Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Корекція зору

Кума недавно робила там корекцію (зір був десь -3, до того ходила в лінзах). Результатом задоволена, але їй не обіцяли однозначно 100% зору, і він зараз десь 80-90% і лікар відмовив від докорекції (каже, що і так має вистачати:girl_emo:). Потім її чоловік робив, загалом все нормально, але каже, що зблизька (при читанні) трохи розмито видно. Так що це дуже індивідуально, треба обстежитись, взнати свою ситуацію, віддалені результати є не зовсім хороші, зір може назад падати (в таких випадках вони обіцяють докорекцію, але ж не завжди це можливо для ока). Я там пройшла обстеження, і мені не показана лазерна корекція (бо затонка рогівка для корекції мого"мінуса") і, як варіант, запропонували вживлення лінз всередину під рогівку (рогівку просто відхиляють і вставляють під неї мягку спеціальну лінзу, бачиш як в лінзах, але вони вже в оці:girl_tender:це менш травматично ніж Лазер, нічого не випалюється, і їх при потребі можна витягти потім, змінити, і цей варіант показаний тим в кого рогівка тонка чи дуже сильна близорукість та інші протипокази), але це набагато дорожча процедура, тому наразі я в лінзах.

2. Magnolia

Magnolia Active Member

Ого, "до чего техника дошла", але трохи страшно звучить, як для мене. Як, в принципі, і операція. Вважаю, що операцію на очах потрібно робити в крайніх випадках, коли іншого виходу немає. А поки що користуюся, в більшості, лінзами та окулярами. Звичайно, трохи набридає те вдягання-знімання-промивання, але що поробиш. Наразі інших варіантів корекції зору не розглядаю.

3. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Ну, я би розглядала проблему з іншого боку. Ми всі старішаємо і безсумнівно настане час, коли вікові захворювання таки знайдуть наші очі. І тоді ті, у кого і так слабкий зір, можуть опинитися у неприємній ситуації. Адже тоді вже матимемо загрозу ШВИДКО і ПОВНІСТЮ втратити зір.
    Тому мої намагання виправити свій зір максимально, поки це можливо і поки процеси загоєння проходять максимально швидко і прогнозовано, це швидше подарунок собі старшій...

А щодо лінз - я знаю, що таку операцію проводять і у Новому зорі. Але сенс в тому, що випроводите операцію 1 раз, далі, коли доведеться видаляти катаракту - ви ще раз ріжете око, аби ту лінзу вийняти. Ну, і відповідно, для катаракти теж потрібний розтин. Чи комусь здається, що тричі різати по одному і тому ж місці - це безпечно?

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

А Ви не розглядали проведення лазерної корекції іншим методом? ЛАСЕК наприклад. Чи з супер-тонким лоскутом?

4. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

А які можуть бути побічні ефекти?негативні наслідки корекції?

Взагалі, є якась верхня межа "мінусу" для проведення корекції чи це знов-таки індивідуально?:)

Я всерйоз задумуюся над корекцією , але дуже дуже боюся :)

Останнє редагування: 9 Травень 2012
  5. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Наскільки я розумію, всі побічні ефекти і наслідки дуже індивідуальні.
    Думаю, що у всіх клінках їх описує хірург, принаймні зі мною було саме так.

Більшість з них - післяопераційні "ускладнення", які долаються нормальною медичною допомогою - сльозотеча, світлочутливість (робила операцію у яскравий зимовий сніжний день - не могла дивитися ні нагору, ні униз :))) ), печія в очах. Решта - стосувалися загоєння ока - тут теж лікарі давали собі/мені раду різними краплями.. Зрештою, якщо клініка нормальна, мають розказати багато ньюансів, але спитати все одно варто.

Верхня межа мінусу залежить від лазера і від вашого ока - у когось розівка затонка і для 3 діоптрій, а комусь і всі 12 можуть "видалити"... Словом, тре починати з обстеження - а там дасться чути, чи можна вам взагалі претендувати на корекцію :haha:

6. Supernatural

З моєю товщиною рогівки навіть "тонкий лоскут" не доцільно проводити, як виявилось після обстеження. Та після величезного обсягу інформації про лазерну корекцію, з якою я ознайомилась та розмов з хорошими офтальмологами скажу, що ризики там досить великі (але ж про них стараються не розказувати:girl_crazy:). Поговоріть з хорошими незаангажованими спеціалістами і погугліть.

7. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Ну, у Візексі був незаангажований хірург? :haha:

У кожного методу свої переваги та недоліки, але мільйони людей провели цю операцію у світі. Нехай в Україні це будуть сотні тисяч (за 15 років використання методики однозначно кількість не менша) - але хоч одна людина з страшенними, як ви кажете, наслідками зробила би величезний скандал. Пригадайте сліпих людей після катаракти у Харкові - відголоски є дотепер. Ніхто б не став мовчати - тому ризики є, але вони або піддаються контролю і лікуванню, або надзвичайно мізерні.

Повторюся, в моїй оптиці лікар сказала мені, що я ОБОВЯЗКОВО осліпну після лазерної корекції. Фаховий і незаангажований спеціаліст :)))

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:32 ----------

Це лише підтверджує той факт, що лазерну корекцію не можна зробити усім поголовно. І дійсно є люди, які б хотіли корекцію, але не мають можливості її зробити.

А тим, хто боїться, варто пройти діагностику - а раптом вам нема чого боятися, і операція не рекомендована? :)

8. Supernatural

Саме так!:girl_tender:
    І у Візексі, і в інших спеціалістів почула багато цікавого, того що не афішується на сайтах та в рекламних оголошеннях офтальмологічних фірм. Знаю, що багатьом корекція дуже допомогла, але мої знайомі, наприклад, не мали 100% гарантії і зір у них не ідеальний, а також чула відгуки після Нового зору - теж різні результати у людей:girl_flirt: Страшні результати, звичайно, набувають великого розголосу (наприклад, осліпло кілька пацієнтів після лазерної корекції в Ексімері), але подальше падіння зору, коли вертається "мінус", некомфортні відчуття (доволі часто трапляються - ступінь їх прояву різний у кожного, напр. розмитість зображення чи ореоли на світлі) навіть лікарями передбачається (навіть в контракті про це йдеться), і про них теж говорять, але це вже пацієнта справа після операції.

9. K.I.M.

K.I.M. Active Member

ага, у мене в договорі вписані можливі ефекти після операції - і про ореоли щось там теж йшло. Але найцікавіше те, що після операції на одному оці я ліхтарі бачила краще, ніж тим, яке не було проопероване :)))

Та й скільки свого часу я приділяю розгляданню ліхтарів? Основне життя це офіс, комп, телевізор/ноут, зустрічи з друзями, кіно.. А претензій до цього зору у мене немає жодних :)))

І ще - я чула, що ореоли залежать від типу лазера. чи щось таке.

10. Soly

Soly New Member

Приведу відповідь на моє питання про лазерну корекцію лікаря з луцької клініки Загорського:
    "Лазерні корекції зору виконують різними методами (LASIK, epi-LASIK, і тд.) і мають на меті зменшити Вашу залежність від окулярів та МКЛ. Суть методу: відшарування лоскуту рогівки під ним витоншення шарів рогівки лазером.
    Ускладення:
    1. Витоншення рігівки з розвитком прогресуючої кератосплазії (випячуваннявання рогівки). Лікування: жорсткі контактні лінзи, пересадка рогівки.
    2. Неправильний астигматизм. Лікування: Можлива корекція окулярами, жорсткими контактними лінзами.
    3. Інфекція. Лікування: Консервативне лікування антибіотиками.
    4. Повне зрізання лоскуту під час операції. Лікування: Пересадка рогівки, додаткові шви на рогівці.
    5. Епітелізація зони лоскут-ложе. "Гала" розсіювання світла, нечіткий зір.
    6. Після операції зміщення лоскуту. Лікування: Шви на рогівці. Вихід: Неправильний астигматизм.
    Лазерні операції належать до косметичних операцій. Виконуються по бажанню пацієнта. Вам приймати рішення.
    Дякуємо.
    З повагою, головний лікар Єремеєва Тетяна Вікторівна."

Застережень є багато і пізніше, через декілька років багато чого вилазить. До-речі в самому Візексі лікар який діагностує, непамятаю як її звати, робила мені застереження, казала що краще неробити корекцію якщо і так можу нормально жити. Також давала свою оцінку успішності корекцій, називала цифру в 10% невдалих операцій....
    Раніше я твердо вирішила це зробити, вибір був тільки за клінікою, але з часом передумала і головною причиною було те що НІХТО не дає гарантію 100% що буде все та як вони прогнозують!!!

