Корекція зору

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем kati, 26 Лютий 2009.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: Корекція зору

А я завжди одягаю окуляри для плавання:)
    Мене офтальмолог зразу попередив що в воді лінза злітає, ну і це логічно...
    Цікаво, як ви,
    це робите!!!
    Може ви фокусник? :)

2. K.I.M.

K.I.M. Active Member

ой, про під водою з відкритими очима - то точно якесь надприродне вміння :) декілька раз пробувала. але все даремно - лінза або злітала або зміщувалася... тому думаю, не варто пробувати тим, хто читає про це зараз :):):)

окрім того, це мої власні, не підтверджені жодними лікарями думки вголос, якщо вода з басейну, річки чи навіть найкраснішого моря попаде в очі - ми її "викліпаємо"...ну, витремо за допомогою повік. а от коли вона попаде під лінзу - вона там і залишиться... і вся таблиця шанованого пана Мендєлєєва буде певний час не думаю шо позитивно впливати на очі.
    словом, як на мене, єксперимент не вартий проведення... хіба що ненавісну сусідку попросити таке спробувати :) жарт.

а про 19 років носіння лінз - вау! от вам теж пощастило. я носила тіко 10 років і то мене лікарі поставили перед вибором - або окуляри або корекція. бо судини занадто кльово розросталися туди, де їм не місце. очі просто перестали сприймати лінзи. вони і справді були червоні і вічно стомлені :sad:

а зараз - одне червоне, в судинках, а те шо прооперувала - преррасне, як ніколи :) вибачте, що я так себе похвалила :):):)

3. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Дівчатка поможіть, будь ласка. Хто знає години прийому Соломії Ярополківни, на Чорновола 45. Її візитку, з цими годинами прийому, вкрали разом з кошельком(

4. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Teqila, в мене є години прийому Жанетти Вікторівни: пн, ср - 14-18, вт, чт - 9-14, пт - 9-15. І телефони: 2919153, 2527444, може, передзвоніть?

5. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

це телефони особисто її, чи всої тої штуки?

6. kati

kati Well-Known Member

А мені не підійшли лінзи Сіба Віжн, ті що ніч/день.....шкода.....повернулась назад до провірених башендломб

7. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Дівчата, може не зовсім в тему, але хочу у вас порадитися. Отже, була сьогодні у свого лікаря і придбала лінзи. Довго він мене вчив і пояснював як правильно вдягати і знімати їх, проте, коли пиїхала додому, зрозуміла, що не так все просто, як здається на перший погляд. Оділа я лінзи з легкістю, а от зняти їх ніяк не виходить.
    Порадьте, будь-ласка, як правильно це зробити. Лікар показував 2 варіанти, але ні один в мене не получається...

8. Provizor

Provizor Well-Known Member

Потрібно потренуватись і все вийде. Я знімаю таким чином: погляд угору, далі складаю вказівний і великий палець до купки і обрежно пучками торкаюсь лінзи, ще трошки стискаю пальці, коли лінза відстає, виймаю з ока. Зараз можу навмання вдягти і зняти лінзи. А спочатку, здається, легко переміщувала лінзу у кутик ока і далі пучками пальців виймала. Виходило не з першого разу, око сльозилось, але за два-три дні адаптувалась.

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

А чому не підійшли? Дискомфорт чи ще якісь причини? Я якраз збиралась їх спробувати, бо зараз користуюсь Бауш Ламб. Тут прочитали відгуки про Сіба Віжн і вже збиралась замовити через інтернет. А ви де купуєте лінзи?

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

А ви носили лінзи безперервно? Де консультуєтесь? Бо у мене на правому оці в кутику навколо лінзи часто з"являється почервоніння, розширюються судинки. Лікарка на це ніяк не реагує... А тут прочитала ваш допис і занепокоїлась.

9. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

я також спокійно купаюсь,приймаю душ і лінзи не злітають:)

10. Provizor

Provizor Well-Known Member

У мене був випадок, коли приймала ванну в лінзах, активно хлюпала і мила лице, насолоджувалась по повній. Раптом помічаю, що на лівому оці щезла лінза. Спускаю воду з ванни фільтруючи рукою, дуже повільно, щоб її виловити. Безрезультатно... Розчарована зіпсутим банним днем, замерзша, зауважую дискомфорт в оці. Виявляється, лінза попала під верхню повіку (зверху очного яблука), і там склалась докупки, бо від хлорованої води втратила еластичність. З тяжкою бідою вдалось ту лінзу видобути. Так що тепер водні процедури всліпу:girl_cool:
    А ще був курйозний момент, коли я автоматично вилила воду з контейнерів через вікно на базі в Шацьку разом з лінзами. Окулярів з собою не мала. На щастя, коліжанка якимось дивом знайшла лінзи добре обстеживши сосново-піщаний грунт:8:

11. rafaelka

rafaelka New Member

В мене така просьба розкажіть чи у Вас спадково передавалися проблеми із зором. Просто в коліжанки моєї зір нормальний, а от у чоловіка проблеми (астегматизм, носить лінзи (В дитинстві почав падати, у його родичів проблем не було)) , і їй цікаво чи велика ймовірність що передасться дітям. Дяку.

12. kati

kati Well-Known Member

от і я начиталась відгуків і замовила, через світ лінз. Але я їх відчувала на очах, одразу , тобто не під кінець дня, а постійно їх чула, а ва кінець дня ще й дико червоніло око.

13. K.I.M.

K.I.M. Active Member

про почервоніння:
    Так, я 10 років носила лінзи...останні 3-4 роки з появою місячних Баушів, знімала орієнтовно 2-3 рази на місяць. і то тільки на ніч.
    Тому око червоніло - по краю райдужки у різні сторони. в моєму випадку - більше у зовнішньому куті ока.

лікар, який продає Вам лінзи, ніколи в житті не скаже - Вам досить! більше лінзи носити не можна! :) самі розумієте, чому. конфлікт інтересів.

про спадковість:
    наш лікар каже, що 25% імовірності, що дитина успадкує зір батьків. Тобто, якщо зір поганий у обох батьків - треба навіть за відсутності підозр на поганий зір у дитини, треба дуже уважно проводити огляд у офтальмолога. Бо можна пропустити початок хвороби.

14. Bonita

Bonita Member

В мене проблеми з зором так-само вже в районі 10 років. Пізно виявили і на даний момент одне око -4 друге десь -3,25:girl_sad: Спочатку не звертала увагу, а потім все більше і більше присідала на окуляри, якийсь період пробувала носити лінзи, але мені було дискомфортно. Теж думала про корекцію і нарешті наважилася хоча б пройти комплексний огляд. До повного щастя виявили ще одну проблемку, яку хочеш не хочеш, але треба було лікувати. Тому вже пройшла одну операцію і записалася на корекцію.

Гарантію дають мінімум 10 років, потім все залежить від вікових змін організму. В молодшому віці термін ще більший. Вертають мінімум до 85%, все залежить від того наскільки поганий зір (чим менший мінус, тим більше шансів мати 100:wacko:. Після операції зір не падає, знайомий мав -9 корекцію робив 2 роки назад і зараз бачить прекрасно (90:wacko:, не погіршується.
    По-перше ваша мама бачила добре мінімум 10років, а потім в неї могли піти вікові зміни, кришталик вже не той, також можливий варіант початку катаракти, який сприяє погіршенню. Моя мама все життя мала - а зараз в неї іде зміна - на +, вона зблизька коли щось робить то знімає окуляри. По-друге операція була давно і обладнання також було іншим. Зараз сучасна апаратура, всю роботу проводить комп'ютер, лікар тільки підготовлює людину до процедури, а саме лікування лазером займає кожне око десь хвилину. Можна написати ще багато, але якщо комусь цікаво то поділюся враженнями після.

15. K.I.M.

K.I.M. Active Member

я теж вже зробила корекцію.
    і дуже швидко забула про окуляри, про лінзи, про розчини і тому подібне... тепер, коли раптово знаходжу в шухляді якісь залишки колишньго життя, дивуюся чому я не зробила корекцію раніше...
    у січні прооперувала одне око, а зараз збираюся відкоригувати друге. весь той час спокіно користувалася "прооперованим" оком - завдяки тому, що воно бачить 100%, змогла забути про лінзи навіть на неоперованому оці.

