цікава стаття по даній темі. http://www.mama-tato.com.ua/article/a-689.html
Відповідь: користь і шкода УЗД Мені здається якби воно дійсно шкодило так як кажуть деякі лікарі, то його б давно було заборонено. Це я не про Україну.
Відповідь: користь і шкода УЗД Я теж ніяк не можу зрозуміти чому лікарі запевняють,що УЗД не є шкідливим(перших 20 хв.),а в інших джерелах доказується,що навпаки. От,наприклад,дуже хотіла піти зробити 3-D УЗД,багато ж жінок ходили на таке,а чоловік (лікар)запевняє,що це в 3 рази гірше за звичайне...
Відповідь: користь і шкода УЗД скажіть, а коли найраніше можна виявити вагітність на узд.. на якому тижні після запліднення?