Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Відповідь: Корекція зору

Юстина підкажіть будласка назву своїх лінз. Хочу придбати лінзи Pure Vision виробника Bausohand Lond. Велике прохання поділіться своїм досвідом що до цих лінз

2. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я зараз боюся щось наплутати, бо футлярчики викинула. Лінзи називаються Ciba Vision Air Optix Night and Day. Користуюся більше року. Дуже задоволена. На відміну від Bausch & Lomb, якими користувалася протягом 10 років, не відчуваю дискомфорту під кінець терміну носіння. На ніч знімаю, тому використовую їх більше місяця. Дорогувато трохи...

• Подобається Подобається x 2
  3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я такими користуюся вже більше 3х років, кращих поки немає. Їх можна не знімати місяць, я поки практикувала незнімати кілька днів

4. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Але ж 300 грн. щомісяця...де б то тих гроше стільки набрати? Може є щось дешевше, але краще від Бауш енд Ломб? Користуюсь останніми приблизно 8 років. Зараз 1 шт. 3-х місячна коштує 50 грн. Ну ще 10% знижки мені дають на Шуварі (я там беру, на 2-му поверсі). Як подумати, то 300 грн лінзи + ще водичку треба купувати, то йой, щось дорогувато. Але так хочеться, щоб очкам було зручно.
    Чесно кажучи, щось останнім часом очі сухі, печуть, особливо після обіду, а ввечері то взагалі. А на роботі весь час за комп'ютером. Але мені здається, що очі відвикли нормально самі зволожуватись, бо як знімаю лінзи перед сном і читаю книжку в ліжку, то очі без лінзів далі якісь сухі і починають пекти.
    Чи є ще у когось такі "симптоми"?

• Подобається Подобається x 3
  5. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я тому і змінила Bausch & Lomb, бо останнім часом вони зіпсувалися. І це помітили також багато моїх знайомих, котрі їх носили. Я носила двохмісячні і вже через місяць відчувала страшний дискомфорт. Тепер виходить дорожче, але дуже зручно і добре носити. Краще зекономити на чомусь іншому, а на здоров"я не шкодувати.

• Подобається Подобається x 1
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

Я деякий час носила силіконо-гідрогелеві Оптіма вроді від Бауш енд Ломб.. десь загалом 90 грн на місяць непогані, а зараз беру за 150 в таких маленьких футлярчиках.. ніяк не запамятаю назви, здається вони якісь Оптікс(але не день і ніч).. ще собі купила очищуючу систему, що дозволяє ті місячні носити півтора місяця...
    то дійсно виходить задорого на місяць, тому шукаю якісь підходящі варіанти...

вам раджу купити собі краплі спеціальні капати, коли очі в лінзах(в оптиці на Гнатюка від 35 до 55 грн є на вибір різні, як взнаєте, де дешевше - пишіть) і якщо хочете - можна якісь краплі просто для очей(але хай лікар порадить бо візини і тп - штука опасна)

Вам раджу просто перейти на якісь трохи дорожчі лінзи - зразу побачите різницю і попробувати поміняти розчин на іншу фірму(експериментуйте краще з маленькими баночками, бо розчини дуже індивідуально всіх підходять)

7. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Розчином поки що задоволена. Користуюсь Solo Care (Ciba Vision). А починала з Бауш енд Ломб. Купую баночку на 240 мл. А за краплі треба попитати. Дякую.і

8. Siania

Siania Love Life

Ой так, це найкращий розчин який я пробувала. Я беру 360 мл, виходить велика економія;)

9. Юстина

Юстина Well-Known Member

Який то, який?

10. Siania

Siania Love Life

Той про який писала Галюсік. Solo Care;)

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

о.. до теми - чи чув хтось про нічні лінзи, що покращують зір.. сьогодні подруга розказувала... казала, що таке роблять в Києві і Одесі і що дійсно помагає.. мене зацікавило...

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я замовляю тільки через інет, і перед подородчанням встигла замовити собі на півроку ще по 46 грн за лінзу. Доставляють поштою з післяплатою

• Подобається Подобається x 4
  13. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Скажіть будласка на якому сайті ви замовляли, і як оформляли своє замовлення. Дякую

14. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Випадково натрапила на цей форум.
    Є багато корисної інформації, однак і купа стереотипів.

спочатку про лінзи - вони й справді корисний винахід (сама ними користуюсь вже довший час). однак треба завжди стежити за своїми очима - якщо зявляються будь-які незрозумілі симптоми - негайно звертатись до лікаря! бо під лінзою вся гидота розмножується дуже швидко, а інфекція ока може закінчтися і не дуже добре. окрім того, з часом ви неодмінно отримаєте синдром "сухого ока" - очі печуть, сверблять, ніби у них купа піску... особливо при роботі з компютером. тут допоможуть зволожуючі краплі (обрати їх можна у будь-якій оптиці).

