Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. Юстина

Юстина Well-Known Member

Відповідь: Корекція зору

Я лікувала зір у Юрія Івановича Сун-чен-лі ще на початку 90-их. Тоді він приймав на Японській і черги до нього стояли шалені. Лікування проводилося лазером, магнітотерапією і ультразвуком, тобто від розписував лікування і ти кожен день ходив різними кабінетами і проходив процедури. В кінці сеансу знову до нього, щоб перевірити результат. Пригадую, що на той момент це коштувало дуже дорого. А мій батько дав ще йому літру червоної ікри з проханням врятувати зір його дитині. Одним словом, нічого те лікування не дало. Ні мені, ні, як потім виявилося, нікому з відвідувачів. Юрій Іванович видався суперовим шарлатаном. Відмив гроші і надовго зник з лікарської "арени". Аж недавно бачу знову з"явився. Думаю, чиє це лице мені таке до болі знайоме не телеекрані...
    Я щиро сподіваюся, що за роки своєї "відсутності" Юрій Іванович набрався досвіду, удосконалив свої навички і ви не даремно витрачаєте гроші.

• Подобається Подобається x 10
  2. K.I.M.

K.I.M. Active Member

все дуже просто - у цілій Львівській області окулістів всього десь під 200 осіб! а корекцію треба і можна робити не всім...
    і офтальмологи,і хірурги,і анестезіологи,і міліціонери та шахтарі щотижня роблять лазерну корекцію не тільки десь далеко у світі, а й тут - в Україні.

не хочу образити наших офтальмологів - але далеко не всі з них знають, що таке лазерна корекція. вони застрягли у своїх кабінетах при своїх табличках на стінах з літерами і не цікавляться новими видами лікування. їм невигідно, аби я покращила свій зір. бо вони втратять "пожиттєвого" пацієнта, який щомісяця купуватиме лінзи, розчини, нові окуляри, обстежуватиметься, приноситиме гроші знову і знову...ніхто з них не хоче мені допомогти. я думаю, що допомогти собі можу тільки я сама.
    дурнуваті лінзи, які я колись купляла за 80 грн. тепер коштуєть 150! доллар піднявся - але лінзи європейські, до чого тут долар...жах бере!

ми є великими консерваторами, тому сприймаємо щось нове з великою осторогою. це не проблема, просто зауваження.

• Подобається Подобається x 3
  3. natusik

natusik Well-Known Member

такі операції ще не дуже вивчені щодо віддалених наслідків( просто ті хто їх зробив в молодому віці ще не досягли 50 років),а тому як і на будь-яку операцію треба зважитись тільки якщо іншим способом (лінзи, окуляри) зорового комфорту не досягти

4. K.I.M.

K.I.M. Active Member

У львові лазерну корекцію можна зробити у...
    там можна зробити спеціальну діагностику і дізнатися, чи можна вам взагалі зробити лазерну корекцію, чи є сенс її робити :)

Останнє редагування модератором: 20 Травень 2009
  5. natusik

natusik Well-Known Member

я ще не дуже розумію як тут на форумі спілкуватися, але якщо у вас наприклад короткозорість як хвороба і є проблеми із сітківкою то лазерна корекція вам не допоможе. те саме стосується і амбліопії з дитинства. а ось якщо у вас складний астигматизм,велика різниця між очима і окуляри чи лінзи підібрати просто немає технічної можливості-тоді вперед!

Останнє редагування модератором: 20 Травень 2009
  6. K.I.M.

K.I.M. Active Member

якщо у вас короткозорість як хвороба і є проблеми із сітківкою то лазерна корекція вам не допоможе

якщо вам можна зробити лазерну корекцію, то ОДНОЗНАЧНО після провдення процедури ви будете краще бачити. так, короткозорість залишиться, але тількі фізіологічна (тобто око так і буде неправмльної форми). зір же ж буде кращим.