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

11. Supernatural

Мені теж таке говорили, і гарантій 100% ніде не дають, а зір краще берегти.

12. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Солі, людина, яка шукає привід відмовитися від операції - завжди знайде його :)

10% невдалих операцій - можливо, це просто лікарі хотіли налякати САМЕ ВАС? Ну, не ображайтеся, але лікар бачить, що ви налаштовані проти корекції, а без віри пацієнта лікування може втратити ефективність, тому вона приймає рішення "ніжно" відмовити вас від операції?

Хоча за такі слова і таку статистику можна і робочого місця позбутися :haha: Це що, в Візексі кожен десятий - під загрозою??

13. veronka

veronka зла друзя

давно задумуюсь над корекцією зору, але все ніяк не наважусь. Зустріла кузена і він поділився враженнями від корекції (робив у Львові, у нього астигматизм)... Загалом все влаштовує, лише як почав розповідати про саму операцію... ммммм, і тут мені "паплахєло" від детального опису "техніки", так що тра зробити загальний наркоз і можна здаватися))
    прошу вибачення, що так емоційно, просто все, що стосується очей я дуже близько до серця сприймаю))

14. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Вероніко, я, на приклад, техніки не бачила. Операція на оці - біле світло, зелений вогник, лікар постійно щось просить - не мружтеся, подивіться догори, дивіться на зелену крапку.. Жодних інструментів чи пристроїв не видно :)

А у загальному, повторюся, страшно - це добре. Це значить, що у вас нормальний інстинкт самозбереження. Але часто страх - це просто відчуття, яке можна перебороти. Ми ж усі боїмося павуків - але навряд чи те маленьке створіння десь далеко на стелі здатне зробити нам щось погане :)))

15. Mammy

Mammy Well-Known Member

Робила корекцію зору кілька років тому(короткозорість,астигматизм),звичайно, були неприємні і болючі відчуття,і то вже після операції... а так- зір відновився майже на 80%, народила малечу і все ок:girl_haha: але перед корекцією кожному робиться огляд, і не всім вони наважуються робити операцію...

16. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Кльово, тепер всі точно повірять, що після корекції можна і треба народжувати :haha: Супер! Дуже за Вас рада!

17. Bebi

Bebi New Member

Я теж всерйоз задумалась про лазерну корекцію!!! Ношу лінзи, надоїло!!! В мене сусідка робила в Києві у 2005 році в клініці Ексімер, дуже задоволена, після операції вона народжувала двічі і ніяких змін(правда в перший рік після операції зір трошки знизився, але в неї там вагомі причини пов"язані безпосередньо з її органом - оком, до операції їй не дозволяли лінзи, тільки окуляри).

18. Paradise

Paradise New Member

Дівчата які ви носите окуляри та лінзи до них, бо обираю перші окуляри та вагаюся з вибором. Дуже великий вибір лінз, антифари, протиблікові, поляризовані (для водіїв), хамелеони з різними напиленнями! Знайшла лінзу що включає всі ці захисти але вона жорвтуватого коліру і не знаю чи такі лінзи красиво виглядають?

Останнє редагування модератором: 3 Жовтень 2012
  19. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Мій чоловік має добрячі мінуси на обох очах (в окулярах його очі видаються меншими ніж звичайно). Ми шукали йому оправу, бо він зазвичай носить окуляри, а лінзи, то вже "святковий" варіант. І в оптиці йому порадили оправу з титану, вони дуууже легенькі, дуже гнучкі їх навіть можна розігнути до стану полоски і їм ніц не буде, туди вставляються лінзи з спеціального пластику (вроді пластик, не впевнена бо забула), і як дивитись на очі, то через лінзи вони не здаються деформованими. Вобщем, всьо кльово. Ціна оправи від 800 грн. Ціна лінз - індивідуальна, залежить від марки і діоптрій, але нам в оптиці пропонували варіанти "Преміум" і "Економ", економ не гірший, просто виробник інший. Дорогувато, звичайно, але, як на мене воно того варте, окуляри ж купуються раз на кілька років.

20. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

А де робили? Яка саме короткозорість була?