Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Корекція зору

Я вже писала колись що ношу лінзи вже 18 років!!! Спочатку такі що кип"ятити треба було, тоді Baush&Lomb, тепер вже добрих років 5 тільки Night&Day від Ciba Vision. Про корекцію задумувалася раніше, але після розмови з дуже добрим другом чоловіка і лікарем-очним хірургом (живе і практикує у США), поки що від лазерної корекції відмовилася. Я вже так звикла до рутини з лінзами що воно мені ніяк не заваджає. У мене -7, і обидвох діток я без проблем народила природньо

2. Vendy

Vendy Active Member

Підкажіть де у Львові роблять хороший підбір окулярів.
    Бачила рекламу, говорили про Німецьку Оптику Fielmann, що на Зубрівській, хотіла б почути відгуки

3. ViTanya

ViTanya Member

Справа не в Фільмані, а в окулістах. Підбирала сину окуляри в ФІльмані на Городоцькій,287. Це не просто, бо в сина різниця зору - одне око -1, 5 а друге -3,5. Спочатку попала до якоїсь молодої симпатичної окулістки, була дуже уважна, але я помітила, що в підібраних нею окулярах малий постійно мружиться, перевірились в іншого окуліста і виявилось, що окуляри підібрані неправильно. Пішла в той самий Фільман, але вже до іншої лікарки, Косарчин Лариси,( їй років 40, але не в тому справа), підібрала окуляри чудово.

4. Vendy

Vendy Active Member

от і в мене так ліве око - 1,75, а праве - 0,5, ношу лінзи, але хотіла ще окуляри, деколи на зміну, а можете сказати ще орієнтовні ціни?

5. ViTanya

ViTanya Member

оправа - яку виберете, нормальні - від100грн і до 500 і більше, скло - вже не пам'ятаю, десь 30грн одне, якщо звичайне, а цейсовські дорожчі.

6. K.I.M.

K.I.M. Active Member

На усе попереднє:
    Клініку я у секреті не тримаю. Але у мене вже були попередження від адміністраторів про рекламні повідомлення:):):) Тому намагаюся не називати зайвий раз.

Так, я зробила корекцію у ЛАЗЕР Плюс.
    Тільки перед тим я була і у Одесі, і у Києві - ситуацію вивчила досконально.
    Після обстеження у Таурусі повернулася зі страшним кон'юнктивітом - занесеним вправними медсестрами-лікарями. У Києві - ціни зашкалюють (діагностика 600 грн!) і як на людину на пацієнтів як раз не дивляться.
    Тому коли я прийшла в ЛАЗЕР+ зі мною РОЗМОВЛЯЛИ. І пояснили усе, що буде відбуватися. і розказали, що я буду відчувати. і коли мені боліло після операції - мені без проблем приділили час і знову вислухали. Такої розкоші у столичних клініках немає - ви зробили лазерну корекцію, вам зробили один контрольний огляд і до побачення. все решта - ваші проблеми. або наші - але за гроші.

Кожен обирає клініку і хірурга (головний лікар не проводить операцію - тому його слова надзвичайно важливі, але саме хірург буде відповідати за роботу) сам. Ви повинні подивитися в очі хірургу, послухати, що він/вона вам пообіцяє. І довіритися йому чи ні.

Я довірилася - і я вже майже рік кожного дня дивуюся, наскільки чітко я бачу. Нещодавно зловила себе на тому, що я заглядаю у вікна висоток :) хоча раніше я бачила тільки яскраве світло :):):)

ПС: До речі, у клініці "ТАУРУС" мені сказали, що сітківка у мене ледве не відлітає. А ЛАЗЕР Плюс підтвердив, що сітківка на місці :) Жодних процедур не потрібно.

7. лелека

лелека Member

Привіт. Порадьте будь-ласка доброго окуліста, бо зараз відчутно падає зір. Дякую.

8. ViTanya

ViTanya Member

Дуже хороший спеціаліст Процюк Уляна Мирославівна, сама в неї лікувалась. Вона працює в офтальмогогічній лікарні в Винниках.

9. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Якщо у дорослому віці відчутно падає зір - це зле.
    Може бути пов'язане з загальною втомою очей - тоді ви по понеділках чи зранку зазвичай будете бачити краще, ніж після напруженої роботи (таку проблему легко подолати спец.краплями). А можливо - це щось серйозніше.
    Тому не зволікайте.

10. Bonita

Bonita Member

Підписуюся під кожним словом. Це не реклама, ніякого відношення я до клініки немаю, просто пишу, як вдячний клієнт. Про лазерну корекцію задумувалась вже давненько, починала збирати інформацію. Знала про відому очну лікарню Філатова в Одесі, але порившись в неті і знайшовши знайомих, які там були, варіант зразу відпав. Можливо за часів СССР там і була хороша лікарня, але на даний час нічого не змінилося, персонал хамський-обладнання старе ну і совдепія зі всіх сторін, аж пре. В києві теж була, родичка записала на прийом в якусь клініку (назву не пам'ятаю) ціни космос, стараються здерти чим побільше, таке враження, що доходило до того, що рахували кожну ватку, персонал-лікарі дуже зверхні, заставляють чекати під кабінетом, а коли прийдуть, то з таким виглядом, що тобі послуги роблять. Я вже думала розпрощатися з ідеєю про корекцію, але тут тато взнав на роботі, що його співробітник робив собі операцію на очах, так і вийшли на Лазер Плюс. Записались на прийом, привітна дівчинка на ресепції, провела в бухгалтерію заплатити, потім під кабінет діагностів, діагностика тривала 1,5 години, потім огляд в головного лікаря. Мало того, що він чудовий лікар, так ще й прекрасна людина, яка завжди вислухає-порадить і допоможе. Корекцію робив лікар з Донецька, на другий день ще в неї був огляд. Потім я 3 місяці кожних два тижні приїзжала на контрольний огляд, до головного лікаря, він дивився чи все добре, корегував лікування і останній раз повідомив, що зір відновився до 95% і крапати більше не потрібно. І при тому, що всі контрольні огляди (їх було 7) були абсолютно безкоштовними, краплі видавали в клініці. Тому я задоволена на всі 100% і всім рекомендую.
    І для мене це велике-велике щастя, від не бачити нічого до бачити все. Колись мені здавалося, що з вікон протилежного мому будинку, а він стоїть досить далеченько, нічого не видно і могла розгулювати по кухні в білизні, а інколи і без, то тепер я прекрасно бачу, що відбувається в вікнах напроти і в такому вигляді вже не ходжу:girl_haha:

11. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Боніто!!
    Про білизну - в саме яблучко!!! Я теж так постійно робила :):):):)
    Боже, я дуже-дуже сподіваюся, що навпроти живуть люди з поганим зором :):):)

12. OlgaSoroka

OlgaSoroka Well-Known Member

ношу лінзи 20 років,-11 шкельця(( й навть боюсь подумати про коррекцію-не вірю а втратити те що осталось не хочеться

13. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Як для мене, то я чудово себе почуваю в окулярах,а ношу їх уже 16років, так є моменти коли ти собі говориш-все йду купувати лінзи (особливо це відчутно взимку,коли заходиш з вулиці в приміщення,чи на відпочинку...),але я звикла,щодо корекції зору, то маю знайому, котра з Івано-Франківська їздила до нас в Лазер+ робити операцію, при зорі -10,зараз вона тішиться,бо на одному оці відновився зір на 90%,а на іншому на 70%,людина як на світ народилася:girl_claping:. Але я вважаю, що це все індивідуально,кожен обирає своє.........:girl_wink:

14. Provizor

Provizor Well-Known Member

Упс... І я у ваші ряди:girl_flag_of_truce::blush: Ще й чоловіка переконувала, що нічого тим сусідам не видно! K.I.M. і Bonita ви молодці! На такий сміливий крок зважитись... А я вже замучилась з лінзами, очі почали страшенно пекти, ніяк до лікаря не виберусь.

15. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Терміново знімайте лінзи і вдягайте окуляри. Почекайте день-два і знову повертайтеся до лінз - це якщо до лікаря вже зовсім далеко. Можна спробувати краплі ФЛОКСАЛ - це якщо у вас очі червоні, і ви підозрюєте, що могли занести якусь заразу. Я цими краплями користувалася, коли носила лінзи - вони щось на кшталт сульфацилу, але не печуть і діють на більшу частину гидоти, яка може в оці пекти і червоніти :)

16. Vendy

Vendy Active Member

підтримую, я б не наважилась, та й в мене ще не так страшно, -1,25 і -1,75, а от про те, щоб змінювати час-від-часу окулярами вже задумуюсь, тільки ніяк не виберусь в оптику.
    За цілий день перед ком'ютером, якось на очі давить і краплі незавжди допомагають. Тому приходжу додому і знімаю, а дивитись телевізор важко, постійно мружусь , бо погано видно.

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

а їх можна без припису лікаря капати, в мене деколи болять очі, через деякий час біль проходить. А кожен раз бігти до лікаря не можу. В нас немає хорошого спеціаліста, а у Львові не знаю до кого, і попередній запис, напевно, потрібний

17. K.I.M.

K.I.M. Active Member

не думаю, що просто так крапати Флоксал - хороша ідея. я користуюся ними тільки коли бачу, що око подразнене і сильно закисає - це швидше за все означає, що є якийсь збудник, з яким і бореться Флоксал.

а от якщо око просто червоне - то може бути втома чи сухість - тоді відпочинок і краплі штучної сльози :):):)

словом, є багато причин, чому очі можуть пекти і червоніти. Краще послухати лікаря 100 разів, а вже на 101 займатися самолікуванням :):):)

18. Soly

Soly New Member

K.I.M. а у Лазер плюс роблять звичайний ЛАСІК я так розумію? Чому питаю бо наприклад Новий зір має СУПЕР ЛАСІК і ще якийсь самий-самий новий який по мінімуму рогівку ока зрізає....Також цікавить хто робив операцію? Жінка хірург з Донецька? Угоду теж підписували, як з цим ділом? Давали гарантію що буде 100%, а наприклад якщо ні то перероблять за свій кошт?

19. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Мені робили звичайний ЛАСЕК. Цей вибір я зробила сама після пояснень хірурга - коли проводять ЛАСІК флеп може у будь-який момент "відвалитися", бо там все якось не так загоюється. При ЛАСЕК око загоюється трохи повільніше, більший дискомфорт - але немає недоліків у віддалених періодах. Я так розумію, що ЛАСІК популярний не тільки через швидкі результати, але й через те, що клініка може зі спокійною душею відправити вас через 2 дні після операції і вже більше ніколи не бачити... так лікарі не витрачають дорогоцінний час на пацієнтів, які вже зробили операцію.. Окрім того, ЛАСЕК придумали пізніше за ЛАСІК - саме тому, що той метод мав багато недоліків.
    А щодо Епі-ЛАСІК, Супер-ЛАСІК і інших різновидів - це тільки слова і товщина флепу... навряд чи це суттєво впливає на перебіг операції.

Так, я підписала договір, мені пояснили усі ризики і те, що буде сильно боліти після операції дні 2-3, а операцію проводила хірург Юлія Панченко - і я у захваті. Реально, коли хірург ніжним і тихим голосом пояснює тобі кожен крок, що з тобою відбувається, якось мимоволі заспокоюєшся..

20. Soly

Soly New Member

K.I.M. дякую за пояснення. Скажіть як Ви змогли отримати інформацію в хірурга якщо вона у Львові буває рідко і тільки в дні операцій? В день операції спілкувались? Наскільки мені відомо вартість таких операцій є різною і договір укладається попередньо, тобто Ви вже знали що буде робити ЛАСЕК, а перед самою операцією просто отримали заспокійливу інформацію? До-речі звідки у Вас стільки знань в цій сфері, Ви часом не маєте подругу яка в них працює?