тепер я стрибаю в басейн, замість того, аби потрохи сповзати по сходинках !!! :):):):)

Останнє редагування модератором: 4 Серпень 2010
  16. Nasha

Nasha New Member

У чоловіка погіршився зір в дитинстві після удара м'яча в голову, носив окуляри, а пізніше лінзи (близько 10 років). Наважився на корекцію, робили у Львові, спочатку одне око, пізніше друге. Одне око зараз - 95%, друге-100%, Але треба зауважити перед операцією вони не кажуть яка біль настає після наркозу:girl_cray:

17. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Не знаю, мені лікар сказав, що відчуття дискомфорту після операції будуть залежати від мого організму.. типу наскільки високий чи низький мій больовий поріг... навіть порівняв з лікуванням зубів - комучь болить дико, а хтось тримається, бо неприємні відчуття не сильні.

у мене особисто майже не боліло, так, днів 4-5 "муляло" ніби до ока вія потрапила.. ще були відчуття, що у кімнаті постійно ріжуть цибулю.

а от дівчинка, яка робала операцію, кажуть, навіть зверталася за подвійною порцією знеболювального ... словом, тут індивідуальне.

але ясно одне - про той біль я забула вже дуже давно. а от про те, що я вже не користуюся лінзами і окулярами памятаю :):):)
    у будь-якому разі, це було варте того!

18. Bonita

Bonita Member

Пройшовши всю цю процедуру особисто можу поділитися враженнями. Чесно кажучи якби я робила собі спочатку одне око, то на друге сумніваюся, що наважилася б. Тому все-таки порада робити зразу на двох очах корекцію.

Мені казали, що буде боліти і зразу в лікарні видали конвертик з 3 таблетками Кетанова і таблетку снодійного. Дійсно через 3 годинки наркоз відійшов і почалася біль, досить сильна, але зразу випила Кетанов і відпустило. Но мені прийшлося випити тих таблеток більше чим дали, а вечером ще таблеточку снодійного і заснула моментально.
    Тоді Вам повезло. В мене і боліло, а відчуття були гірші чим при попаданні війки в око. По-перше очі дико сльозилися, плакала постійно, по друге захисні лінзи викликали дискомфорт (особливо праве око постійна муть), а зняли їх через тиждень ну і реакція на світло ще є досі. Але переваги доброго зору відчула зразу. Ще 3 тижні залишилося очі прокапати і сподіваюся все пройде і забудеться.
    Часом не про мене пишете???:girl_blush2: Все що пов'язане з медециною викликає в меже панічний страх і жах. Мандраж перед корекцією почався за тиждень, а в день Х взагалі був капец. Анастезіолог сам сказав вколоти мені подвійну дозу заспокійливого-обезболюючого, а в операційній медсестричка тримала за ноги, щоб часо не втікла і не дьоргалася:girl_cray:

19. kati

kati Well-Known Member

Bonita а де робили корекці.ю?

Але мені все таки дуже важко наважитись на операцію...

та навіщо мені б були їхні 85 %...то ж не про гроші мова

маю знаймому яка робила ще дуже давно операцію, в москві...через рків 5 зір впав ще більше ніж до операціїї

20. K.I.M.

K.I.M. Active Member

Bonita: у мене мандраж перед операцією почався за 5 років!!
    я їздила навіть в Одесу колись на консультацію. і постійно відкладала операцію. а потім сказала собі - якщо я цього не зроблю до кінця року, то не зроблю ніколи, і перестану себе мучити різними "якби"... але в грудні анестезіолог заборонив мені робити операцію через застуду і я зробила її в січні.
    останній тиждень перед операцією- то був не мандраж... то була паніка і істерика. мені снилося таке, що страшно й згадати. а коли я вже лежала в операційній - подумки кричала сама на себе "Дура! нашо я то роблю!!!!" поки кричала, лікар сказала мені, що все зроблено і я можу йти до дому :):):):)

щодо болю..лінза заважала капітально, полегшення настало тільки після того, як її зняли. але снодійне мені не знадобилось - засинала легко і без того всього... словом, майже не боліло.

Каті: Бачите, що тоді зробили Ващому колезі у Москві - невідомо.. 5 років тому обладнання було на два порядки гірше...крім того, навіть лікування змінилося.

Останнє редагування: 4 Серпень 2010