якщо у вас складний астигматизм,велика різниця між очима

у цьому випадку лінзи і окуляри вдало підібрати дуже важко. знову ж повторюю, якщо вам МОЖНА зробити лазерну корекцію, то є великий сенс провести таку процедуру і подивитися на світ по-іншому :)

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Це неправда. Тепер лазар може не лише скоректувати зір а й вилікувати початкову стадію катаракти. Може в Україні нема такого обладнання, то це інша справа. Знаю людей які зробили собі корекцію зору таким способом і дуже задоволені.

На лазерну корекцію треба дуже вважати бо якщо поганий спеціаліст то треба буде робити повторну процедуру, а це зле. Краще з першого разу в десятку, тому дуже провіряйте в кого робите.

8. bora

bora Well-Known Member

О так. В нас знайома внаслідок такої корекції була осліпла на одне око:sad:
    Хоча це давненько було, але така інформація звісно не може не відлякати. З іншого боку є люди - у яких немає виходу. А доки у Вас є можливість ходити з лінзами - для чого ризикувати? Особливо в Україні де контроль такий умовний за всім..і ніколи нічого не відсудиш потім...

• Подобається Подобається x 3
  9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дуже шкода :sad:

Доречі корекцію зору можна робити лише до певного віку, до 40-ка років. Потім ніякий лазер вам не допоможе, бо як то кажуть зір змінюється в іншому напрямку :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  10. natty

natty Well-Known Member

Дякую за тему! Вона 100 % моя наболіла. В мене подібна ситуація як в Юстини. Вдень - лінзи (вже протягом більше 10 років), ввечері вдома - окуляри. Методом спроб і помилок дійшла до замовлення лінз через інтернет-магазин optik.kiev.ua, бо точно знаю свою кривизну, діоптрії і таке інше. Доставка поштою десь протягом тижня, замовляю відразу кілька пар наперед, тим більше, часто бувають акції на такі замовлення. Поки що жодного разу ще не отримала протерміновану або неякісну лінзу. Крім того, там є виробники і моделі, які у львівських оптиках зустрічаються нечасто. Не сприйміть за рекламу, просто ділюсь досвідом, може комусь теж так видасться зручнішим.
    Щодо лазерної корекції: можливо, ризик - благородна справа, але ризикувати тим малим відсотком власного зору особисто мені чомусь дуже лячно. Вже протягом 10 років, з часу коли під час лікування в Києві в Центрі мікрохірургії ока мені запропонували лазерну корекцію, я постійно в роздумах, але все-таки більше схиляюся до варіанту "проти". Основні аргументи: лазер не існує ще й 50 років, щоби хтось міг передбачити розвиток ситуації в довгостроковій перспективі (сліпнути в 50 років імхо ще дуже рано); не впевнена в професіоналізмі тих, хто за ним сидить, адже це високоточна операція і найменший промах може стати фатальним; занадто велика реклама і комерційна основа цього бізнесу...
    Ще один аргумент, це вже зі сфери суб'єктивного. Рік тому я лікувалася від кератиту в приватному кабінеті на площі Старий Ринок (прізвище лікарки з ходу не згадаю, але вона досить відомий офтальмолог-хірург, оперує катаракту на Топольній, довший час працювала в Словаччині, де сама робила операції з лазерної корекції). Так от, в кінці лікування я чисто по-людськи запитала її думку, вона сказала, що є за і проти, але своїй дитині вона б не ризикнула робити. Плюс розповіла історію про свого пацієнта, який одне око робив в Польщі, інше - у Львові, і, як то кажуть, відчув різницю...

• Подобається Подобається x 2
  11. Масік

Масік Well-Known Member

Сама вже досить довгий час збираю усіляку інформацію про корекцію , і скажу чесно однозначної думки немає, звісно лазерні втручання при катаракті всі хвалять , бо ефект справді вражаючи й, а побічні наслідки... мабуть більшість хворих до них не доживає, соррі за чорний гумор. Щодо корекції лазером у молодому віці... сама вагаюся, рятуюся як можу, вітаміни , причому переважно вітрум і то чисто американський, бо наш менш корисний, збалансоване харчування, є ще так звані вправи по Бейтсу, якщо старанно виконувати , то ефект буде. Ось тут є цікава стаття http://www.vz.kiev.ua/pop/42-08/3.shtml а ще колись неодноразово робила процедури з окулярами Leser-vizion теж ефект був. Звичайно простіше було б зробити лазерну корекцію і уникнути усіх марудних вправ , але справді а що нас чекатиме в 50-60 ? До слова маю коліжанку офтальмолога , у якої теж поганий зір, і оперуватися не спішить...

