Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Відповідь: Корекція зору

у тому-то й річ, що лазерна корекція не змінює ока!вона змінює тільки кривизну рогівки - цю процедуру можна порівняти зі шліфовкою шкіри руки, наприклад..тобто під час операції діють тільки на "шкірку" ока, внутрішні структури лишаються недоторканими.

а шодо оперативних втручань - так, погоджуюся, ризик є при кожній операції. але я підозрюю, що ваш зір аж ніяк не 7-8 діоптрій, тому говорити про розумний зважений ризик у цьому випадку ви не можете.
    а для людини, яка все життя бачить тільки на 8-10%-15%, лазерна корекція зору це єдиний надійний спосіб почати жити по-справжньому!! бо на свому досвіді я знаю, як це щодня, щогодини та щохвилини бути залежним від окулярів та лінз...

2. kati

kati Well-Known Member

K.I.M., ви особисто робили лазерноу корекцію? і який ваш зір?

3. K.I.M.

K.I.M. Active Member

я була на спеціальному обстеженні колись в Одессі, але відверто кажучи та клініка вразила мене брудом і поганим ставленням.
    тепер пройшла обстеження у Львові. але лікар порадив мені відкласти операцію до літа, бо на даний момент мої очі не дозволяють робити таку процедуру.

скажу відверто - мені страшно. дуже. але досвід трьох моїх друзів змушує мене заздрити :) по-доброму

на даний момент я бачу 50%

4. Siania

Siania Love Life

А ваш зір довго вже не падає?

5. Nata

Nata Well-Known Member

А я навіть 10 % не бачу:umbrage:. Але оперувати очі не піду.
    Так, я постійно залежу від лінз, бо навіть зранку не можу глянути на годинник нормально. Але мене це не гнітить :xaxa:.

• Подобається Подобається x 5
  6. K.I.M.

K.I.M. Active Member

12 років тому я захворіла на грип, і він дав таке незвичне ускладнення - амбліопію (ліниве око), яка потім переросла у стабільну короткозорість (мій зір не змінюється).

якби тоді хтось пояснив мені, що витративши 2 години на день протягом 2-3 місяців я відновлю свій зір, то ці 12 років не довелося би дивитися через шкельця чи шматочки силікону! а найголовніше - я памятаю, яким був світ до погіршення зору...я памятаю, що купа будинків в центрі мають таку дивну тоненьку ліпнину, яку зараз я просто не бачу...памятаю, що ранком можна було глянути в вікно і побачити пташку...зараз я бачу саме вікно :) це відчуття і підштовхує мене зробити корекцію.

а уявіть, шо є люди, які НІКОЛИ не бачили..ніколи. вони з дитинства бачать світ на 20%. завдяки такій операції моя подруга, яка мала 4% зору тепер бачить світ на 40%..і її зір все ще покращується.

і я не агітую. направду. бо мені самій страшно. але я хочу бачити.. а не заздрити, що хтось сидячи в оперному бачить тих дівчат на стелі :):):)

7. K.I.M.

K.I.M. Active Member

вас не гнітить, шо ви не бачите своєї дитини чи коханого?? не вірю.

просто не вірю. ба сама кожен ранок заздрю тим, хто бачить.

8. kati

kati Well-Known Member

а як визначити скільки відсотків я бачу? Це скільки рядків чи як?

9. K.I.M.

K.I.M. Active Member

ага. кожен рядок це 10 відсотків. якщо бачите 5 рядків, а в шостому робите помилки - то це приблизно 55%. в залежності від кількості помилок

• Подобається Подобається x 1
  10. kati

kati Well-Known Member

якби мала ваших 50%-була б напевно щаслива

• Подобається Подобається x 3
  11. Юстина

Юстина Well-Known Member

Та з чого виробите таку трагедію? Шкельця, силіконові шматочки... Не бачити рідних-близьких... Найголовніше, що вони в вас є. Я при своїй конкретній близорукості ледь умудряюся вночі втрапити цицею доні в ротик (часом шукаю навпомацки окуляри), але ніякої проблеми з цього не роблю. Зір впав ще в далекому 1996, після Чорнобильської трагедії. Живу на день - з лінзами, на вечір - з окулярами. Нічим не гірше чуюся від зрячих людей.

• Подобається Подобається x 11
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Юстино, дякую за відповідь. Саме збиралася про це написати.
    Я не заздрю здоровим людям,бо не вмію заздирити.
    А в цій ситуації мене більше гнітить те, що після операції мені ніхто не гарантує, що років через двадцять я бачитиму хоча би так як зараз.
    ЗІ мені дуже подобаються окуляри. Красиві, вишукані, стильні. Якось відійшла від них і вже скучила. Піду собі замовлю, заодно трохи імідж зміню :).
    І нехай заздрять всі ті, хто добре бачить моїм супермодним окулярам :xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 6
  13. Юстина

Юстина Well-Known Member

Повністю з вами погоджуюся. Рідко хто з зрячих людей дозволить собі зекономити і підібрати шикарну оправу для окулярів, а нам сам Бог велів!