лазерна корекція зору - просто поросла стереотипами :8: відповідатиму по черзі.
    чому лікарі-офтальмологи дуже часто носять окуляри? все дуже просто - лазерну корекцію можна робити далеко не всім. є безліч лікарських протипоказань (різноманітні захворювання, як от діабет, глаукома чи автоімунні), фізіологічних (зір все ще змінюється, вік, товщина рогівки, кількість діоптрій у рецепті на окуляри) тощо... зазвичай, якщо вам від 18 до 45, ваш зір стабільний і кількість діоптрій на вашому рецепті не перевищує 6-8, ви не маєте серйозних супутніх захворювань - то ви можете бути кандидатом на таку операцію.
    з віком зір падає - так!! падає!!! як і у всіх ЗДОРОВИХ людей! вікова далекозорість (коли вам доводиться відсувати книжку аби добре бачити текст) - це абсолютно нормально. у мами погіршився зір? мамі напевне більше 45 років - а отже її очі теж потребують окулярів для читання. це нормальний процесс.
    лазерної корекції в Україні немає - в Україні так само як у всіх розвинених країнах є конкуренція :xaxa: лікарі з поліклінік, оптик та кабінетів контактної корекції втратять свої гроші, коли ви перестанете купляти лінзи і окуляри! все просто..
    після корекції зору безліч обмежень - так, зір повернеться не за одну мить. але вже за 5 днів ви повністю можете повернутися до нормального життя з новим зором :clapping:
    мабуть вперше зранку нормально побачите свого коханого, побачите свою дитину не через скельця чи шматочки силікону, а так - своїми очима :clapping: зможете насолодитися карпатами чи просто переглядом фільму і кінотеатрі :clapping:
    ви можете бачити краще...

15. Nata

Nata Well-Known Member

І в яку нам всім клініку бігти оперувати очі? Чи думаєте ми не знаємо про стереотипи і про правдиву шкоду від оперативного втручання?
    Якщо Ви уважно читали, то мусили побачити, що ут дехто носить лінз більше 10 років без ускладнень. А операція дає таку гарантію? Маю вдома приклад із готовою відповіддю без стереотипів: ні, не дає. Спочатку все було ідеально, а тепер біда. І не в віці справа.

16. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Яка біда? Можна поцікавитись? де зробили операцію?

я не агітую за клініку. і не кажу бігти оперуватися. проте принаймні 3 з моїх друзів зробили лазерну корекцію і отримали прекрасні результати.

15 років тому не робили лазерної корекції зору. У той час робили радіальні "насічки" на оці - а це зовсім інша справа. цей метод і справді був не надто точним і не дуже безпечним - звідтам і пришли купи страшилок про лазерну корекцію зору.
    є купа статей про історію лізерної корекції - слід лише загуглити :)
    а з мамою потрібно прийти до лікаря-офтальмолога. можливо, справа не в проведеній операції. хтозна?

До речі, ви знаєте, що 25% людей з вадами зору передають цей "спадок" своїм дітям?
    і не важливо вроджена чи набута ця вада зору - все одно є величезний ризик, що ваша дитина матиме поганий зір...

словом, профілактичні огляди дитини слід проводити щороку (один відразу після народження, а потім з трьох років) і уважно стежити за дитиною - чи не занадто наближує іграшки коли бавиться, чи не примружує оченята, коли дивиться на вас.

Останнє редагування модератором: 11 Березень 2009
  17. Nata

Nata Well-Known Member

Мама до офтальмолога ходить регулярно. Яко людина, що має проблеми із зором :)
    Хоча це вибір кожного. Комусь підходить корекція, комусь окуляри, а хтось так і ходить, носа морщить бо ніц не бачить :).

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

я сторонник того, щоб ходити взагалі без нічого... принаймі якщо мала міопія... і якщо не треба мружитися.. собі таке позволити не можу - бо зір заслабий(
    коли око працює саме - воно працює! і якщо нема патологічних протипоказань, то чим більше працює, тим краще... напружувати очі не можна ніколи і нікому! можна читати при малому світлі і тп.. якщо при цьому очі не будуть самі собою напружуватись...

якщо отак заставляти очі працювати( правильно!) зір сам може повернутися!
    (звичайно це вчення, щодо різних вправ і тп, але є люди які доказали що це реально на свому прикладі....)

кожен з оптичних засобів можна з чимось порівняти
    окуляри - як милиці для ніг, поки їх носять не пробуючи самому дивитися, вони необхідні
    операція - як змінений орган... навіть якщо це ідеальновдосконалена операція, це всерівно не ваше око так бачить саме по собі.. операційне втручання як не як...
    лінзи навіть не знаю з чим порівняти.. одним словом - носій інфекції, з перевагою того, що око бачить природньо, на відміну від окулярів - де потрібно дивитися через скло...

19. K.I.M.

K.I.M. Active Member

це правда тільки частково. адже вади зору часто спричинені тим, шо око виросло занадто довге чи занадто коротке. а жодними вправами, краплями чи мазями таке не зміниш. що вже казати про астигматизм!
    неправда. що швидше приписати дитині правильні окуляри, підібрати правильні вправи, то кращим буде результат. при вчасному звернені до фахівців зір можна майже повністю повернути!!! окуляри для такого ока - як гіпс для поломаної руки. тут можна тільки порадити мамам/татам пояснити дитині, що при відмові займатися та носити окуляри дитина змушена буде їх вдягти на все життя. так, вправи - це щоденна кропітка праця і мами і дитини. проте уявіть, що ваша дитина не буде змушена мучитися все життя як це робите зараз ви. словом успіх=ваше бажання виправити ситуацію+класний спеціаліст:)

якщо пацієнту зробити лазерну корекцію, то вже за місяць жоден офтальмолог-хірург-спеціаліст без додаткових обстежень не помітить, що була проведена операція :) цим активно користуються міліціонери, пілоти та екстремали :)

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну реклама лазернох то одне... :)

ви хочете сказати що лазерною корекцію можна збільшити або зменшити око?:xaxa:

що окулярів дитині - в тому є своя правда, але конкретно про це може говорити лише лікар.

щодо операції... оперативне втручання...від його негативних особливостей нікуди не дінешся...