12. Юстина

Юстина Well-Known Member

В моя оптику "Пізнай світ" на Симоненка закрили... Напевно, не є рентабельною. Найближча для мене аж на Городоцькій. Лінзи вже час змінити, а як мені туди потрапити, не маю уявлення...

13. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

В мене також мала дитина, але я користуюся послугами інтернет магазину " Світ Лінз". Приємні ціни, курєр приносить до дому. Розрахунок після доставки. Спробуйте, принаймі я після довгиг вагань задоволена!!!!!!!!!!!

14. K.I.M.

K.I.M. Active Member

лазер не лікує початкову стадію катаракти... катаракту взагалі нічого крім операції не лікує. її можна призупинити сповільнити, не помічати. однак, без операції рано чи пізно зір повністю зникне. можливо, ви мали на увазі ультразвук.
    лазерами можна забрати лише вторинну катаракту, яка інколи розвивається після проведення операції і імплантації штучного кришталика.
    можливо, ви мали на увазі ультразвук.

я раніше вже писала і знову нагадую :) лазерна корекція у сучасному вигляді просто не може знищити зір пацієнта. найгірше, що може статися - ваш зір залишиться таким самим як до операції. але про такі випадки я особисто ще не чула.
    крім того, невже ви думаєте, що при сьогоднішній конкуренції такий факт вдалося замовчати? та це б був скандал на всю україну, однозначно. клініка напевне б хотіла приховати цей факт, однак, пацієнт вимагав консультацій інших лікарів, які б не пропустили нагоди сказати декілька "ласкавих" про конкурентів:umbrage: згадайте лишень скандал з відомою клінікою і видаленням катаракти у харкові. цей сюжет і через три роки крутять по місцевих каналах.

на превеликий жаль, рік тому просто не могло існувати пацієнта, який би зробив корекцію :) :xaxa: клініка відкрилася лише у травні...
    а різниця може бути єдина - краще обладнання, кращі результати. у випадку високих технологій це можна перефразувати "новіше обладнання" - кращі результати. тому факт беззаперечний, у львові - крутіше.
    згадайте мобільні телефони - декілька років тому моделі не мали й половини сьогоднішніх функцій. а чи можна уявити сучасний телефон без них?

15. SovaBa

SovaBa noctua

Не знаю, чи не оффтоп... У мого чоловіка проблеми з зором,і ніяк не можемо натрапити на толкового лікаря, в тій галузі куди не ткнись- одні дибіли, або тупі, або шарлатани:ireful1:! Порадьте когось толкового, було б добре контакти в пп:). І ще підкажіть, де купити сертифіковані окуляри lаsеr visіon(певно неправильно написала назву, то такі чорні,з дирочками для тренування зору:)). Дякую!

16. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Відповідь: Лазерна корекція зору

А це - 12 корпус військової лікарні?
    Якщо так то поділіться враженнями, бо я там тільки другий місяць.

17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я там з 1991 року, оікар Солодун, мені подобається

• Подобається Подобається x 2
  18. Юстина

Юстина Well-Known Member

А я, будучи в "Лінконі" з 1987-го, нещодавно пішла на "вільні хліби". За порадою однієї з дівчат ще з старого ЛФ спочатку у оптики "Пізнай світ", а тепер, дякуючи Даніеллі, отримала лінзи з Інтернет-магазину. Дуже зручно. Задоволена.

19. зося

зося Well-Known Member

а можна і мені адрес інтернет магазину,де купити лінзи!!!!Дякую!!! вже знайшла!!!

20. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

А в мене Соломія Ярополківна.:girl_smile: Мене туди чоловік завів, він там 15 років назад купував лінзи. Був задоволений, але таки перейшов на окуляри ( в яких йому дуже класно:girl_in_love:)