А от зі слів "Чи маєш бажання ти нарешті побачити зранку чітко кохану людину, дитину, маму...? або "Чи не цікаво тобі без окулярів побачити чим займається сусід у будинку навпроти?" гарно би починалася рекмламна кампанія. Наприклад, клініки котактної корекції зору.:)

• Подобається Подобається x 2
  14. Siania

Siania Love Life

А ви бачили яка жорстока зараз реклама в кінотеатрах?
    Щось типу "Ти прийшов сюди побачити фільм, ти хочеш бачити все чітко, без окулярів", ну трохи не так, але зміст той, і реклама була відкриття клініки лазерної корекції зору у Львові.

• Подобається Подобається x 1
  15. K.I.M.

K.I.M. Active Member

як я вас розумію :) чесне піонерське :)

я бачила жінку, у неї зір був -18!!!
    вона зробила рефракційну заміну кришталика (лазерну корекцію не роблять при такому зорі) - от то вже дійсно операція...Брр..
    так от, коли ми розмовляли через деякий час після операції вона сказала, що вперше побачила свою 1,5 річну дитину...ледве не плакала.
    бо при її зорі навіть в найсильніших окулярах це було нереально.
    це страшно. мені так здається. просто страшно.

хоча вона молодець :):)

• Подобається Подобається x 2
  16. K.I.M.

K.I.M. Active Member

жорстока. бо ми таки не бачимо!!
    поруч сидить хлопець чи дівчина - для них та реклама навіть не цікава..
    а вас напевне зачепила. бо вона для таких як я, наприклад..для тих, до кого вона стане чимось вражаючим.
    бо на даний момент з розвитком технологій тільки від мене буде залежати, бачу я чи ні. це мій свідомий вибір - бачити як той сусідній хлопчик на 100%, чи ховати свої старі і страшні домашні окуляри, коли приходять гості...я не маю права жаліти себе і казати, шо в мене нема вибору.
    вибір є.
    боятися або повірити і бачити.
    і ми щодня його робимо.

17. K.I.M.

K.I.M. Active Member

я теж не чуюся гірше. я навіть впевнена, що я краща за багатьох :xaxa::xaxa::xaxa:

але просто я хочу бачити. і це чесно - визнати "я хочу бачити"

18. kati

kati Well-Known Member

це я до того,що при 50% зору взагалі нема чого думати про лазер.
    Я немаю ніяких комплексів на рахунок зору,мене цілком влаштовують лінзи,окуляри маю,хороші,дорогі...але ношу вкрай рідко....некомфортні відчуття,коли дивишся прямо- все гуд,а вверх вниз поза окулярами-вже не бачиш.

але ви шось дуже перебільшуєте про ранкову трагедію( навпаки зранку я нормально все бачу,бо ніч спала без лінзів, важче вечором,коли знімаєш лінзи здається що взагалі нічого не бачиш),про страшні окуляри( хто вас змушує носити страшні,підберіть модні).....а з зором в 50% ви взагалі не повинні відчувати суттєвого дискомфрту.

• Подобається Подобається x 3
  19. Siania

Siania Love Life

Та ладно вам, я в лінзах бачу 100%!!! купую 1-місячні, а як трошки більше буду заробляти грошей - буду купувати 1-денні...Все гігієнічно і чисто, і видно і не окуляри:)
    А щодо "зранку мрію побачити лице коханої людини....ну через такі капризи ризикувати зором я не буду, якщо я побачу його через 10 хв. після того як проснусь - ніц мені не буде! (А деколи взагалі корисно не бачити те лице, особливо так думаю читаючи тему"забилам би". :xaxa::xaxa::xaxa:)

Але це моя думка, я нікого не агітую не робити операцію;)

Останнє редагування: 12 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  20. Юстина

Юстина Well-Known Member

Дорогесенька K.I.M., не робіть, будь ласка, з нас якихось нещасних ображених долею людей. Так склалося, що через певні причини ми маємо поганий зір. Але хтось взагалі не бачить, хтось не чує, хтось їздить на мерседесі, хтось має власний гелікомптер... Зате ми багаті іншим, досконаліші в іншому. Відносьтеся простіше до цього.
    Я не бачу з 9 років. При чому в сім"ї з зором у всіх все в порядку. Батьки мене як тільки не лікували, куди тільки не возили, бо на той час, коли дитина вчора сиділа на останній парті, а сьогодні перестала бачити з першої, це було проблемою. Ніц з того. А знаєте, що бачу я? На табличці для перевірки зору слабо-слабо найбільші ШБ і то, напевно, тому, що я просто ту табличку знаю на пам"ять: ШБ, МНК, ИМБШ, БИНМК, ИНШМК і т. д. (не вірите, перевірте). Але нехай хтось спробує сказати мені, що я якась не така, що я чимось гірша. Кожен вибирає свій шлях у вирішенні проблеми: хтось призвичаюється, хтось відважується на лазерну корекцію, але ні вякому разі не робиться від поганого зору якимось неповноцінним.

• Подобається Подобається x 9